Douze points 2012 [32]: Estland

Onder de naam Douze points stellen we de komende weken dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Bakoe aan je voor. Vandaag lied 14 van de 2e halve finale op 24 mei: Estland

Deelnemer: Ott Lepland
Lied: Kuula
Tekst: Aapo Ilves
Muziek: Ott Lepland
Beste klassering ooit: 1e in 2001
Site: Lepland.ee

Ott Lepland werd begin maart winnaar van Eesti Laul door voormalig Vanilla Ninja-lid Lenna te verslaan. Helemaal uit de lucht kwam de zege niet. Lepland won in 2009 de Estse versie van Idols en daarmee ook 100.000 euro en een platencontract. In het jaar daarna speelde hij de hoofdrol in High School Musical en een jaar later won hij nogmaals een nationale tv-zangcompetitie.

De muziek van Kuula schreef Lepland zelf. Ook voor anderen componeert de inmiddels 24-jarige zanger regelmatig nummers. Hij heeft, naast vier albums als kind, reeds twee professionele albums achter zijn naam staan en er is zelfs al een boek over hem verschenen. Momenteel is hij ook te zien in de film Vasaku jala reede.Meer nieuws over de weg van Estland naar Bakoe vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Estland? Plaats dan een reactie. Morgen deel 33: Slowakije