Ierse nummers in radio-premiere

De Ieren maken vanmiddag hun vijf nummers openbaar voor de nationale finale op 24 februari. Dat gebeurt zoals de laatste jaren gebruikelijk is in het RTÉ-radioprogramma Mooney. Onder de kandidaten twee oud-deelnemers: Donna McCaul (ESF’05) en Jedward (ESF’11).

Net als vorig jaar zijn er vijf mentoren die ieder verantwoordelijk zijn voor de artiest en het nummer. Linda Martin (Jedward) is de enige die niet meeschreef aan het nummer van de bijbehorende artiest.
01. Celtic Whisper ft. Maria McCool – Mistaken (Edele Barrett)
02. Donna McCaul – Mercy (Marten Ericsson, Peter Mansson, Lina Ericsson, Bill Hughes)
03. Andrew Mann – Here I Am (Greg French)
04. Una Gibney & David Shannon – Language of Love (Eanan Patterson, Julian Benson)
05. Jedward – Waterline (Nick Jarl)

Het programma op RTE Radio One is vanaf 16u Nederlandse tijd te volgen via de RTÉ Radio Player. Na afloop is het programma als podcast te downloaden via dezelfde link en facebook. De Ieren zitten in de eerste halve finale op 22 mei.