Wenen live: Moldavië, Armenië en België

Dit vind je misschien ook leuk...

60 reacties

 1. dimi schreef:

  Idd, Het optreden van moldavie is ordinair en volgens mij te gedateerd om door te gaan. Armenie is een zekere finalist,ik hoop alleen maar niet ten koste van bvb belgie…

  • Wim1970 schreef:

   Ordinair? Als je dit al ordinair vindt….. Kijk je weleens naar MTV?

 2. Hebbuzz schreef:

  De kinky politie-act op het helicopterplatform is niet veel veranderd ten opzichte van maandag. De dansroutine is nog wat flauwtjes en kan wel wat peper gebruiken. De vocalen zijn niet heel goed, maar ook weer niet hemeltergend slecht.

 3. Maarten schreef:

  Jammer genoeg staat de helft van de finalisten al vast. Armenië,Griekenland,Rusland,Roemenië en Georgië zullen zeker door gaan.

  • Hebbuzz schreef:

   Die staan dan ook goed voorbereid op het podium, alles doordacht en dit jaar dus terecht naar de finale (al hoop ik nog op een verrassing)

  • Wim1970 schreef:

   Armenië verwacht ik niet en Rusland heeft te veel vijanden in Europa gemaakt om door te gaan. Er zullen weinig mensen zijn die bellen voor Rusland uit protest tegen de hele gang van zaken. Een stem voor Rusland is ook een stem voor Putin. De rest is goed genoeg om door te gaan.

 4. Hebbuzz schreef:

  Armenië:
  https://www.youtube.com/watch?v=v65XIi9W1tQ
  De act was maandag al in orde, maar nu de vocalen ook, kennelijk had de Japanse een offday.

 5. Patrick schreef:

  Elk jaar zijn er schokkende uitslagen in de halve finales. Niet schrikken straks als bijv. Estland of België het niet halen… Armenië lijkt me idd door. Maar wat een draak van een lied bah. Moldavië vind ik echt te achterhaald en die politieagenten zijn te nichterig voor woorden. Heerlijk om België en Nederland daarna te zien.

 6. Hebbuzz schreef:

  Amai, België valt nog steeds vies tegen. Nu ook vocaal zelfs een beetje. De setting is mooi met veel wit en strakke kleding, maar de choreografie is dat niet. Loic heeft een rare self-face-slapping choreografie bedacht die er al even raar uitziet als de rest van de dansroutine die niet overkomt. Te veel lage afstand shots en voor een rhtyhm inside lied ziet het er allemaal veel te statisch uit. Het schijnt dat Loic pas schittert als er publiek is. Daar dus maar alle hoop op inzetten. In ieder geval al wel een grote verbetering t.o.v. maandag.

  • Serge Zio schreef:

   Jullie zijn wel heel negatief over België. Het nummer is eerder slowtempo, dus dan kan zo’n act zeker. Zijn zang is goed, hoewel ik de indruk heb dat hij niet altijd even synchroon is met de muziek. Nu valt het altijd af te wachten hoe het publiek hierop zal reageren. Het is niet typisch songfestival en dat kan wel een gevaar zijn, als je ziet dat de laatste jaren toch vaak typische dingen wonnen of hoog eindigden.

 7. Patrick schreef:

  Toch andere jurk voor Trijntje!

 8. Hebbuzz schreef:

  Trijntje heeft een andere jurk! Bah! Maar de ster van de kont is er af en het ziet er nu qua regie veel beter uit, de camera zit aar echt op de huid. Stukken beter, maar doe alsjeblieft die decolletejurk weer aan. gelukkig zijn debackings nu zwart en niet meer zo lelijk wit.

 9. harm stirnberg schreef:

  Trijntje krijgt na de 1e rehearsal vandaag wel veel applaus uit de perszaal!!!!!!

 10. Robbert-Berlin schreef:

  Andere jurk voor Trijntje? Waarom nou? Hebben we nu behalve een middle of the road lied ook nog een middle of the road jurk? Is de nieuwe nog wel een beetje gewaagd?. Echt weer Nederlands om een compromis te sluiten.

 11. Insight schreef:

  Hehè eindelijk verbetering betreft kleding. Het terechte negatieve gejammer en gezeik daarover heeft toch positieve invloed gehad . Maar vocaal vond ik haar niet zo goed klinken als bij de eerste repetitie.

 12. Robbert-Berlin schreef:

  Aan de beelden te zien (dank voor de link, Dustin!) kun je meteen aflezen dat ze optreedt voor de kijkers thuis en niet voor de mensen in de hal en dat is een GOEDE zaak! En al is de jurk van Trijntje een stuk minder gewaagd, als hiermee bereikt wordt dat mensen zich nu wél op de zang en het lied richten, dan is dat een vooruitgang, al blijf ik me afvragen waar die Victoriaanse tendensen in de hersenpannen van bloggers toch vandaan komen.

 13. Hebbuzz schreef:

  NEDERLAND
  Trijntje heeft de spraakmakende jurk even in de kast gehangen en komt nu met een simpele zwarte avond jurk onder een zwart leren jackje. De combinatie met de gezichtssluier is een vreemde nu. Het goede ding is, dat de ster op de bips verdwenen is en de backings iets minder lelijk in beeld komen, hun witte jumpsuits zijn vervangen door zwarte. Vocaal top en ook cameravoering is nu stukken beter, Trijntje connect echt met de camera en pakt deze aan het einde bijna zelfs vast. Een enorme verbetering t.o.v. maandag! Probeert nog even een rood leren jasje. DE backings draaien zich op een gegeven moment om en dan is er OLVE te lezen ipv LOVE. Wat mij betreft trekt ze de clevagejurk weer aan maar dan in het knalrood.

 14. Insight schreef:

  België gaat zeker naar de finale met goed eindresultaat! Mooi choreografisch samenspel met de backgroundsingers. Très bien.

 15. He1n schreef:

  Ja hoor Nederland heeft het voor elkaar: ze sturen een paar heupen!!! My god een nijlpaard zou er jaloers op zijn .

 16. Nena schreef:

  Hebbuzz:
  NEDERLAND
  Trijntje heeft de spraakmakende jurk even in de kast gehangen en komt nu met een simpele zwarte avond jurk onder een zwart leren jackje. De combinatie met de gezichtssluier is een vreemde nu. Het goede ding is, dat de ster op de bips verdwenen is en de backings iets minder lelijk in beeld komen, hun witte jumpsuits zijn vervangen door zwarte. Vocaal top en ook cameravoering is nu stukken beter, Trijntje connect echt met de camera en pakt deze aan het einde bijna zelfs vast. Een enorme verbetering t.o.v. maandag! Probeert nog even een rood leren jasje. DE backings draaien zich op een gegeven moment om en dan is er OLVE te lezen ipv LOVE. Wat mij betreft trekt ze de clevagejurk weer aan maar dan in het knalrood.

  Zit jij in de zaal? Zo nee, ik vond de zang niet top klinken. Tevens geen energiek optreden. Komt dit nog goed?

  • Robbert-Berlin schreef:

   Nena: Zit jij in de zaal? Zo nee, ik vond de zang niet top klinken. Tevens geen energiek optreden. Komt dit nog goed?

   Dat is elk jaar weer het punt. De energie kun je soms niet aflezen van wideshots, maar wel van de andere beelden die door de verschillende camera’s worden gemaakt en dan worden geselecteerd door de regie. Die mogen hier echter niet worden vertoond. Ik ben nog verre van wanhopig, eerder ontzettend nieuwsgierig naar de uiteindelijk tv-registratie.

 17. piet schreef:

  Leuk dat jullie België hier eigenlijk doodzwijgen! subtiel… en dan zeggen dat wij Belgen alleen maar negatief kunnen zijn…

  • Insight schreef:

   Voor mij is Loic een favo>België gaat zeker naar de finale met goed eindresultaat! Mooi choreografisch samenspel met de backgroundsingers. Très bien.

 18. Tim schreef:

  ah wat zijn jullie hier weer lekker negatief over Belgie. Op iedere andere site zijn ze laaiend enthousiast, jullie krijgen het niet voor elkaar een positief woord te schrijven…zielig!
  Als buren zouden we elkaar beter steunen…weet echt niet of ik dinsdag nog ga sms-en voor Nederland….zucht

  • Hans schreef:

   Ik denk dat er meer kritiek uit België komt op de Nederlandse inzending dan andersom. Maar Loic hoort absoluut in de finale. Ik begrijp het commentaar van de website niet zo: dat hij zijn zender kwijt raakt zegt toch niets over zijn kansen, juist knap dat hij goed doorgaat.

  • riccardo schreef:

   als je de posts hier of elders gevolg had, had je kunnen weten dat die Nederlandse commentaren vwb België overwegend positief zijn. Maar ik wil het nog best een keer herhalen hoor. Jong, fris, hip en opvallend. Met name de clip maakt indruk. Een beetje commentaar moeten ook jullie wel kunnen hebben toch?. Loic is duidelijk minder ervaren. Deze rep. vond ik er als geheel toch al een stuk beter uitzien dan de eerste. Is België zelf eigenlijk enthousiast over de eigen inzending?

   • Serge Zio schreef:

    Minder ervaren ? En dan ? Sandra Kim had 0,0 ervaring en won. Trijntje heeft massa’s ervaring en staat als een stresskieken in die camera te gapen. Wordt niks voor jullie dit jaar en dat beseffen jullie zelf ook.

   • riccardo schreef:

    dat bedoel ik, een Belgische reactie. Dat eeuwige minderwaardigheidscomplex, jammer.

   • Robbert-Berlin schreef:

    Ja precies, een minderwaardigheidscomplex compenseren door een ander vreselijk af te vallen.Toch jammer.

   • Serge Zio schreef:

    Een minderwaardigheidscomplex ? Lol, inderdaad, dat heb ik. Ik voel me zo minderwaardig tegenover u, Nederlander, jij bent nu eenmaal zoveel meer waard… de Nederlander als een soort Ubermensch. Wacht eens ff… Pers center: België derde met 48 punten, Nederland 31 punten en net geen finale. Ja, het is 2 jaar leuk geweest voor jullie, maar het kan niet blijven duren uiteraard, jammer.

   • Gerry schreef:

    Ik vind de commentaar op deze site wel negatief over België, terwijl anderen net positief klinken na deze repetitie. Heeft het de maken met smaak?!? Ik denk het wel. Zeker een inzending als deze heb je sterkere verschillen, je houd er van of net niet. Ik ben zelf Belg en mag toch zeggen dat we elk jaar achter onze inzending staan. Wat ben je er mee als je dat niet doet. Ik vind het jammer dat Serge Zio telkens zo reageert. Daar haal je enkel jezelf mee naar omlaag en ik weet best dat andere (Belgen) niet zo veel last hebben van dat complex. Succes dinsdag.

   • riccardo schreef:

    Heb die Sandra Kim net even gegoogeld. Stond onbevangen, vrij, piepjong op het podium. Waarschijnlijk voor die tijd ook een leuk nummer. Heel anders dan het nerveuzige van Loic die geen duidelijke keuze maakt in wat hij uit moet of wil stralen Tuurlijk is het een leuk nummer. Winnen doet’ie niet

   • Serge Zio schreef:

    Sandra Kim googlen ? My god, hoe oud ben jij? 14 ofzo ? En ik heb ook nooit beweerd dat Loic zou winnen.

   • riccardo schreef:

    Nee Serge, maar tot aan de deelname van Anouk had ik hoofdzakelijk van het Songfestival en sommige nummers gehoord en nog nooit naar een hele uitzending gekeken.

  • Serge Zio schreef:

   Ik stem in elk geval niet voor Nederland. Ik stem gewoon op wat ik leuk vind en een nijlpaard met een iets te repetitief nummer hoort daar niet bij. Sorry Nederlandertjes.. vorig jaar vond ik het mooi, maar nu zijn jullie helemaal terug naar af… zeg maar.. de tijden van Sieneke en co.

   • riccardo schreef:

    hoef je echt geen sorry voor te zeggen. Gewoon doen wat je zelf leuk vindt. Doen wij ook. Gaat zeker goed komen met onze Trijntje.

   • Robbert-Berlin schreef:

    Ja precies, een minderwaardigheidscomplex compenseren door een ander vreselijk af te vallen.Toch jammer.

   • johannes schreef:

    Sergio, vorig jaar vond je Mother van Belgie ook geweldig..heel Belgie was er weg van… Als ik me goed herinner deed Sieneke het net iets beter met een bijna finale plek…dus beetje dimmen Belgje

   • Eric schreef:

    Ik stem ook niet op België .
    Lekker puhhhhhhh
    Stomme kinderachtige patatboer.

 19. VinVin schreef:

  gezien de reacties hier uit belgie, lijkt voor sommige belgen het glas altijd half leeg….

 20. Serena schreef:

  Jammer om nu weer, en een paar dagen geleden ook al, de indruk te krijgen dat sommige mensen van het songfestival een soort strijd maken tussen Nederland en België. Blijkbaar zijn sommige Nederlanders en Belgen niet in staat om sportief en gezellig te blijven als iemand uit het buurland niet zo positief is over hun inzending, echt jammer. Als buren zouden we beter kunnen, en dat bedoel ik naar beide kanten. Persoonlijk denk ik dat beide landen nog wel wat te verbeteren hebben en vandaag vocaal niet echt top waren.

 21. Eric schreef:

  Beste Belgen buren .
  Kunnen jullie op jullie eigen nationale website jullie nr promoten aub. En kunnen jullie ons nr niet afzeiken zoals bij de CL en Anouk dat ook al deden.
  Als jullie dat doen doe dat dan op Eurosong.be daar kan je het net zo afkraken als de webmaster daar ook al jaren doet.
  Ik vind zelf de studio versie van jullie fantastisch ik draai hem grijs. Live valt het vies tegen maar ook niet zo verwonderlijk met een jonge artiest en moeilijk uit te voeren nr live.
  Dinsdag zullen we zien wie door gaat of niet en wie gelijk heeft.

  • Serge Zio schreef:

   Eurosong.be is geen referentie voor de smaak van de Vlamingen. Laat dat duidelijk zijn. Als Vlaamse songfestivalfan word ik eigenlijk zelfs liever niet geassocieerd met die (amateur)site.

   • Robbert-Berlin schreef:

    Ja, ik wil je geen spiegel voorhouden, maar je doet precies hetzelfde hier als die zgn.amateurs op hun eigen site doen. Alleen noem jij Trijntje een nijlpaard en noemen zij haar een koe. Niet zo veel verschil toch?

 22. Bjorn schreef:

  Toch een beetje vreemd dat men op alle andere sites unaniem lovend is over de tweede repetitie van België…

  • Serge Zio schreef:

   Inderdaad. De repetities is dan ook heel goed. Maar hier mogen ze niet te positief zijn, want anders zou ons minderwaardigheidscomplex in het gedrang komen. De Nederlandse Ubermensch staat nu eenmaal iets hoger op de ladder van menselijke beschaafdheid.

  • riccardo schreef:

   Ook hier is bijna niemand die beweert dat dat niet zo is. Is het de taalbarrière? Of is mijn NL zo slecht..
   Unaniem zijn we over geen enkele inzending, dat hou je. Dat is in België toch ook zo?
   Mijn reacties over België waren positief, namens mezelf en niet voor de natie.

 23. Michael schreef:

  Het verschil is dat wij mensen niet gaan afkraken om hun uiterlijk, klinkt als pure discriminatie naar de vollere mensen toe. Vind het niveau van sommige Belgen erg laag (net als sommige Nederlanders), elk jaar maar weer. Je hoeft een nummer niet goed te vinden, maar iemand een nijlpaard noemen heeft niks maken met hoe je een inzending vind, maar het zegt meer over jezelf.
  eurosong.be kijk ik helemaal niet op… Dat is haatzaaierij.
  Dan valt deze weblog nog reuze mee….

  • Serge Zio schreef:

   eurosong.be is enorm vooringenomen, kunnen tegen geen kritiek en zijn zeer hautain… stelletje amateurs.. heb hen nog geen enkele keer bezocht dit seizoen. Genoeg andere en betere blogs.

 24. Ria NL schreef:

  Toch wel leuker om nu de hele repetities te kunnen bekijken:
  Moldavië – een frisse opener van de 1e Semifinale, al vind ik het optreden rommelig
  Armenië – Qua zang vind ik het goed klinken, al maakt het lied niet veel indruk op mij
  België – Dit vind ik in één woord – GEWELDIG !! Ik vond dit al een aparte inzending maar het optreden ziet er goed uit en Loic zingt erg goed
  Van deze 3 optredens gun ik België zeker een finaleplaats

 25. peter31 schreef:

  Ik vind het nummer van Belgie erg goed, maar het optreden moet wel beter hoor!
  Rommelig en een beetje ehh knullig (nog)!
  Het nummer van Armenie is weer erg smaakgevoelig, maar het optreden en de sfeer, helemaal top!
  Moldavie is wat mij betreft fouter dan fout en daardoor weer een kanshebber op een finaleplaats.
  Dat heeft het verleden wel geleerd. Zie Wit Rusland 2013.

 26. marga schreef:

  Armenie 1 van de slechtste nummers uit deze halve finale draak van een lied erg slecht

 27. Eddy schreef:

  het is geen wedstrijd België-Nederland. Zowel Trijntje als Loïc zijn geweldig. Hij met zijn jeugdige (over)moed en zij met klasse, présence, talent en ervaring. Ik gun beide een finaleplaats. De Nederlandse inzending heeft de perfecte zangeres. Verbluffend hoeveel energie zij uitstraalt. Geloof me, dat gaat indruk maken in de Europese huiskamers. Wat de Belgische site ‘eurosong.be’ betreft kan ik alleen maar zeggen dat het een ‘ons-kent-ons’ kliekje is met een onredelijk grote liefde voor alles wat Zweeds is. Om maar even hun ‘niveau’ te situeren: ze hebben het ‘open’ forum afgeschaft. Het moest vooral gezellig blijven. Geen ongepaste opmerkingen (zoals verleden jaar over de jongeheer Wurst), geen persoonlijke aanvallen, enz … Er waren in het verleden heel markante figuren actief op dit forum, maar dit moesten nu absoluut heel moraliserend gemuilkorfd worden. En wat lees je dan in een door hun eigen redacteurs ondertekende recensie van het Russisch liedje?? Dat hij er moet van …. kotsen … Zo gezellig gaat ’t er dus aan toe op de site ‘eurosong.be’. Volgens mij leven de heren (en de ene dame) van ‘eurosong.be’ in hun eigen wereldje waar ze gretig met twee maten en twee gewichten jongleren en ondertussen (sorry, dit wordt even ongezellig) zichzelf bevredigen, al dan niet met de hulp van de Zweedse ‘otter’ Måns (Petter Albert Sahlén) Zelmerlöw en zijn mentor Jon Ola (niet het ijsje, alhoewel er ook ongetwijfeld veel aan hem gelikt wordt) Sand

 28. Gerardmartin schreef:

  Irritante stem die Belg, naar lied ook. Trijntje mag dan niet “top of the bill” zijn dit gemekker uit Belgie is dat zeker niet vind ik.