De reacties: winst en verlies

Dit vind je misschien ook leuk...

103 reacties

 1. Hendrik schreef:

  Eigenlijk zouden ze dat wedden bij het songfestival af moeten schaffen, je weet nu vaak al maanden van te voren wie de winnaar wordt, dat haalt de spanning er wel uit.

  • Wolf schreef:

   Je hebt de keuze niet naar de oddbookers te kijken weet je.. Dat doen de meeste die het ESC kijken ook. ;)

   • Hendrik schreef:

    Weet ik, maar het is wel lastig want anderen kijken daar namelijk wel naar en roepen dan wel wie er favoriet is. Maar goed daar valt niets aan te veranderen en het hoort er denk ik nu eenmaal bij :)

 2. richard schreef:

  Anouk in 22 landen in de itunes top 100.Toppie!
  Staat op 2e plaats,onder Denemarken…..

 3. Rob schreef:

  En wie biedt zich aan voor 2014?

 4. Stanislav schreef:

  Jody Bernal 2014?

 5. verhoeven schreef:

  Anouk mag van mij terug gaan

 6. Maarten schreef:

  Anouk gaat niet nog een keer dat is zeker. Het beste is gewoon een keer mee doen.

 7. Hendrik schreef:

  Zou leuk zijn als Polen, Tsjechie en Slowakije volgend jaar ook weer meedoen.

 8. richard schreef:

  Hoorde net het nummer I Surrender van K-otic. Lijkt enorm veel op Only Teardrops…..Klinkt wel erg als plagiaat. Maakt me verder niet uit,maar het nummer is wel gewoon gejat,nog wel van een Nederlandse groep.

  • Wim1970 schreef:

   Nou, dat valt wel mee, zoveel lijkt ’t er niet op. Duitsland 2013 en Zweden 2012 wel.

 9. Hendrik schreef:

  Toen ik in 2000 voor het eerst songfestival keek wonnen de Denen en nu weer.

 10. Ruud schreef:

  Was een fantastische week en nu maar hopen dat de tros / avro de opgaande spiraal weten vast te houden !, dus kwaliteit en niet weer terug naar de Hollandse kneuterigheid, en a.u.b houdt het songfestival weg uit Volendam.
  Maar vraag artiesten als Laura Jansen e.d.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Laura Jansen zou een mooie keus zijn. Een andere schitterende keus zou zijn om het Nederlandse volk 0% zeggenschap te geven over het te kiezen lied. Resultaat gaat voor!

 11. Starkoo schreef:

  Laten we al vast een producer vast stellen!

  Jörgen Ringqvist die produceerde Break one the Ice voor het junior songfestival lijkt mij de juiste persoon om voor Nederland de overwinning in 2014 binnen te halen.

  Verder hoop ik op 2 halve finales in Nederland en een grote finale, back to the Roots, alleen zou het een mix moeten zijn van BN’ers: b.v Laura Jansen, Kim Lian, Ilse de Lange, en wat minder bekenden zoals het eerder ook was, maar ze moeten wel van top kwaliteit zijn!

  Tevens mogen ze Tiesto, Armin van buren, Afro Jack ook vragen of ze mee willen werken aan het songfestival!

  En men moet is kijken wat in de Europese hit lijsten goed scoort!

  Liefst zie ik een festival in Nederland zoals het melodieënfestival!

  Maar wat is jullie idd Peter en Wolf, Esmee ???

 12. Patric schreef:

  Een regelrechte sabotage tegen Armeniërs. Niemand kon Armenië stemmen. 09090012 is tijdens stemming tijd geblokkeerd geweest. Pas 1 min. na stemming tijd
  lijnen was geopend voor liefhebbers van Armenië.

  • Wim1970 schreef:

   Je gaat toch niet op slechte nummers stemmen?

   • Nordman schreef:

    Inderdaad, maarja smaken verschillen. Maar wel terecht dat Armenië zo laag is geëindigd! Nahja had nog lager gemogen ;)

 13. Esc-go schreef:

  Azerbeidzjan al vijf jaar in de top-5. Zijn het zulke goede liedjes? No way! Artiesten spreken nauwelijks Engels, zoetsappige nummers, supergladde showtjes, omkoperij en diaspora door heel Europa. Ik walg ervan. Van mij mogen ze gediskwalificeerd worden. Dit gaat niet meer om muziek!

  • Wim1970 schreef:

   Vind ik wel, Esc-go. Ik had Az. op 2, dus wel degelijk goede nummers.

  • Davidovich schreef:

   @ 22 Esc-go het is een feit dat voor geld alles te koop is. Dus liedje, act en alles wordt voor grof geld gekocht. Sympathie kopen. Azerbeidzjan heeft weinig diaspora en veel die er vandaan komen haten het regime. Soort Wit-Rusland maar dan minder goed.

 14. @patrick schreef:

  Niks sabotage tegen Armenie! Alle lijnen waren overbelast…ik heb ook meerdere malen moeten proberen voor ik mn stem voor Noorwegen en Belgie er door had. Dat Armenie geen punten kreeg is omdat de puntentelling veranderd is..veel eerlijker waardoor niet meteen door televotende Armenen meteen de twaalf punten weggekaapt worden. Verdiep je er maar eens in hoe het nu veel eerlijker gaat.

 15. Patrick schreef:

  Vind het wel bizar dat Malta en Azerbeidzjan de laatste jaren elkaar veel punten geven. Malta altijd 12 aan Azerbeidzjan en Azerbeidzjan vaak 8 naar Malta ofzo. Ik ruik omkoperij, zal me namelijk niks verbazen..

  • Nordman schreef:

   Vind ik ook erg opvallend. Ik hoop dat er eens onderzoek naar kan worden gedaan. Maarja dit zal nog wel jaren duren voordat er iets aan het licht komt net als in het wielrennen….

  • Piksey schreef:

   Paar jaar geleden stuurden de Azeris een grote delegatie naar Malta.. the rest is pretty clear.

 16. Rob schreef:

  zijn er al uitslagen van de vakjurys en televoting te vinden?

 17. RogEsc schreef:

  Ik heb toch even WiwiBloggs getipt over de gelijkenissen met het nummer van K-otic, er zal verder niets mee gebeuren maar dat betekent niet dat het niet genoemd mag worden. Resultaat: http://wiwibloggs.com/2013/05/19/dutch-press-did-denmark-copy-our-song/27182/

 18. Adriaan schreef:

  Mag volgend jaar het Nederlandse commentaar achterwege blijven. Wat een gebazel. Je kreeg niet eens de kans om naar de fantastische presentatrice te luisteren. De tussenfilmpjes zijn voor informatie bedoeld en verder….mond dicht.

  Ik heb wel gemerkt dat zo langzamerhand het Engels minder vanzelfsprekend is. Dat juich ik toe. Eigenlijk weer iedereen in de eigen taal. Volgend jaar weer een goed Nederlandstalig lied. Heerlijk

  • Esmee schreef:

   Ik heb op Omroep Brabant gelezen dat aan dhr. Kuipers van de Tros is gevraagd of Cornald Maas volgend jaar het commentaar weer doet. Kuipers zou gezegd hebben dat het nog te vroeg is, maar dat hij denkt van wel…..

   • Jesf2014Kiev schreef:

    Cornald zou he-le-maal geweldig zijn! Weg met die 2 prutsers van nu. “Vorig jaar de puntmutsen” – nee Jan, dat was 2 jaar geleden. En nog het ergste vond ik dat ze door de Estse deelname aan het praten waren en later zelfs nog afsnauwerig een “excuus” aanboden. Slecht hoor!

   • Marco schreef:

    Pas maar op, want als Kuipers denkt van wel, kan dat ook betekenen dat hij Jan Smit wil vrijmaken voor deelname. En dat is een ramp van een nog grotere orde.

  • Wim1970 schreef:

   @Adriaan: Ik heb al vrij gauw overgeschakeld naar België.

 19. Godslimetree schreef:

  Het was mooi, leuk en veel favorieten staan in de top 10 (Hongarije, Italië, Malta, Nederland). Wat wil een mens nog meer? O ja, geen Jan Smit en Daniel Dekker meer….wat een geneuzel en slecht commentaar. Kan ook met wat meer humor….. Zo serieus is het allemaal niet. Volgend jaar bijvoorbeeld Laura Jansen, Caro Emerald, Sandra Nieuwland, Alain Clark…..keuze genoeg buiten de Tros zomerweek…

 20. Davidovich schreef:

  Waarom niet een spannende combinatie met Janine Jansen, wat zang en Junkie XL/Tom Holkenborg volgend jaar?

 21. Adriaan schreef:

  Alsjeblieft geen Cornald Maas. Deze, door de linkse pers, aangeduide songfestival deskundige is een druiloor eerste klas. Hoeft dit niet. Ik hoop dat de TROS/Avro volgend jaar deze fout niet gaat maken. Die Cornald wordt in elk programma er met de haren bijgesleept. Ik kan deze man niet meer zien of horen. Alsof er niemand anders is. Kom op zeg. Ook daarin vernieuwing. Waarom niet Herman van der Zandt. Een man met ongekoelde humor en een bepaalde afstand. Lijkt me een verademing.

 22. Peter schreef:

  Ik tip Eva Simons voor volgend jaar.

 23. Peter schreef:

  Hoe kom je aan die wijsheid RogEsc?

  • RogEsc schreef:

   Ik denk dat een eurovisie songfestival niet in haar schema past nu ze internationaal heel goed gaat. Daarnaast denk ik sowieso niet dat na Anouk’s succes opeens alle A artiesten zich aandienen. Overigens ben ik ook van mening dat een A artiest sturen niet per definitie de beste keuze is want een B artiest met een heel goed nummer kan minstens zoveel succes hebben

 24. Toni (Belgium) schreef:

  Azerbaidzjan 2de! Hoe zou dat komen???! Ahja het liedje is door een Griekse componist geschreven!
  De act door een Griekse top choreograaf die de acts in het verleden van Helena Paparizou, Sakis Rouvas, Dima Bilan, Ani Lornak, ….had gemaakt! Dus idd Azerbaidzjan betaalt veel geld (heel veel geld) aan het songfestival om zo hun eer en trots aan Europa te laten zien! (het regime dan toch…..)

 25. omg schreef:

  Eurovision 2013! This is how Azerbaijan gets its votes. http://www.youtube.com/watch?v=7ojSKQamf-E

 26. Norman schreef:

  Most happy = gelukkigste. De overtreffende trap wordt in het Nederlands steeds vaker halfbakken geschreven. Dat wil ik toch even kwijt. Ook omdat ik over een overwinning, die twee maanden geleden al werd aangekondigd, niet echt tevreden ben. Ik had het Anouk gegund, die ik steeds meer waardeer, naarmate ik haar killersong vaker hoor.
  Mijn mening over Roemenië heb ik ook gerevideerd. Het introductiefilmpje pastte uitstekend bij zijn optreden en plaats 13 is welverdiend. Dit is een vorm van emacipatie, die in andere landen anders afloopt dan bij ons. Al met al een geweldige avond. Een leuk mens, die Petra Mede. Het kan dus goedkoper, zonder aan kwaliteit in te boeten.
  Nog even over Cornald Maas. Ik zou niet weten, wie in Nederland het beter zou kunnen. Hij is de ideale persoon als commentator voor Kopenhagen 2014 en hij heeft helemaal geen assistent nodig.

 27. ESF 2014 schreef:

  Mocht iemand van de Tros dit bericht lezen hoop ik echt dat ze hiermee aan de slag gaan.

  Anouk heeft het echt super gedaan voor Nederland in Malmö en Nederland weer geloofwaardig gemaakt op het esf. Ik mag hopen dat ze nu ieder jaar een artiest of artiesten(en) sturen die zich al eerder hebben bewezen in hun kwaliteit

 28. ESF 2014 schreef:

  Het lijkt mij ontzettend gaaf om Eva Simons met Avrojack te sturen. Wat vinden jullie hiervan?

  • Jesf2014Kiev schreef:

   Nee, dat is net zoiets als die rare Montenegrijnse deelname dit jaar maar dan in de Nederlandse uitvoering en met minder gekkigheid. Gewoon nee.

   (Off-topic: Ik ben Esf2013Malmö maar omdat het ESF van dit jaar is afgelopen heb ik mezelf weer vernoemd naar het JESF. Enkel even ter duidelijkheid. :) )

 29. Lilly schreef:

  Hahaha…klinkt grensverleggend!!!
  Maar grensverleggend werkt wel…ik vond het heerlijk hoe Anouk dit jaar zo tegen alle eurovisie normen inging daar zowel kwa lied als gedrag. ik zou het geweldig vinden als we volgend jaar weer iets “anders” zouden sturen;)

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   +1

   Vooral dat “anders” lijkt me essentieel. Middle of the road sturen en dan erachter komen dat zoveel artiesten hetzelfde doen, schiet denk ik niet op;.Dat was de valkuil van Edsilia -2 en Hind.

 30. Hans schreef:

  Maakt eigenlijk niet uit wie we volgend jaar naar het songfestival sturen, zolang er maar voor altijd en eeuwig is afgerekend met ´te goed voor het songfestival´ of ´ongeschikt voor het songfestival´. Dank aan Anouk voor het rechtzetten van dit hardnekkige misverstand!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   +1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Ik hoop dat dit dé winst is van ESF2013

   • Esmee schreef:

    Eigenlijk heeft Joan Franka de eerste stap gezet. Het werd niets, maar dat is een ander verhaal.

 31. Godslimetree schreef:

  Als je al schrijft Avrojack in plaats van Afrojack is het toch al klaar? De Avro en de Tros gaan fuseren dus Eva Simons en Avrojack!

 32. Robbert-Rotterdam schreef:


  Starkoo:

  Verder hoop ik op 2 halve finales in Nederland en een grote finale, back to the Roots, alleen zou het een mix moeten zijn van BN’ers: b.v Laura Jansen, Kim Lian, Ilse de Lange, en wat minder bekenden zoals het eerder ook was, maar ze moeten wel van top kwaliteit zijn!
  Tevens mogen ze Tiesto, Armin van buren, Afro Jack ook vragen of ze mee willen werken aan het songfestival!
  En men moet is kijken wat in de Europese hit lijsten goed scoort!
  Liefst zie ik een festival in Nederland zoals het melodieënfestival!

  Die mix die je aangeeft klinkt mooi, maar is voor Nederland zeer waarschijnlijk een ideaalbeeld. Topartiesten gaan hier echt niet de strijd tegen elkaar aan, dus ik denk dat je voorstel helaas een utopie is. Wil je toch graag dat zulke artiesten Nederland gaan vertegenwoordigen, zit er m.i. niets anders op dan ze een voor een te benaderen en te kijken met wie van hen zaken gedaan kunnen worden. En dan maar hopen dat na Anouk het enthousiasme is toegenomen.

  • Matje schreef:

   het is in Zweden ook niet de top van de top die zich laat zien op het Melodifestivalen . Zo af en toe zijn er enkele bij maar verder zie je ook daar dat de subtop zich meer verleent voor dit circus om zich te promoten . In NL zien we dit ook , misschien ligt de gradatie van deelnemende artiesten wel iets lager al daar maar mocht men het NF verjongen zal je zien dat ook de muziekstijl moderner wordt. Dit vind ik meer belangrijk als een ‘grote’ naam . Denk als we gaan kijken naar een artiest met niet al te veel status zoals een Sharon Doorzon , noem maar een voorbeeld , met en hedendaags nummer net zo goed en misschien wel met een beter resultaat kan komen als Anouk.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    In Zweden gaat de hele muziekindustrie achter haar artiesten staan en bemoeit zich dan overal mee, met het hele product, tot aan de staging toe. Men schuift er ook actief mensen naar voren. In Nederland is dat een meer individuele zaak gebleven. Iemand schrijft een liedje en stopt het in een koffer en vlak voor de nationale en het Eurovisie ziet men dan wel. De muziekindustrie is helemaal niet geïnteresseerd hier. Ze kan haar producten ook op een andere manier afzetten dan via het ESF, bv. via clips alleen, waarbij contact gezocht wordt met clipzenders. Volgens mij is een voorwaarde voor een succesvolle MF formule binnen Nederland de actieve medewerking van de industrie, en dit kunnen we wel willen, maar ik zie dit niet gebeuren. En wb. Sharon Doorson: goede zangeres, net zoals Glennis Grace en Pearl Jozefzoon, maar wel met heel veel kans op middle of the road. Ik zet in op eigenzinnige deelnemer en compositie en denk dat dit alleen mogelijk is buiten de geijkte paden van voorrondes en nf. Het Nederlandse publiek kennende wordt het festival met voorrondes weer meteen in de middle of the road-zone getrokken, en dat is nu net waar we ons via Anouk met veel pijn en moeite uit ontworsteld hebben….Ik zou zeggen…..niet doen!

   • RogEsc schreef:

    Ik ben het helemaal met je eens, alleen vraag ik me wel af of jaarlijks intern een artiest kiezen de Nederlanders wel aanspreekt. Ik denk dat het merendeel toch inspraak wil hebben en daarnaast wil de omroep er ook een slaatje uit slaan. Als je in dit geval zou kiezen voor een tussenweg: intern een artiest kiezen en het liedje door het publiek is de kans heel groot dat er inderdaad voor het lied wordt gekozen dat het meest standaard is.

   • RogEsc schreef:

    reactie op Robbert-Rotterdam

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Had ik gezien de inhoud van je verhaal al begrepen:)
    Waarschijnlijk spreekt intern een artiest kiezen de Nederlanders niet aan. Nederlanders willen overal over meepraten. De vraag is dan of je daar dan wel of niet rekening mee moet houden. Het is ook van groot belang dat Nederland in de finale komt en dat er voor een procedure wordt gekozen die de kans zo groot mogelijk maakt dat dit gebeurt. Ik ben een grote voorstander van democratie, maar binnen het songfestival werkt deze eerder tegen dan mee vanwege de middle of the road neigingen van het volk hier, en de vooroordelen (“we moeten een echt songfestivaliedje kiezen met een dansje”).

   • CommanderKeen schreef:

    Robbert-Rotterdam, ik ben zelf een groot voorstander van een NSF. Ik denk dat het intern aanwijzen van een artiest geen goede lange-termijn strategie is. Er zijn namelijk maar weinig NL artiesten die het complete pakket hebben, namelijk: het componeren en produceren van een liedje, goed kunnen zingen en performen, internationale uitstraling hebben, een act kunnen neerzetten en ook breed door de NL bevolking worden gedragen.

    Ik ben het ook niet met je eens dat de NL bevolking kiest voor het meest middle-of-the-road cq. het veiligste liedje. Ik denk dat in de jaren dat er ook echt wat te kiezen viel voor het volk er over het algemeen de juiste keuze is gemaakt. Het is juist veelal de jury met zogenaamde kenners die juist gaan voor de typische “songfestival” sound, of tenminste wat zij denken dat daar voor door moet gaan.

    Anouk is nu naar het ESF gegaan en heeft laten zien dat je ook kunt scoren met een liedje dat eigen en anders is, wat je er verder ook persoonlijk van vond. Hopelijk heeft dat de weg geplaveid voor andere artiesten en staan ze nu open voor deelname en maakt dat het organiseren van een NSF met wat meer kwaliteit wta makkelijker.

    Ik ben wel bang dat “men” (lees: de Jim Bakkums, Waylons en Laura Jansens van deze wereld) nu denkt dat het intern aanwijzen van een artiest en het geven van een artistieke vrijbrief de manier is om het een en ander aan te pakken, en dat ze nog steeds geen trek hebben in een NSF.

 33. Robbert-Rotterdam schreef:


  Starkoo:

  Liefst zie ik een festival in Nederland zoals het melodieënfestival!

  In feite is dit een paar keer geprobeerd in de periode 2003-2005. In Nederland bleek dan dat de top zich niet waagde aan dit format. Integendeel, aanmeldingen kwamen massaal binnen, maar dan wel van het niveau Arjen en Margriet, Kaysee, en Varna Springer.

 34. Davidovich schreef:

  Nou het wordt inmiddels duidelijk, welk concept of artiest en lied gekozen wordt, huur de bookmakers in als focusgroep ;-)

 35. dave schreef:

  Wat een prachtige inzending toch… En geweldig gebracht door Anouk. Er moet ook gezegd worden dat de backings fantastisch werk hebben geleverd!! Het was net als de cd-versie: top!!!

 36. RobbieR schreef:

  Wat was Anouk geweldig

 37. Rob schreef:

  Altijd weer afkicken na al die maanden, en na de zomer begint het hele circus weer van voren af aan . Gelukkig!

  • RogEsc schreef:

   haha PED (Post Eurovision Depression) ik ken het :P

   • johannes schreef:

    Ik heb ook altijd last van PED ;-(

    Ik hoop stiekem ook al een paar jaar op DJ Tiesto of Armin van Buren lekker orkestraal…heren, werk aan de winkel ! ;-)

 38. Wim1970 schreef:

  Frankrijk doet volgend jaar misschien niet mee. Dat las ik net op Eurosong.be.

 39. Rob schreef:

  Dat betekent dan dat Nederland tot de club gaat behoren van grootste geldschieters toch?

 40. Wim1970 schreef:

  Volgens mij is Zweden dat dan, Rob.

 41. Esc-go schreef:

  Ik roep het al jaren: zoek een goede artiest (Esmee Denters, Laura Jansen, Eva Simons) en regel een topproducent en choreograaf om een perfect plaatje voor Nederland neer te zetten.

  Of ga voor onderscheidend en sober, maar zorg dan ook wel dat je wederom toptalent stuurt. Anouk heeft met haar killersong bewezen dat muzikaliteit wordt beloond.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Helemaal mee eens.
   Inventariseren wie er wil, degene met het beste aanbod achter de schermen selecteren en gedurende het proces wel vinger aan de pols houden, zodat er dadelijk in Denemarken wel iets staat.

 42. RobbieR schreef:

  Alsleblieft kijk naat een talent zoal anouk

 43. Starkoo schreef:

  Wolf ik bedoel wat zijn jullie ideeën voor volgend jaar.

 44. Celine schreef:


  Patric:

  Een regelrechte sabotage tegen Armeniërs. Niemand kon Armenië stemmen. 09090012 is tijdens stemming tijd geblokkeerd geweest. Pas 1 min. na stemming tijdlijnen was geopend voor liefhebbers van Armenië.

  Nou ik heb op Belgie en Finland gestemd via de telefoon maar kreeg helemaal niks te horen, geen in gesprek toon, geen bandje helemaal niks, dus ben toen maar gaan smssen en dat lukte wel.

 45. Celine schreef:


  Rob:

  Dat betekent dan dat Nederland tot de club gaat behoren van grootste geldschieters toch?

  Er werd altijd gezegd dat Nederland en Zweden het 5e land waren die t meeste geld inbrachten, maar dat bleek toch ineens Italie te zijn, toen zij ineens zonder mee te doen aan voorrondes, meededen.

 46. RogEsc schreef:

  Het begint nu echt steeds leuker te worden rond Azerbaijan: http://wiwibloggs.com/2013/05/20/azerbaijan-president-ordered-vote-recount/27287/

 47. ~Armenian Ch¡k~ schreef:

  Wat een corrupte land zeg deze ‘zogenaamde’ democratische land, lijkt net rasictische turkije of terroristiche azerbijan wel heey! kom op zeg, je gaat toch niet voor geld/olie je land verlagen zoals nederland dat heeft gedaan dit jaar op het eurovisie… 1 woord hiervoor: zielig.
  Het hele songvestival is overgekocht door de turken.

  Als NL 12 punten van Belgie krijgt is er niks mis mee maar als de ‘Armenen’ veel punten krijgen is het gelijk verkeerd. wat een jaloerzie!

  • Wolf schreef:


   ~Armenian Ch¡k~:

   Wat een corrupte land zeg deze ‘zogenaamde’ democratische land, lijkt net rasictische turkije of terroristiche azerbijan wel heey! kom op zeg, je gaat toch niet voor geld/olie je land verlagen zoals nederland dat heeft gedaan dit jaar op het eurovisie… 1 woord hiervoor: zielig.
   Het hele songvestival is overgekocht door de turken.

   Als NL 12 punten van Belgie krijgt is er niks mis mee maar als de ‘Armenen’ veel punten krijgen is het gelijk verkeerd. wat een jaloerzie!

   Als het je niet bevalt, ga je toch lekker terug naar je eigen land? :’)

  • RogEsc schreef:

   idd ga dan terug. Lekker potje janken omdat dat vreselijke lied uit Armenië niet in de smaak viel. Het had niet eens die finale mogen halen en de Armenen die niet in Armenië wonen zouden eens niet zo achterlijk nationalistisch moeten doen maar gewoon op het lied stemmen wat ze écht goed vinden.

 48. Peter schreef:

  En daar sla je nu juist de spijker op z’n kop Robbert-Rotterdam. Iets wat jullie bloggers op deze weblog ook pretenderen: overal over mee willen praten en beslissen. Als het niet jullie smaak is of als iemand ook maar tegengas geeft, dan wordt deze met de grond gelijk gemaakt. Alleen jullie zijn heilig hier. Vind je het gek dat ik daar tegen in opstand kom?

  • eric schreef:

   Opstand peter ??? je maakte er een veldslag van hahhahaa.
   En toen je verloren had was je een slechte verliezer.
   Volgend jaar weer een goed liedje van wie dan ook en je geeft weer tegengas. Je wilt gewoon zeuren ……..

  • eric schreef:

   Opstand peter ??? je maakte er een veldslag van hahhahaa.
   En toen je verloren had was je een slechte verliezer.
   Volgend jaar weer een goed liedje van wie dan ook en je geeft weer tegengas. Je wilt gewoon zeuren ……..

 49. Roos schreef:

  Niks overbelast, die lijn lag dood, je kon helemaal niet bellen want die lijn werkte niet, dan alleen msn’jes sturen.
  Ook België kon niet bellen en Duitsland ook niet..vraag is zijn er nog meer landen die geen bereik hadden? Het is gewoon een schandaal. Sorry!!! :(

  • Matje schreef:

   Bij mij lag de lijn ook dood maar toen ik het probeerde met mij mobieltje ging het prima .. Niks sabotage of zo , bijna elk jaar hetzelfde technisch probleem .