Duitse finale op 5 maart

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Martijn schreef:

  Duitsland is weer terug bij af, gezien de resultaten.

 2. johannes schreef:

  Ik vind de Duitse kwaliteit in de regel wel toegenomen, ok 2 jaar iets minder, zegt niet zoveel

 3. Leendert Jan schreef:

  Duitsland doet van de grote 5 nog het meest zijn best in elk geval.

 4. Esmee schreef:

  Off topic, upd.: Grote kans dat het Alan Clark wordt voor Nederland.
  Hij is wel benaderd met de vraag of hij er open voor staat. Hij heeft ‘Ja’, gezegd.
  Er zijn nog geen gesprekken geweest, maar die gesprekken gaan wel komen.

  http://www.youtube.com/watch?v=2NKaQCk3ndg&

  • Roald schreef:

   Hey Esmee:) Had ik ook al gezien en geplaatst, onder “Ook Dotan op lijstje AVROTROS”. Idd, officiele gesprekken beginnen binnenkort, en Alain Clark heeft ook al ideeen over het lied en de staging (welk gevoel het nummer dient te hebben en dient over te brengen, optimaal gebruik van podium voor “showcasing”, enz.). Allemaal positieve pluspunten, wat mij betreft:)

   • Roald schreef:

    Alain Clark behoedzaam bij “Pauw”: “nog” geen besprekingen – maar die gaan er binnenkort wel komen, luister maar naar het interview tijdens de Uitmarkt:) AvroTros neemt er netjes de tijd voor, tegen het najaar (vroegst eind september, waarschijnlijk oktober/november) komt de officiele bekendmaking, vermoed ik zo.

   • Esmee schreef:

    Inderdaad, hij zegt in dat interview van de Uitmarkt heel duidelijk dat de gesprekken nog niet zijn gevoerd, maar dat die wel gaan komen.

    Ik vond dat hij ook een beetje vrolijk/geheimzinnig deed bij de vraag of hij weer eens een duet ging schrijven, net zoals vader/vriend. Hij zei zoiets als ‘wieweet, misschien binnenkort’.

   • Peter schreef:

    Het wordt Alain: hij heeft de laatste tijd ook steeds zo’n Waylon hoed op. Dat is een hint, vast en zeker.

 5. Oliver schreef:

  Ontopic: Duitsland, waarom sturen jullie niet Helene Fischer? Met een goed Duitstalig nummer zoals ”Atemlos durch die Nacht” https://www.youtube.com/watch?v=haECT-SerHk
  Geweldige zangeres, goede stem en uitstraling is top!

  Gewoon doen!

 6. Martijn schreef:

  Off-topic: Heeft Oostenrijk alle uitnodigingen al de deur uitgedaan naar de omroepen om deel te nemen volgend jaar? Zo niet, misschien een hint om Rusland eens te boycotten en geen uitnodiging te sturen. Ik boycot Rusland ook, maar dat doe ik al jaren.

  • Roald schreef:

   Landen moeten zich zelf aanmelden bij de EBU; deadline dit jaar is 15 september, meen ik. Daarna kunnen landen zich nog wel kosteloos terugtrekken tot januari ( erna volgt op terugtrekking een boete).

   Rusland heeft nog niet toe- of afgezegd, alhoewel er wel geruchten zijn dat tenminste 1 land zich wil terugtrekken (maar welk land of landen dat zijn, durf ik niet te zeggen).

   EBU is nog in gesprek met nationale omroepen; het aantal deelnemende landen in Wenen zou rond de 40 kunnen zijn.

 7. Martijn schreef:

  Misschien Azerbeidzjan wel, want die zijn behoorlijk afgegaan met een 22e plaats.

 8. Roald schreef:

  @Martijn: Azerbeizjan heeft vandaag deelname bevestigd:)

 9. Martijn schreef:

  Had ik niet verwacht, Roald.

  • Roald schreef:

   Nee, Letland zal naar alle waarschijnlijkheid er gewoon bij zijn:)
   Ik durf niet te zeggen wie zich eventueel terugtrekt; “usual suspects” zijn Rusland, Belarus en/of Oekraïne – maar het zou wel eens een onverwachte terugtrekking kunnen zijn… Intussen onderhandelt de EBU met omroepen, om zoveel mogelijk landen bij ’t jubileum in Wenen te krijgen.

 10. Esmee schreef:

  O.T.: het alternatieve Russische songfestival gaat niet door.

 11. Martijn schreef:

  Wie had dat verwacht dan? Ik niet! Als Oekraïne zich zou terugtrekken zou het beschamend zijn, UA wil dolgraag bij de EU. Zou een domme zet zijn om af te haken omdat Conchita gewonnen heeft. Ik vermoed Rusland. Dat land wordt momenteel uitgekotst, dus zou een verstandige keuze zijn van de Russen.

  • Roald schreef:

   Hmm, zou kunnen; Rusland kan zich in dat geval beroepen op dezelfde “bezwaren” als Turkije (dat overigens niet van plan is om terug te keren in 2015). Laten we afwachten, nog zo’n 10 dagen tot de aanmeldings-deadline:)