Wenen live: Eerste finale voor Tsjechië in zicht

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. harm stirnberg schreef:

  Klinkt erg goed tijdens deze repetitie en ik vindt dat ze het dit jaar verdienen om voor de 1e keer in de finale te staan.

  • Sannie schreef:

   Vind ik ook Harm! En in de finale een mooie middenmoot (plaats 12-17)

 2. Nordman schreef:

  Oh, volgens mij vind ik dit één van de beste repetities van vandaag. Mooi gezongen. Ja, ik geloof in een finaleplek voor Tsjechie.

 3. Marc schreef:

  Wat een heerlijke stem heeft die kerel toch.

 4. Leendert Jan schreef:

  Ze kunnen in elk geval erg goed zingen. Dit is zeker niet kansloos voor een finaleplek, dat zou leuk zijn voor de Tsjechen.

 5. Daniel schreef:

  Opvallend dat Tsjechië nu gezien wordt als finalekandidaat, want tot nu toe leek het mij zo goed als zeker dat ze het niet zouden halen. Maar ik moet zeggen dat de zang in dit fragmentje absoluut goed klinkt.

 6. RobbieR schreef:

  Prachtig, stond al in mijn top 10)

  Kan zo maar zijn dat Tsechie meer wordt dan finale plaats..
  Ik denk al top 5)

 7. Emre schreef:

  Bij deze bijdrage denk ik altijd aan Roemenie 2008.

 8. Nordman schreef:

  De winnares van vorig jaar is wel fan van Trijntje’s jurk: https://twitter.com/KoosShow6/status/598577889504829440

 9. Hebbuzz schreef:

  Wederom, het wordt bijna vervelend, is iedereen gekleed in zwart. En wederom is de achtergrond in het blauw. Hier zijn de backdrops ‘spiegels’ waarin voorbijdrijvende wolken te zien zijn. Halverwege wanneer Marta een soort van toenadering zoekt in het nummer (tekstueel dan) trekt ze haar schoenen uit en gooit deze naar Vaclav toe. Dit werkt heel verwarrend. Vocaal valt er gelukkig niets op deze bijdrage aan te merken. Wel proberen Vaclav en Marta bij de eindnoot verschillende schreeuwen uit en dollen ze af en toe met elkaar, maar we mogen aannemen dat ze uiteindeljk een brave uitvoering op het podium zullen brengen. Finale? Ik ben er niet zeker van hoor, teveel competitie van Noorwegen in dezelfde vijver.

 10. He1n schreef:

  Bah…toch niks vernieuwend..wat een drama-nummer. Had ook in 1892 gebracht kunnen worden.
  Nee !

  • Robbert-Berlin schreef:

   Tja, als je binnen Eurovisie moet gaan selecteren op de mate waarin muziek vernieuwend is, vrees ik dat je snel klaar bent. Je kunt dan België eruit pikken en ook Letland, dat een wanhopige poging doet modern en vernieuwend te zijn. Dan houdt het wel ongeveer op.

 11. Jan Greeve schreef:

  Dit zou wel eens de verassing van het festival kunnen zijn. Indrukwekkende graphics ook. We have a winner…. of anders plaats 2, u begrijpt wel waarom.

 12. Mike B schreef:

  Dit is echt te erg voor woorden!, wie dit geschreven heeft spoort voor geen meter (bedoel de recensie) doei

 13. Bandido - Georgia schreef:

  Het is niet een van mijn persoonlijke favorieten, maar ik moet zeggen dat het wel staat als een huis. Voor zover je dat van een kort fragmentje kunt zeggen natuurlijk. Er is in ieder geval sprake van een duo dat goed met elkaar overweg kan, dat is wel te zien. En verder lijkt me de zang prima in orde. Maar of ze doorgaan is voor mij geen zekerheid, er zijn ook te weinig “vrienden” die meestemmen. Maar het zou voor het ESF wel goed zijn als Tsjechie eens door zou gaan.

 14. Dick schreef:

  Van begin af aan heb ik dit een aparte bijdrage gevonden. Die rauwe stem heeft wel wat.

 15. Robbert-Berlin schreef:

  We moeten maar eerst eens afwachten of er in de televoting-battle tussen Noorwegen en Tsjechië überhaupt iets van het laatste land overblijft. En indien niet veel, of de jury het nummer zó waardeert dat het Tsjechische nummer toch de top-10 in geloodst wordt. Van mij mag het, maar of het lukt? Mijn theorie is dat wanneer een bijdrage er werkelijk uitspringt, het altijd de finale haalt, om welk land het dan ook gaat. Dit nummer zie ik echter in de categorie plaats 8-13 in de semi, borderline dus, en in de strijd daar kan dan diaspora een doorslaggevende rol gaan spelen. Die hebben de Tsjechen niet of nauwelijks. Ik ben dus lang niet zo overtuigd als de aanwezige redactieleden.

 16. johannes schreef:

  Ik weet het niet, ben er niet weg van, voor mij geen finale

 17. jimske schreef:

  dit liekt pakt me niet, en ik vind die zanger zijn stem totaal niet aangenaam, evenals het nummer. gaat niet door wat mij betreft

 18. Ria NL schreef:

  Ik hoop op een finaleplaats voor Tsjechie. Het lied wordt mooi gezongen en het ziet er mooi uit op het podium.