Wenen live: Favoriet Australië sluit repetitiedag af

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Fuck Australië, da’s alles wat ik kwijt wil.

  • lola schreef:

   Jou probleem, europeaan!

   • Matje schreef:

    Wat een nare en vreemde opmerking Wim . Wees een vent en leg je erbij neer dat ze eenmalig uitgenodigd worden en daarbij ook nog eens met een dijk van een lied aankomen. Als dit wint , kans is groot maar met deze backdrop alweer wat minder , hebben we ze nog een jaartje. EBU houd het gewoon weer bij de oude garde .

   • Wim1970 schreef:

    Daar heb ik me al bij neergelegd, maar waar ik juist zo bang voor ben is dat Australië gaat winnen met sympathiestemmen, en dat mag niet gebeuren. Het is geen Eurovisie Sympathiefestival. Het moet wel om het liedje blijven gaan. Het is wel erg toevallig dat veel mensen dit het beste liedje vinden.

   • lola schreef:

    Cheap argument! Ik stem op Australie OMDAT het liedje gewoon als een huis staat punt!! EN de zanger heeft een mooie soul stem!

  • Dick schreef:

   Je spoort niet.

 2. Leendert Jan schreef:

  Ik vind het decor sowieso niet mooi dit jaar, de achtergronden zijn allemaal veel te vol en veel te veel. Dit vind ik dan nog niet eens zo erg.
  Op dit korte clipje te oordelen valt Australië mij niet tegen hoor. Zijn stem klinkt erg goed. De backings mogen nog een beetje bijschaven. Hij staat ook wel een beetje als een zoutzak maar dat kan natuurlijk in de rest van de act beter zijn. En het is pas de 1e repetitie.

 3. Esmee schreef:

  Petje af voor dit nummer en de zanger.Welkom Australië en zet ‘em op! Mijn douze points!

 4. Esmee schreef:

  Het gaat er in als koek! :-)

 5. Ro schreef:

  Geen peil te trekken op wie er met de winst vandoor gaat.. Gek genoeg denk ik een geplaatst land.. Australië of Italië.. Maar Estland doet ook mee om de prijs vermoed ik.. met Rusland als 4e.. België maakt de top 5 compleet en Nederland eindigt tussen 8 en 15 denk ik, want de cameravoering gok ik wordt super..! Eerst finale halen haha

  • lola schreef:

   Hey…..we zitten op 1 lijn!!

   • Ro schreef:

    haha dan pakt t gunstig uit voor iedereen :D al win ik liever maar dat ligt realistisch gezien niet in de lijn der verwachting.. vorig jaar was terecht geweest..

   • lola schreef:

    Ro, vorig jaar won Conchita overtuigend!! Alles klopt als een bus!! Lied, camera, licht, stem etc etc etc :))

   • Ro schreef:

    Ze won overtuigend maar muzikaal, camera technisch, het hele plaatje en de hit die Calm after the storm werd all over the world doet je afvragen of het de juiste keuze was.. ook al ben ik helemaal voor Conchita en haar boodschap uiteraard..

   • lola schreef:

    Je meet 2 genres???
    De Shirley bassy’s en de post modern country lads.

  • Wim1970 schreef:

   Rusland heeft teveel vijanden gemaakt om hoog te eindigen.

   • Ro schreef:

    Klopt enerzijds maar Polina is volgens mij heel likeable en spreekt vloeiend Engels en dat maakt de afstandelijkheid wat minder groot denk ik zoals de zusjes vorig jaar wel hadden.. Daarbij komt dat ze gewoon n sterk lied, personality en stem heeft.. Dima Bilan werd met boe geroep ontvangen maar ging met de beker naar huis..! Verwacht eigenlijk wel n hoge score.. Zweden, Azerbeidzjan, Slovenië, Noorwegen & Nederland maken voor mij de top 10 compleet.. Bovendien zeg ik niet Nederland uit vaderlandsliefde maar omdat ik denk dat Trijntje het steengoed gaat doen..

   • Wim1970 schreef:

    Rusland 2008 is omgekocht.

   • Ro schreef:

    dat is een negatieve en te makkelijke gedachte.. wacht, Putin zeker…?!

 6. riccardo schreef:

  Denk ook dat deze gewoon gaat winnen. Leuk en niet per se Songfestival nummer, dito zanger, in combinatie met de primeur van de deelname als land zal dat voor veel mensen vermoedelijk wel de doorslag geven om toch voor Australië te gaan dit keer. 1. Australië 2. Zweden 3. Italië denk ik. Top 2 ook mijn persoonlijke favorieten.
  Van het fragmentje hierboven ben ik als act nog niet zo onder de indruk. De lantaarnpalen weer wel leuk bedacht.

 7. Lars schreef:

  De volgorde weet ik nog niet, maar dit lijken mij de 10 beste kanshebbers, puur op basis van de liedjes:

  http://jkbx.org/jukebox.php?playlist=eurovision%202015%20top%2010

 8. Sannie schreef:

  Ik vind dit ook een van de beste nummers dit jaar en verwacht top 3 voor Guy Sebastian.

  • lola schreef:

   Australie, Italie, Zweden, Estland, Belgie, Rusland in de top 5?? :P

 9. Wim1970 schreef:

  Hoe geloofwaardig wordt het songfestival nog als Australië of Finland wint? Als één van deze 2 landen wint, haak ik af als songfestivalfan.

  • lola schreef:

   Mooi zo!! Aan nationalistische europeanen, heb ik niks aan!! :P

  • Hans schreef:

   Hahaha, die Wim! Ik denk dat Europa zich rot schrikt als Wim1970 niet meer kijkt!! Maar wat zal het lekker rustig zijn op de weblog.. ;-)

   • lola schreef:

    Inderdaad!! Wim met zijn nare en nationalistische opmerkingen…. hij moet maar naar Rusland verhuizen, daar zijn ze ook Nationalistisch

 10. Wim1970 schreef:

  Het verbaast me vooral dat niemand het erg vindt als Australië gaat winnen met gun-stemmen. Terwijl veel mensen wel geshockeerd zijn dat Turkije alleen maar een Turkse vlag op het podium hoeft te leggen om punten te vergaren.

  • lola schreef:

   Wie is die ” veel mensen”? , dat maak jij er wat van :P

   • Wim1970 schreef:

    Degenen die zich altijd hebben beklaagd over het stemgedrag van de Turken.

   • lola schreef:

    Sertab won overtuigend!! Ik had zelf gestemd! Het gaat om het liedje! Aan blok-voting en sympathie voting alleen win je geen eurovisie :P

   • MarkusRotterdam schreef:

    Maar zingen kon ze niet.
    Luister maar goed en oordeel eerlijk.

   • lola schreef:

    Je kan mooi zingen als Patricia Kaas dan nog wint je niet!
    Het gaat om het creëren van TOTAAL PLAATJE!!!!
    Zweden, Ukranie en Azerbaijan zijn meesters in!!!

 11. Ro schreef:

  lola:
  Je meet 2 genres???
  De Shirley bassy’sen de post modern country lads.

  en dat mag niet!?! tot zover op 1 lijn dus haha kwalitatief was the Common Linnets gewoon de beste en dat kwam eruit.. de sensatie van de baard en het verhaal plus uiteraard de stem en het lied maakten Conchita gewoon iets waar je niet omheen kon.. Achteraf gezien vind ik gewoon dat onze inzending had moeten winnen.. Ze hebben nog steeds n hit met het nummer en hebben platendeals all over the place.. bovendien vind ik wel dat het Songfestival altijd appels met peren vergelijken is of zoals jij zegt de Shirley Basseys en de post modern country lads?!?!?! beide geweldig.. maar dit stuk gaat over Guy Sebastian…………..

 12. lola schreef:

  Ow zeker dat mag wel…..

  Kwalitatief alleen win je geen eurovisie,,,, moet je ook geluk hebben. Loreen is goed voorbeeld van! Commercieel geslaagd. Voor mij ook tevens het beste na Waterloo….

 13. luuk schreef:

  wat gebeurd als Australie wint ze mogen toch maar 1x meedoen en welk land moet het dan in 2016 organiseren 1 van de big 5….

  • Kobe schreef:

   Als Australie wint, gaan we volgend jaar naar Duitsland. Is al tijdje geleden beslist door EBU.

 14. peter31 schreef:

  Ben het er wel mee eens dat het een beetje raar is de deelname van Australie. Maar goed, als je je daar dan bij neerlegt, en weinig keus heb je, dan is dit toch wel een fris en modern leuk nummer. Het verdiend ook wel hoog te eindigen, maar winnen hopelijk niet. Een keer mee doen prima, maar daarna moet het weer afgelopen wezen. Wat mij betreft dan…

  • lola schreef:

   Daag nationalist Euopeaan….

   • peter31 schreef:

    Wat is dat nou weer voor rare conclusie?!
    Van mij mogen er best meer landen meedoen, maar dan wel gewoon eerst een halve finale doorkomen. Australie wordt nu al op een soort voetstuk geplaatst. Daar heb ik gewoon moeite mee.
    Leg mij maar eens uit wat de meerwaarde is van deze deelname.
    Ik zeg: of voor het echie meedoen en dan ook daar heen als ze winnen en dan ook eerst een halve finale doorkomen of niet meedoen!
    Ik vind het op deze manier ongeloofwaardig, zelfs een beetje kinderachtig….
    En dat doet niks af aan deze artiest trouwens en het nummer. Zoals ik al zei, het verdiend gewaardeerd te worden omdat het nu eenmaal zo besloten is door de Ebu, deze deelname.

   • lola schreef:

    Hou je snavel, EBU beslist. JIJ een nietig voetvolk heeft niks te zeggen, je hebt geen ebu stemrecht.

 15. Nordman schreef:

  Ik denk dat hij volgende week pas echt laat zien wat hij in huis heeft. Deze repetitie ziet er goed uit. Vind Australie nog steeds gevaarlijk. Persoonlijk hoop ik dat ze niet winnen.

 16. Roel schreef:

  Zo’n onpersoonlijk liedje. Geen ziel. Hij kan wel superprachtig zingen. Waar stretchen die backings nou zo raar voor?

 17. Dick schreef:

  Vocaal prima in orde. Ik blijf het persoonlijk een lekker nummer vinden en verwacht een hoge notering. Maar ehm wat een vreemde graphics, zit geen lijn in en de belichting is veel te druk volgens mij.

 18. jimske schreef:

  oke nummer, overrated tot en met, voor mij geen winnaar, wel een hoge plaats. Italië is nog erger, heb ik niks mee, en zwaar overrated.. zweden mooie show, grote kans op overwinning

 19. He1n schreef:

  IK vind het zo jammer…Australie heeft een leuk nummer hoor maar geen winner vind ik.
  Toch gaat het winnen en alleen door sympathy. Vind ik zwaar K. immers hetzelfde als vorig jaar met die worst. Is het nu een song-festival of een sympatie-festival. Sturen wij volgend jaar een blinde donkere homo in een rolstoel met een hazelip. Moet je zien wat een stemmen we krijgen.

 20. Ria NL schreef:

  Leuk liedje van Australië en een prima zanger. Mag van mij een mooie plaats krijgen. Toch denk ik niet dat het gaat winnen.