Eneda Tarifa voor Albanië naar songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Hebbuzz schreef:

  1: Eneda Tarifa – Përrallë
  2: Aslajdon Zaimaj – Merrmë që sot
  3: Flaka Krelani – S’je për mu
  4: Rezarta Smaja & Klodian Kaçani – Dashuri në përjetësi
  5: Enxhi Nasufi – Infinit
  6: Nilsa Hysi – Asaj
  7: Dilan Reka – Buzëqesh
  8: Teuta Kurti – Në sytë e mi
  9: Renis Gjoka – Ato që s’ti them dot
  10: Evans Rama – Flakë

  Mijn nummer 1 won, mijn nummer laatst werd 2e. Mijn nummer 14 derde. Het is dus maar te hopen dat Eneda Tarifa de handschoen oppakt en met deze stevige gothic rock power vocalen naar Stockholm gaat. Ik vind het een lekkere bijdrage. Het duet was mijn runner up. Teuta viel live erg tegen vanavond.

 2. robbert-rotterdam schreef:

  Ik kan helemaal leven met deze winnaar. Was mijn nr 2. Mooie passionele en eigenzinnige bijdrage, wat mij betreft zeer welkom binnen een festival, gedomineerd door nummers die overal door Zweedse venters aan de man gebracht worden. Hopelijk vinden we in 2016 weer wat van de Europese veelzijdigheid terug.

  • Dick schreef:

   Eigenzinnig is het zeker en zoals hier door meerdere mensen geopperd: het heeft een beetje aan James Bond gesnuffeld kwa stijl en dat ligt me wel:-).

 3. Stefan schreef:

  Een goed begin van het songfestivaljaar 2016. Beetje bijschaven en inkorten en klaar.

  • Wim1970 schreef:

   Och jee, moet het weer ingekort worden. Ik vermoed een plek in de finale rond de 16e/17e plaats.

 4. Remco van den Berg schreef:

  Mijn favoriet heeft klaarblijkelijk niet gewonnen, maar ik kan helemaal leven met dit liedje. Heerlijk. Zo wil ik het graag zien op het songfestival. Fantastisch hoe ongeïnspireerd het achtergrondkoor erbij staat, die hele batterij violen en die iets wat ordinaire zangeres. Leuk. Liever niet vertalen in Engels.

 5. Deniz schreef:

  Letterlijk iedereen vind het leuk en daar ben ik, die het lied echt verschrikkelijk vind, maar ze kan wel goed zingen op zich.

 6. Ria NL schreef:

  Het was niet mijn favoriet maar ik vind de zangeres en het lied toch wel heel goed. Ik hoop wel dat het lied in het Albanees blijft, al zal dat wel ijdele hoop zijn. In elk geval een goed begin van de gekozen liedjes voor Stockholm.

 7. Esmee schreef:

  Klinkt goed. Zachtjes begonnen, daarna een mooie zachte beat en daarna aanzwellend als in een James Bond movie, dan weer verrassend. Wel jammer dat ze even staat te schreeuwen, maar al met al een behoorlijke bijdrage.

 8. RobbieR schreef:

  Yes mijn favoriet heeft gewonnen, dit is weer voor het eerst sinds een paar jaar dat ik achter de Albanese bijdrage sta.

  Ik hoop zo dat het in het Albanees blijft, met half Engels en Albanees kan ik ook wel leven.
  Verder staan mijn nr 2) en 3) ook in de top 10) ( Teuta en Flaka)

 9. RobbieR schreef:

  En wat klonk het live met het orkest heerlijk

 10. MarkusRotterdam schreef:

  Ik ben denk ik één van de weinigen die dit verschrikkelijk vind.
  Een hoop onsamenhangend geschreeuw; nee, van mij mag dit in de semi blijven hangen.

 11. Leendert Jan schreef:

  Zoals vaker bij Albanië niet direct het meest toegankelijke nummer. Je begrijpt er ten eerste natuurlijk al niks van, ook al vind ik het wel lekker exotisch klinken. De muziek vind ik vaak rommelig en onsamenhangend, al stoort me dat in dit nummer minder dan in de Albanese nummers van bijvoorbeeld de afgelopen drie jaar. Dit pakt me wel. Zeker niet slecht en best wat van te maken in drie minuten. Lekker James Bond-achtig. Nu moet ze nog even oefenen wat minder naar de grond te kijken.

 12. werner schreef:

  Vind het ook niet mooi maar goed bijna alles wat ik niet mooi vind eindigd hoog

 13. riccardo schreef:

  Volgens mij is het als compositie niet sterk genoeg voor de hoogste plaatsen maar slecht vinden doe ik het niet.
  De impact van artiest en nummer schommelen voor mij gedurende het nummer, muzikaal en vocaal niet helemaal in balans. Uiteindelijk weet ze me met een mooi spannend begin en beleving, Bond violen, Adéle-like stem dingetjes en een wat vervelend refrein als kijker toch vast te houden, wat misschien nog wel het belangrijkste is.

 14. Betty♥Beyond schreef:

  Deniz:
  Letterlijk iedereen vind het leuk en daar ben ik,die het lied echt verschrikkelijk vind, maar ze kan wel goed zingen op zich.

  nee hoor, ook ik vind het een afgrijselijk “lied”

 15. Eddy schreef:

  ik hoop van harte dat dit nummer geen trendsetter is voor de rest van de preselecties. Deze hutsekluts van stijlen is gewoon stijlloos. Adele?? Nou, in geen lichtjaren!! Alhoewel ik vrees dat we dit jaar een tsunami van would-be Adeles in onze strot geramd gaan krijgen. Er waren alleszins veel betere liedjes te horen in de preselectie. Begrijp totaal niet waarom dit gedrocht gewonnen heeft. Als Albanië toch een beetje wil opvallen dan moeten ze dit ding dringend restylen … misschien een beetje meer etnisch maar vooral niet (nog) meer Adele. Eentje is al meer dan genoeg, aub!

 16. Bandido - Georgia schreef:

  Interessant nummer, maar er mag van mij nog wel eea aan bijgeschaafd worden. Het heeft in ieder geval zeker potentie. De zang vind ik helaas niet altijd even geweldig, maar hopelijk kan de zangeres in Stockholm met wat minder geschreeuw ook haar punt maken. Hoe dan ook een veelbelovend begin van het Eurovisieseizoen!

 17. Jarnoootje schreef:

  Nou als dit de trend voor het komende songfestival is dan zijn we zeker met onze Douwe van een hoge eindnotering.

 18. Gerardmartin schreef:

  Verschrikkelijk dit en meer wil ik er niet over kwijt.

 19. Dick schreef:

  Wat een verademing zo’n orkest. Zeker geen verkeerde bijdrage en wat mij aanspreekt is dat het nummer muzikaal prikkelt en wat mij betreft niet verveelt. Zeker geen 13 in een dozijn ik ben benieuwd of men er een engelse vertaling tegenaan gaat gooien. Je verstaat er geen bal van maar dat heeft misschien ook wel weer zijn charme….

 20. Gerardmartin schreef:

  Van het gezongen Engels op het songfestival versta ik iets meer dan een bal Dick😀

 21. He1n schreef:

  Nou nou , die meid heeft het moeilijk zeg..Gelukkig is het aan het eind van het lied toch gelukt..PFFFFFF