Cornald Maas en Eric van Tijn uit vakjury

De EBU heeft de TROS opgedragen om Cornald Maas en Eric van Tijn uit de vakjury te halen. Commentator en radio 2-presentator Daniël Dekker liet gisteren in zijn radioprogramma de namen van de twee vallen. Dat is volgens de EBU echter verboden, aangezien de namen pas op zaterdag bekend gemaakt mogen worden om eventuele beïnvloeding te voorkomen.

De TROS zal de twee nu vervangen als er vrijdag gejureerd moet worden in de juryfinale. De andere drie juryleden, waarvan de namen nog niet bekend zijn, blijven wel zitten. Maas zal komende zaterdag nog wel gewoon in beeld verschijnen om de punten bekend te maken.

[Upd:] De gehele Franse jury zal ook vervangen worden, aangezien alle namen bekend waren gemaakt via een persbericht.

20 reacties op “Cornald Maas en Eric van Tijn uit vakjury

 1. 1
  Patrick says:

  Daniel Dekker mag lekker naar huis. En Cornald mag in zijn plaats het commentator hokje in!

 2. 2
  Wolf says:

  Lekker gedaan Daniél. Ga nu maar met pensioen, zijn we ook van jou af, en neem smit met je mee.

  Die twee kronkelhoofden, zijn niet eens objectief in ESC.

 3. 3
  Lilian says:

  Nou is het maar weer bewezen dat die Daniel Dekker een sukkel is. Cornald zal hem hem hier niet dankbaar voor zijn. Ik vind dat ze die Daniel maar helemaal weg moeten sturen. En volgend jaar weer Cornald als commentator.

 4. 4
  Marcel says:

  Inderdaad, Die Daniel Dekker presenteert het nu drie jaar of zo je krijgt niet het idee dat hij ooit de moeite heeft genomen om zich in het onderwerp in te lezen (of in te luisteren). Gewoon weer zo’n dj die zichzelf zo graag hoort praten dat hij dus uit de school klapt. En dan nog die domme reactie van gisteren. Zeg gewoon, ja ik heb een domme actie gedaan en bied je excuses aan ipv de boel nog een beetje gaan staan ontkennen ook.

 5. 5
  J1. says:

  idd snel weg met die Daniel Dekker..klaar met zijn snoepreisjes! wat een sukkel!

 6. 6
  Levy says:

  Het kan misschien bewust gedaan zijn, vonden jullie niet vreemd dat Cornald Maas interview deed met Anouk met presentatie in maart, hij Cornald werkt niet voor de TROS nl.

 7. 7
  AnZoRadio™ says:

  Het complot: Informatie is met opzet gelekt zodat Cornald Maas vanaf 2014 het commentaar weer kan verzorgen en Eric van Tijn wil het lied schrijven voor 2014. Dekker is beloofd dat hij alsnog met zijn radioprogramma mee mag touren. Iedereen blij en een relletje doet het altijd goed bij een songfestival, hoe klein ook.

 8. 8
  Sem says:

  Echt een belachelijke actie van Daniel Dekker grr.
  Cornald Maas is namelijk de enige man die ECHT verstand heeft van het songfestival

  zo, amen

 9. 9
  Dick says:

  Zie mijn reactie bij het artikel over de eerste reactie over het doorgaan van Anouk. Ik begrijp al jaren niet dat Daniel D voor deze klus gevraagd is en gehandhaafd wordt. ben van ultieme ergenis naar de BBC gaan kijken vorig jaar. Ga donderdag de BRT opzetten want ik kan dat gezwets echt niet meer hebben:-). Vorig jaar enorm genoten van Graham Norton’s commentaar op BBC. Van mij mag inderdaad Cornald Maas terug.

 10. 10
  femke says:

  Heel jammer, Cornald Maas en Van Tijn lijken me juist goede juryleden. Hopelijk worden ze vervangen door 2 andere muziekkenners!

 11. 11
  Esf2013Malmö says:

  Echt een idiote actie zeg, zielige Daniël… Kom, we gaan demonstreren bij de Avro & Tros: ‘Wij willlen Cornald! Wij willen Cornald!’ :P

 12. 12

  Als ze Cornald n paar jaar terug hebben ontslagen om een tweet, dan moeten ze Daniel D nu per direct op straat gooien en noooooooit meer aan kijken

 13. 13
  Nordman says:

  Daniël Dekker. Vreselijke vent vind ik het, kan z’n hersenen ook echt niet gebruiken he? Nu de TROS samen met AVRO gaat fuseren zetten ze die kerel er hopelijk uit. Smit mag ook weg, maar aangezien er toch nog iemand de TROS moet vertegenwoordigen zal hij wel blijven.

 14. 14
  KE says:

  De heren Dekker (en Smit) hebben afgelopen dinsdag opnieuw bewezen niet de juiste te zijn om op te treden als commentator. Ze beschikken over te weinig kennis en gaven tijdens de uitzending meerdere malen onjuiste informatie. Tevens vond ik de reacties inzake Anouk nogal koeltjes (vergelijk bijvoorbeeld even de euforie van Willem van Beusekom tijdens de Postcards van Edsilia, en tijdens de puntentelling in 1998, of de reactie toen Re-Union uit de enveloppe kwam in 2004: met het getoonde door deze heerschappen). Maas is een van de weinige in Nederland die het songfestival een warm hart toe draagt.

  Hoe je ook denkt over de functie van jurylid – om hiervoor gevraagd te worden is een erebaantje – net als dat van commentator, trouwens. Wat Dekker heeft gedaan is niet alleen heel erg dom maar heeft ook een zeer onrechtvaardige uitwerking naar zowel Maas als Van Thijn. Excuses zijn op zijn plaats, maar niet genoeg.

  Het zou de Dekker sieren als hij zelf de enige juiste conclusie trekt: Naar Huis – en wel direct!

  Oh, enneh – Lieve meneer Kuipers: Wilt u ons allemaal een enorm plezier doen en Maas uitnodigen om in 2014 weer gewoon commentaar te geven?, of geef als het echt niet anders kan Ivo Niehe nog een paar keer een leuk snoepreisjes voor zijn welverdiende pensioen – maar gun deze twee heren vanaf 2014 gewoon een leuke eurovisie avond thuis op de bank met een zak chips en een puntenlijstje! Dank U.

 15. 15
  Roel says:

  Presentatoren TROS uitermate slecht. Weten sfeer van dit grootse evenement niet vast te houden. Zijn negatief en badinerend in commentaar. EBU is maanden bezig om er iets van te maken en dan zoiets doms.
  Maak er nou eens een feestje van – we weten heus wel zelf of het niet zuiver gezongen is of een te simpel liedje etc.!

 16. 16
  Hans says:

  Dag Daniël ! Terug naar radio 2…

 17. 17
  duffy says:

  Wij willen vakkundig commentaar. Dus Jan en Daan wegwezen, zodat wij alle informatie krijgen die men hoort te weten en waar geen onzin wordt verteld of door muziek heen wordt gepraat. Wij gaan het Zaterdag volgen via de BRT. En wil de TROS eens rekening houden met de kijkers.

Reageren niet meer mogelijk.