Franse inzending L’enfer et moi online

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Wat een bijzonder nummer :-)

 2. CommanderKeen schreef:

  Vind het wel een lekker nummer. Beetje bluesy. Het begint erg goed, maar de laatste minuut vind ik een beetje rommelig, daar haak ik af.

 3. Wim1970 schreef:

  Hier hetzelfde, CommanderKeen. Hij begint zo lekker, maar dan wordt ’t vervelend.

 4. Tijn schreef:

  Begint zo lekker, en dan zo’n puinhoop aan het einde! Maar… er zijn vele slechtere inzendingen! :)

 5. Nordman schreef:

  Mwah vind het niet veel aan. Het eerste couplet klinkt op zich wel veelbelovend, maar het refrein maakt het uiteindelijk niet waar. Haar stem vind ik wel gaaf, hou wel van dat rauwe geluid.

 6. Bert schreef:

  Lekkere sound…maar het gaat nergens naar toe, wordt naar het eind toe steeds rommeliger

 7. Br@m schreef:

  Ik was de laatste jaren aardig weg van de franse inzendingen maar die van dit jaar hoeft van mij niet. Ik vind haar stem niet prettig en het nummer ben ik na een minuut al helemaal zat. Zie dit niet hoog eindigen.

 8. MeME schreef:

  Veel negatieve reactie hier!
  Maar stel dat dit het nummer van Anouk was! Krijgen we dan ook dezelfde negatieve reacties??? hahahha

 9. RobbieR schreef:

  Die negatieve reacties voor Anouk zijn er ook hoor MeMe.

  Ik vind het wel een leuk nummer. Leuke stem.

 10. Ed schreef:

  Lekker ruig nummer, leuk voor de variatie op het ESC maar wat hier ook al gezegt werd, na 1/1/2 minuut is er geen orde in de chaos meer, en begin je het gebeuk beu te worden, jammer want een betere opbouw had het nummer veel goed gedaan.
  Het heeft iets weg van Etienne van Guesch Patti, en een nummer van Vanessa Paradis, alleen waren die een stuk melodieuser als dit!

  Nee France nil points cette annee …… met streepje op de e ;)

 11. Ed schreef:

  Owh ja ik weet het weer “Tandem” van Vanessa Paradis !

 12. Robbert-Rotterdam schreef:

  Begint goed maar idd die laatste minuut is erg vaag. Ik waardeer de poging om zich te onderscheiden, maar dat kan ook beter gedaan worden.

 13. Daniel schreef:

  Ik vind het wel goed klinken, maar zoals al een paar keer is gezegd het einde is wat chaotisch.

 14. Rorokidul schreef:

  Ik vind wel beter dan Echo van Anngun….

  Hier mooie liedje duet : Anggun & Charles Aznavour

  http://youtu.be/p0yxLrej1-w?t=1m20s

 15. Edwin schreef:

  Goed stukje van Nico Dijkshoorn in de Volkskrant!!

  ‘Misschien laat Anouk haar reet wel weer even zien’

  Ik geef het maar eerlijk toe: net als Anouk wil ik al een jaar of zeven naar het Eurovisie Songfestival. Anouk heeft gekozen voor een rustig liedje. Mooi gezongen en de tekst gaat ook nog ergens over. Over vogeltjes en dat we weg moeten vliegen omdat we eigenlijk allemaal een soort van vogeltje zijn.

  Een gelaagde tekst. Dan ben je bij voorbaat kansloos. En dat is ook de bedoeling. Anouk wil als laatste eindigen. Winnen is een horror-scenario. Marketingtechnisch is haar deelname een briljante zet.

  Haar fans krijgen precies wat ze willen: een onberekenbaar, lekker gek wijf. Misschien laat ze haar reet wel weer even zien, net als op Twitter, of weigert ze camerarepetities te doen. Als je wilt communiceren dat je een onaangepaste motherfucking bitch bent, dan zit je goed bij het Eurovisie Songfestival. Ik verheug me erg op de beelden. Anouk wachtend op de uitslag, vlak naast de andere artiesten, terwijl ze zich langzaam klaar vingert met een meebewegend vogeltje op haar hand.

  Ik zou een veel nederiger deelnemer zijn. Als het nodig is om in een korte broek op te treden, met groene rubber laarzen, dan is dat maar zo. Ik heb me de laatste jaren verdiept in het commentaar van Cornald Maas en Jan Smit. Daar steek je veel van op. De truc is dat je in enkele zinnen gekarakteriseerd moet kunnen worden.

  Ik heb het over dit soort aankondigingen. ‘Rusland laat zich vertegenwoordigen door Boris Benezin, een blinde boer die als driejarig jongetje het huis van zijn ouders in brand stak. Hij zingt een liedje over scholfilet. Luistert u naar Bzir, Bzir, Bzir wat zoveel betekent als Dood, dood, dood. Veel plezier met Boris Benezin.’ En daarna wordt een zanger met een herdershond het podium opgeduwd, die de mensen in de zaal vraagt om tijdens het lied een brandende aansteker boven het hoofd te houden.

  Ik heb mijn liedje en performance toegesneden op de aankondiging. ‘En dan is het tijd voor onze eigen Nico Dijkshoorn, die gisteren tijdens de repetities nog drie keer flauwviel. Nico zingt, in zijn veelbesproken half-open vleeskleurige stretchbroek, het lied Hatsekidee van een meter of twee, een opzwepend liedje over iets van een meter of twee. Laten we gaan kijken en luisteren naar Nico Dijkshoorn, die dit lied opdraagt aan alle dove mensen met een leesprobleem. Kijk eens even, daar staat hij. Hij heeft er zin in. Nico, succes!’

 16. ray schreef:

  België, is wel wat opgepimpt maar het nummer doet me niet veel…
  Rusland,wel erg cliché ESF allemaal binnen de lijntjes
  zal wel naar finale gaan
  Frankrijk is best leuk tenminste vernieuwend de beste van de 3

 17. Leendert Jan schreef:

  Het is wel een apart nummer… Ik vind haar stem wel gaaf, al wordt het naar het einde toe allemaal een beetje te gek. En ja, iets meer melodie misschien? Maar toch, ik kan het wel waarderen. Frankrijk kleurt weer een beetje buiten de lijntjes en dat is altijd leuk.

 18. Morris schreef:

  Over smaak valt niet te twisten: dit is mijn smaak!!!

 19. Rob! schreef:

  Zoals door meerdere hier al geschreven het einde is wat rommelig, maar verder een interessant nummer. Frankrijk komt met een goede bijdrage.

 20. Hebbuzz schreef:

  Dat rommelige naar het einde vind ik wel heel erg meevallen. Het hele nummer is gemakkelijk te volgen en naar het einde toe moet het om total boredom te voorkomen wat gaan uithalen. Ik vind er alleen geen klap aan.

  Misschien wanneer ze het als een beest tot een climax brengt (wat bijna alleen live kan, niet op studio opname) heeft het nummer misschien een beetje potentie, maar van de live capaciteiten van deze dame heb ik helaas geen hoge pet op.

 21. Roald schreef:

  Stukje door Nico Dijkshoorn: typische reactie van de gemiddelde Nederlander die geen “reet” van het ESF afweet; niet leuk dus.

 22. Andreas schreef:

  Terug naar de Franse inzending. Het is maar goed dat ze in de finale zitten, het is inderdaad erg rommelig

 23. RobbieR schreef:

  Ik hou ook niet van de columns van Nico en heus niet dat het nu met ESF te maken heeft…

 24. Bandido - Georgia schreef:

  Het zal er hier erg van af hangen hoe het op het podium wordt gebracht, want van deze studioversie wordt ik niet echt warm. Het houdt mijn aandacht niet echt vast, en ik vrees met grote vrees dat live een grote schreeuwpartij wordt, en dat de zangeres het nummer niet helemaal aankan.

 25. MichielV schreef:

  Ik ben wel van deze bijdrage gecharmeerd. Ik vind het meevallen met het rommelige. Zowel de muziekstijl als haar stemgeluid bevallen mij wel. Nu hoop ik wel dat ze het live waar kan maken. Het zal geen hoogvlieger op het scoreboard worden, maar elk lied dit jaar wat ik waardeer is meegenomen!

 26. gerardmartin schreef:

  Ik vind dit helemaal niks. De eerste versie vond ik best leuk en melodieus maar dit is weer zoals vaak met songfestivalliedjes gebeurt totaal verkloot, rommelig en een blikken geluid bah! France zero points de moi!!

 27. Wim1970 schreef:

  Ben benieuwd wanneer Frankrijk de handdoek in de ring gaat gooien. Afgelopen 10 jaar slechts één keer in de top 10 geëindigd. Verder alleen maar slechte tot zeer slechte resultaten. Letland houdt ’t ook nog aardig vol moet ik zeggen.

 28. Martin schreef:

  Dit is een leuke inzending van Frankrijk. Vorig jaar waren ze mijn favoriet voor de overwinning met Anggun en Echo. Het liep helaas anders af. Dit zie ik wel redelijk hoog eindigen. Alleen moeten ze het einde wat beter afstemmen op de rest van het nummer. Veel succes Frankrijk op 18 mei.

 29. RiaNL schreef:

  Ik vind de Franse inzending van dit jaar helemaal niks. Jammer, ik had er meer van verwacht.

 30. Placide schreef:

  Waar is het machtige Frankrijk toch gebleven op het eurovisie songfestival?
  Ook dit jaar vrezen we weer het ergste.

 31. MarkusRotterdam schreef:

  Patricia Kaas, retournez!!!!!