Wenen live: Wie gaan er naar de finale?

Dit vind je misschien ook leuk...

289 reacties

 1. Joke schreef:

  Waarom gaat Trijntje afvallen, om vervolgens met een totaal dikmakende outfit op te treden ……

 2. Joris schreef:

  Volgend jaar maar weer het songfestival voortzetten zoals het in 2013 en 2014 ging.

  Ik wil 2015 gewoon vergeten, die familie Oosterhuis maakt gewoon suffe H&M popmuziek. Stelletje uitgerangeerde, middle of the road crowd pleasers. Blegh. ‘Ik laat mijn zoontjes de jurk kiezen’ yeah right….
  Woensdag lekker je koffers pakken, Trijn! En Anouk heeft echt gefaald als zogenaamde songwriter. Die bitch zal vast in haar vuistje lachen als haar ‘vriendin’ de finale niet haalt. Ze heeft haar eer van de 9de plaats hoog te houden….

  Mijn respect voor Ilse deLange is alleen maar groter geworden!!!!

  • Hans schreef:

   Ook respect voor Trijntje Oosterhuis.Ook al was je het met haar keuzes niet eens – maar dat was 80% van de fans vorig jaar ook niet, dus dat zegt niets. Alle lofvoor de manierwaaropzzezich in Wenen heeft laten zien. En dat gezeur over de jurk: hype na hype na hype -sommig media smullen daar van en houden van een relletje lekker op te blazen.

  • Lola schreef:

   Joris , je hebt goed verwoord! Weg met Oosterhuis familie….niks aan. Edsilia carrière is zelf naar de knoppen met hun Oosterhuis sausje

 3. Pieter schreef:

  Nr van België gaat het helaas niet redden. Behoudens dat hij niet echt mooi zong net is dit nr gewoon niet geschikt voor punten uit de Balkan .
  Nederland zong daartegen fantastisch en publiek was ook enthousiast dus vd vakjury zal ze vanavond voldoende punten krijgen .
  Ook positief dat het op beeld er erg goed uit ziet . Wederom puik camera werk van Nederland

  • Johan schreef:

   Laten we nu allen achter onze Trijntje staan, Trijntje heeft het fantastisch gedaan de afgelopen weken……ik heb er nog steeds vertrouwen in

  • Rob schreef:

   Ik weer niet meer wat ik moet geloven hoor……….

   • Gigi schreef:

    @ Rob
    Inderdaad haha

   • Bjorn schreef:

    Het commentaar op Eurosong.be was dat Trijntje super zong, nog beter dan vanmiddag. Verder dat hun eigen bijdrage het beste was. Het nummer van Trijntje is catchy, het blijft hangen dat is wel een voordeel. België heeft gegokt op een modern nummer, alleen je moet daar van houden en dat is het probleem je hebt veel mensen die het helemaal niks vinden en mensen die het super vinden, maar dat zal eerder voor de leuk uitziende zanger zijn dan het nummer zelf, want in de hitlijsten van België heeft het de ultratop alleen voor 2 weken in Wallonië gehaald niet eens in de Vlaamse. Het beste liedje uit de halve finale is Rusland ( wat je ook van de politiek in Rusland mag denken). Uit de 2e halve finale vind ik Noorwegen het beste. De finale beloofd sowieso erg spannend te gaan worden, want een echte winnaar zit er niet tussen en kan het net als vorig jaar gaan lopen, toen op het laatst er grote verschuivingen plaats vonden bij de bookies.

 4. Johan schreef:

  Wat me wel op viel is, ik ben afgelopen vrijdag naar Eurovision Sing Along geweest, maar daar heb ik echt geen “Birds” en “Calm after the storm” gehoord……terwijl veel Nederlandse inzendingen wel gezongen werden

  • 020Nick schreef:

   Nee, maar dat zijn ook geen nummers om op een feestje te draaien, Die beluister je met een goed glas wijn verstrengeld met je liefje.
   Niet in een Ziggo dome met voornamelijk (Met alle respect) lui om je heen die zo uit de toppers fanclub zijn geselecteerd.

   • Lola schreef:

    mee eens!!! Hou niet van hysterische gay liedjes dingedong waterloo diigey-loo

   • 020Nick schreef:

    Gay liedjes?
    Ik zag meer slecht geklede 45 jarige huisvrouwen dan gays.. die zaten ws allemaal in Wenen al :P

 5. Hans schreef:

  België moet sowieso door en ik hoop dat Trijntje morgen de hele zaal aan gort zingt en zaterdag nog een keer kan optreden.

 6. richard schreef:

  nederland zakt verder weg bij de bookmakers……….het is een verloren strijd ben ik bang. Zitten bij de 8 laatste van de 40 deelnemers…..zo slecht heeft nederland nog nooit gestaan bij de bookmakers. En is niet zo vreemd, zang was niet opperbest en de kleding ja……is al genoeg over gezegd

 7. marga schreef:

  waarschuwing voor alle katten en hondenliefhebbers wanneer Servie gaat optreden doe het geluid dan uit honden houden niet op met blaffen en katten vliegen in de gordijnen wat een draak een lied exit…..

  • Lola schreef:

   wahhhaahahhaahhahah :) ik kom niet bij van het lachen

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ja, Servië is wel het allerergste. En dat niemand het nog over HAAR jurk heeft gehad.

 8. bastiaan schreef:

  trijntje kan woensdag haar koffers pakken dit lied past niet bij haar en ze heeft het zelf uitgekozen geen finaleplek dat wisten we al——

 9. Nena schreef:

  Jongens, hoe vreselijk jammer ook…niet hopen tegen beter weten in. Accepteer maar dat het morgen niks wordt. De kleding van Trijntje, hoe KUN je in godsnaam zoiets aantrekken. Had verdorie het optreden gedaan zoals in the Voice.
  Dit is helemaal niets!!! Een voordeel: morgen zonder zenuwen de halve finale kijken. Maar wanneer leren wij ooit? Je hebt een half jaar om je voor te bereiden, maar nee, twijfel over de kleding, over het optreden zelf (we gaan iets uitproberen maar weten pas in Wenen of het wat is).Niet doen! Je vertegenwoordigt je land! Verd****.

  • Esc-go schreef:

   Ja, dat vind ik ook! Trijntje is overschat, hopelijk leert de omroep hiervan en wordt er volgend jaar beter op de kwaliteit van de liedjes gelet. ‘Je moet het gelijk mee kunnen zingen’ is zo’n Nederlands overblijfsel uit de jaren 70-80 dat er echt uit moet. De resultaten van 2013 en 2014 bewijzen het ook: kom met een alternatief en onderscheidend nummer en dan geven we je punten!

   Volgend jaar Afrojack, Armin van Buren, Dotan of iemand van de beste singer-songwriter….

   En niet Alain Clark of Caro Emarald. Vind ik zo wannabe nedersoul.

   • Lola schreef:

    EENS! EENS! EENS! EENS!

   • Matje schreef:

    Ieder zijn smaak , Dotan is voor mij dus wat jij met Caro hebt , niet geschikt voor het ESF . Vermoedelijk gaan ze voor die zusjes van the Voice , is eigenlijk al in de pocket voor ze . Ze hebben al jaren contacten met de juiste mensen en daarbij support Trijntje hun .

  • Esc-go schreef:

   Wat me vooral zo frustreert is dat er maandenlang is gewerkt aan een soort videoclip-idee, wat heel onderscheidend en intiem zou zijn, en daar hoor ik (^&%^&) geen enkele buitenlandse journalist over!!! Zou ze het dan echt verpest hebben met haar outfit en donkere setting?????

  • Lola schreef:

   Wahhahahhaaa daar gaat TRIJNTJE… ze is de kluts kwijt en laat haar kinderen beslissen over haar jurk!!! Heel volwassen en verantwoordelijk Trijn! :P

 10. Lilly schreef:

  Ik zat op escextra naar de live verbinding te kijken, en die 2 kerels, zeiden bij Nederland dat het niet zoveel is, de jurk hetzelfde, ze verwachten er niks van…en terwijl ze naar het scherm staan te kijken zitten ze wel volop het nummer dat ze lopen af te zeiken mee te zingen, stelletjes L€&@loos!

 11. sem schreef:

  Ik word er oprecht verdrietig van, niet omdat Trijntje haar ‘hobbezak’ aan heeft getrokken of omdat het liedje ‘saai en eentonig is’

  maar om die vele negatieve reacties hier. Trijntje Oosterhuis heeft samen met het team haar best gedaan om een goede performance neer te zetten. Punt is alleen dat ze het nooit goed kan doen. Eerst de jurk met het diepe decolleté was niet goed, nu heeft ze een andere outfit aan, is het wéér niet goed. Het is echt zonde om zo negatief te zijn over alles.

  Het lijkt me tof als iedereen een iets positievere vibe kan hebben hier. De Nederlandse delegatie (en Belgisch als we de regisseur meerekenen natuurlijk) zijn mensen die verstand van hun vak hebben. Ze proberen het optreden zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Waarom geen vertrouwen?

  Zelf vind ik het terecht als Nederland door gaat morgen, het liedje is er goed genoeg voor en Trijntje ook. Ik verwacht zelf een plek tussen de 8 en 12 in de halve finale maar niet omdat alles KUT is aan haar performance (en die van de backings)

  amen.

 12. Toine schreef:

  Ik wil zoooo graag positief blijven, maar het lukt me helaas niet meer. Ben bang dat het geen finale wordt. Reacties zijn op de diverse sites te negatief of erg mager. Balen balen! :-(

 13. Willemijn schreef:

  Ik ben heel eerlijk, Nederland is vreselijk. Het lied wil in het begin nog, maar gaat te lang door, wordt dus boring! En die kleding, als je denkt dat het niet erger kon… flatteert helemaal niet. Nee dit wordt hem niet! Als je diverse buitenlandse forums leest wordt dat nogmaals duidelijk.

  • Lola schreef:

   Wahhahahhaaa daar gaat TRIJNTJE… ze is de kluts kwijt en laat haar kinderen beslissen over haar jurk!!! Heel volwassen en verantwoordelijk Trijn! :P

 14. Joris schreef:

  Waar Ilse en Anouk een zelfverzekerdheid en rust in zowel stem als uitstraling hadden, zie en hoor ik bij Trijntje vooral wanhoop en onrust. Ze wil heel graag, maar het nummer wil niet. Belichting en kleding veel te donker. Weinig positieve reacties vanuit het buitenland. Alleen wat aandacht gehad voor haar gewaagde jurk maandag.

  Plaatje klopt gewoon niet, Europa gaat hier niet op stemmen. Wonder als we doorgaan morgen. Anouk en meneer Pannenkoek…. beter jullie best doen!

 15. ikkie schreef:

  Volgens de rtelegraaf.nl verliep t vlekkeloos en kreeg trijntje een daverende ovatie …

 16. Vinnie schreef:

  Ik snap er helemaal niks meer van. Begin zo langzamerhand te denken dat er of iets heel erg fout is gegaan of dat de bloggers gewoon het lied helemaal zat zijn na 4 maanden en daarom het zo massaal afschrijven.

 17. Ed schreef:

  Wat is de logica om af te vallen, (waar ik enorm respect voor heb, en dat je ook duidelijk kon zien) om vervolgend EEN BROEKPAK, aan te trekken waar je VIERKANT IN LIJKT !

  IEMAND, “walk along” is een nummer waarin alles moet kloppen, …… Wij kunnen nu echt wel stellen, dat het zwaarmoedige sobere hobbezak broekpak niks goed voor haar doet.
  Ze had beter haar optreden in The Voice …… Kunnen copy – pasten.Ook haar outfit was daar zoveel beter !!

 18. Nordman schreef:

  Wat een grafstemming. Ik word er niet goed van :), het ziet er inderdaad niet goed uit dat moet ik helaas bekennen. Het ziet er naar uit dat de mensen die nooit in Walk Along geloofden toch gelijk gaan krijgen. Toch is er nog hoop. De kijkers beslissen morgen en we weten helemaal niet hoe dit gaat uitpakken voor haar morgen. Misschien gaan we wel door met 1 p verschil, who cares. Door = door. Vergeet niet dat het nummer enorm catchy is op een eerste gehoor, dat why-y-y blijft hoe dan ook hangen. Ze moeten het refrein in de recap gebruiken.

 19. Eric schreef:

  De meest betrouwbare en objectieve site zegt bij de eerste 10 :) uiteindelijk klopte het dus :)

  http://www.escdaily.com/vienna-2015-our-impressions-of-the-second-dress-rehearsal/

 20. Sannie schreef:

  Bij Eurovisionary waren ze ook niet enthousiast over Trijntjes performance: http://www.eurovisionary.com/jury-final-half-of-the-votes-of-the-first-semi-final-given-out/

  • Jeffrey schreef:

   Wat een negatieviteit allemaal zeg over de NL inzending. Wordt morgen echt een zware dobber als het uitkomt.

 21. Esmee schreef:

  Ik vrees dat het morgen door de televoters net zo wordt afgeschreven als vandaag. Ik zou er in elk geval niet voor stemmen.

  • Eric schreef:

   Ik vrees dat morgen Nederland uit de enveloppen komt . En esmee en andere die als een gek steeds negatief hebben gedaan een hele slechte avond hebben . Vraag me sowiesow af waarom ze dat doen ? . Ik roep iedereen op om gewoon af te wachten morgenavond . Nederland had een meer dan behoorlijk optreden ( rond de 6 à 8 plaats )
   Vergeet niet dat alles wat daar blogt Fan zijn en niet Europa . Hetzelfde als je het ned publiek joan franka liet kiezen . Nederland staat er veel beter voor dan menigeen denkt . Ps let op na een positieve opm komt steeds negatieve reacties vd zelfde personen ( esmee etc etc ) of een totaal nieuwe naam . Het wordt tijd voor registratie via Facebook of zo om deze site serieus te houden en te nemen .

   • Hans schreef:

    Sommige mensen kunnen niet goed omgaan met teleurstellingen en dekken zich dus indoor van tevoren al te zeggen dat het toch niet zal lukken. En als ze ongelijk hebben, veranderen ze op de weblog snel hun naam om het volgende jaar weer net zo negatief te kunnen zijn.
    En je hebt gelijk wat die bloggers betreft:songfestivalfans die houden van dezelfde soort muziek, maar niet per se van wat Europa mooi vindt. Oikotimes brandde The Common Linnets vorig jaar helemaal af, veel te saai….

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Ik wil helemaal niet zeggen dat ik het altijd met Esmee eens ben, maar ik zie wel dat ze het spel netjes speelt en de meningen van anderen respecteert. Ze mag haar opinie geven,toch?

 22. Esmee schreef:

  Ik vind de act ook niet goed.

 23. Vinnie schreef:

  Goed, net de officiële recap gezien. Jezus wat een gezeik. Is zo’n beetje de enige die zuiver zingt en mooi (niet schreeuwend). Ook als enige zo dichtbij in beeld. Kippenvel. Ze kreeg ook een luid applaus toen haar nummer begon in die recap, dat had lang niet iedereen.

 24. Ed schreef:

  Net de beelden op het journaal gezien, ik dacht dat we bij het songfestival Patty Zomer als slechtste stylist gehad hadden, dit jaar met Trijntje gaan we moeiteloos een treetje hoger : De backings zien eruit of ze in een zwart witte kinder verkleedfeest hebben zitten grabbelen. En Trijn ziet eruit als een zwarte Telletubbie …. Zo jammer, zo ENORM jammer ……… HET HAD ZO ANDERS KUNNEN ZIJN !!

  • Eric schreef:

   Loze kreet beelden zijn nergens vrij gegeven dus ook niet op journaal . Zo ja geef de link maar praatjesmaker

   • Matje schreef:

    Denk dat hij de beelden op NOS.nl bedoelde en idd daar zie je dat het eigenlijk best goed was afgezien van dat lelijke ding wat ze aanheeft natuurlijk.

  • Esmee schreef:

   Het is niet zozeer de outfit die ze aanheeft. Herinner de jurk die Celine Dyon aan had. Dat was pas niks. Maar goed. De jury moet voornamelijk op het lied en op de zanguitvoering letten. De rest is ook belangrijk maar is bijzaak.

 25. Hans schreef:

  Zo. De kinderen zijn naar bed, het gezeur is even over. Zet hem op morgen Trijntje, we staan achter je !!!!
  (de jengelende kinderen moet je negeren, die denken dat ze elk jaar tweede kunnen worden en klaagden warempel vorig jaar dat de CL zo saai waren)

 26. Nordman schreef:

  In de recap zag het er best mooi uit op beeld, en qua zang goed. Dat why-y-y gaat morgen in de Europese koppies zitten.

 27. riccardo schreef:

  Dat “broekpak” is echt hartstikke leuk, jurk 1 zien we terug in de finale!

 28. lola schreef:

  The bloggers mentioned that if there was a top 3 in Barbara Dex award , trijntje would still get gold, silver and bronze

  -Posted by Linda on 18 May, 22:50:39

 29. lola schreef:

  Nah, it’s only Trijntje …

  Posted by Ben (NL) on 18 May, 22:47:28

  yes, she’s a technically fine singer, but both her voice and her traditional repertoire is so “common” and personality-less (must confess I only heard some of her most recent stuff, and I think it was somewhat better) …

  • riccardo schreef:

   Tsja, zo denk ik er dus niet over. Maar als er niemand op stemt is er sowieso iets niet goed.
   Dex award of “common” verre van dat, geloof me.

 30. Matje schreef:

  Of haar eigenzinnigheid vanavond haar nek gaat kosten moeten we nog zien . Heb net de beelden op NOS.nl bekeken en weer moet ik zeggen dat de bloggesr ( euro-nichtjes) het niet geheel objectief beoordelen. Men hoort duidelijk dat ze prima zingt met een wat afwijkend laatste minuut, waarschijnlijk zenuwen. Ook behoorlijk applaus uit de zaal en dat broekpak krijgt de kijker , gelukkig , niet zo vaak in beeld vanwege de vele close-ups. Al met al beter als de middag uitvoering en ook mooier als bv Servie , wat een herrie en lelijke jurk waar je overigens de bloggers weinig over horen klagen en ook nog eens bij degene plaatsen die doorgaan naar de finale. Voor mij had er veel meer ingezeten voor NL maar toch vind ik het genoeg om naar de finale te gaan.

 31. Robert schreef:

  @Redactie: Hoe verliep de juryfinale voor Trijntje nu precies? We lezen allemaal tegenstijdige berichten en aangezien de beoordeling van de jury voor 50% meetelt, ben ik erg benieuwd naar hoe het nu echt is gegaan :-)

 32. Rob schreef:

  Ben benieuwd wat Anouk zelf allemaal vindt van het hele gedoe rond Walk Along, het is tenslotte haar song. Vind haar juist opvallend stil deze dagen .

 33. Robert schreef:

  En ik had van Cornald Maas ook nog wel een update via twitter verwacht?

  • luuk schreef:

   cornald is angstvallig stil bij lancering van het liedje in the voice riep hij nog dit kan een winnaarsliedje zijnnu hoor je hem niet,omdat hij nu ook wel aanvoelt,dat het geen finale wordt……

 34. obainmarie schreef:

  ESC extra was vorig jaar ook niet echt enthousiast over de Nederlandse inzending.
  Lilly:
  Ik zat op escextra naar de live verbinding te kijken, en die 2 kerels, zeiden bij Nederland dat het niet zoveel is, de jurk hetzelfde, ze verwachten er niks van…en terwijl ze naar het scherm staan te kijken zitten ze wel volop het nummer dat ze lopen af te zeiken mee te zingen, stelletjes L€&@loos!

 35. Lilly schreef:

  Dat zei ik, er is ook wel degelijk een haat offensief gaande rondom de kleding, eigenlijk is niks goed wat ze aanheeft!

  lola:
  The bloggers mentioned that if there was a top 3 in Barbara Dex award , trijntje would still get gold, silver and bronze

  -Posted by Linda on 18 May, 22:50:39

 36. Lilly schreef:

  Nee dat klopt, maar op het laatst wel, het zag er toen ineens heel intiem uit zeiden ze!

  obainmarie:

 37. Mark schreef:

  Ik weet het zeker: Lola = Peter. Wat een naar vervelend bevooroordelend mens zeg. Afserveren die hap.
  Wel valt het me op dat men aardig aan het draaien is met de mening hier. Daar waar iedereen laaiend enthousiast was, komt men hier dan eindelijk op terug. Gelukkig hoef ik dat niet te doen, bij de keuze van artiest kon je al bijna nagaan dat het geen finale zou worden. Ik heb dan ook geen hoop voor vanavond.
  Ook moet mij van het hart dat ik de weblogredactie dit jaar erg zijn Eigen mening er door heen wil drukken, daar waar zij andere jaren objectief waren. Wisseling van de wacht geweest?

 38. Dustin schreef:

  Wat mij betreft is de conclusie dat Trijntje enorm haar best doet en er absoluut het beste van wil maken en apart voor de dag wil komen met kleding en act, het lijkt erop dat ze wil afwijken en wat mij betreft is dat een mooi streven. Ik denk dat het goedkomt maar zo niet dan is dat jammer, niks aan te doen, het blijft toch een gok. Maar wat ik ervan zie bevalt me zeker!

 39. Lilly schreef:

  Trijntje zingt goed, optreden ziet er goed uit maar…het liedje zelf is het grote probleem, teveel herhaling en er gebeurt niks meer in, waardoor het een heel vlak liedje lijkt.
  Ik hoop wel dat de AVRO/tros hier nu mee leert, en bij het kiezen van een liedje voortaan een serieuze overweging maakt tussen vooral meerdere liedjes van ook meerdere artiesten!

  Zij moeten veel duidelijker zijn tegen artiesten naar buiten, en aangeven tot die tijd kan je je bij ons melden met een lied, nu ging alles via media, maar de AVRO/tros moet veel duidelijker zijn daarover.

  Als ik hoor hoe het dit jaar gegaan is…was er 1 die met een klaar lied kwam, en ook nog geschreven door Anouk, nou dan pakken we die. En eigenlijk hebben ze vooral gekozen op het feit dat trijntje en Anouk de artiesten waren, en niet echt op het lied zelf, die voor zeker 50% net zo belangrijk is!
  Maar dan moet je wel iets te kiezen hebben….
  Dus naar buiten is de AVRO/tros NIET duidelijk geweest naar artiesten toe, en eigenlijk moeten ze na dit songfestival dmv een reclame commercial al een oproep gaan doen voor artiesten ofzo.

  • Mark schreef:

   Wat een onzin Lilly. Vorig jaar met TCL ging men alleen op de namen af en was er nog helemaal geen lied toen de keuze op Ilse en Waylon viel. Wel zijn ervan uitgegaan dat de namen Anouk en Trijntje voor kwaliteit zouden staan. Nou niet dus. Trijntje heeft al jaren niets gepresteerd op muzikaal gebied que eigen inbreng. Alles van broerlief of covers. Het was te verwachten, dus nu niet zeuren. Je was de 1e die zo positief was Lilly.

 40. Lilly schreef:

  Wat ik daarmee wil zeggen is dat het kwartje dan dus ook verkeerd kan vallen Mark!
  Alleen op artiest kiezen is dus niet goed genoeg, daar gaat het mij om.
  En, zonder de staging vorig jaar had ook dat nummer de andere kant op kunnen vallen Mark!
  Voor de staging was ook dat nummer geen liedje waar men internationaal voor warm draaide, dat is een feit!

  Mark:
  Wat een onzin Lilly. Vorig jaar met TCL ging men alleen op de namen af en was er nog helemaal geen lied toen de keuze op Ilse en Waylon viel. Wel zijn ervan uitgegaan dat de namen Anouk en Trijntje voor kwaliteit zouden staan. Nou niet dus. Trijntje heeft al jaren niets gepresteerd op muzikaal gebied que eigen inbreng. Alles van broerlief of covers. Het was te verwachten, dus nu niet zeuren. Je was de 1e die zo positief was Lilly.

  • Mark schreef:

   Alleen met dit verschil dat ik vorig jaar vanaf dag 1 achter de keuze van Ilse stond en vertrouwen heb uitgesproken over het toen nog te ontwikkelen nummer. Ook toen iedereen afgaf op het nummer bleef ik er vertrouwen in hebben. Dat heb ik dit jaar totaal niet gehad, terwijl jij en vele andere op het hysterische af het geweldig vonden. Nu jullie zien dat het de andere kant opgaat, goh wat een verrassing, verschuilen jullie je achter allerelei drogredenen tezamen met de redactie van deze weblog. Nogal sneu.

   • Lilly schreef:

    Hahaha…ja als Ilse fan zou ik ook achter haar gaan staan!
    Maar wel raar dat je al lyrisch ben over een lied wat er nog niet was….
    Misschien ben je wel zo’n fanatieke Groupy die tijdens haar concerten hysterisch staat te doen, en moet janken als ze naar je zwaait, weten wij veel:))
    Over Anouk was je in 2013 minder te spreken, maar die had het ook prima gedaan Mark.

   • Mark schreef:

    Ik ben geen Ilse fan, maar om een of andere reden straalde zij een soort van vertrouwen uit samen met Waylon dat het goed zou komen. Dus de keuze Ilse/Waylon was op zich direct goed. Met Oosterhuis heb ik dat totaal niet gehad. Altijd al een over het paard getild mens gevonden, die denkt dat ze wereld in haar zak heeft.

   • J1. schreef:

    Peter,waarom heet je nu opeens Mark?

 41. Raymond schreef:

  Met zo’n outfit de finale halen? Nou sorry hoor, dit gaat hem echt niet worden dus, ik vrees het ergste, vind het broekpak persoonlijk niet mooi, had dan een strakke outfit gekozen met niet die tieten eruit, maar nee, jammer maar helaas, succes Trijntje, maar we gaan je a.s. zaterdag niet terug zien in de finale, en dan hebben we Belgie ook nog, die gaan het wel halen, tof nummer, leuke goser, we zien het wel, iedereen veel plezier vanavond, zet die chips en het bier maar klaar, hoi

 42. Lilly schreef:

  De kleding is het probleem echt niet. De hoed van waylon was ook geen fashion hoogstandje namelijk…

  Wat ik overal lees van Nederlanders die ook echt in de zaal waren gisteren avond, is dat het mooi in beeld gebracht wordt, dat Trijntje het mooi gezongen heeft, maar dat het optreden, tussen alle andere liedjes in deze semi, helemaal wegvalt!

  Je vergeet dit optreden makkelijk, en dan helpt de 4de startpositie ook niet echt, en dat we tussen België en Finland in zitten ook niet.
  Als we het niet halen, komt het door het liedje zelf.

  • Patrick schreef:

   Mee eens. Onbegrijpelijk dat een geweldige artiest als Trijntje Oosterhuis naar het Songfestival gaat met zo’n B nummer. Ze kan zoveel beter, laat staan wat Anouk allemaal uitbrengt. Gemiste kans.
   Een succesvol / winnend optreden van het Songfestival bestaat uit een paar factoren die allemaal moeten kloppen.

   – Goed liedje
   – Goede vocale kwaliteiten
   – Onderscheidende act
   – De juiste kleding

   De AVROTROS heeft waarschijnlijk gedacht dat het belangrijkste is om een bekende artiest te sturen, maar ze vergaten het liedje.. Hoe moeilijk is het om een paar liedjes online te gooien en de mensen thuis te laten stemmen? Zoals ze in Turkije wel is hebben gedaan.

   • Lilly schreef:

    Idd Patrick
    En ook in die volgorde van factoren moet het zijn!

    Maar ja als je maar 1 liedje hebt om uit te kiezen….terwijl er nog tijd zat was om bv Dotan en Alain ook een liedje te laten maken…

   • Mark schreef:

    Vorig jaar was er nog geen nummer bekend toen men koos voor Ilse en Waylon, dus aan de selectieprocedure ligt het niet. Het ligt enkel en alleen aan Trijntje en haar begeleiders.

   • Lola schreef:

    +++++++++++++++++++

 43. Lilly schreef:

  Tja en wie er dan verantwoordelijk voor is?
  Trijntje omdat ze een zwak nummer gekozen heeft…
  HAnouk omdat ze Trijntje geen beter alternatief aangeboden heeft, of juist geen moeite genomen heeft het liedje te herschrijven,
  of de AVRO/tros die blind gekozen heeft voor het 1ste de beste liedje dat is aangeboden,
  of de Selectie commissie die dit lied groen sein gegeven heeft, laat ik in het midden!

  Belangrijker vind ik het, dat ze er een lering uit trekken en volgend jaar een betere aanpak hebben.

 44. Lilly schreef:

  En hebben we er iets aan als we…met de hakken over de sloot de finale net aan halen?
  Om vervolgens in de finale te eindigen als een Bonny Tyler?
  Niet omdat Trijntje zo slecht zong als Bonny Tyler, of omdat ze lelijke kleding aanheeft, of omdat de beeldvoering slecht was, maar omdat het lied te zwak is?

  Ik baal er wel van…net nu het songfestival weer een beetje serieus wordt genomen in Nederland, betere kijkcijfers begon te krijgen en populairder werd, gebeurt er dit!

  Bovendien konden we van te voren eigenlijk wel nagaan, dat de ogen sowieso erg op Nederland gericht zouden zijn na afgelopen jaar en dat ook internationaal de verwachtingen van Nederland dit jaar erg hoog zouden zijn!

 45. Lilly schreef:

  Dat ben ik dus NIET met je eens!!!
  Ik hou de AVRO/Tros eind-verantwoordelijk, zij zijn degenen die kiezen en beslissen.

  Mark:
  Verantwoordelijkheid ligt bij Trijntje.

  • Mark schreef:

   Tja, daar verschillen we dus van mening. Trijntje laat zich afschepen met dit Middle of the Road nummer, wat Anouk never nooit zelf zou hebben gezongen. En iedereen enthousiast want ja de ‘Grote’ Trijntje meldt zich aan. Ook jij was laaiend enthousiast Lilly, maar nu het de verkeerde kant opgaat kies je eieren voor je geld. Hoe sneu kun je zijn. Nee, dan ook nu achter de keuze blijven staan, daar ben je toch zo’n voorstander van, achter de inzending van je land staan. Nu wil je er niets meer mee te maken. Zo typisch Hollands.

 46. Lilly schreef:

  Nee aanvankelijk was ik helemaal niet positief bij de keuze van Trijntje, kun je terug opzoeken mark!
  Maar ik geef mensen wel een kans, ben niet een zwart/wit kijker als jij-:)

  Mark:
  Tja, daar verschillen we dus van mening. Trijntje laat zich afschepen met dit Middle of the Road nummer, wat Anouk never nooit zelf zou hebben gezongen. En iedereen enthousiast wantja de ‘Grote’ Trijntje meldt zich aan. Ook jij was laaiend enthousiast Lilly, maar nu het de verkeerde kant opgaat kies je eieren voor je geld. Hoe sneu kun je zijn. Nee, dan ook nu achter de keuze blijven staan, daar ben je toch zo’n voorstander van, achter de inzending van je land staan. Nu wil je er niets meer mee te maken. Zo typisch Hollands.

 47. riccardo schreef:

  Veel van ons waren v.a. dag 1 behoorlijk kritisch op de keuze van het en juist dit nummer zonder daarbij gelijk de zangeres onnodig tot op de schoenveters af te fikken, Mark.

 48. Willemijn schreef:

  Trijntje doet er alles aan om de finale niet te halen. Het nummer wat ze gekozen had was al niet geweldig, maar de act, haar kleding, ze maakt het allemaal nog erger. Dus goed gedaan Trijntje… Hoe kun je als je al niet de dunste bent, voor een hobbezak kiezen?! Echt onbegrijpelijk. Lijkt je nog dikker. Het ziet er niet uit.

 49. kibbell schreef:

  Alle nummers en artiesten worden door de “fans” maandenlang (soms wel meer dan zes maanden) volledig uitgeanalyseerd en op een gegeven moment is er niets meer (positief of negatief) over te zeggen. De meeste mensen die vanavond kijken weten niets van bookmakers en de mening van de journalisten in het perscentrum. Die kijken gewoon naar een “traditioneel” leuk avondje muziek, waarbij er vanalles voorbij komt. Men schijnt ook te vergeten met ale “favorieten”, dat er uiteindelijk maar één land kan winnen. Gewoon genieten dus en je niet al te druk maken. Succes Trijntje.