Spanje kiest via nationale finale

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. RobbieR schreef:

  Altijd 1 van mijn favoriete ESF landen geweest.

  Zo slecht was Spanje niet, ik zette het zelf op plaats 4)

  Ik denk wel dat Spanje ook aan andere muzieksoorten moet denken, ik hoorde dat een Spaanse hardrockgroep het wilde proberen, prima..
  Maar ook Latino muziek is geen verkeerde keuze.
  Nog steeds populair in Europa.
  Ik denk dat zo’n nationale finale zo slecht niet is, mits met veelzijdige muziek.
  Leuk dat Maria Isabel het ook probeert. De beste winnaar ooit op JSF.

 2. Leendert Jan schreef:

  Vorig jaar had ik heel weinig met de Spaanse inzending, maar in 2014 vond ik Ruth Lorenzo eigenlijk wel oké. En Brequette in de nationale voorronde zou helemaal een prima keuze zijn geweest. Spanje doet wel redelijk zijn best de laatste jaren.

  • Peter schreef:

   @Leendert Jan en alle anderen: Wanneer beginnen jullie het nu eens te leren als de ESF fans die jullie zeggen te zijn, de dingen juist te bewoorden. Als je het over de inzending van vorig jaar hebt, dan praat je over 2014 en dus over Ruth Lorenzo. De inzending van 2015 is Edurne. Graag de aandacht bij de les houden.

   • Esf2016Stockholm schreef:

    Uit jouw reactie is af te leiden dat jij wél begrijpt wat iedereen daarmee bedoelt, dus vanwaar hier een punt van maken? Kwal

 3. Hebbuzz schreef:

  Ik vond Ruth Lorenzo een rottweiler en vreselijk zingen, Pastora Soler een van ‘De Reddertjes’ maar wel enorm goed. Ik had Brequette nog wel een tweede kans gegund, die raakte mij destijds met haar optreden. Vond Edurme trouwens ook niet zo slecht, hoewel niet top gezongen. Ik ben eigenlijk vooral vanwege de razend irritante Spaanse fans op voorhand al geen fan van Spanje. Laten we hopen dat er een goed lied met een goede artiest uit de voorronde komt.

 4. Wim1970 schreef:

  Spanje gaat weer voor de onderste regionen?

 5. Daan schreef:

  We’re Dancing INNNNN the Rainnn, THE RAIN, THE RAIN, 10de plaats. Dit is veel slimmer van ze.

  Wim1970:
  Spanje gaat weer voor de onderste regionen?

 6. Rob schreef:

  Waarom niet kiezen voor Brequette?

 7. Ria NL schreef:

  Ik vond de Spaanse bijdrage dit jaar helemaal niet verkeerd, ik had Edurne graag een hogere plaats gegund. Ik had helemaal niets met Ruth Lorenzo. Ik vond Pastora Soler in 2012 en Daniel Diges in 2010 erg goed. Wel leuk dat Spanje in 2016 weer een nationale finale gaat organiseren, met naar ik hoop goede liedjes en deelnemers. Het zou geweldig zijn als zij ons allemaal gaat verrassen met een geweldig lied en uitvoerende artiest. Wie dat dan ook mag zijn…. Suerte Espana

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ik vond Spanje dit jaar ook helemaal niet zo slecht. Alleen sprak de verpakking me niet aan. Voor de zoveelste keer een zangeres die een jurk onder haar jurk aan had en dat moest dan zogenaamd verrassen. Dat vond ik persoonlijk een soort van afknapper.

 8. Wim1970 schreef:

  Ik hoop dat Spanje eens gaat winnen. In 1979 was het de Spaanse jury die de winst uit handen gaf, vond ik toen erg sneu.

  • xxx schreef:

   Hallo Wim 1970, die punten stonden al vast op het moment dat de Spaanse juryspreker de stemmen op TV voorlas. Het was dat jaar ook reuze spannend, maar wel eerlijk zo blijkt wel.
   Het was niet de Spaanse jury die de winst uit handen gaf. Het was het geheel van juryresultaten dat er toe leidde dat Israël zou winnen. Dat was ook gebeurd als de jurering dat jaar met Spanje was begonnen en met Portugal was geëindigd.

   • Wim1970 schreef:

    Ja, hè, hè. Ik weet ook wel dat de punten vast stonden. Maar het is juist zo sneu dat Spanje voor stond totdat Spanje zelf de punten moest uitdelen, als laatste land. Is toch anders dan dat ze als eerste de punten moesten uitdelen. En wat heeft dat met betweters te maken, Peter? Staat er bij mij ergens geschreven dat ik het beter weet? Dacht het niet!

 9. Esf2016Stockholm schreef:

  In het artikel staat: “De afgelopen jaren werd de inzending intern geselecteerd”. Dat klopt niet helemaal, Spanje hield ook een nationale voorronde in 2014.

  Hoe dan ook, vind het wel raar dat niemand de Spaanse inzending van 2013 hier benoemt in de reacties. Ik vond dat echt een hele goede deelname! Zelfde geldt voor Spanje 2010, mijn winnaar toentertijd.

 10. Dick schreef:

  Spanje vond ik aanvankelijk een van de verrassendste muzikaal gezien interessantste bijdrages 2015, de video zag er bizar mooi uit maar de keuze voor de zangeres beloofde niet veel goeds (zo kun je op YouTube live opnames vinden die aantonen dat ze er regelmatig tegen aan zit met vals zingen)… en helaas werd dat op het podium van het ESC bewaarheid. Ook viel de presentatie behoorlijk tegen en weg waren de kansen voor de spanjaarden… benieuwd naar de songs voor het NSF in Spanje.