Malmö live: Hongarije, Noorwegen, Albanië

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. richard schreef:

  Hongarije verdient echt de finale, wat een heerlijk loom en zomers nummer. Van de eerste keer dat ik het hoorde al fan. Ben heel benieuwd naar Noorwegen, nog zo’n top nummer.

 2. Hebbuzz schreef:

  Na het zien van Hongarije denk ik dat zij voor de laatste plaats in gevecht gaan met Letland. De zanger en de gitarist komen totaal ongeïnteresseerd over. De enige die er lol in lijkt te hebben in de achtergrondzangeres. De plaatjes op de achtergrond zijn mooi, maar kunnen het liedje niet redden, vooral ook omdat de zanger niet helemaal zuiver zingt. Optredend als derde na 2 rustige nummers is killing.

 3. Eotje schreef:

  Schande repeteren op de heilige Hemelvaartsdag! Heeft men dan nergens respect meer voor?

  • davey schreef:

   als het echt zo’n heilige dag is, zit jij ook niet op internet;)

  • Hans Anders schreef:

   De finale eindigt ook pas na 12 uur CET. Dan is het in de meeste landen al zondag wanneer de finale afgelopen is!

   SCHANDE!

 4. Hebbuzz schreef:

  Noorwegen gaat zakken in de polls!
  Ze zingt tot nu toe alle drie de runthroughs niet zuiver. Ze gaat nog wel door, maar top 10 lijkt mij uitgesloten. Tegenvallertje.

 5. eric schreef:

  Jammer voor Anouk heb ik even een klein onderzoekje gedaan met het nieuwe punten systeem. Daarbij de polls goed vergeleken en de inschatting wat de vakjury’s gaan doen. Dan kom ik dus tot een horror uitkomst (:.
  De inschatting is dat Nederland bij de jury’s een 4e a 5e plaats zal halen. Bij de televoting een 12e plaats, Met dit verhaal is het over en uit voor Nederland.
  Wat ook nog eens zou kunnen is dat als de show niet in orde is Nederland bij de vakjury bv 8e word ( belachelijk maar kan ) en bij de televoting 10e BYE BYE Nederland . Conclusie het nieuwe punten systeem is belachelijk voor woorden en alleen maar goed voor de liedjes die middelmatig zijn en bv iedereen aanspreken maar geen enkele kwaliteit kunnen hebben. Nog leuker detail is dat onze sieneke met dit puntensysteem WEL in de finale had gestaan !!!!!!!

  • Hans schreef:

   Misschien ligt het aan mij, eric, maar ik begrijp helemaal niets van je verhaal. “De inschatting is dat…” : wiens inschatting bedoel je? Die van jezelf? Dus is het eigenlijk gewoon jouw voorspelling? Of heb je betrouwbare jurybronnen die jou nu al hebben laten weten op wie ze gaan stemmen?
   En als de 50/50 regel ook in de semifinal toegepast wordt en er tien landen doorgaan, kloppen jouw pessimistische berekeningen dan nog wel? Of is er inmiddels weer een nieuwe puntentelling???

   • Eric schreef:

    @ hans nee deze is gebaseerd op de polls, de ogae voorspelling en historie stemmen. Maar goed je zal het dinsdag merken hè want idd dan weten we het zeker.
    @ Kevin zelfde verhaal heb dezelfde resultaten aangehouden en Vd jury’s . Iets 100% gaat nooit echter is het redelijk nauwkeurig

 6. Kevin schreef:

  Het is helemaal niet te zeggen of Sieneke de finale zo had gehaald omdat je niet de rangschikking van ieder jurylid per land weet en je weet ook niet hoe de complete lijst van de televote per land er uit ziet. Je kunt het nieuwe systeem niet toepassen op oude resultaten.

 7. Hebbuzz schreef:

  Alabanië randje wel/niet kwalificeren. Vanwege Macedonië Griekenland, Zwitserland én Duitsland waar enorm veel Albanezen wonen die door deze Albanese liefdesverklaring aan de landverlaters op eveel televotes kunnen rekenen. En uit Azerbeidzjan vanwege de ‘moslim’-connectie. Georgië kon het ook wel eens kunnen waarderen, net als Bulgarije.

 8. John schreef:

  Wat ben jij toch een eikel Gordon!!!!! Als je nou verstand van muziek had zou je wel wat anders zeggen.

 9. ray schreef:

  Hongarije,Noorwegen allebei goed de Noorse zangeres zingt het lied prima
  Semi 2 doet niet onder aan Semi 1 misschien wel leuker om naar te kijken.

 10. Nordman schreef:

  Hongarije: Erg mooie belichting en achtergrond. Ben nog niet overtuigd van zijn zang en het optreden zelf. Ben dan ook zeer benieuwd hoe dit op camera over zal komen.

  Wat betreft Noorwegen, ik snap er niks van. De ene blogger zegt dat ze fantastisch klinkt, een ander vindt het onzuiver. Nahja, tis een eerste generale en het gaat er om dat ze volgende week wel zuiver zingt. Tis niet de beste zangeres maar totaalplaatje lijkt te kloppen.

 11. Robbert-Rotterdam schreef:

  Ik kan jouw redenering niet volgen. Sieneke was gemiddeld bij de televoters 11e, maar bij de jury’s 16e(11+16=27). Dat is onmogelijk om dan de finale te halen, ook in het nieuwe systeem. Dus graag uitwerking van je redenering.
  Die ingeschatte resultaten van Anouk bij de jury (4e of 5e, overigens waar baseer je dit op?) met 12e (5+12=17)bij de televoting, zou juist een aardig uitgangspunt moeten zijn om de finale te halen. Alleen is het wel zo dat er diverse landen met een aardige diaspora zijn. Bij de start heeft Anouk meteen een achterstand die ze door uit te blinken moet inhalen. Mocht ze steeds bij de jury redelijk scoren, maar bij televoters matig, dan kan ze geen krachtige inhaalslagen maken, omdat ze steeds dan maar een paar puntjes van elk land krijgt. Conclusie: Anouk kan maar beter zorgen dat ze met de beelden op het scherm indruk maakt, en ook een grote categorie televoters voor zich wint.

 12. Robbert-Rotterdam schreef:

  Mijn reactie verwijst naar die van Eric, die zegt dat Anouk kansloos is.

 13. Wtr schreef:

  Ik ga er toch echt van uit dat Nederland eerste wordt bij de jury’s

 14. ray schreef:

  Het is allemaal koffiedik kijken we zien het wel wie naar de finale gaan.
  We moeten het morgen maar even afwachten hoe het plaatje met de 16 landen eruit gaat zien.
  Kermis gaat het met dit systeem ook niet redden
  Anouk zal zeker ook wel scoren bij televoters

 15. sflover schreef:

  snap geen hol van wat je zegt/schrijft eric.
  als je 4/5 bij jury wordt en 12e televoting is dat toch een gemiddelde plek van 8?
  en als je 8e vakjury en 10e televoting bent, dan ben je toch al helemaal safe (beide in top 10) met een 9e plek?
  maak me nou niet onnodig nerveus he hihihihi

 16. Robin schreef:

  We gaan het zien ! :)

  Wanneer moet Anouk voor haar 2de repetitie gaan eigenlijk ? Vandaag toch ?

 17. sflover schreef:

  morgen

 18. Leendert Jan schreef:

  Wat ik hierboven van Noorwegen hoor klinkt toch wel sterk. Blijft een lekker nummer.

 19. Esmee schreef:

  Ik begrijp ook niet zo veel van die puntentelling. Het kan m.i. niet zo zijn, dat als bijvoorbeeld Nederland 5e wordt bij de jury, en bijvoorbeeld 13e bij de televoting, dat ze dan op een 18e plaats komen.
  Een gemiddelde lijkt me ‘normaler’ om van uit te gaan.
  Dat wordt dan gewoon een 9e plaats.

  Maar wie kan me zeggen waar je precies kunt lezen hoe het met de puntenverdeling staat? Dat stond toch al ergens op deze site? Ik kan het alleen helaas niet vinden.

 20. sflover schreef:

  dat kan toch ook niet?! als je bij zowel vak als televoters 1e wordt bij je toch niet in een keer (1+1) tweede in de stand?
  of 4e (vak) + 7e (tele) = 11e? dat kan toch niet?
  ik kan de uitleg vd puntentelling ook niet vinden esmee.

 21. Henk Jan schreef:

  Ook over Hongarije is men zwaar teleurgesteld. Vooral Engelse blogs. De zanger staat verveeld op het podium. Sterker nog: tijdens de repetities staan ze zelfs te kijken op hun horloge of het drama niet een keer voorbij is!

 22. Wtr schreef:

  Sflover.

  Als je 8 bij jury wordt,en 10 bij televote,dan heb je in het nieuwe systeem 18 punten. Stel de nummer 16 van de jury wordt nummer 1 bij televote dan heeft die 17 punten. En staat dat nummer dus hoger op de lijst ondanks dat ie maar 1 keer in de top 10 komt.

  Het voordeel van deze finale is,dat de favorieten zowel bij de jury als televote kunnen scoren. Denemarken en Nederland zijn twee landen waarvan ik verwacht dat ze beide boven aan, de een bij televote de ander bij de jury.

  Daarbij met de uk en België in ons finale hebben we sowieso al punten te pakken om niet laatste te worden.

  Ook ben ik van mening dat we de fans in dit opzicht onderschatten. Tuurlijk,ze hebben niet altijd gelijk! Maar waarom kunnen fans dit wel leuk vinden en televote niet.??

  • Maarten schreef:

   wtr

   Wat jij zegt klopt niet helemaal.

   Als je achtste bij de jury wordt krijg je 9 punten en 10e 7 punten is dus 16 in totaal

   Wordt je eerste krijg je 16 punten en laatste 1. Dat is 17 punten. Het is wel meer, maar je punten berekening klopt niet.

   • Niels schreef:

    Het klopt allebei, het gaat alleen andersom. De uitslag komt uiteindelijk op hetzelfde neer.

 23. sflover schreef:

  dank je wtr!

  toch blijf ik het maar raar vinden. is een gemiddelde niet eerlijker?

 24. Nordman schreef:

  Albanie: Prima optreden van wat we kunnen zien, achtergrond past er goed bij.

 25. Hans schreef:

  Inderdaad, televoters niet onderschatten, maar jury ook niet overschatten: het hangt er maar helemaal van af wat voor mensen in die jury zitten. Als alle landen hun eigen Gordon in de jury zetten, dan hoeft Anouk daar niet zoveel van te verwachten…

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ik verwacht niet dat elk land 5 Gordon’s in zijn jury heeft zitten. Daar bestaat er maar eentje van.

 26. Wtr schreef:

  Esmee

  De rang op de ranglijst is je punt. Sta je eerste heb je 1 punt. Tweede is 2 punten enz. Enz.

  Dat gebeurt zowel bij de jury als bij de televote. Die worden bij elkaar opgeteld. En de 10 landen met de minste punten krijgen de normale esc punten van dat land.

  Dus stel
  Jury uitslag
  1.nederland
  2. Oekraïne
  3. Denemarken
  4. Rusland
  5. Oostenrijk
  6. Servië
  7. Moldavië
  8. Montenegro
  9. Estland
  10. Slovenië
  11. België
  12. Ierland
  13. Cyprus
  14. Kroatië
  15. Litouwen
  16. Wit rusland

  Plus de televoting
  1. Denemarken
  2. Oekraïne
  3. Rusland
  4. Servië
  5. Moldavië
  5. Ierland
  7. Nederland
  7. Wit Rusland
  9. Kroatië
  10. Oostenrijk
  11. Slovenië
  12. België
  13. Estland
  14. Montenegro
  15, Litouwen
  16. Cyprus

  Worden die punten bij elkaar opgeteld
  1 Nederland 1+7 = 8
  2 Denemarken 2+1=3
  3 Oekraïne 3+2=5
  4 Rusland 4+3= 7
  5 Oostenrijk 5+10 = 15
  6 Servië 6+4= 10
  7 Moldavië 7+5=12
  8 Montenegro 8+14= 22
  9 Estland 9+13 =22
  10 Slovenië 10+11 =21
  11 België 11+12 = 23
  12 Ierland 12+ 6 = 18
  13 Cyprus 13 + 16 = 29
  14 Kroatië = 14+ 9 = 23
  15 Litouwen 15 + 15=30
  16 wit Rusland 16+8 = 24

  Is dit de eind uitslag
  1 Denemarken 12
  2 Oekraïne 10
  3 Rusland 8
  4 Nederland 7
  5 Servië 6
  6 Moldavië 5
  7 Oostenrijk 4
  8 Ierland 3
  9 Slovenië 2
  10 Montenegro 1

  • Esmee schreef:

   Dank je Wtr voor de inspanning.
   Ik ga er even op ‘studeren’!

 27. sflover schreef:

  nu snaap ik het he-le-maal.

  dank je wel!

 28. Wtr schreef:

  En dit gebeurd onderling met de jury ook zo, vroeger hoefden ze een top 10 te maken, nu moeten ze elk nummer beoordelen en een plek geven.

  Grappige is dat de meeste mensen die thuis lijstjes invullen het op deze manier doen! Tenminste zo doen wij het altijd!

  Maar die geven dus elk land een nummer op zijn of haar ranglijst, die punten worden op de zelfde manier zo als ik boven heb geschreven bij elkaar opgeteld en de je hebt de top 10 van de jury. Dus mocht er zon figuur als Gordons bij zitten,wordt het door de rest van de jury wel gecorrigeerd.

 29. RiaNL schreef:

  Ik vind de repetities van Hongarije en Noorwegen goed overkomen. Albanie klinkt ook niet slecht, alleen heb ik in vergelijking met vorig jaar, helemaal niets met het liedje. Dit hoeft van mij dan ook niet naar de finale, terwijl ik hoop dat Noorwegen en Hongarije wel naar de finale gaan.

 30. Serena schreef:

  Albanië vind ik best wel ok. Hongarije komt niet over, of misschien die zangeres enigzins. Dame van Noorwegen heeft wel een goede stem, die heel veel kan denk ik, alleen zit ze er nu af en toe net naast.

 31. Igor schreef:

  @wtr: de vakjury maakte geen top 10 maar beoordeelt ieder lied met een rapportcijfer. Dat blijft hetzelfde dus… Alle punten worden opgeteld en er ontstaat een ranking van 1-16 in semi 1, idem televote

 32. Leendert Jan schreef:

  Hongarije klinkt wel wat flets, maar het kan ook wel komen doordat er wat verloren gaat in die grote lege hal. Benieuwd hoe het straks op tv overkomt. Albanie vind ik nog steeds best leuk, al denk ik dat als het de finale haalt het daar niet echt hoog zal komen.

 33. Marie Scheurwater schreef:

  Wat een verschrikking die Noorse trol met die valse pokkenherrie brrrr!!