Malmö live: Is favoriet Denemarken te verslaan?

Dit vind je misschien ook leuk...

128 reacties

 1. Wolf schreef:

  Ik zou Roemenië echt niet zo laag inrekenen, ik verwacht zelf een top 15 plek voor Roemenië. Alleen al puur omdat het een “stunt” is net zoals de omaatjes.
  Ik weet niet of Nederland een gunstige plek heeft, zo daar in het midden. Maar daar verwacht en hoop ik ook een top 15-10+ notering van. Armenie mag ik hopen dat die allerlaatste worden; puur om diaspora met zo’n bagger liedje. Net zoals in 2011, waar ze wel afgestraft werden. De twee grootste Diaspora landen *bar rusland* Azerbadzjan en Griekenland verdienen van mij allebei plek nummer 1 , eerder Griekenland.

  Hongarije en Belgie hoop ik ook top 10.

  Maar het kan alle kanten op met Denemarken, Frankrijk was in 2011 nota bene ook een favoriet..

 2. RobbieR schreef:

  hmm bij Belgie zijn zij niet super enthousiast (wel vooruitgang voor Anouk).

  Ik vind het hier ook niet super enthousiast, zijn wij favoriet, outsider?
  Klinkt wat matig, of wordt ik manisch:-)

  • Lilly schreef:

   Robbie, het moeilijk in te schatten dit jaar, als zelfs de bookies niet staedy zijn in hun voorspellingen…:)
   Dit is zo’n jaar dat er van alles kan gebeuren.

 3. RobbieR schreef:

  Ik gun het denemarken overigens wel, wat een leuke meid..

 4. Starkoo schreef:

  Andere kanshebbers op de eindoverwinning zijn de inzendingen van Italië, Azerbeidzjan, Oekraïne en Griekenland.

  Dan moet je Nederland en Duitsland er ook bij zetten, die winnen nog veel eerder dan Griekenland, eigenlijk zijn we outsider, top 10 moet zeker haalbaar zijn!

  Litouwen, Roemenië logische maar behoord helaas ook België bij!

 5. RobbieR schreef:

  Toch ben ik blij om te horen dat Nederland wel vaker genoemd wordt. Dit wordt spannend morgen.. heerlijk

 6. Nordman schreef:

  Ik zie maar 1 winnaar: Denemarken. Het zou me echt verbazen als een ander land wint. Nederland eindigt denk ik in de top 10 en mogelijk (als ze morgen op d’r best is) top 5. Belgie eindigt denk ik zo tussen de 10-15e plek.
  Van de big 5 eindigt Spanje denk ik het laagst, wat jammer is.

 7. Nordman schreef:

  Hopelijk krijgen we minstens 1x ’12 points, to the Netherlands’ te horen :-)

 8. Wolf schreef:

  Intervalact #songfestival door Loreen en door Petra Mede met daarin een kus tussen 2 mannen en Carola die weggeblazen wordt door een storm

  WHAHAHHA. Nice, Ik las vandaag dat die turken niet de finale uitzenden door de lesbische zoen van Finland. Lekker Zweden om er een gay kus in te gooien. En wat het al helemaal hilarisch maakt is dat de homofobe carola ook nog weggeblazen word. Mooi. De Turken bewijzen maar weer dat er voor zulke intolerantie geen plaats is in Europa, Blijf maar lekker weg uit ESC hoor.

  • Wolf schreef:


   Wolf:

   Intervalact #songfestival door Loreen en door Petra Mede met daarin een kus tussen 2 mannen en Carola die weggeblazen wordt door een storm
   WHAHAHHA. Nice, Ik las vandaag dat die turken niet de finale uitzenden door de lesbische zoen van Finland. Lekker Zweden om er een gay kus in te gooien. En wat het al helemaal hilarisch maakt is dat de homofobe carola ook nog weggeblazen word. Mooi. De Turken bewijzen maar weer dat er voor zulke intolerantie geen plaats is in Europa, Blijf maar lekker weg uit ESC hoor.

   Hoewel, nu lees ik weer dat de turkse omroep gezegt heeft dat er niets mis is met die zoen en dat er een andere reden achterligt. Vraag me af wat dan? Ze mogen toch niet meedoen als ze de finale niet uitzenden.

 9. Maarten schreef:

  Denemarken hoeft van mij niet te winnen. Namelijk aan de act te zien denken ze dat ze al gewonnen hebben terwijl dat niet zo is.

  Zal leuk zijn als het dan als favoriet niet wint.

 10. Toni (Belgium) schreef:

  Voor mij mag Griekenland winnen! Het was geweldig gisteren , een echte band! LOVE IT ! Denemarken en Azerbaidjan wil ik niet zien winnen evenals Rusland!
  Ik hoop dus op Griekenland, Nederland,Italie gevolgd door Moldavie,Hongarije en Noorwegen!

  Maar de skandinavische en de sovjet bloc is te groot voor griekenland en Nederland ……jammer genoeg

 11. gj schreef:

  Denemarken is zeker te verslaan.

 12. Joëlle schreef:

  Denk eigenlijk wel dat Roemenië aardig hoog gaat eindigen, aangezien het de enigste échte “circus” act is. Zoals de Russischische oma’s die 2e werden.

  Na het bekijken van beide halve finales ben ik er wel van overtuigd dat Denemarken gaat winnen. Ik zie zo snel een ander lied niet winnen en een uitgesproken top lied zoals Euphoria en Fairytales zit er niet tussen…

  Ik duim/hoop op een goed resultaat voor Nederland!! Hopelijk worden de journalisten van de kranten wat positiever over het ESC. Als je leest hoe hun voorbeschouwingen zijn, zoals bij het AD, schrijven ze eigenlijk alleen maar slechte en negatieve dingen over elke act.

 13. verhoeven schreef:

  ijsland en verenigd koninkrijk horen bij mij ook in de top 10

 14. Sandert schreef:

  Denemarken wint, maar ik hoop wel dat het nipt wordt. Hoe lang is het niet geleden dat de puntentelling tot aan het einde toe echt spannend was? Meestal is de strijd halverwege al wel beslist.

 15. johannes schreef:

  Ik verwacht een top 3 positie, hoop wel dat Jan Smit en Daniel Dekker zo intelligent zullen zijn de Nederlandse stemmer niet op de concurrentie te laten focussen, dus geen “dit is een mogelijk winnaar” want onbedoeld beinvloed je de kijker en stoot Nederland zichzelf net van de troon. Graag neutraal commentaar dus…

 16. RobbieR schreef:

  Ik hoor net op de radio dat Anouk goed was maar zichzelf inhoudt en waarschijnlijk opspaart op vanavond en morgen?
  oh jee ik word zo f.. zenuw achtig..

 17. Matje schreef:

  Puur op instant appeal zal het gaan tussen Dk , NO en jawel NL . Intussen blijkt dat deze drie nummers het meest pakkend succes hebben in de Europese iTunes. Inmiddels is daar , jawel niet verwacht maar wel erg leuk , Hongarije bijgekomen. Het vreemde is , voor mij eigenlijk niet zo , dat Georgie en Azer niet echt veel doen in de Europese
  iTunes lijsten . Griekenland is al helemaal niet terug te vinden behalve in eigen land. Vermoed dat vanwege de populariteit + jurering + diaspora dit de top gaat worden ; DK , NO , NL , AZE en I .

 18. Gerardmartin schreef:

  Ik snap geen snars van die hele hausse om huppelk@tjes zoals die Deense en Noorse! Weg met die tuttebollen en winnen gaan ze zeker niet. Ik hoop op iets melodieus uit Hongarije, IJsland of Nederland, dat zouden tenminste terechte winnaars zijn.

 19. Guidje schreef:

  Uit artikel in NRC Handelsblad van vanavond:

  ‘De acts zijn gepositioneerd door producers van de Zweedse omroep SVT en de European Broadcast Union (EBU) waarbij wordt gelet op stijl, genre en afwisseling. Omdat Anouk met haar intense vertolking van Birds naar het schijnt zeer hoog heeft gescoord in de halve finale – pas na afloop hoort ze de precieze ranking – kreeg ze een gunstige plek als een van de favorieten.’

  Geen idee wat ‘zeer hoog gescoord’ inhoudt, maar het geeft de burger moed! :-)

 20. RobbieR schreef:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qlWZ4F1pSNE

  Toch beter dan haar eerste halve finale wat een stem..

  • Matje schreef:

   Erg mooi gezongen maar hoop wel dat ze de broek die ze hier aan heeft vlug verandert voor diegene die ze droeg bij de pre-finale. Veel te baggy .

 21. RobbieR schreef:

  Heel erg goed en wat een vak nummer
  Ik vind italie trouwens erg goed, ook Noorwegen, denemarken en ben Georgie gaan waarderen.
  maar wat een kwaliteitsnummer hebben wij zeg..

 22. Barteld schreef:

  Hoor net dat bij de stemprocedures dat er een grote verandering komt. Wanneer een land niet meer in te halen is bijv; 61 punten voorsprong op nummer 2 met nog 5 landen te gaan wordt de stemprocedure afgepakt en komt het eindresultaat in beeld. Precies weet ik het ook niet maar zoiets wel. Ik vind dit persoonlijk niet echt een verbetering.

 23. René Alkmaar schreef:

  Als Nederland op de laatst mogelijke plaats gezet wordt, van “de eerste helft”; als de TROS benaderd is door de EBU of we klaar zouden zijn voor een eventuele organisatie, dan is Nederland hoog geëindigd in de semi-finale. De SVT wil zoveel mogelijk spanning inbouwen, dus Nederland prominent laten meespelen.
  Top-5 moet daarom mogelijk zijn. Veel plezier iedereen!

  • Matje schreef:

   Mocht dat zijn dan hadden ze ons beter de nummer 12 positie kunnen geven , die is namelijk voor de break en niet daarna., Maar goed ondanks vele het misschien niet met mij eens zijn , het maakt volgens mij niet echt veel uit , voor of na de break . Hoorde net dat Petra voordat NL begint zelfs Anouk bij naam aankondigt en dat ze dat ook alleen maar bij haar doet. Leuk , misschien ook beter dat ze dat ff al doet voor de break ;-))

   • Esmee schreef:

    Ja ik heb ook de indruk dat Nederland op veel fronten ‘de wind meeheeft’. :-)

  • Esmee schreef:

   @René, ‘als de TROS benaderd is door de EBU of we klaar zouden zijn voor een eventuele organisatie’.

   Is dat waar René?, of is het een gerucht?

   • Esmee schreef:

    Als dat op zich waar is, beschouw dat dan maar rustig als een stille hint.

   • René Alkmaar schreef:

    Dat de TROS benaderd is, heeft de directeur himself aangegeven op radio2

   • Esmee schreef:

    Ok, dat kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden.
    a) als een grappige opmerking tussendoor terwijl het gesprek eigenlijk ergens anders over ging,
    b) de (nog) geheime uitslag van de 1e halve finale geeft daar aanleiding toe, (Nederland kwam als duidelijke favoriet uit de bus) of
    c) Het zal erom spannen in de finale en Nederland is één van de kanshebbers om te winnen.

   • Esmee schreef:

    @René Alkmaar, dit laatste bericht was een reactie op jouw antwoord. (Helaas kwam het bericht verkeerd terecht).

 24. Nena schreef:

  En wat voor berichten hoor ik over een, overigens goed bekend staand, medium? De uitslag valt morgen tegen voor Nederland, Belgie gaat goed scoren en Denemarken wint?
  Dit wil ik helemaal niet horen! (stel dat ze gelijk heeft).

 25. guy schreef:

  een medium kan zoiets nooit voorspellen, het spijt me, hoe goed je ok bent.

 26. Marco schreef:

  Denemarken is wel degelijk te verslaan. Hoe vaker je het Deense liedje hoort, hoe meer het gaat irriteren. Dit in tegenstelling tot liedjes als Birds, die juist steeds mooier worden naarmate je ze vaker hoort.

  Ik geloof in een Nederlandse overwinning morgenavond. Het is in elk geval nog nooit zo spannend geweest (althans niet voor mij, want in 1975 keek ik nog niet).

 27. Hans schreef:

  Denemarken mag van mij winnen: zit allemaal goed in elkaar, maar het is niet mijn smaak. Liever dan Italië als winnaar en hoge noteringen voor Frankrijk, Noorwegen en Nederland.

 28. Nordman schreef:

  van het escforum:
  Just becaues I like statistics I decided to look up the chart (iTunes) positions of Emmelie’s album and Anouk’s album. Here the results:

  Only Teardrops (Album of Emmelie):
  #142 Denmark
  #344 Russia

  Sad SingAlong Songs (Album of Anouk):
  #1 Netherlands
  #16 Belgium
  #19 Sweden
  #49 Austria
  #58 Denmark
  #61 Italy
  #63 Latvia
  #92 Spain
  #157 Switzerland
  #169 Romania
  #178 Germany
  #192 Hungary
  #342 Russia

  Source iTunes positions: Kworb.net

 29. johannes schreef:

  WOW!!!!!!!!!!!!!!

 30. RobbieR schreef:

  Nederland is geweldig, gaat zeker top 10 ) scoren.
  Het gaat tussen Denemarken, Noorwegen, Italie en toch nederland You see :-)

 31. RobbieR schreef:


  Nena:

  En wat voor berichten hoor ik over een, overigens goed bekend staand, medium? De uitslag valt morgen tegen voor Nederland, Belgie gaat goed scoren en Denemarken wint?Dit wil ik helemaal niet horen! (stel dat ze gelijk heeft).

  Eerder was een medium die zei dat Nederland top 3) scoorde ach ja wij zien het morgen.Anou 6e Belgie 13e denemarken 1e

 32. Stanislav schreef:

  Ik verwacht Anouk in de top 3 morgen en hoop stiekum op een overwinning :)))

 33. RobbieR schreef:

  anouk je beste optreden maar die broek en dat krabben kan niet,verder geen commentaar..

  • Esmee schreef:

   @RobbieR, het kan zijn dat ze in die broek makkelijker zingt. En dan krabben: het zal toch maar zo zijn dat de jeuk je nou net het zuiver zingen van die ene toon in de weg zit…..:-) Krabben dan. Het is altijd afwegen wat zwaarder weegt op het moment…:-)

 34. dave schreef:

  Hopelijk komen de vlaggen minder in beeld tijdens Nederland en is er meer contrast in de staging morgen… GO Anouk!!

 35. Kevin schreef:

  Ik denk dat men de kansen voor Nederland bij de televoters onderschat. We doen het vergeleken andere landen heel goed bij iTunes. Als de vakjury dan ook nog even meewerkt…

  Hoe dan ook, Anouk heeft zichzelf aan een groot publiek laten zien. Dit succes had ze nooit behaald zonder het songfestival. Ik hoop dat dat andere artiesten ook overhaalt eens een poging te doen.

  • Esmee schreef:

   @Kevin, Het zou mij inderdaad verbazen als de televoters massaal voor Nederland gaan stemmen. Verder eens met je opmerking.

   • Kevin schreef:

    Ik zeg ook niet massaal. Maar het lijkt er op alsof veel mensen denken dat Birds het voornamelijk van de vakjury moet hebben terwijl ik denk dat ze ook bij de televoters wel in de top 10 terecht kan komen.

 36. René Alkmaar schreef:

  Het feit dat veel mensen haar op iTunes downloaden zegt voldoende. Het publiek (= televoters) vindt haar geweldig.

 37. RobbieR schreef:

  Denemarken, noorwegen en nederland let maar op!

 38. Wolf schreef:

  Jesus :’) Krijg net emailtje van Allout.org over hoe Turkije de finale niet uitzend door de lesbische kus van FInland (terwijl dit dus helemaal niet waar is) en gelijk is Allout helemaal bezorgt dat ze nu de kus willen verbieden op Zaterdag of censoreren. Tjongejonge. Alsof ze dat gaan doen. Het is een Amerikaans bedrijf.. gaan ze zeuren over Europese praktijken :’) Zijn toch echt een heel stuk gayvriendelijker in West Europa en landen zoals Zweden hoor. Wat nog grappiger is. ER KOMT een Gay kus morgen, als interval act dus waar zeuren ze echt over. Gaat echt over niets..

 39. Wolf schreef:

  http://songfestival.hole1988.nl/

  Ebu > Finale

  Is de jury finale LIVE.

 40. femke schreef:

  Hoe kan het dat Griekenland een kanshebber is voor de eindoverwinning? Dat nummer heeft toch niet de kwaliteit van een winnaar? Ja, het is zeker grappig, en ja het is ook wel leuk en aardig gedaan. Maar een winnaar? Denemarken vind ik ook geen topper maar dan toch nog wel veel beter dan Griekenland. Ik kan me bijna niet voorstellen dat de vakjury’s met muziekkenners Griekenland heel hoog zullen plaatsen, terwijl er een aantal kwaliteitsnummers zijn zoals o.a Italië, Noorwegen, Frankrijk, Nederland, Rusland…enz.

 41. Esmee schreef:

  Ik zit live te kijken!!!!!

  binnen 1 minuut Anouk als 13e

 42. Esmee schreef:

  Ze zingt het relaxed en warm.

 43. Esmee schreef:

  Hallo, zitten er nog meer mensen live te kijken of eh….?

  • Maarten schreef:

   Ja ik nu.

   • Esmee schreef:

    Hadden we via deze site maar eerder getipt geworden over deze live-stream.
    Maar ja. Kan zijn dat ‘ie een beetje illegaal is. Dan zullen ze dat volgend haar wel weer dichttimmeren.

 44. Esmee schreef:

  Nu UK

 45. Esmee schreef:

  Nu Zweden. Meer ballet on stage dan gezang. Geen winner volgens mij.

 46. dimi schreef:

  Voor de enkelingen die blijkbaar alles live kunnen volgen: hoe heeft belgie het gedaan qua optreden?

  • Esmee schreef:

   Ik heb het pas bij nr 12 ontdekt dat het live te zien was.
   Waarom lukt het jou niet live te zien?

 47. Esmee schreef:

  Nu Hongarije. Het liedje heeft wel iets liefs, maar te veel herhaling.

 48. Esmee schreef:

  Nu Denemarken. Veel bijval uit de zaal.

 49. Esmee schreef:

  schattig om een live-blogger te zijn.