Duitsland trekt kandidatuur Xavier Naidoo in

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Hebbuzz schreef:

  Hoewel ik het muzikaal geen gemis vind, vind ik het wel doodzonde dat een omroep zich zo laat afschrikken en hun eigen keuze zo hard laten vallen. Omdat ze beweren dat ze hem geen rascist of homofoob vinden, blijft het derde punt dat tegen hem werd in gebracht daarmee overeind misschien…. Ik moet zeggen dat als dat zo is, de Duitse omroep zich eerder had moeten bedenken hoe een artiest staat tegenover het eigen land. En hadden ze dus grondiger vooronderzoek kunnen doen. Maar ja wie gaat er dan ook van uit dat iemand die wél het land wil vertegenwoordigen het land ziet als bezet gebied…. Dat zou je toch eerder van een Russische artiest verwachten (als westerling dan).

  Hoedanook, de geleerde les is waarschijnlijk, dat ze voortaan eerst wat proefballonnetjes moeten oplaten om te zien hoe het volk er op reageert.

 2. Robbert-Rotterdam schreef:

  De Duitsers tonen hier geen ruggengraat. Niet te hard roepen, want morgen zit ik weer in hun land:)
  Als muziek en politiek echt gescheiden moeten worden, dan zou dit ook hier het geval moeten zijn. Zie je nu wel dat het niet echt mogelijk is?
  Het volk heeft wel erg veel invloed. Als de TROS had moeten luisteren naar het volk, hadden Anouk en The Common Linnets nooit op het Eurovisiepodium kunnen staan met hun lied….Dan waren ze teruggetrokken.

 3. Esf2016Stockholm schreef:

  Goedzo! Het is niet de bedoeling dat een artiest met zulke vreemde standpunten over maatschappelijke zaken meedoet aan een door iedere minderheidsgroep geaccepteerde competitie als het Eurovisiesongfestival. Daarnaast, Duitsland kan zóóóóóveel beter dan hij…

  • .tje schreef:

   Ik kan voldoende minderheidsgroeperingen noemen die de competitie niet accepteren hoor!
   Ook meerderheidsgroepen trouwens.

   Kerk en staat, politiek en songfestival. Je wilt ze wel scheiden maar kennelijk is er te weinig ruimte voor nuance of onderscheidingsvermogen bij het grote publiek

 4. MarkusRotterdam schreef:

  Kon deze gast helemaal niet, maar als ik zo eens rondneus op internet heb ik ook niks gemist.
  Next!

 5. Norman schreef:

  Wie de Duitse grenzen van 1939 terug wil, homosexuelen met pederasten gelijkzet en die gruwelijke straffen toewenst
  en kolder over joden uitslaat, is geen geschikte kandidaat voor het songfestival en al helemaal niet voor Duitsland. De meeste Duitse song contestfans hebben dat dadelijk begrepen en de ARD na twee dagen (na grote druk van de landelijke pers en internetreactie’s). Ik ben daar blij over en het laat zien dat Duitsland een democratisch land is geworden. Wel vind ik het vreemd, dat de ARD dit niet van meet af aan door had.

 6. Amand schreef:

  Het laat zien hoe de Duitse omroep z’n artiesten zoekt voor t esf, zeer oppervlakkig dus. Als je iemand intern selecteert kijk je toch op z’n minst naar z’n repertoire, en als ie dan racistische en homofobe teksten heeft, wat heb je dan te zoeken op het esf?? Of t laat zien hoe wanhopig ze zijn, of misschien maakt t hun geen donder uit… Kortom zeer beschamend voor de Ard.

 7. .tje schreef:

  Ik ben benieuwd of iemand hier die het heeft opver homofoob, racist, antisemite, anti democraat een paar voorbeelden van Xavier’s teksten kan geven…….

  Persoonlijk vind ik het geen gemis dat deze artiest niet mee zal doen, omdat ik de muziek gewoon geen zak aan vindt, maar, krijg ook het idee dat iedereen elkaar naroept zonder even zelf wat onderzoek uit te voeren. Dus kom maar op met de schokkende teksten. Als ze echt zo schokkend zijn, waarom verkocht die kerel dan nummer 1 albums en is hij niet eerder aan de schandpaal genageld?

 8. .tje schreef:

  Wel humor van Ann Sophie, maar ook op haar zit niemand te wachten :-)

 9. Dick schreef:

  Na de soap van de afgelopen editie weten de duitsers weer op een negatieve manier de aandacht te trekken. Na 2 x Lena is het met dat land op het ESC goed mis. Waar zijn de tijden van de hoge noteringen (Wind, Katja Epstein, Nicole bijvoorbeeld) toch gebleven, ik bedoel maar: ze kunnen het wel. Ik hoop dat ze nu met een weloverwogen keuze komen, of misschien een hele grote naam (niet dat dat nou meteen garanties bied maar toch)….

 10. Marcus schreef:

  Ik vind het heel erg jammer! Xavier is een van mijn favoriete artiesten. Ik heb al zijn albums. Hij is inderdaad politiek geëngageerd en gebruikt soms provocaties en taboes in zijn werk, maar dit mag volgens mij in context gezien worden. Het is vrijheid van artistieke expressie en meningsuiting. De meeste van zijn liedjes bevatten trouwens geen provocaties. Hij maakt zo veel goede muziek! Ik vind het niet eerlijk dat haters er een paar details of incidenten uithalen en dit voor elkaar hebben gekregen. Zonde.