Oostenrijk wint 59e Eurovisie Songfestival; Nederland op 2!

Dit vind je misschien ook leuk...

338 reacties

 1. Bram schreef:

  Terechte winnaar!!!!!

 2. Oliver schreef:

  Wat ben ik toch ontzettend trots op de Nederlandse inzending voor dit jaar. Ik had natuurlijk liever gehoopt dat wij hebben gewonnen, maar wat heb ik genoten van ons optreden en vooral van de vele malen 12 points. Gewoon in een woord: kippenvel!!

  Ik vraag me serieus af hoe dit volgend jaar moeten evenaren, sterker nog, hoe we op 1 komen te staan?
  Je zou zeggen dat het alleen maar slechter kan gaan, maar ik wens de Tros/Avro veel succes toe voor volgend jaar.
  Songfestival 2014 is mega geslaagd! Geweldig!

  • Rogesc schreef:

   Het kan niet slechter gaan.. er was nog 1 plek boven ons die we nog een keer moeten pakken

 3. Richard schreef:

  Was geweldig om er bij te zijn in de hal gisteren. Als men dit een week geleden gezegd had, had ik je voor gek verklaard. Petje af voor The Common Linnets en het team!

 4. Ruslan schreef:

  Terechte winnaar en NL terecht 2e!!! Blij dat Griekenland, Belarus, Frankrijk en Polen zwaar afgestraft werden :)
  Azerbaijan had ik hoger willen zien eindigen…

  • Ad schreef:

   volledig terecht dat ISRAEL afgestraft werd in de halve finale, voorlaatste plaats, werkelijk een vreselijk nummer

  • Rogesc schreef:

   Polen is vooral afgestraft door de juries, de inzending heeft namelijk een aantal televotings gewonnen zoals in de UK

   • Ad schreef:

    Tja tieten verkopen hé, dat was ook een gimmick, plus ze hadden een mega hit op youtube, dat hielp ook al. Eigelijk wel een kutsysteem, in heel veel landen top 5 in televoting maar geen punten wegens het volledig neersabelen door de juries… dat is toch werkelijk niet eerlijk dat een nummer geen punten krijgt omdat 5 random mensen het oordeel van de televoting gaat verdoezelen

   • Max schreef:

    Ga je lekker, Ad?

   • JordyR schreef:

    Ad=He1n=Wim1970=Aimee=1 zelfde persoon=gespleten persoonlijkheid

   • Peter31 schreef:

    In elk geval maken ze deze site kapot. Kennelijk hebben ze in hun privé leven geen klankbord en moeten hier al hun negatieve gevoelens geventileerd worden. Iedereen heeft recht op een mening, maar deze mensen willen alleen maar grof doen en reacties uitlokken. Jammer voor deze site.

 5. Rogesc schreef:

  Wat een geweldige avond en een prachtig einde. Conchita is geen gimmick, maar ze straalt oprechtheid uit wat enorm binnenkwam bij mij. Ik ben ontzettend blij dat heel Europa, en niet alleen het westen, een vuist heeft gemaakt tegen intolerantie. De 12 punten die voor Nederland binnen rolden hebben mijn nationalistische hartje goed gedaan en we mogen heel erg trots zijn op Ilse en Waylon. Ik hoop dat we de onzin en voorbarige kritiek over en op het songfestival voorgoed de nek hebben omgedraaid en we volgend jaar in Wenen voor de absolute winst gaan!

  • Hebbuzz schreef:

   Oprechtheid ??

   Het is een typetje, gekozen karakter.
   Bovendien viel zij nogal uit de rol wanneer de camera wel op hem gericht was en ‘Conchita’ het niet door had. Daarnaast stelde Wurst er puur voor de eigen acceptatie te zijn en zich totaal niet druk te maken over alle homo’s die mede door haar verschijning toch nog maar even in de kast te blijven in moeilijker landen.

   Er is geen vuist tegen intolerantie gemaakt, ze heeft alleen maar de verhoudingen nog meer op scherp gezet en ge-escaleerd door het provocerende optreden. Het is aan Putin te danken dat een statement in plaats van een lied gewonnen heeft. Wie is er hier te feliciteren?

   Nep-Conchita? Putin? Homo in de kast? Het imago van het Songfestival?

   Volgens mij heeft iedereen hier verloren. En dat zeg ik, zelf homo, die het lied nog best goed vond, en de regie passend, de zang niet eens zo dramatisch als verwacht en toch ontevreden met dit resultaat, omdat het op de lange termijn niets hooguit iets contraproductiefs heeft opgeleverd. Jammer..

   • JordyR schreef:

    Je bent een ZURE nicht als je zo een betoog maakt! Vele homos en niet-homos zijn JUIST gecharmeerd over Conchita! Ik ben een heteroman, ik ben echt gevallen voor haar. Conchita is charmant, intelligent, welspraak, mooi, beleefd….. ideal gewoon.

    Als ik die nichten Gorden, Geer, Kwalbert zie op tv WALG ik ervan!

   • Hebbuzz schreef:

    Dus terwijl ik mij – als homo – erger aan de neppigheid van het karakter Conchita, mag jij walgen van de personen Geer Goor en Albert? Komt ook niet echt tolerant over. Overigens schaar ik Conchita in hetzelfde rijtje als Geer, Goor en Albert en anderen die eerder antireclame voor de homo’s zijn dan voorvechters voor emancipatie.

    Op mijn werk heb ik van mijn vele behoorlijk gayfriendly collega’s geen enkele zich positief horen uitlaten over Conchita. Wel over haar lied (dat was nog wel goed) of over Ilse & Waylon. Ook onder homovrienden zijn de meningen nogal verdeeld over Conchita , van minder gelukkig mee zijn tot complete verafgoding, Dat laatste is kennelijk geoorloofd, maar een kritische opmerking/vraag wordt niet getolereerd.

   • JordyR schreef:

    Kijk dat bedoel ik nu. je gedraagt zo typisch een zeurende nicht om je frustratie weer gelijk te krijgen! Echt je gedraag je net als een dramaqueen meer dan Conchita, zonder dat je het doorhebt….
    En zulke zeurende nicht denk ik niet dat een gemiddelde hetero je serieus gaat nemen. Neem niet weg kerel, dat ik voor een heteroman je nog meer tolereert…

    Ik heb na het lezen van 1 zin. je berichten niet verder gelezen….dat gelijk krijgen en doordrammen als en kind bijna is dus voor mij typisch zeurende nicht…. VERMAN JE!

   • Bandido schreef:

    Ik vind het eerlijk gezegd wel een winnaar waarbij er alleen nog meer winnaars zijn. Open-mindend Europa heeft hier gewonnen. En dat televotend Oost-Europa op Conchita heeft gestemd, vind ik winst en dat had ik niet verwacht. Maar dat het beste nummer en optreden heeft gewonnen ook. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik denk oprecht dat een stem op Conchita een stem tegen intolerantie en tegen discriminatie was. En daarmee was deze Oostenrijkse overwinning een flinke en noodzakelijke stap vooruit.

 6. Ad schreef:

  Rogesc:
  Het kan niet slechter gaan.. er was nog 1 plek boven ons die we nog een keer moeten pakken

  dat zeiden wij belgen ook toen we 2de werden in 2003, sinds is het vooral erg slecht gegaan, met 1 of 2 kleine uitschieters

 7. Sven schreef:

  Wauw, wat een geweldige avond. Top 3 met alleen maar WestEuropese landen :)!
  En wat genoten van die achtmaal (!) 12 punten.
  Over Conchita hou ik mn mond…

  enig tegenvallertje; 8 punten van België. ..

  • Ad schreef:

   hoezo tegenvaller? de armeense diaspora zal altijd de televoting bij ons winnen, ok de juries hadden misschien wat milder kunnen zijn, maar een 12 punten zit er gewoon niet snel in, zelfs al zouden we dat willen

 8. Anne schreef:

  Kan Albert Verlinde a.u.b. z’n kruk opeten?! We zijn dan geen eerste geworden, maar wel eerste in de halve finale. Hij zal zich er wel weer uit lullen ;)

 9. Matje schreef:

  Leuke winnar dit jaar hopelijk blijft voor het songfestival hier geen prijskaartje aan hangen in de trent van ‘ zie je wel je moet gek doen om te winnen ‘ . Begrijp me niet verkeerd , heb niets tegen Mevrouw Wurst maar was het middelmatig lied door een man of vrouw gezongen had het niet gewonnen . Maar goed volgend jaar naar Oostenrijk en dat land heeft er zelfs 9 jaar langer op een tweede moeten wachten . Wat Nederland betreft , kijk eens wat een enorm succes Ilse en Waylon op het moment zijn , staan liefst op 11 landen nummer 1 en daarbij nog velen waar ze in de top 5 staan en niet te vergeten dat hun album maar liefst in 16 Europese landen in iTunes is binnengekomen. Dit is echt waanzinnig en hoop dat we volgend jaar er nog een tandje bijzetten.

  • Wim1970 schreef:

   Voorlopig kan ik weer m’n best om het songfestival te verdedigen. Blij dat er geen Lordi of Dana Internationals meer waren, krijgen we dit. Perfect gezongen, moet ik zeggen, maar had het liever zonder die poespas gezien. Prima prestatie van Nederland, de TROS zal erg blij zijn ;-) Liedje vind ik nog steeds niet veel aan. Zou Oostenrijk ook gewonnen hebben als Conchita Wurst als Tom Neuwirth had opgetreden? We zullen ’t nooit weten. Al met al een mooi songfestival met verrassende beloningen vanuit Oost-Europa, zowel voor Nederland als Oostenrijk.

   • Peter schreef:

    Wim1970, had jij het hier zolang vol gehouden als je je echte naam had gebruikt? Terechte winnaar en een vuist naar intolerantie. Weg met jou en die volgelingen van je.

   • Wim1970 schreef:

    Het gaat om liedjes, anders had ’t wel het Eurovisie Statement Festival geheten.

   • JordyR schreef:

    Recht praten wat krom is. JIJ Conchita spoort niet met je gespleten persoonlijkheid…. Conchita en ik POEP op je!

   • Hebbuzz schreef:

    Zonder jurk was het lied niet opgevallen en had Oostenrijk zich waarschijnlijk niet eens gekwalificeerd.

   • JordyR schreef:

    MOET ZIJ NAAKT optreden??

 10. Bram schreef:

  Ben ook helemaal klaar met al die oude zeurpieten op deze site hoop dat ze voorgoed wegblijven Wim1970 en al dat Lilly geneuzel en noem maar op samen met Verlinden en Gordon en al die ” kenners”rot op!!! Tijd voor vernieuwing!!

  • Peter schreef:

   Helemaal mee eens Bram. Al dat gezemel hier van die zogenaamde fans. Leve het ESF en vooral Ilse en Waylon. Het zou Anouk sieren als ze wat van zich liet horen. En Wim1970, Lilly, He1n, Esmee en al die anderen, tebee en tot nooit meer ziens.

 11. werner schreef:

  dat denk ik ook matje maar een 2de plek geweldig

 12. Rob schreef:

  Allereerst blij dat de site weer online is …………..wat een gemis vanmorgen :-)
  Nog blijer natuurlijk met het fantastische succes voor Ilse & Waylon, petje af…….en wat een succes in de Europese ITunes lijsten. Hun album is werkelijk een pareltje, complimenten! En ja, op naar 2015……als we op deze weg door gaan komt die overwinning er echt wel. Moeten Nick & Simon het karwei maar afmaken ?

  • Rob schreef:

   Of Ilse & Waylon op herhaling?

   • Wim1970 schreef:

    Caro Emerald? Within Temptation?

   • johannes schreef:

    Ik zou zeggen Ilse en Waylon op herhaling…
    alternatief:
    Waylon solo
    Sandra van Nieuwland
    Anouk met happy sing along songs en een mooie stage presentatie

    Geen Nick & Simon svp, geen Jantje Smit het moet internationaal zijn

 13. Johnny schreef:

  Vorig jaar heeft Nederland geleerd dat je met een goed nummer in de finale komt. Dit jaar heeft Nederland geleerd dat het een tvprogramma is en dat de regie erg belangrijk is voor een eventuele winst. Ik kijk met veel vertrouwen naar de toekomst ^-^ Go Nederland!

 14. Nordman schreef:

  Hey, de website is weer bereikbaar ;-)

  Wat een prachtprestatie van Nederland, dit had niemand verwacht voordat het songfestival begon. Ik heb zo genoten van deze week. Na de semi schoten we omhoog bij de bookies, onze inzending werd ineens geprezen. En nog steeds! In veel landen staan we op nummer 1. Muzikaliteit wordt gelukkig nog steeds gewaardeerd door de Europese kijker (zie ook alle buitenlandse reacties). Ook super voor Ilse en Waylon dat ze 2 awards hebben gewonnen. Ik hoop en weet bijna wel zeker dat Calm after the storm een radiohit gaat worden in het buitenland. Wat zou het gaaf zijn als ze populair worden in het buitenland, ik hoop het voor ze. Ik ga het album zeker aanschaffen. Ben toch wel een beetje country-fan geworden. En laten we Hans Pannecoucke niet vergeten, wat een top vent. Dankzij hem is het liedje naar een ongekende hoogte getild. Kunnen we die man volgend jaar weer vragen? ;-) Voor de Denen was het ook een uitdaging en iets heel anders dan wat er normaal gesproken gebeurt op een songfestival. De man die de steadycam heeft bediend verdient ook lof voor zijn werk.

  Oostenrijk heeft gewonnen. Iedereen die dit als nummer 1 heeft: gefeliciteerd. Het is niet mijn winnaar.

  • Peter schreef:

   Nordman, zoals jij het zegt siert je. Kunnen andere een voorbeeld aan nemen.

 15. Rob schreef:

  Nummer 1 in elf landen, wauw! Die Ilse & Waylon doen het dan toch maar effe .

 16. Bram schreef:

  Haar stem was geweldig en het was geen gekte ze stond alleen zag er mooi uit en zong geweldig het lied pakte je ze had allen een baard en dat is wat ze duidelijk probeerde te maken ” ik ben een mens en zing een mooi lied” klaar!! En doe vooral mee met de discussie zoals in vele intolerante landen waar je niet mag zijn omdat je bent wie je bent! Goed gedaan Oostenrijk mooi nummer en terecht gewonnen!!

 17. Rob schreef:

  Morgenavond exclusief bij Rtl Late Night, The Common Linnets

 18. Anne schreef:

  Kunnen Ilse en Waylon niet nog een keer gaan of een van hun apart? :) Ik vind ze zo goed en leuk.

  • Rogesc schreef:

   Ilse en Waylon moeten niet meer gaan en dat gaat wat Ilse betreft sowieso niet gebeuren. Ze hebben een topprestatie geleverd en daar moeten ze het bij laten en van blijven genieten. Paula en Ovi dachten nu ook te kunnen winnen. Ze dachten: heel vaak zeggen dat alles een Miracle is 2 weken lang om over te komen alsof het lied uit je hart komt.

 19. Joss schreef:

  Als Belg heb ik de voorbije weken alleen maar gehoopt dat Nederland zou winnen ! Wat jammer toch !
  Ik had het Ilse en Waylon zo graag gegund !
  Over Conchita ga ik heel voorzichtig zijn op deze site:
  Ik heb niks tegen hoe mensen zich gedragen en voelen …… alles moet kunnen …. ik blijf dit NIET nodig vinden op het songfestivalpodium !!!
  Ik vind haar overwinning voor het imago van het songfestival naar buitenuit een zeer slechte zaak !!!!!

  • Wim1970 schreef:

   Helemaal mee eens met je laatste 3 zinnen.

   • JordyR schreef:

    KONTlikker!
    Ad=He1n=Wim1970=Aimee=1 zelfde persoon=gespleten persoonlijkheid

  • Peter schreef:

   Joss op welk podium dan wel? Egens in een achterafsteeg, zolang jij er maar geen last van hebt? Alleen al je uitspraak zegt genoeg hoe je erover denkt, anders zou je je niet verontschuldigen. Ik gooi jou en en nog paar andere hier dan ook op een hoop met die Russische politicus met zijn achterlijke uitspraken. Ga je schamen. Een mening mag, discrimineren niet.

   • Joss schreef:

    Oei….. probeer ik gewoon mijn mening te zeggen …. kan dit helaas voor sommigen niet !
    Jammer !
    Ik heb geen enkel probleem met Conchita maar op het songfestival moet dit NIET !!!
    Peter: ga jij morgen lekker met baard en jurk naar je werk ! Helemaal top !!!

   • Raymond schreef:

    Ondertussen staat Conchita wel op #1 in de itunes charts van Wit-Rusland, Ukraïne en Rusland. Het pleidooi om haar te weren omdat het om West-Europese homopropaganda zou gaan lijkt het tegenovergestelde effect te hebben!

    Conchita hoorde zeker thuis op het ESC-podium. 200 Miljoen mensen in heel Europa hebben haar bijzonder optreden gezien. Wellicht vind je het zelf niks maar ze had gewoon een zeer krachtig en goed optreden. En dat ze daar thuishoorden blijkt uit de stemmen. En het zijn echt niet allemaal extravagante lhbt’rs die op haar gestemd hebben.

   • JordyR schreef:

    +1000000000000

   • Nel Snel schreef:

    Peter zit al jaren in haar bloemetjesjurk te breien achter de geraniums Joss!

   • JordyR schreef:

    Nel Snel=Ad=He1n=Wim1970=Aimee=1 zelfde persoon=gespleten persoonlijkheid

    Ik hou ook van bloemetjesjurk? JIJ een probleem???

   • JordyR schreef:

    JIJ bent Putin reetrekker dat blijkt!

  • Max schreef:

   Eens

   • MarkusRotterdam schreef:

    Het lijkt hier Nu.nl wel af en toe. Dat gebekvecht heen en weer.
    Als iedereen zo tolerant is zoals ze zeggen, waarom wordt dan elke andere mening, hoe voorzichtig gebracht ook, afgezeken?
    Jullie helpen deze site om zeep.
    Joss heeft zijn mening netjes gebracht, maar nee, moet weer dat mode woord discriminatie en racisme gebruikt worden. Wat schiet je daarmee op. Reageer dan gewoon niet of vraag elkaars telefoonnummer, kennen jullie elkaar “live” afzeiken.
    Zo, dat waren mijn wijze woorden….-:)

    On topic:
    Ik heb af en toe nagelbijtend zitten genieten, en ik vind dit een prachtprestatie.
    Het lied is nog steeds geen grote favoriet van mij, maar ze hebben het top gedaan.
    Terechte winnaar met een machtig mooi lied, wat ik altijd al heb gevonden. Maar ook ik vraag me af had ze gewonnen zonder die jurk, baard, make up etc. Het maakt allemaal niet uit,, volgend jaar gezellig naar Oostenrijk!

   • JordyR schreef:

    Moet Conchita uitzien als Ma Flodder???

   • MarkusRotterdam schreef:

    Het lijkt hier Nu.nl wel af en toe. Dat gebekvecht heen en weer.
    Als iedereen zo tolerant is zoals ze zeggen, waarom wordt dan elke andere mening, hoe voorzichtig gebracht ook, afgezeken?
    Jullie helpen deze site om zeep.
    Joss heeft zijn mening netjes gebracht, maar nee, moet weer dat mode woord discriminatie en racisme gebruikt worden. Wat schiet je daarmee op. Reageer dan gewoon niet of vraag elkaars telefoonnummer, kennen jullie elkaar “live” afzeiken.
    Zo, dat waren mijn wijze woorden….-:)

    On topic:
    Ik heb af en toe nagelbijtend zitten genieten, en ik vind dit een prachtprestatie.
    Het lied is nog steeds geen grote favoriet van mij, maar ze hebben het top gedaan.
    Terechte winnaar met een machtig mooi lied, wat ik altijd al heb gevonden. Maar ook ik vraag me af had ze gewonnen zonder die jurk, baard, make up etc. Het maakt allemaal niet uit,, volgend jaar gezellig naar Oostenrijk!

 20. Seb schreef:

  Ik heb gisteravond met vrienden en familie gekeken en wat was het spannend! 2e!! Liever de 1e plek natuurlijk, zou echt geweldig zijn geweest… Ilse en Waylon doen het erg goed op Itunes beter dan Conchita dat zegt toch wel wat.

  Ben het niet helemaal eens met de winnaar, zie Conchita echt als een gimmick/act en dat overdreven huilen hou ik al helemaal niet van. Had liezer NL, Zweden of Noorwegen zien winnen!!!!

  • Wim1970 schreef:

   Pas op met je mening, want je wordt zo gelyncht hier en bestempeld als intolerant.

  • JordyR schreef:

   Er is een verschil tussen een “gimmick” en een “statement”.

   Gimmick is: Ruslands wipplank, Oekraine’s hamsterwiel, Azerbaijaans trapeze, Griekse trampoline, Montegrinse rolschaatser….. etc etc

 21. Wim1970 schreef:

  Wat zuur voor Azerbeidzjan en Griekenland, verrassend onderaan.

  • Peter schreef:

   Voor hen zuur, maar gewoon terecht, je wilt toch geen kermisacts Wim1970, je noemt er 2 op. Azerbeidjan had zelfs een circusact erbij, alleen maar om een slecht lied te verdoezelen.

   • Wim1970 schreef:

    Wie zegt dat ik het erg vind voor Griekenland en Azerbeidzjan? Het is alleen zuur voor hen, niet voor mij.

   • JordyR schreef:

    JIJ SPOORT NIET, Pathalogische leugenaar!

 22. Wim1970 schreef:

  Mooi voor Anouk, die vond Ilse maar ongeschikt voor het festival :-)Nederland heeft maar liefst 8x de 12 mogen ontvangen, en Anouk maar 1x.

 23. Peter schreef:

  Mensen, als Adele het nummer van Oostenrijk had gezongen had de UK gisteren gewonnen. Naar nu blijkt staat het schijnbaar ook in Nederland nog veel mensen tegen dat je wilt zijn wie je bent en dan vooral op deze weblog. Een terechte winnaar, zeker gezien het feit dat ik het optreden van I & W iets minder overtuigend vond dan dat van dinsdag ik bespeurde iets van zenuwen en een vals nootje in het begin. Ben wel ontzettend blij met plek 2, dat doet het festival goed in Nederland. Wenen of Salzburg 201405 met ……. (aub geen Nick & Simon of Miss Montreal, gaat juist zo goed).

 24. Joost schreef:

  Ik ben superblij met het resultaat. Ilse en Waylon deden het super (vond ze dinsdag wel ietsjes beter zingen). Nederland mag echt trots zijn op dit resultaat, gewoon 2de. Ik ben benieuwd wie ons volgend jaar zal vertegenwoordigen en ik hoop dat ze dezelfde filosofie als Ilse en Waylon overnemen.

  Ik ben ook wel blij voor Conchita. Mooi dat ze haar statement heeft waargemaakt en ik vond het ook een mooi lied. Ja natuurlijk hebben mensen verschillende meningen over hoe hij of zij eruit ziet. Ik kijk er niet echt naar, vind dat hij gewoon mooi heeft gezongen. Ik kijk al uit naar 2015. Ben benieuwd hoe ze dit gaan aanpakken volgend jaar in Wenen. Al verwacht ik volgend jaar wel van een land een imitatie van Conchita.

  Maar het was echt een mooi songfestivaljaar en ik hoop dat we nog veel mooie jaren erbij krijgen. Ik kijk al uit naar volgend jaar in Wenen.

 25. Seb schreef:

  Ik zie Nederland trouwens niet meer zo hoog eindigen… dit was echt de kans geweest! Jammer dat een act gewonnen heeft van ze. Wie moeten ze nu sturen?? Within Temptation, Sandra van Nieuwland, Di-rect, Armin van Buuren met een zanger/zangeres (Sharon Doorson)? Niels Geusebroek?

  • Marco schreef:

   Waarom niet? Tot vorige week had ook niemand deze fantastische 2e plek zien aankomen, dus ik zie niet in waarom we niet ook de 1e plek kunnen veroveren. Ik hoop dat deze koers, ingezet door Anouk en voortgezet door Ilse de Lange & Waylon, gevolgd blijft worden: TOPARTIESTEN laat van je horen! Vertegenwoordig ons land en laat je inspireren door het succes van voornoemd Nederlands talent. Je ziet waartoe het kan leiden: The Common Linnets genieten in een klap bekendheid in alle delen van de wereld en worden van Colombia tot Nieuw-Zeeland gedownload.

 26. Bram schreef:

  Wat zuur voor jou Wim1970

  • JordyR schreef:

   Nel Snel=Ad=He1n=Wim1970=Aimee=1 zelfde persoon=gespleten persoonlijkheid=pathalogische leugenaar

 27. He1n schreef:

  Getver: Wat heeft ‘het’ mooi gezongen.
  Getver: Wat een super mooi lied.
  Getver; Wat zag “het “er vreselijk uit. Ik wilde gisteravond even geen homo zijn tijdens Oostenrijk.Is dit nou nodig???????. Erg sneu en wat een drama-queen…oeoeoeoeoeh kind…handje voor de mond..etc etc. Zo gedragen vrouwen zich niet. Misschien ook wel een aanfluiting voor de vrouw.OOOOOOOOOOOOOOoh wat zijn we tolerant!!!!. Ik moet je zeggen ik ben zeeeeeeer tolerant in vele opzichten maar dit noem ik aandachttrekkerij op een verkeerde manier,
  Ilse en Waylon???? Dinsdagavond een veel beter optreden…waarschijnlijk ander camera-werk.Had noooooit gedacht dat ze dit zouden bereiken…super hoor. Tis nog steeds mijn ding niet maar goed de rest van Europa wel en das mooi want ook ik zat bij iedere 12 punten te gillen als een nicht.
  Ik zeg maar zo:
  Als er geen baard aan had gezeten was Nederland eerste geworden en weer is Europa er in getrapt.
  Tis toch een songfestival en geen rariteitensongfestival. Enfin het lijkt er wel op.

  • Roald schreef:

   Prachtig nummer, prachtig gezongen, goede tekst en statement door een artiest die er STAAT: zeker geen act of gimmick. De winst is volledig terecht: punten vanuit geheel Europa bewijzen dat. Heeft trouwens ook niets met “homo-zijn” te maken, Thomas Neuwirth heeft het personage Conchita gecreeerd als statement tegen elke vorm van intolerantie.

   • Peter schreef:

    Zo is dat Roald, He1n gedraagt zich nu als een echte nicht, die kunnen nimmer tegen hun verlies. Waarschijnlijk loopt hij zelf in de weekenden als vrouw verkleed en had hij zelf heel stiekem daar willen staan. Rust zacht He1n, jouw zien we hier hopelijk niet meer.

   • JordyR schreef:

    +10000000000

   • JordyR schreef:

    +1000000000

  • JordyR schreef:

   Nel Snel=Ad=He1n=Wim1970=Aimee=1 zelfde persoon=gespleten persoonlijkheid=pathalogische leugenaar.

   PAK EEN GEWEER! EN schiet jezelf neer! :P

 28. johannes schreef:

  Wel jammer dat de site er op het moment supreme uit lag…overbelast waarschijnlijk, maar, redactie, daar is aan te werken! Verder de complimenten voor mijn favoriete ESF site!

 29. He1n schreef:

  Wij sturen Sandra van Nieuwland en we laten haar gewoon zichzelf zijn door een leuk gedicht voor te lezen.
  Waarom je verschuilen achter een liedje….wees jezelf Sandra

 30. Richard schreef:

  Oostenrijk een verdiende winnaar. Zowel bij jury als bij televoters eerste. Nederland bij beide tweede. Beide liedjes werden ook super in beeld gebracht. Beste cameravoering. Voor AvroTros nu de zware taak weer een artiest/groep te vinden. Ik wens hen veel wijsheid daarbij. De lat ligt nu best hoog na twee succesvolle jaren. Het enige land dat Zweden twee keer achter zich gelaten heeft.

  • Peter schreef:

   Terecht Richard, voor sommigen zijn de druiven heel zuur dit jaar. De zogenaamde homo’s die zeggen tolerant te zijn, maar het hardst van de toren schreeuwen. Ze moesten zich schamen.

   • JordyR schreef:

    Echte homos zijn HELEMAAL NIET TOLERANT, Dat blijkt! Ze moeten zich schamen! EN dat zeg ik als Heteroman, die Mrs. Conchita een sterke persoonlijkheid vind! Chapeau!

 31. He1n schreef:

  @carolientje: Verwacht geen reactie van jou!
  En uuuh jij wil ook altijd het laatste woord of niet dan…Enfin morgen weer naar school.

  • JordyR schreef:

   Nel Snel=Ad=He1n=Wim1970=Aimee=1 zelfde persoon=gespleten persoonlijkheid=pathalogische leugenaar.
   PAK EEN GEWEER! EN schiet jezelf neer! :P

 32. Lorre schreef:

  Dikke proficiat aan conchita! Verdiend gewonnen en hopelijk mag zij volgend jaar het songfestival presenteren….super verdiende tweede plaats ook voor Nederland! Mede dank zij de schitterende regie van de Belgisch regisseur Hans pannecoucke (zelf ingehuurd door Ilse de lange)
  Ben zeer blij dat goeie muziek zonder franjes ook kan lonen in dit circus!!
  België zou net de zelfde strategie moeten volgen om in de toekomst nog kans te maken. Volgend jaar is het de beurt aan de Walen. Waarom stromae niet sturen dan?

 33. Rob schreef:

  Jemig, indrukwekkend! Kijk allemaal eens op ” The Common Linnets Worldwide ITunes Performance”, je weet niet wat je ziet, echt de hele wereld is Calm after the Storm aan het downloaden, zelfs het net verschenen album doet het goed zeg………..Indrukwekkend!

 34. 020Nick schreef:

  Rogesc:
  Wat een geweldige avond en een prachtig einde. Conchita is geen gimmick, maar ze straalt oprechtheid uit wat enorm binnenkwam bij mij. Ik ben ontzettend blij dat heel Europa, en niet alleen het westen, een vuist heeft gemaakt tegen intolerantie. De 12 punten die voor Nederland binnen rolden hebben mijn nationalistische hartje goed gedaan en we mogen heel erg trots zijn op Ilse en Waylon. Ik hoop dat we de onzin en voorbarige kritiek over en op het songfestival voorgoed de nek hebben omgedraaid en we volgend jaar in Wenen voor de absolute winst gaan!

  Volledig met je eens!!!!

 35. 020Nick schreef:

  Wim1970:
  Mooi voor Anouk, die vond Ilse maar ongeschikt voor het festival :-)Nederland heeft maar liefst 8x de 12 mogen ontvangen, en Anouk maar 1x.

  Alle dank voor Anouk, die ervoor heeft gezorgd dat Nederland weer meetelt en de deur open heeft gezet voor Ilse en Waylon!!!!

 36. Seb schreef:

  Denk je dat Ilse en Waylon voor een tweede keer gaan? Voor de winst hoop ik dan!!!!

 37. sflover schreef:

  Ik ben trots op Nederland. 2e. WIe had dat gedacht! Wat een superoptreden en spannende puntentelling.

  Over de winnaar; Ligt hier gevoelig. Maar dit is mijn mening. Ik weet zeker dat Oostenrijk niet had gewonnen als er gewoon Tom had gestaan. De baard heeft afgelopen week bijgedragen aan een hype die hem geholpen heeft bij de overwinning. Nummer was niet het beste. Ik zeg ook niet dat Nederland het beste nummer had. Maar Europa heeft massaal hierop gestemd en dus terechte winnaar. Niet mijn ding echter.

 38. Martijn schreef:

  Hoe goed ook die 2e plaats….toch blijft er het gevoel van NET niet.
  Natuurlijk had ik graag gehad dat CATS had gewonnen. Maar als we dan toch 2e moesten worden dan liever met Zweden of Hongarije boven ons.
  Vind het winnende lied net wat te oubollig en niet zo mijn ding. Wel bijzonder goed gezongen en dat is tussen een hoop lawaai en valse noten ook wat waard.

  • Roald schreef:

   Ik vind het juist niet oubollig, integendeel, zulke “filmische” muziek maakt juist een opmars. En echt, Conchita’s nummer is ijzersterk. Ik vind het heel mooi, en dat heeft niets met haar uiterlijk te maken. Dat zij een boodschap heeft, geeft het iets extra’s; maar ik denk dat het liedje sowieso gewonnen had, of in ieder geval hoog geeindigd was.
   “Only Teardrops” werd ook oubollig genoemd, Loreen werd aangevallen op het feit dat ze Marokkaans is en een zwarte danser had – zo is er altijd wel wat.

 39. Daniel schreef:

  Het was een fantastische avond. Ik moet wel zeggen dat ik helemaal niets heb met het nummer en de act van Conchita, maar ja Europa heeft zo besloten.
  Nederland met het beste resultaat in 39 jaar. Echt ongelooflijk. De Common Linnets hebben hun lied prachtig gebracht en we mogen er trots op zijn. Vooral ook als je nu in de ITunes lijsten kijkt. Overal staan ze in de hoogste regionen en dat dus zonder te hebben gewonnen. Normaal zijn die hele hoge posities alleen voor het winnende lied.
  Ik hoop wel dat we de komende jaren niet allerlei dragqueens en statements gaan krijgen (ik vrees dat die er wel zullen komen), maar dat de lijn dat het weer echt om de muziek gaat wordt vastgehouden.
  Verder wil ik nog een compliment aan de Deense organisatie maken, want het zag er allemaal erg mooi uit.

 40. Kobe schreef:

  De baard heeft er wel voor gezorgd om de aandacht te vestigen op wat Conchita haar boodschap is voor Europa! Je moet maar eens op verschillende blog’s of op youtube te gaan kijken hoe “tolerant” mensen zijn! Trouwens de overwinning van Oostenrijk is meer dan verdiend, ik vond de performance/song gewoon super…

 41. Patricia schreef:

  tijdens haar speech zegt ze, you know who you are, we are unity… we are unstoppable? Bedoelt ze daar dan alleen de holebi’s mee? of pleit ze in het algemeen meer voor vrijheid van de mens?

  • Roald schreef:

   Misschien specifiek holibi’s, maar ze heeft al vaker aangegeven op te willen komen voor diversiteit en verdraagzaamheid in het algemeen: dus bedoeld voor iedereen die zich er door aangesproken voelt:)

 42. Roald schreef:

  Ben het met Kobe eens! Ik heb niet op Oostenrijk gestemd, maar het nummer stond wel in m’n persoonlijke top 10. Ik vind trouwens dat de baard helemaal niet opvalt, juist omdat het optreden zo sterk is. Opvallend dat juist nu Oost-Europa, na jaren toch wel (vaak terecht trouwens) het ESF gedomineerd te hebben, nu gaan klagen over oneerlijke stemprocedures en West-Europese “overheersing”. Ik gun een land als Oostenrijk volledig de overwinning.

  Iemand trouwens gehoord dat de stemmen van Georgie gediskwalificeerd zijn?

  • Wim1970 schreef:

   Nee, niks over gehoord.

   • Matje schreef:

    Georgie bleek alleen televoting te hebben omdat de punten de jury’s gediskwalificeerd zijn . Alle punten van de vijf juryleden bleken identiek !!!? Trouwens hetzelfde bleek ook bij de Azeri’s maar daar werd door de EBU niet moeilijk over gedaan. Overigens heeft Georgie al aangegeven er waarschijnlijk volgend jaar niet bij te zijn.

 43. Rob schreef:

  Wereldhit voor Ilse & Waylon…………..de nieuwe ABBA?

  • Wim1970 schreef:

   Nou, je kunt ook overdrijven.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Wacht nog maar een dagje of wat af. Bij I-Tunes komt het regelmatig voor dat liedjes een paar dagen in de charts zitten en dan opeens verdwenen zijn. Voordat je het succes van ABBA evenaart, is er nog wat meer nodig:)

 44. Dick schreef:

  Prima prestatie van NL! We tellen weer mee. Heb overigens op Eurovision.com bij de uitslagen heel grote afwijkingen gezien. Witrusland vakjury Oostenrijk 24e. … televoters Witrusland zetten conchita op plek 4 dus zo bekrompen en intollerant is men onder het publiek niet:-). Dat geeft de burger moed! Ik had Griekenland hoger ingeschat maar wat werd dat rommelig en vocaal slecht neergezet. Fijn dat de blote tietenpop van Polen afgestraft is. Men is kennelijk ook klaar met de etnische riedeltjes getuige terecht lage klasseringen van Azerbeidzjan en Montenegro.

 45. Dick schreef:

  Ah ja vergeet nog om te zeggen dat die bookmakers en de polls het met betrekking tot Nederland flink mis hadden. Prachtig om op deze wijze de criticasters af te straffen. Heb op BBC genoten van scherp commentaar van Graham Norman. Ergerde me kapot aan “prima prestatie”-jan Smit. Welkom terug cornald!

 46. Wim1970 schreef:

  Toch wel leuk voor ‘m:

  ‘Rise Like A Phoenix’ bestormt hitlijsten, ook in Oekraïne en Rusland

 47. Joop schreef:

  Mijn persoonlijke top 5 allemaal bij de beste 10! Geweldige avond en een geweldige winnares. Trots op de Nederlandse jury 8 Zweden 10 NOORWEGEN en 12 voor Oostenrijk. Die 7 voor Armenië was teveel maar we weten hoe dat komt. Op naar Wenen prachtige stad

 48. bert schreef:

  En ja hoor europa koos weer niet voor een lied,maar voor een act.Een regelrechte kermisattractie de man met de baard,dacht dat we na dana international nu wel klaar waren met deze gemaakte acts. en die gebaartjes en kreetjes o my god zum kotsen,Ilse en waylon hadden moeten winnen,maar helaas the fall of the phoenix pffffffffff

  • Roald schreef:

   Nee hoor, Europa kiest voor een ijzersterk nummer met een boodschap; blijkt ook uit het feit dat zowel de televoters als de jury’s haar bovenaan hadden staan (en Nederland bij beide op de tweede plaats).

  • Lorre schreef:

   De grote verdienste van conchita is juist dat ze wel geweldig kan zingen en dat ze ook een prima song had! Verder heeft ze er voor gezorgd dat alle oost-Europese televoters wel voor haar hebben gestemd! De boodschap van vrede en tolerantie is dus zeker overgekomen……ik hoop dat conchita volgend jaar het songfestival mag presenteren en dan zou ik zeggen’: take it or leave it aan alle landen die dit niet zien zitten!!

  • Peter schreef:

   Waarom is een man met baard een kermisatractie? Lijkt mij vrij normaal. Haalt je stelling dus onderuit.

 49. Seb schreef:

  bert:
  En ja hoor europa koos weer niet voor een lied,maar voor een act.Een regelrechte kermisattractie de man met de baard,dacht dat we na dana international nu wel klaar waren met deze gemaakte acts. en die gebaartjes en kreetjes o my god zum kotsen,Ilse en waylon hadden moeten winnen,maar helaas the fallof the phoenix pffffffffff

  Ben het met Bert eens! Dit hebben we al is gezien toen dana won…. niks vernieuwend aan.

  • Roald schreef:

   Totaal anders dan Dana International, ander en sterker nummer, vocaal goed en een mooie staging. Heeft ook niets met de baard of een “freakshow” te maken: mensen keken juist door haar uiterlijk heen en beoordeelden het lied, daar gaat het om!