Interne keus voor Frankrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. RobbieR schreef:

  Komop Frankrijk, of een prachtig moderne chanson ( p.kaas) of iets moderns maar toch herkenbaar.

  Afgelopen jaar was zeker niet slecht, maar kwam vlak en geforceerd over.
  Toch complimenten dat het bijna geheel Frans wordt.

 2. Ria NL schreef:

  Ik vond het heel jammer en zeer onterecht dat Frankrijk dit jaar zo laag eindigde. Dat was in mijn ogen niet verdiend. Ik vond het lied erg mooi en het optreden tijdens de finale met de mooie achtergrond erg indrukwekkend. Ik hoop dat Frankrijk volgend jaar met een goed lied op de proppen zal komen.

 3. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vond dat Frankrijk dit jaar veel meer verdiende. Als het waar is dat de EBU jury’s opdracht heeft gegeven op hitgevoeligheid te letten, dan moet ze het dit jaar maar uit haar bolle kop laten. Want dan krijg je zoiets als: we vonden het prachrig, maar het zou niet verkopen, dus hebben we er 0 punten aan gegeven.

  • RobbieR schreef:

   Het was zeker niet slecht en ik hou van het Franstalig lied. Het viel bij mij net uit de top 10) omdat het mijn inziens geforceerd, kil over kwam.

   Een verschil met het liedje van Patricia Kaas van 2009, die met flair en overgave haar lied overbracht.

   Maar neemt niet weg dat Frankrijk voor mij weer op de goede weg was ( vergeleken met de troep van afgelopen 5 jaar)

   • Dick schreef:

    Ach ja Patricia Kaas was geweldig maar eindigde ook maar net aan in de top 10. Was ook niet echt een song die gemakkelijk scoorde onder de televoters. De juries hebben haar met name aan een goede klassering geholpen.

   • Peter schreef:

    Juist Dick en daarom moet het hele stemsysteem op de schop. Televote bleeeeeeeeeeh, wansmaak komt boven drijven wanneer het gewone volk mag stemmen.

 4. Deniz schreef:

  Ik hoop dat ze een jong, fris iemand sturen met een lekker exotisch Frans nummer! Een Songfestival in Parijs zou te mooi zijn.

 5. Wim1970 schreef:

  Tja, die verdoemde 2e startplek :-P

 6. ed gentenaar schreef:

  ik denk zeker dat frankrijk een van de biq 5 hoger had mogen eindigen italie was ook erg goed had mogen winnen andere biq 5 landen kunnen beter er mee stoppen

 7. Dick schreef:

  Begreep heel weinig van de slechte uitslag voor Frankrijk dit jaar. Vond het van begin af aan een mooie song. De Visuals waren bizar mooi. Maar helaas werd dit door de internationale juries en voters totaal niet begrepen.

  • Matje schreef:

   Je beantwoord je eigen vraag hiermee , het “volk” heeft een diverse mening en de “Juries” zijn exact hetzelfde , in principe gewoon een kleine afvaardiging van het volk , niets meer of minder.
   Heb begrepen dat de Italianen het ook bij hetzelfde systeem houden , de winnaaar van het San Remo krijgt zijn recht om naar het ESF te mogen.

 8. max schreef:

  Alsjeblieft Frankrijk, stuur Zaz!