Kopenhagen live: De eerste generale voor de Common Linnets

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. sflover schreef:

  alleen gebaseerd om de namen vd landen die deelnemen in semi 1 zit nederland denk ik rond positie 8/9. uitgaande van de positieve berichten over hoe het een en ander in beeld wordt gebracht gok ik op plek 6/7.

 2. davey schreef:

  kunnen we het ergens live volgen?

 3. alrightguy schreef:

  Als ik vannacht maar kan slapen…wat een spannende ontknoping zal het worden

 4. sflover schreef:

  “Waylon and Ilse are standing opposite each other singing into stand up microphones. Ilse is wearing a white dress and Waylon a black shirt. Alot of close up shots here so it’s hard to realise what is going on around the stage generally. Very slick performance that works great on TV. There was a cool road effect on the stage floor at the beginning of the song. An enthusiastic response to the song in the press centre.”

 5. Mike B schreef:

  16:25

  Waylon and Ilse are standing opposite each other singing into stand up microphones. Ilse is wearing a white dress and Waylon a black shirt. Alot of close up shots here so it’s hard to realise what is going on around the stage generally. Very slick performance that works great on TV. There was a cool road effect on the stage floor at the beginning of the song. An enthusiastic response to the song in the press centre.

 6. Mike B schreef:

  Oei:
  Netherlands: it’s shot very close up circling the singers. It’s very intimate and gentle. Perhaps the simplicity will work but as pleasant as it is I can’t see it going through. You feel they’re doing it as publicity for them as artists, not to be successful in the competition.

 7. sflover schreef:

  als je de reacties leest op escxtra is het of “best song” of “moment to go to the loo”, “boring”

  de jongen achter de webcam zei dat hij het lied ging waarderen en dacht dat het zou kwalificeren. hij zei ook dat het moment dat bekend werd dat anouk/nederland door was verleden jaar het beste moment van dat songfestival voor hem was.

 8. xxx schreef:

  Reactie 1e generale: Up next are The Common Linnets who are strolling around some canals and create a Dutch flag out of tulips. Very Dutch.

  Waylon and Ilse are standing opposite each other singing into stand up microphones. Ilse is wearing a white dress and Waylon a black shirt. Alot of close up shots here so it’s hard to realise what is going on around the stage generally. Very slick performance that works great on TV. There was a cool road effect on the stage floor at the beginning of the song. An enthusiastic response to the song in the press centre.

 9. Rob schreef:

  Ilse @ Waylon doen het perfect! Zo perfect dat het het gewoon wereldklasse is wat ze laten zien !

 10. sflover schreef:

  @rob, ben je daar? wat denk je? halen “we” de finale?

 11. richard schreef:

  Another qualifier for the Netherlands. Works well on camera and is a non-pretentious well sung song.

 12. Mike B schreef:

  Volgens mij is het voor de zaal niet zo leuk om te zien (live video clip), maar ja op beeld is belangrijker.
  Bij Loreen was ook geen vlag te bekennen.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Jammer voor de zaal. Wat telt is hoe het er op tv uitziet.

   • Nordman schreef:

    Dit idd. Ik denk trouwens dat NL hoger gaat eindigen dan we (nouja de meerderheid) op dit moment voorspellen.

 13. sflover schreef:

  had de perszaal de top 10 semi van nederland verleden jaar ook goed voorspeld?

 14. Mike B schreef:

  “17:03

  Now for another Eurovision Record, this time the Most Silver (?!). The winner is Verka Serduchka (Ukraine 2007).”

  steek onder water?

 15. sflover schreef:

  laten we vanavond proberen @commonlinnets trending topic te maken op twitter! vanaf moment dat ze optreden tot na einde show. allemaal tweeten; @commonlinnets #esc-final2014

 16. Herman schreef:

  Het ziet er goed uit maar 8 ste is wel net op de rand,het blijft spannend maar ik blijf geloven in de finale.

 17. Steve schreef:

  Misschien al gevraagd hoor, maar wanneer komen de eerste beelden?

 18. Lilly schreef:

  We gaan naar de finale, maar het zal op het randje zijn in deze semi!
  Daarna veranderd de zaak…zaterdag gaan we het veeeeel beter doen wbt de uitslag, ik denk top 10, en ergens vermoed ik zelfs dat we Anouk’s 9de plek voorbij gaan. vraag me niet waarom, maar ik heb zo’n gevoel….

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Loting(1e of 2e helft) is ook bepaald niet onbelangrijk. Zeker niet voor zo’n rustig liedje. En dan nog waar de producers Ilse en Waylon zullen plaatsen in de volgorde van optreden.

 19. Lilly schreef:

  Steve:
  Misschien al gevraagd hoor, maar wanneer komen de eerste beelden?

  Op het youtube kanaal van Esckaz staan ze al!

 20. Nena schreef:

  Ilse DeLange and Waylon take us on a canal trip through Amsterdam where they create the flag with tulips in the dutch colours. The highly innovative dutch staging of the moving highway on the floor is yet again a pleasure to behold as the two stare intensely at one another while they give a flawless, achingly beautiful rendition of Calm After the Storm that comes across as extremely confident and just has that undefinable quality.

 21. Nena schreef:

  The Dutch postcard can be found on YouTube. However, it is Ilse and Waylon on a canal boat which is transporting tulips. They start bringing the tulips to the bridge and place them in sections of red, white and blue. They alight the boat and go to a bridge. Once the boat is passing underneath them, they take a picture of the tulips forming the Dutch flag.

  Another qualifier for the Netherlands. Works well on camera and is a non-pretentious well sung song.

 22. Rob schreef:

  Die rot enveloppen morgenavond, laat Nederland er maar als eerste uit komen :-)

  • Nena schreef:

   Vreselijk, zie er nu al als een berg tegenop. Weet je nog, vorig jaar? De allerlaatste envelop, trilde na afloop als een rietje.

  • johannes schreef:

   Ja als we door gaan zullen we in 1 van de eerste enveloppen zitten…om het vorig jaar goed te maken…

 23. Nena schreef:

  NETHERLANDS

  The Dutchies buy a bunch of different coloured tulips and put them on a barge before standing on a bridge and taking a photo as it sails by. Quite appropriate! The staging for this is nice and simple and is a good contrast from Portugal’s burst of fun. This is going to do very well with the juries, and I think that this will be enough to see them through to the final again. Nice little applause from the press centre too.

 24. Roel schreef:

  Ik blijf het zeggen Nederland gaat naar de finale en gaat eindigen als 2e!

  1. NOORWEGEN
  2. NEDERLAND
  3. ZWEDEN

  • Nena schreef:

   Dacht je dat vanaf het begin, of na de positieve reacties in het buitenland? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het meteen een leuk liedje vond evenals vorig jaar Anouk. Dat is vaak veelzeggend, je eerste reactie op het nummer.

   • Roel schreef:

    Ik vond/vind het een saai nummer maar mijn gevoel zegt dat dit het gaat worden. Ik geloof echt dat Nederland hoog gaat eindigen in de finale.

 25. Nena schreef:

  Ok, deze reacties dan nog ;-), van een ierse site:

  John: I just watched the first run through of the Netherlands almost open-mouthed. It is very very effectively staged. Some would call it dull, but I think understated is a better word. People will see Portugal, hang around, and get this very contemporary adult country music. They are also competent assured performers. The only possible drawback is the fact that country music has a fairly niche audience, and they might not be watching on a Tuesday night.

  Andrew: Very country and middle of the road, that is the Netherlands. So what do they do? Introduce a moving road on the stage, it’s very effective. I love the way they are singing facing each other on a double microphone stand. Its lovely and sweet and the vocal harmonies are spot on. The backdrop is also very dark and moody. She is wearing a lace dress with daisies on it. I can really see this getting to the final.

 26. Robbert-Rotterdam schreef:

  Wat ik nog wel een beetje eng vind, is dat de pers, de bloggers, bijna allemaal uit West-Europa lijken te komen. Hoe weten we nu bijvoorbeeld wat ze er in de Oekraïne van vinden of in Moldavië of Armenië? Dat weten we morgen pas.
  Ik ben persoonlijk erg blij te horen dat the Common Linnets zo professioneel overkomen en mooie beelden voor ons in petto hebben, maar ik blijf nuchter.

 27. Rob schreef:

  Ik,ga mee met de gekte: Nederland gaat naar de finale, en gaat zaterdag mee doen om de winst ! Einduitslag zaterdag: 1) Noorwegen, 2) Nederland 3 ) Spanje

 28. Rob schreef:

  Is er wederom nieuws uit Kopenhagen ?

 29. ray schreef:

  Die Griekse site heeft een goede up date alleen ze houden niet van ballads. Ze menen dat Armenië,Zweden,Azerbeidzjan,Hongarije,Montenegro,Ukraine,Rusland,Estland zeker naar de finale gaan. Nederland vinden ze boring wel mooie plaatje het geheel sukkels

 30. Jvision schreef:

  Mike B:
  Oei:
  Netherlands: it’s shot very close up circling the singers. It’s very intimate and gentle. Perhaps the simplicity will work but as pleasant as it is I can’t see it going through. You feel they’re doing it as publicity for them as artists, not to be successful in the competition.

  ben wel erg benieuwd waar je deze review hebt gevonden Mike B….want het lijkt een zelfverzonnen tekst betreffende publiciteit zoeken als artiesten…dat is typisch Nederlands commentaar wat ze kregen na de bekendmaking van hun nummer;puur als promotie van hun album en concert blabla…daarbij: denk dat ELKE artiest meedoet om (meer)naamsbekendheid te krijgen etc…