Malmö live: Azerbeidzjan, Finland en Malta

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. dimi schreef:

  Ik persoonlijk vindt Azerbeijan één van de leukste esf landen van dit moment, ze slagen er altijd in om degelijke liedjes te sturen, al hun vorige inzendingen zijn volgens mij terecht in de top 10 gekomen. Tenminste een land dat zijn best wil doen, kunnen we van weinigen zeggen…

 2. Maarten schreef:

  Azerbaijan 2008 was vreselijk.

 3. Wolf schreef:

  Pff. Azerbadzjan 2011 had het echt niet verdient te winnen. Hadden ze met hun 2012 aangekomen dan had ik ze 2011 wel gegunt maar met dat vage popnummer? no thanks, Bovendien helpen de turken ze graag een handje mee. Niet zo moeilijk om dan altijd de finale te halen.

  En ik moet toegeven, Farid heeft wel een goede bouw voor een 21 jarige. Maar het is een songfestival, niet een modellenshow. Dus elke keer het ophalen van zijn Eye candy status vind ik wel wat overbodig.

 4. guy schreef:

  azerbadzjan zal weer top 5 worden, en afgaand op de rehearsal is dit weer dik en dik verdiend, dit gaat punten scoren en hoger scoren dan meeste hier denken

  • eric schreef:

   niemand zegt geloof ik dat ze niet gaan scoren , laat staan denken

 5. Sannie schreef:

  Ik vind Azerbadzjan een van de vreselijkste landen die mee doet, op de een of andere manier bekruipt mij altijd het gevoel dat ze vals spelen, ik geloof hun oprechtheid niet en de prefab / fake nummers plus dito performers al helemaal niet. Ze wonnen in 2011, helaas wel, maar het lied werd nergens een hit. Nee mijn votes gaan zeker niet naar Azerbadzjan, eye candy of niet.

  • eric schreef:

   De spijker op zijn kop, fake nummers , fake mensen en bovenal zo corrupt als desi bouterse. Her en der gaan ook altijd geluiden op dat ze telefoon lijnen kopen in het buitenland en als een gek gaan stemmen. MAW ze kopen de hoge noteringen.

  • Wim1970 schreef:

   Welk lied wordt tegenwoordig wél een hit? Een heel enkele uitzondering daargelaten, zoals Sertab en Loreen.

 6. Murat schreef:

  Jullie zijn goed bezig Azerbeidzjan. Ik ben trots op jullie. Mijn stem gaat zeker naar jullie toe. Finale halen is niet genoeg. ik verwacht van jullie top 3 positie. Heel veel succes.

 7. Patrick schreef:

  Ja in Azerbeidzjan is het geld er gewoon voor. Achter deze act zit gewoon een goed team die er maanden van te voren mee bezig zijn. Heel erg, ‘echt’ is het inderdaad niet maar dat is Azerbeidzjan ook nooit geweest. Ik vind het een leuk liedje en hij kan prettig zingen. Gewoon verdiend die finale. Maar winnen? Mag hopen van niet. De kwaliteit van deze song is niet te vergelijken met die van Birds.

 8. Ikke schreef:

  Turkije doet dit jaar niet mee, dus alle Turken in Europa (en dat zijn er heel veel) stemmen dit jaar op Azerbeidzjan. Dus ja…het zal de finale wel halen, ondanks zijn slechte engels in dit oubollig eurovision lied.

 9. Jade schreef:

  Ik vind Finland echt verschrikkelijk. Azerbeidzjan verrast me

 10. Leendert Jan schreef:

  Finland is een rommeltje al vind ik Krista wel leuk en de achtergrond ook erg goed gevonden. Azerbeidzjan; mijn nummer is het ook niet maar het ziet er wel gelikt uit. Dat ze altijd zoveel werk (en geld) steken in hun inzending is lovenswaardig. Maar winnen liever niet en top 3 ook niet, daar is het lied gewoon niet goed genoeg voor.

 11. Placide schreef:

  Of Finland een finaleplekje zal gaan halen is onwaarschijnlijk in tegenstelling tot Azerbeidzjan die ieder jaar goed boert op het ESF.
  Dat is zeker niet terecht, maar als je keer op keer zoals wel meer landen gesteund wordt door andere landen, is het niet moeilijk om steeds weer in de finale te komen en goed te scoren.

 12. Rene schreef:

  Mooie act hoor van Azerbeidjan. Dat levert ook punten op. En hij heeft sinds de nationale overwinning ook echt wel aan zn engels gewerkt. Zeker finale dit, ook zonder de turkse televoters.

 13. Wolf schreef:

  Malta verrast mij heel erg. Het enige is dat het wel HEEL erg op Soul Sister lijkt van Train. Maar de act , achtergrond en zijn speelse gedrag op het podium maakt het wel heel erg knus en gezellig.

  Finland is fantastisch. En een van mijn favo’s dit jaar. Oh hoe heerlijk om die gare russen en oekraientjes de zien huilen omdat ze een lesbische kus op tv zien. Haha, en die omroepen balen dat ze die belachelijke boete dan moeten betalen. Ik stel voor, elke act een gay kus alleen al voor het feit om de rusjes dwars te zitten.

 14. Wolf schreef:

  Malta verrast mij heel erg. Het enige is dat het wel HEEL erg op Soul Sister lijkt van Train. Maar de act , achtergrond en zijn speelse gedrag op het podium maakt het wel heel erg knus en gezellig.

  Finland is fantastisch. En een van mijn favo’s dit jaar. Oh hoe heerlijk om die gare russen en oekraientjes de zien huilen omdat ze een lesbische kus op tv zien. Haha, en die omroepen balen dat ze die belachelijke boete dan moeten betalen. Ik stel voor, elke act een gay kus alleen al voor het feit om de rusjes dwars te zitten. .

 15. RiaNL schreef:

  Het lied en optreden van Azerbeidzjan komt goed over, de stem van Farid is mooi, al klinkt zijn Engels niet overtuigend. Dit zie ik wel naar de finale gaan. Het liedje van Finland vind ik niet heel leuk. De zangeres vind ik wel spontaan overkomen. Het geheel komt vrolijk over en ziet er wel leuk uit op het podium. Het zou zomaar kunnen dat zij de finale halen, al hoeft het niet van mij. Malta heb ik vanaf het begin al leuk gevonden, zeker leuker dan de inzending van vorig jaar. Als dat al de finale kon halen, zou het zeker met dit lied moeten lukken, al weet je het nooit.

 16. ray schreef:

  Malta: gaat echt heel hoog eindige wat een leuk liedje met een jongen met veel charisma
  100% finale
  Finland: leuk een liedje dat heel goed gebracht wordt
  Azerbijan: dit is zo mierzoet dat je gal gaat opspelen

 17. Nordman schreef:

  Azerbeidzjan: Ziet er uit als een winnaar. Toch hoop ik dat dit niet wint, vind het lied niet echt bijzonder. Ik zou ook graag eens willen zien dat Azerbeidzjan iemand stuurt die gewoon op het podium gaat staan en zingt en zijn/haar gevoel in het liedje legt.

  Finland: Wow, dat ziet er nog eens goed uit op het podium. Hmm dit gaat volgens mij welscoren en ik zou het zelfs een erg leuke winnaar vinden! Go Finland #teamdingdong

  Malta: Klinkt prima.

 18. Lilian schreef:

  Malta ben ik geen fan van. De videoclip vond ik nog wel grappig. Finland leuk! Ligt lekker in gehoor. Zie dit wel naar de finale gaan. Ben altijd een fan van Azerbeidzjan. Ik vind Hold me één van de mindere bijdragen maar z’n engels heeft hij al wat verbeterd.

 19. alecx schreef:

  Maarten schreef: ‘Azerbaijan 2008 was vreselijk.’ Lol, die jaar hadden ze eigen, azeri productie; liedje, lirycs, kleding, backvocalisten, stage enzenz alles was van eigen bodem)) Maar dat hebben ze snel veranderd.. Nu kopen ze liever ‘all inclusive’ behalve liedzanger/es in Zweden. Heel triest.

 20. Hebbuzz schreef:

  Azerbeidzjan, wordt geweldig in beeld gebracht, mooi shots, leuke gimmick met de glazen box die bewegingen van Farid spiegelt.

  Finland is en blijft verschrikkelijk maar tegelijk ook charismatisch. Liefst zie ik het blijven steken, maar het kon wel eens ten onrechte doorgaan.

  Malta: Nooit sterk gevonden en nu alleen maar daar in bevestigd door het optreden van Gianluca.

 21. Gabriella schreef:

  Jullie hebben ook altijd kritiek op landen die het goed doen, maar Nederland zelf is al jaren niet in de finale gekomen. Als je geen geld uitgeeft om een goede act neer te zetten en zo nuchter mogelijk wil blijven, dan haal je nooit de finale. Mensen ga eens met de tijd mee, als andere landen alles uit de kast halen om in de finale te komen, doet het dan ook. Niemand zit nu te wachten om een nuchtere Hollandse act!

 22. Alecx schreef:

  ‘als andere landen alles uit de kast halen om in de finale te komen’ Waarom niet.. Azerbaijan mag alles uit zijn eigen(!) kast halen. Maar helaas halen ze steeds alles uit de zweedse, groekse(deze jaar) enz. kasten.

 23. Wim1970 schreef:

  Als Azerbeidzjan wint, haak ik af, want dan is er corruptie in ’t spel. Die landen in de Kaukasus deugen voor geen meter. En het zou werkelijk een schande zijn als alle Turken op Azerbeidzjan gaan stemmen.

  • Leendert Jan schreef:

   Tja Wim, dat kunnen wij wel vinden, maar de manier waarop Turken en Azeri’s naar elkaar kijken begrijpen wij ook niet. Het zijn “broeders” en met het nationalisme dat er bij Turken wordt ingepompt (wij kennen dat totaal niet) is het niet zo gek.

 24. Wim1970 schreef:

  Heeft ook z’n voordelen als Azerbeidzjan wint, dan is Armenië er in ieder geval niet bij :-)