Douze points 2012 [23]: Wit-Rusland

Onder de naam Douze points stellen we de komende weken dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Bakoe aan je voor. Vandaag lied 5 van de 2e halve finale op 24 mei: Wit-Rusland

Deelnemer: Litesound
Lied: We are the heroes
Tekst: Dmitry Kariakin, Vladimir Kariakin
Muziek: Dmitry Kariakin, Vladimir Kariakin
Beste klassering ooit: 6e in 2007
Site: reverbation.com

Wit-Rusland zou Wit-Rusland niet zijn als er heibel was rond de songfestivalinzending.

Dit jaar koos de Wit-Russiche omroep weer eens voor een nationale finale, die in eerste instantie redelijk verliep. Winnares Alena Lanskaya leek te zijn gekozen via een mix van televoting en jury, maar een paar dagen later bleek er te zijn gefraudeerd om haar aan de overwinning te helpen (buiten haar medeweten om overigens). Daarop werd besloten Lanskaya te diskwalificeren en de nummer 2, de groep Litesound te sturen. Hun nummer We Are The Heroes werd enige tijd later echter van een volledig nieuw arrangement voorzien. Het nummer was eerst poprockachtig, maar is nu een dancenummer geworden.

De groep Litesound bestaat uit muzikanten uit Wit-Rusland, Rusland en Italië. De band had al diverse pogingen ondernomen om het songfestival te halen, maar strandde steeds op een eervolle positie. De groep werd opgericht door broers Dmitry en Vladimir Kariakin. De Italiaan Jacopo Massa, de Rus Alex Kolchin en de Wit-Russische drummer Ignat Yakovich maken de band compleet.Meer nieuws over de weg van Wit-Rusland naar Bakoe vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Wit-Rusland? Plaats dan een reactie. Morgen deel 24: Portugal