Nationale finale moet Britten aan succes helpen

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Misschien als UK ook langs de halve finale gaat dat UK dan ook wat meer punten gaat scoren.

 2. Patrick schreef:

  De Britten staan niet echt bekend om hun juiste keuzes. Maar goed.. de OGAE zal wel een vinger in de pap krijgen, das dan positief lijkt me.

  UK was altijd voorop en modern wat betreft de liedjes op het Songfestival. Nu lopen ze achter de feiten aan met achterhaalde liedjes. Zoveel talent maar zo weinig interesse.

 3. Deniz schreef:

  Er is volgens mij zat interesse, als je kijkt naar de hoeveelheid Britten onder elke songfestivalvideo op Youtube.

  Ik ben in ieder geval benieuwd wat voor liedjes er aan gaan meedoen.

 4. Jeffrey schreef:

  Blue is echt niet geflopt met een 11e plek. Dat ze vroeger altijd in de top 10 stonden is gewoon verleden tijd, ze hebben (terecht) niet meer het bijna alleenrecht van de Engelse taal.

  • Wim1970 schreef:

   Een 11e plek vind ik juist wél floppen, vooral omdat je hoog inzet met een bekende groep.

 5. Bandido - Georgia schreef:

  Ja, de vrije taalkeuze is een belangrijke reden voor de Britse teloorgang op het ESF. Maar de keuzes van het VK waren over het algemeen ook desastreus. Ik begrijp oprecht niet hoe iemand het een goed idee vond om Engelbert Humperdinck, of Bonnie Tyler in te sturen. Vergane glorie, en dan ook nog met draken van liedjes. En dan Electro Velvet: daarvoor zouden de Britten eigenlijk voor straf een jaartje moeten uitzitten, om na te denken over wat ze ons allemaal hebbe aangedaan.

  Ik vind het in ieder geval een positieve zaak dat we weer eens een Britse nationale finale krijgen. Talent is er natuurlijk meer dan genoeg.

 6. Dick schreef:

  Die britten zijn al jaren de weg kwijt. Vond de bijdrage dit jaar nog wel te pruimen maar werd live zo rommelig en matig neergezet dat ze terecht laag eindigde. Ben benieuwd wie er komend jaar in de nationale finale durft te gaan staan voor de britten. Ze hebben talent zat rondlopen en Graham Norton is al tijdje bezig om en public artiesten te benaderen (recent nog in zijn talkshow). Misschien kunnen ze grote namen zo ver krijgen om producerend achter aanstormend talent te gaan staan. Wel leuk dat ze weer een nationale finale krijgen.

  • Peter schreef:

   En waarom is het wel leuk dat de UK een nationale finale krijgen en wanneer dit voor Nederland geopperd wordt direct door iedereen hier de hakken in het zand gezet. En kom nu niet met “dat kunnen de Britten beter en meer geld”, dat weet je namelijk niet. Ik zie ook liever weer een geode nationale finale zoals in 1998.

   • Dick schreef:

    Ik neem aan dat je bedoelt de reacties van anderen??? Heb me in het verleden al vaker uitgesproken dat ik me niet happy voel bij interne keuze door de huidige selectiecommissie. Een nationale finale kan wel degelijk publiek trekken mits goed georganiseerd en mits voorzien door het nodige talent en de juiste opzet. Ik moet er niet aan denken nogmaals zo’n debacle als met de 3J’s of Sieneke mee te maken. Ik ga een tijdje terug maar denk eens aan NSF 98 wat was dat een prima editie (ik bedoel maar: het kan in NL dus wel)… Als het op die manier kan vind ik het prima. Eerst maar eens kijken wie er geselecteerd worden door de BBC en dan zien we wel weer verder.

 7. Hebbuzz schreef:

  Twee jaar terug had iemand bij de BBC nog een visie, daar rolde vervolgens Molly uit, die vanwege stem en heel slechte regie (Alles wat je fout kunt doen deden ze fout) niet uit de verf kwam. Ten onrechte hebben ze toen hun op zich goede visie overboord gegooid…. Met een volksstemming lijkt het alsof de BBC werkelijk wanhopig is. Wat ze nodig hebben is een grote nationale artiest van nu, die verantwoordelijkheid wil nemen a la Anouk. Dan pas zal het imago verbeteren. Ben nog niet echt overtuigd van stemronde. Daarmee heb je nog geen UK-variant van MF.

 8. Dick schreef:

  Ik denk dat je het bij het rechte eind hebt als je zegt dat het met name om het imgao van het songfestival gaat in de UK.

 9. gj schreef:

  Het zou Adele kunnen zijn – gaat het imago niet veranderen. Het moet vanuit de pers een betere naam krijgen en dat zal niet gebeuren.