Douze points 2012 [24]: Portugal

Onder de naam Douze points stellen we de komende weken dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Bakoe aan je voor. Vandaag lied 6 van de 2e halve finale op 24 mei: Portugal

Deelnemer: Filipa Sousa
Lied: Vida minha
Tekst: Carlos Coelho
Muziek: Andrej Babic
Beste klassering ooit: 6e in 1996
Site: www.filipasousa.com

De 27 jarige Filipa Sousa, die geboren is in Albufeira geboren, studeerde aan het conservatorium. Vanaf haar 12e doet ze mee aan zang en karaoke wedstrijden.

Op haar 16e begingt Filipa met het zingen van Fado. Ze zong in diverse gezelschappen en maakte vanaf 2003 deel uit van de groep Al-Mouraria waarmee ze o.a. door Spanje en Marrokko reisde. Haar nationale doorbraak kwam in 2007 toen Filipa deelnam aan Operação Triunfo. Daarna won ze in 2008 de Big Fado Soirée of the Algarve en nam ze deel aan Nasci para o Fado, een fadowedstrijd. In Bakoe zingt Filipa een lied van Carlos Coelho and Andrej Babic. Babic schreef al diverse liedjes voor verschillende landen voor het Eurovisie Songfestival. Het duo schreef samen ook Senhora do mar voor Vânia Fernandes die voor Portugal 13e werd op het Eurovisie Songfestival 2008 in Belgrado.

Meer nieuws over de weg van Portugal naar Bakoe vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Portugal? Plaats dan een reactie. Morgen deel 25: Oekraïne.