EBU: “Geen fouten in uitslagen”

You may also like...

92 reacties

 1. Esf2013Malmö schreef:

  Diskwalificatie voor Azerbeidzjan pls

 2. Peter schreef:

  Zojuist het beste nieuws van de laatste jaren gelezen: Glennis Grace denkt er niet aan om nog een keer mee te doen. Jippie daar zijn we in ieder geval van verlost, van dat over het paard getilde mens. Op naar Eva Simmons en Armin of Afro Jack

 3. Wolf schreef:

  Jesus lui! Dit is ziek, er is van ALLES gaande.

  http://www.eurovisionista.com/articles/the-plot-thickens-more-vanishing-points,-mass-sockpuppetry,-regimes-buying-the-fan-press,-and-buying-the-ebu

  lees dit. EBU, Die waarschijnlijk bedreigt word met maatregelen mochten ze Azerbadzjan en Rusland eruit knikkeren, durven er wss niets aan te doen. Gadverdamme, straks is het gehele ESC in handen van ze.

 4. .-tje schreef:


  Wolf:

  Jesus lui! Dit is ziek, er is van ALLES gaande.
  http://www.eurovisionista.com/articles/the-plot-thickens-more-vanishing-points,-mass-sockpuppetry,-regimes-buying-the-fan-press,-and-buying-the-ebu
  lees dit. EBU, Die waarschijnlijk bedreigt word met maatregelen mochten ze Azerbadzjan en Rusland eruit knikkeren, durven er wss niets aan te doen. Gadverdamme, straks is het gehele ESC in handen van ze.

  Ehm veel van wat ze schrijven is ingegeven daoor de conspiracy bubble waar men nu in zit.

  Van alles wat ik tot nu toe gelezen heb, vind ik eigenlijk alleen het Litouwse filmpje overtuigend in die zin dat als er werkelijk gezegd wordt zoals men het vertaald, er bewezen sprake is van beinvloeding van de televote-stemming. Bewezen kan natuurlijk nooit orden dat de mensen uit het filmpje aan de Azerbeidzjaanse omroep zijn verbonden, maar dat wil nog niet zeggen dat er geen actie ondernomen zou moeten worden door EBU.

  Waar ik pissig van wordt is dat poltici zich gaan bezighouden met zaken waar zij helemaal niets mee nodig hebben.

  Wat ik vervolgens jammer vind is dat de EBU zich verschuilt achter flauwe argumenten over mogelijke beïnvloeding als zij wel gesplitste resultaten zouden bekendmaken. De geruchten over beïnvloeding zijn er nu toch al en niets is eenvoudiger dan dat met keiharde cijfers te ontkrachten. Zolang de EBU dat niet doet, is zij er mee akkoord in de hele complottheorie verhalen ook in het beklaagdenbankje gezet te worden.

 5. Roald schreef:

  Ik geloof niet dat het eventueel omkopen van een handjevol mensen in een bepaald land zoveel invloed heeft op de einduitslag… daarvoor zijn de aantallen te gering. Neemt trouwens niet weg dat, als er iets van waar is, tegen moet worden opgetreden.

 6. Hayastan schreef:

  @ #69 geschreven door Emre

  Ja, dat is ook de bedoeling. Maar geen landen die haat tonen tegen andere deelnemende landen vanwege geloof of andere problemen. Of dat er punten gekocht worden om hoog te eindigen ( wat we tot nu toe hebben gezien van azerbijdjan)

  @ #65 geschreven door RogEsc

  Heb echt geen idee welke gejank je bedoelt? volgens mij ben jij degene die hier jankt.
  En dat Armenie vorig jaar niet mee deed heeft niks met ‘stukje land’ te maken, het gaat puur om de racistische en vijandige gedrag van Azerbijdjan. Er werden zelfs foto’s van Garabagh getoond (die nu en altijd al bij Armenie hoorde ) om Armenie hiermee boos te maken tijdens de Eurovisie die werd gehouden in Azerbijdjan. Dat zegt al genoeg over zo een land…

  En nog iets, ik ben zelf van Armeense afkomst maar heb dit jaar (en meerdere jaren) niet op Armenie gestemd.

  @ #68 geschreven door Gerrrit

  Ben gedeeltelijk met je eens.
  Word wel gek van mensen die zomaar dingen neer zetten en denken dat landen die buurlanden zijn van elkaar hetzelfde zijn…

  Verder ben ik blij dat Armenie geen 1 jaar de punten heeft gekocht maar ze echt heeft verdient! Dit jaar waren ze slecht en terecht op een lage plek geëindigd.

 7. Hebbuzz schreef:


  Davidovich:

  Piksey,
  Op de officiele index voor corrupte landen (totaal 172) staan de volgende Eurovisiedeelnemers boven de 100
  105- Armenie
  113 – Albanie
  133 – Rusland
  139 – Azerbaijan
  144 – Oekraine
  Eigenlijk zouden al deze landen uitgesloten moeten worden van deelname zolang ze niet boven de 100 staan. Ter vergelijking de top 10:
  1 – Denmark, Finland
  4 – Sweden
  6 – Switzerland
  7 – Norway
  9 – Netherlands

  Dit gaat over landen en geeft hooguit een indicatie. Aan het Songfestival doen officieel geen landen maar omroepen mee. Lijkt me dus niet terecht als je dit lijstje rücksichtlos over de omroepen heen plakt. Mogelijk (want officieel is er geen connectie) is juist de Azerbeidzjaanse omroep heel integer maar verknalt de politiek het.

  • Davidovich schreef:

   #83 geschreven door Hebbuzz

   Misschien is een goede indicatie of er persvrijheid bestaat in het land

 8. Emre schreef:

  Hayastan

  Dan vind ik het wel jammer van je dat je Turkije erbij betrekt, want we weten wel al de problemen tussen Armenië en Turkije, maar op het songfestival zijn er toch geen problemen geweest tussen beide landen? Ik heb nooit wat gehoord..

  Daarnaast heeft Armenië veel punten gekregen van Turkije, al zijn de meesten die stemmen Armeniërs zelf in Turkije, maar alsnog is er dus te zien dat Turkije niet maatregelen neemt tegen mensen die stemmen op Armenië wat ook gewoon hoort..

  Ik zelf vind dat Armenië een toegevoegde waarde heeft als het om liedjes gaat (laatste jaren valt het wel tegen) Kijken en luisteren naar Sirusho en Eva Rivas was het zeker waard :D:D

  Laat het me weten als ik het mis heb, misschien weet jij wel iets wat ik niet weet..

 9. Ben schreef:

  @Hayastan: je draait het om. Het kan misschien zo zijn dan Karabach altijd bij Armenië heeft gehoord en door Armeniërs is bewoond, maar volgens de gehele internationale gemeenschap hoort het nu bij Azerbaidzjan. Het wordt nu wel met hulp van Armenië bezet. Terecht of niet terecht, dat is een lange discussie, maar feit blijft dat geen enkel land die bezetting goedkeurt en het dus niet gek is dat Azerbaidzjan het als eigen grondgebied beschouwt. Laat het nu net Armenië zijn geweest dat al in 2009 begonte provoceren door tijdens de puntentelling beelden van Karabach op de achtergrond te tonen. Dus de reactie van Azerbaidzjan vorig jaar is dan niet zo gek.

 10. Ben schreef:

  vervolg op #86: terug naar het songfestival. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik inderdaad klaar ben met de stemmenkoperij, eindeloze promotie via Google Ads en de politieke houding inzake de puntentelling (schijnbaar zit die jury er allen maar om de relatie met Rusland goed te houden, niet om liedjes te boordelen … en wie voor Armenië stemt wordt opgepakt) van Azerbaijan. Op het songfestival zijn ze toch wel meer evil dan Armenië …

 11. Ben schreef:

  vervolg op 87#: ik ben er wel klaar mee bedoel ik.

 12. Hayastan schreef:

  @ #86 Ben

  Wist al dat er iemand zoiets zou zeggen.
  Kijk dat de internationale gemeenschap het niet accepteert heeft niks met de werkelijkheid te maken. De inwoners van Gharabagh hebben zelf ingestemd dat ze bij Armenie willen horen. Dat zelfde is gebeurd met Naxichevan ( een enclave die nu bezet is door Azerbijdjan en die vroeger bij Armenie hoorde, het woord Naxichevan is zelfs een oud Armeens woord)
  Als we het zo gaan bekijken is West-Armenie ook bezet door Turkije maar daar hoor ook niks over? Of waarom zegt de internationale gemeenschap daar dan niks over…

  En als we nog verder terug in de tijd gaan, de Turkse stammen wonen niet eens 1000 jaar in de Kaukasus + Anatolie terwijl Armenie 1 van de oudste (Christelijke)landen ter wereld is ( zie oude land kaarten. Toen bestond Turkije niet eens laat staan Azerbijdjan…)