Junior Eurovisie Songfestival in Heineken Music Hall

Het Junior Eurovisie Songfestival 2012 vindt plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat maakt de EBU zojuist bekend. De datum wordt, zoals verwacht, zaterdag 1 december.

Ook bekend was al dat Ewout Genemans en Kim-Lian van der Meij de presentatie voor hun rekening zullen nemen. Vorig jaar werd al duidelijk dat de internationale finale naar Nederland zou komen, maar een officiële datum en locatie waren er nog niet. Uit de reglementen voor 2012 was vervolgens al de waarschijnlijke datum af te leiden en was het alleen nog de vraag waar het festival gehouden zou worden. De EBU liet in oktober 2011 al weten zich te richten op meer deelnemers, maar ook op een ‘intiemer evenement’.  De wat kleinschaliger HMH lijkt goed in dat concept te passen.

In 2012 is het alweer de tiende editie van het festival en is Nederland het eerste land dat voor de tweede keer de organisatie op zich neemt. In 2007, toen bij de vijfde editie, was de Rotterdamse Ahoy de locatie. Ook toen was Kim-Lian van der Meij al van de partij. Zij had toen gezelschap van de toenmalige Juniorpresentator Sipke Jan Bouwsema.

Hoewel nog lang niet alle deelnemers bekend zijn, zijn in Zweden, België, Rusland en Nederland de selectie voor 2012 al begonnen. De Nederlandse selectie zal iets anders dan normaal verlopen. Dit jaar worden er ook regionale castings gehouden, waardoor kinderen uit het noorden of zuiden niet allemaal naar Hilversum hoeven af te reizen. De inschrijving loopt overigens nog maar een paar dagen tot 1 maart.