Wenen live: Trijntje op rode loper

Dit vind je misschien ook leuk...

133 reacties

 1. Esmee schreef:

  O jee, ik hoop niet dat ze dié jurk bij de semi aan gaat doen.

 2. Joost schreef:

  Hahaha de mysterie van ‘de jurk’. Wel leuk om te zien dat Trijntje er veel plezier in heeft.
  Trouwens ik hoorde ook dat Nina Sublatti haar stem kwijt is????

 3. Nordman schreef:

  Vond de openingsceremonie matig. Trijntje ziet er goed uit, backings ook veeeel beter. Ik begrijp niet dat ze niet voor zoiets als hierboven kiezen op het podium.

  Zin in morgen. Hetgeen op rtl boulevard staat klinkt toch wel weer hoopgevend maar ik durf eigenlijk op niks te hopen, behalve een finaleplek dan :). Weet zeker dat Trijntje geweldig gaat zingen.

 4. Hans schreef:

  Ziet er goed uit hoor. Is die man met de bolhoed de stylist? Misschien moet die een beetje uit de buurt van Trijntje blijven…

 5. lola schreef:

  Mensen het maakt niet veel uit wat Trijntje voor Jurk gaat aantrekken, je kan niet veel maken met zo een lijf als trijntje. Het is lastig. Sorry om dat te zeggen… . Moet je de Jurk van dat bakcingvocal is zien, 2e van rechts!! Beeldig!! Kijk zoiets staat niet bij Trijntje. Ze heeft het lijf niet voor…. helaas

 6. johanve schreef:

  Trijntje ziet er prachtig uit!!!

 7. Starkoo schreef:

  Tjonge bookie 2 keer 32ste hoop dat ze snel stijgt naar de top 10!

  • lola schreef:

   Laat jij je afhangen van de Bookmakers???

   • Wim1970 schreef:

    Sommige mensen wel. Ik trek me juist niks van de bookies aan. Hoe vaak hebben die nou gelijk gehad? Vorig jaar in ieder geval niet.

 8. Patrick schreef:

  In de press center voting Trijntje nu op 8!
  http://esctracker.com/press

 9. Peter aus Bonn schreef:

  Liebe Nachbarn, was habt Ihr für zwei großartige Songs 2013 und 2014 auf die ESC Bühne gebracht. The Common Linnets sind 1 Jahr lang bei uns in den Charts gewesen und immer noch in den Top 100 iTunes Charts. Ich wünsche Trijntje das Sie ins Finale kommt. Und Trijntje zieh Dein gezacktes Kleid an, das ist toll und mutig !!!

  • Johannes schreef:

   Danke Peter, Du hast Recht, das gezacktes Kleid ist toll, und es waere sehr mutig, denke schon das es dieses Kleid wird..ich bin sehr gespannt!

 10. Rob schreef:

  Vandaag dan de eerste grote dag voor Trijntje, ik hoop dat ze toch echt kiest voor de eerste jurk, en ik hoop dat we vandaag eindelijk eens echt duidelijkheid krijgen over de act. Wij zijn Wenen inmiddels uit, hebben een fietsvakantie nu van Wenen naar Boedapest. Fiets volgehangen met Hollandse vlaggetjes. Vrijdag weer terug in Wenen. Kijk er erg naar uit om zaterdag bij de Finale te zijn! Morgen de Hongaarse bevoliking zo gek krijgen om voor Nederland te stemmen. Alle beetjes helpen he !

  • Wim1970 schreef:

   Alleen om in de finale te geraken, in de finale moet Nederland het op eigen houtje zien te doen ;-)

 11. max schreef:

  Ik nu ook in Wenen. Morgen tijdens de eerste halve finale flink aanmoedigen. Het wordt nu wel spannend hoor.

 12. Oliver schreef:

  Ik wil Trijntje veel succes wensen bij de dress rehearsals! Ik hoop dat we er morgen bij zitten en dat we uiteindelijk zaterdag een goed resutaat naar zetten. de Common Linnets overtreffen (= winnen) zit er denk ik niet in, maar desalniettemin hoop ik op een mooie eind klassering. Wat ben ik overigens blij dat het songfestival weer leeft in dit land na vele zure en depri jaren die wij hebben gehad. de discussie over Die Oostblok landen stemmen op elkaar en wel of niet mee doen, moet eens afgelopen zijn. We moeten ervoor zorgen dat we elk jaar kwaliteit sturen en dan gaat ons dat lukken.

  Enfin, Toi toi toi!!

 13. RobbieR schreef:

  Nederlandse delegatie blijft wel geheimzinnig doen over de act, is men zo onzeker of het lukt?
  Vanmiddag eerste generatie moet het er staan en vanavond moet het overkomen bij de jury.

  Des ondanks geloof ik ook nog steeds finale.

 14. Lilly schreef:

  Als ik het goed begrepen heb, zal trijntje vanmiddag om 15.00 uur nog steeds niet in de definitieve jurk repeteren, maar zal zijn dit vanavond pas doen, wanneer ze moet optreden voor de jury!

  • Mark schreef:

   Tja, als je je kinderen je outfit laat bepalen. Volgens mij moet ze vanmiddag al de definitieve jurk dragen. Het wordt in ieder geval zwart, want daar is alle regie nu op afgestemd.

 15. He1n schreef:

  Hebben ze die rode loper extra breed moeten maken??

 16. He1n schreef:

  But Trijntje….zingen kun je wel hoor meid….zettum op ..alleen jammer van dat vreselijke nummer. Anouk weet wel wat ze weg geeft zeg. Hoor je dit haarzelf al zingen????Never!

  • Mark schreef:

   Niet altijd goed bij stem, maar dat nummer. Ja dat riep ik direct toen ik het hoorde, Anouk had nog wat liggen wat ze zelf niet wilde zingen. Maar ja, Trijntje heeft dit zelf besloten, zegt ze.

 17. harm stirnberg schreef:

  Ik ga vanavond duimen voor Trijntje dat ze een goede juryfinale heeft en hoop echt dat we er zaterdag bij zijn. Zou toch wel erg leuk zijn er voor het 3e jaar op rij weer bij te zijn. En voor iedereen hier hoop ik dat zijn of haar favoriet ook door gaat naar de finale!

 18. Insight schreef:

  Finale zal ze nog net halen. De winst zal ze gegarandeerd niet binnenhalen maar dat was ’n half jaar geleden meteen duidelijk. Mocht ze de finale alsnog nèt niet halen, dan mag echt niemand verbaasd opkijken.

 19. RobbieR schreef:

  Het schijnt dat Trijntje en waarschijnlijk Pannecoucke niet tevreden is over de belichting..

  Verder wil ik dat Trijntje naar de finale gaat, want ik vind het nu wel 1 van de betere liedjes van de eerste semi (alhoewel, België, Roemenië en Servië vind ik een stuk beter en van de tweede semi had zij buiten de top 10 gevallen voor mij).

  Het is wel zo als ik het optreden vind tegen vallen, ik ook denk ok kansen zijn verprutst.

  Net als bij Joan 3 jaar terug..

 20. obainmarie schreef:

  Als chauvinistische Hollandse hoop ik natuurlijk dat Trijntje de finale zal halen, al denk ik dat ze buiten de boot valt. Zelfde laken en pak als Edsilia destijds. Volgend jaar maar iemand sturen die niet met een afdankertje van een ander op de proppen komt. Doe maar Waylon , Ilse of iemand van dat kaliber.

 21. Sannie schreef:

  Kom op jongens! Niet nu al de strijdbijl neergooien, eerst maar eens zien wat Pannecoucke ervan gemaakt heeft en hoe het geheel overkomt op TV, Alles zal daar vanaf hangen en natuurlijk of Trijntje het goed zingt en de camera bespeelt..
  Er zijn al veel vaker “weinig om het lijf hebbende liedjes” hoog geeindigd en zelfs gewonnen (winnaars 2001 en 2002)

 22. Esmee schreef:

  Trijn in zwart broekpak. Jammer dat ze niet iets veelkleurigs aan heeft. Had ik leuker gevonden.

  • lola schreef:

   Je kan Trijntje lijf niet zoveel maken….. zij is geen Russin, Poolse of een Griekse? :P

   • Robbert-Berlin schreef:

    Spreek je wel Nederlands, eigenlijk? Lijkt wel of je alles met Google Translate doet en uit voormalig Joegoslavië komt.

   • Lola schreef:

    Dobrovice!! Chill jij xenofoob!

 23. Michael schreef:

  Heeftze nou een pofbroek aan?

 24. Nordman schreef:

  Kom op Trijntje, zing ons vanavond en morgen de finale in. Denk dat we vanavond pas weten wat haar keuze is.

 25. Jarnoootje schreef:

  De repetitie is inmiddels aan de gang volgensmij ben heel erg benieuwd naar de jurk en wat pannecouke er van heeft gemaakt maar mensen als ik jullie zo hoor komt het goed, de commen linnets werd de dag voor de halve finale ook nog compleet afgezeken totdat ze door ik ga er verder vanuit dat ik niet hoef te vertellen wat er daarna gebeurde dus wat 1 keer gebeurt kan toch ook een 2de keer gebeuren

 26. Esmee schreef:

  Er is wel discussie onder fans of ze nog iedere keer van kleding mag wisselen. Ik zou zeggen: dit pak is de juiste keuze voor de jury repetitie vanavond. Dan worden die in elk geval niet afgeleid van het lied en haar zangkunsten.

 27. Esmee schreef:

  Op escxtra kun je op de achtergrond de geluiden uit de zaal horen.http://escxtra.com/live/

 28. riccardo schreef:

  Leuk dat broekpak, wel weer zwart, komen er veel mee.
  Volgens mij mag ze nog 1 x wisselen van out fit. Die van vanavond moet ook op TV voor de halve.
  Mag het dan voor de finale weer wat anders zijn? Zou ik dan voor het klapstuk, jurk 1, gaan.

 29. Patrick schreef:

  Zo Vocaal wel echt mega sterk. Niet te geloven:)

 30. MARIKA schreef:

  Ja ze zingt echt heel goed…daar zal ze zeker punten mee pakken. En ze is natuurlijk heel professioneel…op andere punten moeten we het nog maar zien. of de act goed uitpakt etc.

 31. richard schreef:

  eurosong:
  Trijntje heeft alweer een andere jurk aangetrokken die onderaan een brede poefbroek is, niet echt elegant te noemen. De backing vocals zijn nu gelukkig helemaal in het zwart dus de koeien zijn verdwenen. De zang is verder wel ok maar het liedje is te veel herhaling, vooral tijdens de laatste minuut.

  • lola schreef:

   Herhaling laatste minuut….dat wisten we al 6 maanden geleden…. En daar heeft ze niet aangesleuteld? Ze zitten te klooien met Jurk en camera…. of dat helpt?

 32. Esmee schreef:

  Anticlimax. Er is zóveel aan gedaan. Zingt goed. En toch kan het lied me nog steeds niet bekoren. Zucht.

 33. Nordman schreef:

  Vocaal heel sterk, kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat de jury dit links laat liggen, nee ik verwacht toch wel wat punten. Liedje is catchy op het eerste gehoor. Maarja, hoe ziet het erop beeld uit? Het ziet er zo donker uit…

  • lola schreef:

   Aan mooi en goed zingen alleen heb je niks aan!! TOTAAL plaatje is: mooi lied, mooi stem, mooi camerawerk, mooi belichting en iemand die liefst niet vet is….dat laatste kan je veel met KLEDING nog mooi maken

   • Nordman schreef:

    Malta stuurde in het verleden Chiara, gezien wat daarmee gebeurde? Probeer eens verder te kijken dan allee haar lichaam en nee Trijntje is niet vet, maar das mijn mening. Trijntje moet voor jurk 1 gaan, dan zien we haar prachtige lichaam nog beter.

   • Lola schreef:

    Nordam schatje :). Het lied van Chiara was velen malen beter dan repetitief wayaiaiaiaiaiaiiaiaiaaiaia

 34. Robert schreef:

  Trijntje Oosterhuis zingt dinsdagavond het nummer Walk Along tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival in een zwarte jumpsuit met diep decolleté. Dat laat de organisatie maandag weten.

  De Nederlandse zangeres zou eerder gaan voor een jurk met diep decolleté tot op de navel, gemaakt door Tycho Boekers. Over die keuze kreeg Oosterhuis veel kritiek. De jurk zou niet stijlvol genoeg zijn.

  Definitieve keuze

  Maandagavond moet Oosterhuis op het podium staan in de outfit die ze ook dinsdagavond draagt tijdens de eerste halve finale.

  De repetitie die maandagavond op het programma staat, wordt namelijk beoordeeld door de vakjury, die dan ook meteen zijn punten geeft. Die tellen voor vijftig procent mee in de uiteindelijke uitslag.

  De zangeres liet eerder weten haar zoontjes te laten beslissen over haar outfit.

  • lola schreef:

   Wat heeft kinderen nu VERSTAND van kleden? Is geen JUNIOR songfestival!!!

   • Robbert-Berlin schreef:

    Kinderen HEBBEN. Meervoud. Aangezien de inhoud van je berichtjes louter getuigen van platheid, moeten we je misschien een taalcursus aanbieden.

   • Lola schreef:

    zegt betweter Robbert-Berlijn, du hollandische Schlampe in Berlin :P

 35. He1n schreef:

  Om te gieren…hahahahaha Laat ze haar zoontjes beslissen over de outfit??Absurd.
  Had ze dat maar met het nummer gedaan.

 36. Lilly schreef:

  Ik weet niet of jullie het weten…maar dat pak is hetzelfde pak die ze in de officiële clip ook draagt!!!
  Niemand Van de internationale pers heb ik toen over die kleding gehoord, in mijn ogen is er nu lijkt het wel een soort van haat offensief gestart tegen trijntje en wat ze aan heeft, en het gaat wel wat ver als ik sommige reacties weer lees.

  • obainmarie schreef:

   Tsja, over de kleding van Moldavië bijvoorbeeld hoor je maar bar weinig.

  • lola schreef:

   BLAME TO TRIJNTJE!!!!! Haar AFSLANK HUISWERK had niks gewerkt!

   • sflover schreef:

    @lola: ik begrijp uit je reacties dat je niet helemaal tevreden bent over de gang van zaken. de manier waarop is niet netjes. kun je je mening ook anders formuleren? in correct nederlands?

   • Robbert-Berlin schreef:

    Ik denk dat ze nog niet helemaal is geïntegreerd in de Nederlandse maatschappij.

   • Lola schreef:

    1 + 1 = 3
    abcd = !@#$

    Godenaffond sgatje.

 37. Patrick schreef:

  Vind het triest dat zogenaamde ‘journalisten’ zoveel tweeten enz, over kleding en props op het podium. Blijkbaar doen de vocale kwaliteiten er niet meer toe. Schijnbaar is dat normaal ofzo. Kleding kan iedereen wel aantrekken maar niet iedereen kan zo goed zingen als Trijntje.. DAT is waar het om draait.

  • lola schreef:

   DAT is de realiteit!! Het is euroVISION! :P

  • Insight schreef:

   Hoe goed de vocalen ook mogen klinken als het lied niet aan slaat , dan slaat het niet aan.
   Heel simpel. En als de verpakking er ook al niet uitziet… .

 38. Insight schreef:

  Het wordt nu dus het poffertjesbroekgeval, speelt dus (weer) op safe . Gaat zelfs al zover dat ze haar kids laat beslissen. Tja een designer( ?) dat ook voor o.a de Toppers ontwerpt kon bij voorbaat al niet veel soeps zijn. Gelukkig geen koeien outiftjes voor die arme backings. Nu heeft ze zowat alles wat ze bij had uit de koffer gepakt , ziet ernaar dat ook alles na morgen terug meteen in gepakt mag worden.

  • lola schreef:

   Van mij mag ze naar huis gaan met deze CHEAP HOLLANDS aanpak!! Ze kan beter bij Primark inkopen doen!!

  • Tippy2 schreef:

   Is het zuurbekjes hour? Twee zuurbekken voor de prijs van 1? Tjonge jonge..wat een negativiteit, zit elkaar maar op te fokken, en als ze morgen doorgaat wist iedereen het wel…bah!

 39. lola schreef:

  Dames & Heren? Waarom jammeren en stressen, trijntje lied was gewoon niks! Ook al wordt dit liedje gezongen door een nachtegaal of Beyonce….het is een LELIJK liedje.

  De strijd wordt tussen: Zweden, Italie en Australie!

  IK STEM VOOR AUSTRALIA!!!!! :PPP G’day.

 40. Ed schreef:

  Helemaal waar dat geleuter of de outfit, maaaaar je kunt ook outfits hebben die het nummer omlaag halen, en DAT is precies het geval ….WIE VERZINT EEN BACKING MET WITTE BORSTEN MET ZWARTE TEPEL ……… DAN VRAAG JE OM WEGGELACHEN TE WORDEN !?!

  Als die backings zo blijven mogen wat mij betreft die koeienpakken, en wat ik ook echt niet snap welke halve zool ontwerper gooit bij de fluo letters L. O. V. E. een SCHUIN UITROEPTEKEN bij de E. Op haar reet …… Houd het mooi strak en sjiek en toch casual …… Nee hoor we krijgen vrees ik een allegaartje alla Treble en De Einstein’s …….

  Ilse had het vorig jaar bij het rechte eind …… Vraag een echte modeontwerper, en geen club-party toppers knip en plak stylist.Ik ben misschien wat hard maar echt het is zo’n ALLLEGAAARTJE BIJ zowat ELKE REPETITIE …….. Ik verlang echt naar Ilse en Waylon *zucht*

  • lola schreef:

   De stylist is dat ene NICHT, die rondhangt in de darkroom. Daar haalt hij zijn inspiratie vandaan van koeien in de stal….. of zo iets…

 41. Marc schreef:

  Zeg Lola, ga jij je gal ff lekker ergens anders spuien! Ik word een beetje moe van dat domme commentaar van je!

  • Tippy2 schreef:

   Marc dan ben je niet de enige, maar ze kan er niets aan doen, ze is nu eenmaal niet de slimste..

   • Tippy2 schreef:

    Nou ja ZE?, het is gewoon een kerel hoor met een baard die graag Lola wil zijn

   • lola schreef:

    Zeggen 2 zwaarbegaafde zwakzinnigen….die niet tegen duwtje kunnen….

    IEDER ZIJN HAAR COMMENTAAR! Als je niet pleast, lees je niet…. dat is ook een keuze..

   • Tippy2 schreef:

    als HET je niet pleast, lees je HET niet
    beetje letten op je spelling, licht..

   • lola schreef:

    Mijn hoela voor ‘het’ als je NIET pleast! Boodschap is duidelijk…. dit is geen college zaal.

   • Tippy2 schreef:

    Hoe weet jij dat nou, je hebt nooit een college zaal van binnen gezien???

   • Lola schreef:

    zegt Tippy de betweter!! :P

    Tippy2:
    Hoe weet jij dat nou, je hebt nooit een college zaal van binnen gezien???

 42. Kobe schreef:

  Heb net ff gevraagd aan iemand daar in Wenen, hoe het optreden er nu eigenlijk uit ziet op sceen….

 43. peter31 schreef:

  Laten we wel wezen. Trijntje heeft een mega goeie en mooie stem. Ok dat is een kwestie van smaak, maar volgens mij heeft niemand echt kritiek op haar zangkwaliteit. Dat mensen haar wat vollere figuur afzeiken, daar heb ik geen goed woord voor over. Lekker makkelijk en laag. Dat gedebateer over haar kleding hoort er wel bij, vind ik, is zelfs wel leuk. Hoort er allemaal bij! En het liedje kan je wel of niet leuk vinden. Ook een kwestie van smaak. Maar ze is nu eenmaal aangewezen/gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Esf. En ze doet enorm haar best! Dus het lijkt me een mooi moment om hier op deze site haar allemaal heel erg veel succes te wensen vanavond en morgen. En haar te steunen. Wij als die hard esf-fans hebben nu nergens meer invloed op. Ze kan nu alleen maar heel veel positieve energie gebruiken! Dus laten we een positieve groet brengen aan Trijntje ook vanaf deze weblog! Ik begin alvast! Trijntje heel veel succes!! Maak Wenen gek! Maak de jury gek! En vooral heel Europa!!!!

  • Johan schreef:

   Mooi gezegd Peter31, beste stuurlui staan altijd aan………..Suc6 Trijntje ik heb er alle vertrouwen in

   • Joost van Daalen schreef:

    Goed gezegd Peter. Bovendien des ter meer kritiek op de Nederlandse inzending verhoogt alleen maar de kansen van Trijntje deze week! Vaak is het daar zo dat onze smaak totaal verschilt met die in de rest van Europa. Dus : des ter meer kritiek, des ter groter haar kansen worden!

   • peter31 schreef:

    Super hoor alvast, deze reacties! En we gaan van af nu gewoon genieten!
    Daarom zijn we toch Esf fans!
    De tijden van gezeur en gezeik is voorbij
    Go Trijntje!

 44. Ed schreef:

  IK ZEG DECOLETE TOP.BROEK ERONDER EN LEREN KORTE JAS …… En KOEIENPAKKEN TERUG op die VOLENDAMSE na met haar YES & NO hobbezak ……. Outfit ………HAHAHAHA wat een last minute ellende toch weer ……..

 45. Esmee schreef:

  Nou dit is ‘em dan:

  De pluspunten: góed gezongen, ze heeft een mooi hoofd, de cameraman maakt het dynamisch voor de kijker thuis, de rest laat ik aan jullie over.

  https://www.youtube.com/watch?v=ny7vBMmoiuw&

  • lola schreef:

   Mooi hoofd = een kwestie van smaak.

   • Esmee schreef:

    Niet helemaal. Natuurlijk heeft dat te maken met hoe iets ervaren wordt, en is ‘mooi’ ook iets relatiefs. Toch: zet dat hoofd b.v. naast dat van iemand uit de Finse bijdrage van dit jaar, en vraag aan de massa welke ze mooier vinden.

   • Esmee schreef:

    Ok, kwestie van smaak :-)

   • peter31 schreef:

    Komop Esmee en Lola , nu gaat het erom.
    Als jullie nu op dit moment en morgen niet gezellig doen, dan neem ik jullie niet meer serieus hoor! Ze staat daar straks voor ons!

   • Lola schreef:

    Lieve Peter en Esmee,

    Don’t worry…komt goed allemaal hoor. Ik zit gewoon die betweters hier te stangen.., ze zijn emotioneel en kunnen niet tegen een kritiek! :P

  • lola schreef:

   Kledingstijl: Edwina Monsoon meets the HOBBITS! Wahahhahaha ayayaya aaiaiaiaiiaa

 46. Vincent schreef:

  Goed, kennelijk gaat de discussie niet om het lied of de stem. Waar ik mij vreselijk aan stoor zijn de mensen die hier hun gal mogen denken te spuwen over het figuur van iemand. Walgelijk gewoon. Ik heb daar geen goed woord voor over.
  Alsof Trijntje hen persoonlijk leed heeft aangedaan. Trijntje staat daar haar best te doen. En je mag het lied, haar stem, de uitvoering, de jurk, etc. verschrikkelijk vinden. Maar iemand aanvallen op haar figuur, doe eens normaal. Totaal geen respect voor de medemens.

  • Johannes schreef:

   Vincent, helemaal waar, jammer dat ook een paar Belgen zich zo hier laten kennen..triestig

 47. richard schreef:

  Goede performance en fantastische stem! Dus waarom al dat gezeik hiervoor?
  Ziet er mijn inziens goed uit……gehele plaatje is af.

 48. J1. schreef:

  pfff…wat een reacties en commentaren allemaal;kan dat ook wat volwassener misschien?! Hein met zijn ontelbare “grapjes” over de brede heupen van Trijntje,Lola met haar belachelijke,discrimenerende opmerkingen enz enz! De redactie van deze weblog doet hun stinkende best om iets moois van deze site te maken en ons zoveel mogelijk op de hoogte te houden en jullie “vervuilen” het met die opmerkingen!!! Kom op zeg!!!

 49. sflover schreef:

  uit je mening op een respectvolle manier svp. zeg wat je te zeggen hebt over liedje, kleding, make-up, choreo, licht, etc., maar doe het netjes.

 50. J1. schreef:

  Back to business: ik heb nog steeds veel vertrouwen in het optreden van Trijntje en Co.!! Denk dat we morgenavond weer verbaasd zullen staan van de performance,hoe het in beeld gebracht gaat worden etc…ik vind dat de Nederlandse inzending ABSOLUUT een finaleplaats verdient,dat zowiezo!! Wil ook nog ff kwijt dat ik de opmerking op eurosong.be “de zang is verder wel ok” echt een beetje afgunstig vind;jammer van zo’n site