50 jaar songfestival: Gordon

In 1990 begint de Amsterdamse marktkoopman Cornelis Heukenroth [Gordon, 6-7-’68] aan een indrukwekkende reeks. Hij laat zich niet uit het veld slaan door de negende plek op het Nationaal Songfestival met Gini of afwijzingen van de Soundmixshow. Of het toeval is of niet, John Ewbank (Shift) is de componist van Gordons Kon ik maar even bij je zijn, waarmee hij wekenlang de toppositie van de Top40 in handen heeft. Daarna volgen Blijf jij vannacht bij mij en de Maribelle-cover Ik hou van jou.
Na de Nederlandstalige successen maakt hij een uitstapje naar het Engels. Zo neemt hij in 1994 diverse Engelstalige nummers op, waarvan Miracle uitgroeit tot titelsong van Linda de Mols Traumhochzeit, de Duitse versie van Love Letters.

Hoewel het uitstapje best beviel, schakelde Gordon weer terug op het Nederlands. Omdat ik zoveel van je hou, een cover van CĂ©line Dion, brengt hem weer in de top van de hitparades. Twee albums volgen, waarna Gordon optreedt in Ahoy’. Een paar jaar is het dan redelijk rustig, niet in de laatste plaats door gezondheidsproblemen. In 1999 wil hij nog wel een keer meedoen aan het Nationaal Songfestival. Samen met Re-play zendt hij Never nooit meer in. De selectiecommissie wijst het nummer echter af. Never nooit meer wordt echter een grotere hit dan Marlaynes One Good Reason. Later dat jaar bereikt hij opnieuw de hitparade (de Top100) met Ik kan het niet alleen, een duet dat hij samen met Marlayne zingt.
In 2001 volgen weer een aantal hits, zowel solo als met de groep Re-play. Met die groep scoort hij ook in de volgende jaren hits, wat hem in 2003 een TMF-award oplevert voor beste r&b-groep nationaal.

Dat jaar deed hij voor de tweede keer mee aan het Nationaal Songfestival. Het mede door Mark Dakriet (Re-play) geschreven I’ll be your voice moet het afleggen tegen One more night. In november verschijnt een nieuwe cd, vol met duetten met onder meer Marlayne en Edsilia.
Naast zanger is hij sinds eind jaren negentig ook op tv te bewonderen en sinds begin deze eeuw ook op de radio. Voor Yorin maakte hij programma’s als Gordon Lifestyle en Gordon’s late nicht show. Daarnaast was hij een tijd dj bij Radio538. Hij vertrok daar om bij Noordzee FM verder te gaan. Hij is daar nog altijd in de ochtend tussen 6.00u en 10.00u te horen met Goedemorgen Gordon.