39 deelnemers in Wenen

You may also like...

28 reacties

 1. Patrick schreef:

  Klinkt misschien verwend, maar had liever 40 gehad natuurlijk. Stiekem gehoopt op Slowakije Bulgaria of Kroatië.
  Desalniettemin een mooi aantal en 2 liedjes meer dan vorig jaar :)

  Hopelijk zitten we in de 1ste halve finale + België. Dat is toch altijd even mooi meegenomen. Al hadden we dat vorig jaar niet nodig ;)

 2. Peter schreef:

  Als je nu op de zaterdagavond een uur eerder, die oersaaie intervalacts er uithaalt, kun je makkelijk 39 liedjes laten horen. Iedereen blij.

  • Patrick schreef:

   Ik snap wel dat er intervalacts nodig zijn na de 15 min stem periode. De organisatie heeft tijd nodig om de punten te tellen en alle grafische snufjes gereed te maken. Dat is niet zo 1, 2, 3 geregeld kan ik je zeggen. Dus vandaar de intervalacts. Maar ben het met je eens dat een overkill aan intervalacts echt niet prettig is.

  • ~ René ~ schreef:

   Nee Peter, niet “iedereen blij”, waarom gebruik je jouw mening (altijd) generaal? Ik vind het juist fijn dat er een opmaat in de vorm van een halve finale naar de zaterdag is.
   Daarnaast: de ene dag wil je een eerbetoon aan Udo, en de andere dag moeten de intervalacts eruit, wat wil je nu?

  • Esf2015Wenen schreef:

   Wat een domme opmerking zeg. Er zijn commerciële zenders die de Eurovisiesongfestivaldeelnames kiezen voor landen (meer dan je zou verwachten) en Nederland is hier toevallig niet 1 van. Anders zou je reclames krijgen tijdens de momenten dat er interval acts zijn.

   En weet je ik heb liever de interval acts en nog 2 avonden extra dan al dat haastige gedoe, veel leuker en meer tijd om me te verheugen op de 3 avonden in plaats van 1 zo’n chaotische avond.

   • Peter schreef:

    Spanje zond al jaren de Intervalacts niet uit. TVE deed gewoon de reclame, en is geen commerciele zender. Het eerbetoon kan op vele manieren, de ORF zou bijvoorbeeld de openingsact hiervoor kunnen gebruiken. Je hebt een intervalact tijdens het stemmen en na het stemmen, dan voor die landen die reclame hebben, een korte pauze, etc etc tijd die je beter kunt gebruiken. De halve finales zijn geen toegevoegde waarde aan het festival.

   • .-tje schreef:

    Van mij mogen de openingsacts ook afgeschaft (minimaal flink ingekort), inclusief alle eerbetoon en dom geleuter in drie talen. Met de huidige stand van de techniek zou een interval voor/na het stemmen ook teruggebracht moeten kunnen worden tot 10 minuten.

    Vervolgens kun je de 3 minuten regel afschaffen, dat levert wellicht meteen een extra kwaliteits- en dus imagoimpuls.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Helemaal mee eens wb die drie-minuten-regel. Die is nog eens ouderwets. Als je kijkt naar de jaren zestig, dan duurden daar liedjes uit de hitparade gemiddeld 2.30m. Dat is nu al lang niet meer. Gevolg is dat tegenwoordig bv.hele intro’s worden geschrapt (bv. Anouk begon noodgedwongen maar gelijk te zingen omdat ze anders niet binnen de 3 minuten bleef) en zo zijn er nog heel wat voorbeelden van delen schrappen alleen omwille van de regel. Maar wel hele dialogen op het podium of onzinnig lange intervalacts.

 3. Peter schreef:

  Een uur eerder begint moet dat zijn, tablet hapert wel eens :-)

 4. Johan schreef:

  Het Songfestival is een groots evenement. Twee keer een halve finale en later de finale , plus alles d’r om heen, is helemaal top. Hoe meer landen, hoe beter. Ga zo voort organisatie!

 5. Peter schreef:

  1 avond is genoeg, dat is het altijd geweest en was het allemaal veel spannender. Ze zijn overstag gegaan voor het geld en niet de kwaliteit.

 6. Johan schreef:

  Peter:
  1 avond is genoeg, dat is het altijd geweest en was het allemaal veel spannender. Ze zijn overstag gegaan voor het geld en niet de kwaliteit.

  Ja Peter, we weten hoe jij erover denkt.

  Gelukkig denkt de organisatie van het Songfestival juist andersom en houden zo!

 7. riccardo schreef:

  Na 26 finalenummers is mijn spanningsboog echt al behoorlijk afgenomen. En dan op 1 avond ook nog 39 keer introductiefilmpje en congrats on a wonderfull evening and what an amazing show wordt wat mij betreft erg veel.

 8. RobbieR schreef:

  Als songfestivalliefhebber zeg ik heerlijk zoveel landen en natuurlijk de halve finales en finale.

  Ik hoop zo dat bv een IJsland wint of Slovenië..

  Nederland niet, ik heb niets met het liedje..

 9. johan schreef:

  RobbieR:
  Als songfestivalliefhebber zeg ik heerlijk zoveel landen en natuurlijk de halve finales en finale.

  Ik hoop zo dat bv een IJsland wint of Slovenië..

  Nederland niet, ik heb niets met het liedje..

  Ijsland zou iig een geweldig uitje zijn in 2016!

 10. riccardo schreef:

  Ik ben niet voor een land wel voor het beste nummer.

 11. peter31 schreef:

  Waarom Slovenie of Ijsland. We weten nog niet eens met wat voor nummers zij komen! Het gaat toch om het nummer en niet om het land? Maar dan ondertussen niet voor Nederland zijn omdat je niks hebt met het nummer, lekker hypocriet. Natuurlijk moeten er halve finales zijn. 39 liedjes trek je echt niet op 1 avond. Ideaal is het niet met die halve finales, maar we moeten het ermee doen.

 12. Jeffrey schreef:

  peter31:
  Waarom Slovenie of Ijsland. We weten nog niet eens met wat voor nummers zij komen! Het gaat toch om het nummer en niet om het land? Maar dan ondertussen niet voor Nederland zijn omdat je niks hebt met het nummer, lekker hypocriet. Natuurlijk moeten er halve finales zijn. 39 liedjes trek je echt niet op 1 avond. Ideaal is het niet met die halve finales, maar we moeten het ermee doen.

  Het is geen eis om voor je eigen land te zijn toch? :P Ik ben het dit jaar wel, omdat we een goed nummer hebben maar als dat niet zo was zou ik ook niet voor Nederland zijn, alleen maar omdat ik er zelf vandaan kom? Snap dat gedoe met sport ook niet. ‘Ik ben voor het team van het land waar ik vandaan kom of ik ze nou goed vind of niet’. van 2009 t/m 2012 was ik toch echt niet voor Nederland.

 13. Jeffrey schreef:

  Jeffrey: Het is geen eis om voor je eigen land te zijn toch? :P Ik ben het dit jaar wel, omdat we een goed nummer hebben maar als dat niet zo was zou ik ook niet voor Nederland zijn, alleen maar omdat ik er zelf vandaan kom? Snap dat gedoe met sport ook niet. ‘Ik ben voor het team van het land waar ik vandaan kom of ik ze nou goed vind of niet’. van 2009 t/m 2012 was ik toch echt niet voor Nederland.

  En ik las je reactie verkeerd, oeps, mijn fout ;-) Dus richting de anderen bedoeld haha. Hoewel ik het Slovenië en Ijsland ook gun op basis van eerdere inzendingen, is het geen enkele garantie dat ze ook dit jaar met iets goeds komen. Ijsland stond vorig jaar voor mij onderaan na een paar jaar erg hoog te staan.

  • peter31 schreef:

   Precies! Dat bedoel ik! Soms heb je allemaal weleens stiekem je voorkeurtjes….dat mag :-) Ik had wel een beetje lol erin dat San Marino doorging dit jaar. Maar toen wist ik het nummer al wel natuurlijk. Maar alleen maar een land het gunnen zonder nummer vind ik echt belachelijk. Het is juist leuk om ineens gecharmeerd te raken van een land waar je nooit wat mee had!…Door een mooi liedje!!

 14. riccardo schreef:

  Wat ik echt niet snap zijn mensen die speciaal naar buitenlandse sites en fora gaan om daar de inzending van hun eigen land met de grond gelijk te maken en mensen daar aan te moedigen juist niet op in ons geval NL te stemmen. Een klein beetje gezond chauvinisme heeft toch iedereen wel?

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   `Bestaan deze mensen? Curieus!

  • .-tje schreef:

   Waar haal je dit idee vandaan? Volgens mij zijn het vooral Azerbeidzjaanse sock-puppets en zuideuropeanen die nogal vol van zichzelf zijn, die de fora bevuilen, maar dan vooral ter meerdere glorie van eigen land. Die hard anti-NL-posters heb ik nog nooit ontdekt.

   • riccardo schreef:

    Nou ja die hard niet maar ik ben toch ook deze keer na bekendmaking nummer wel al enkele van dat soort reacties op UK sites of forum tegen gekomen. Bizar toch?
    Anyways, moest hier aan denken nav opmerking hier dat mensen niet perse voor NL zijn. Voor mij ook al redelijk onbegrijpelijk. Snap wel als je het nummer eventueel niet goed vindt

 15. .-tje schreef:

  39 landen, leuk! Hopelijk volgend jaar nog weer een paar terugkeerders.

  2 semi met voldoende afvallers, ook leuk!

  Als je van 1 avond al moe wordt mag je ook alleen naar de finale kijken uiteraard.

  3 avonden TV-plezier voor de rest en wie er heen gaan maar liefst 6 avonden!

  IEDEREEN BLIJ!

 16. Johan schreef:

  .-tje:
  39 landen, leuk!Hopelijk volgend jaar nog weer een paar terugkeerders.

  2 semi met voldoende afvallers, ook leuk!

  Als je van 1 avond al moe wordt mag je ook alleen naar de finale kijken uiteraard.

  3 avonden TV-plezier voor de rest en wie er heen gaan maar liefst 6 avonden!

  IEDEREEN BLIJ!

  PRECIES!!

 17. Dick schreef:

  De 12 over en weer tussen Cyprus en Griekenland (als ze de finale halen natuurlijk) kan ik bij deze al voorspellen. Jammer dat Oekraine er niet bij is, sterk land wat het vrijwel altijd prima deed. Voor iedereen die 3 avonden teveel van het goede vind: er zit ook een knop op die tv… en er zijn zat andere zenders waar je terecht kunt. Persoonlijk vind ik het moment van de digitale enveloppen misschien nog wel het spannendste gedeelte van het hele festival: zitten we erbij of niet:-)……

 18. xxx schreef:

  Het ESF in Wenen krijgt met Florian Wieder dezelfde decorontwerper als Düsseldorf 2011, hij is o.a. ook de ontwerper van het decor van “Wetten dass…” Vandaag rijdt er een songfestivaltram door Wenen. Beelden hiervan zijn als promotie voor het ESF te zien tijdens het Nieuwjaarsconcert op 1-1-2015 vanuit Wenen.
  Zie voor meer info over deze twee items zie http://www.eurovisionartists.nl , klik dan op NIEUWS en scroll vervolgens naar Vienna online.