Barei voor Spanje naar songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

57 reacties

 1. Luc schreef:

  Again a worse performance !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Nordman schreef:

  Beste keuze wat mij betreft. Nog wel werken aan een nog beter optreden, dit was voor zo’n kleine studio prima. Ik heb een nieuwe nummer 1 :)

 3. Paysbart schreef:

  Het geluid bij de uitzending was slecht. Vooral de muziek was zacht en niet goed gemixt met de vocalen. Ik vond Barei de beste keuze van de avond. Is dit de eerste keer dat Spanje een lied volledig in het Engels zingt? (Wel jammer want Spanje was nog maar een van de weinige die in de eigen taal zong)

  • Deniz schreef:

   Er zit wel wat Spaans in. Op de achtergrond hoor je Spaans gezang. Maar dat is maar een heel klein deel.

 4. Sannie schreef:

  Goed gedaan Spanje! Barei is de beste keus. Ik vind dit een goed nummer en aan de staging kan nog van alles gedaan worden.

 5. Ria NL schreef:

  Het was voor mij geen verrassing dat Barei zou winnen en ik vind haar liedje wel leuk, al had ik toch gehoopt op Salvador Beltran., Ik ben benieuwd hoe Spanje het zal doen in Stockholm, nu ze hun lied voor het eerst volledig in het Engels gaan zingen, wat ik op zich wel jammer vind.

 6. Jan de Taalregelman schreef:

  Zo, dat kan ook binnen een minuut weggeklikt worden.

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Ik kan goed met deze keuze leven. Ik vind het muzikaal tamelijk oorspronkelijk klinken, iets wat niet het geval is bij de meeste gekozen bijdrages tot nu toe. De zangeres is ook meer dan o.k.

 8. de jury schreef:

  Say yeah yeah yeah… say lalala…

 9. Lilly schreef:

  Ik vond haar helemaal niet goed zingen, en ik wordt niet warm of koud van het nummer!

 10. Patrick schreef:

  Komt echt verschrikkelijk over zo. Ben benieuwd of het overeind blijft in Stockholm. Maar staat voorlopig onderaan mn lijstje.

 11. Bandido - Georgia schreef:

  Ik heb hier ook niet zoveel mee. Het komt allemaal nogal infantiel over, en repetitief. Niet dat het altijd een muzikaal meesterwerk hoeft te zijn, maar dit is allemaal wel wat magertjes. En dan dat rare dansje. Ik snap dat er die studio misschien niet meer van te maken was, maar als er niet meer aan geschaafd wordt, verwacht ik dat Spanje weer ergens in de tweede helft van het scorebord belandt.

 12. Betty*Beyond schreef:

  yeay ik ben blij :P
  maar kind.. in je pyjama , op gympen … nee

 13. Johan schreef:

  Mij spreekt het ook totaal niet aan, en ik vond het ook niet al te best gezongen.

 14. Gert schreef:

  Well, finally….FINALLY….something less typical Eurovision from Spain. And in English. Not the best singer, but at least a performer with stage presence, attitude, some Lena-playfullness and a good dosis of charisma. And that little ‘foot-loose’ act is plain ridiculous off course, but ooh soo effective. Just re-record the backing tape a bit, and then it’s my favourite so far. Better than Ireland and Belgium.

 15. Hebbuzz schreef:

  Liedje van niks, maar ze brengt het leuk. Totaal niet verwacht dat dit zou winnen. Ik zat op Xuso en Maria. Maar goed, die hebben t live misschien minder overtuigend gebracht dan deze uptempo Ann Sofie.

 16. Esf2016Stockholm schreef:

  De resultaten zijn ronduit bedroevend maar de winnaar is excellent. Mijn runner-up. Veel succes Spanje.

 17. xxx schreef:

  Dit gedrocht zou volgens mij een voorronde niet overleven. Maar nu het meteen in de finale staat is het dus een serieuze kanshebber voor de laatste plaats. Wat slecht!!!!!!!!!!!

 18. MarkusRotterdam schreef:

  1e indruk: irritante stem, irritant lied, irritant kind.
  En sta eens een keer stil. Complimenten voor de cameramannen die haar nog in beeld wisten te krijgen.

 19. Dick schreef:

  Say ai ai ai… is het geluid nu zo verschrikkelijk slecht in de studio of wordt er hier en daar nu echt zo op het randje of zelfs vals gezongen???? Ook de song komt mij nogal geforceerd over en ik kan mij niet voorstellen dat dit veel televoters gaat overhalen om noga maar te spreken van de juries.

 20. RobbieR schreef:

  Tja voor mij ok, maar ik voel nog steeds de teleurstelling dat het geen Spaanse inzending is.
  ( Dit had best ook in het Spaans gezongen kunnen worden).

  Perfomance is ok, zang is ok. Ik ben er nog niet uit over het liedje.
  Tekst is wek goed en geen school achtige tekst.

 21. Mike B schreef:

  Verrassend leuk, beste tot nu toe :P

 22. Deniz schreef:

  Wat een kritiek weer zeg. Ik vind het leuk, het is iets fris en wat cools. Iets wat nu in de hitlijsten kan staan. Spaans zit er een beetje in, dat hoor je op de achtergrond. Veel jongere mensen vinden het in ieder geval wel leuk, dus het zal daar wel aan liggen.

 23. Bart schreef:

  Wat een irritant mens.

 24. Jadus schreef:

  Afgaande op de studioversie vond ik dit een kanshebber. Maar het leek me al een moeilijk nummer om live te brengen. En dat blijkt, je wordt er gewoon zenuwachtig van als je ernaar kijkt.

  Nee, dit is het niet, tenzij er ernstig over de performance wordt nagedacht.

 25. riccardo schreef:

  Er klopt gewoon (nog?) veel te veel niet aan om, bij mij, veel indruk te kunnen maken. Zo’n up tempo nummertje met als ingebouwde oorwurm Say yay doet het natuurlijk altijd snel leuk en ik verwacht dan ook zeker wel wat meer punten dan voor het kant noch wal nummer van vorig jaar. Mijn voet blijft voor nu nog stil, ik mis een goede beat. De combi uitstraling van de zangeres, best goed, en het soort nummer past niet helemaal. De sneakers moeten blijven. Het dansje minder amateuristisch.
  Podiumpje en geluidsband zullen deze keer zeker van invloed zijn geweest. Het kan allemaal veel beter als er straks een geoliede productie staat met veel raffinement in het optreden en misschien ook ergens een rustpuntje in de muziek.
  Dan nog denk ik dat het het soort impact gaat missen om heel hoog te eindigen, in deze vorm.

 26. Gerardmartin schreef:

  Dit geval klinkt als een soort gospelsong maar dan wel een hele slechte. Na 1 minuut 30 was ik meer dan klaar met dit gemekker. Zoals gewoonlijk doet Spanje dit jaar alleen weer mee voor een van de laatste plaatsen. Een aanfluiting voor de Spaanse muziekindustrie dit!😩

 27. Rob schreef:

  Bah, tot ziens, next!

 28. He1n schreef:

  wat een hysterisch nummer en wijf!

 29. René U schreef:

  Heerlijk liedje! Was van tevoren een beetje bang dat Barei dit lied live niet dragen kon, maar ze deed het prima! De backing vocals daarentegen waren vreselijk! Metéén vervangen!

 30. henk schreef:

  Helaas is deze winnende song onopvallend en blijft niet hangen in het gehoor. Gemiste kans, Spanje.

 31. Robbert-Rotterdam schreef:

  Fijn dat Spanje zich niet heeft laten verleiden tot het zenden van een typisch Eurovisieliedje met bombastische act. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Malta zie ik voor dit nummer ook buiten Eurovisie een leven . En de eenvoud van de podium.act heeft voor mij hier meerwaarde. Dat is precies waar dit nummer om vraagt. Voor verdere informatie hierover: ask Lena. Die werd na haar uitverkiezing in Duitsland hier ook zo afgekat. Om ongeveer dezelfde redenen.

  • Eddy schreef:

   ik ben het helemaal met je eens Robbert. Dit is een leuk, catchy en pretentieloos liedje en de zangeres heeft een ‘ferme strot’ (typisch voor die Spaanse madammen, remember Pastora Soler). Barei heeft precies wat de Belgische Laura totaal mist: een stem! Net zoals jij ben ik ook blij dat Spanje niet getrapt is in het ‘euphoriasyndroom’.

   • riccardo schreef:

    Hier geen “schoonheid door eenvoud” maar gewoon geen podium act en slechte moves.
    Wat Barei goed doet is dat ze van A tot Z vocaal veel energie geeft. Ze zingt niet eens heel goed, wel krachtig. Veel krachtiger en met meer beleving dan dat haar muzikale begeleiding doet. Zij suggereert zelf, niet het nummer, dat het feestje aan is en dat is toch leuk om mee te maken.
    Volgens mij moet de, noem het retro, housy piano pingel veel meer naar voren om ook het nummer zelf te laten swingen. Dit is als geheel gewoon nog niet goed. Zelf vind ik bijv. het Belgische nummer op dit moment dan beter in elkaar zitten terwijl dit Say Yay misschien wel meer potentie heeft.

 32. Kenny schreef:

  Waarom heeft Spanje dit nummer gekozen??

 33. RobbieR schreef:

  Even nog alle liedjes op you tube gekeken:
  Maria Isabel viel toch tegen.

  Barei en Salvador hadden toch de leukste liedjes en was mij persoonlijk het opvallendst.
  Ik zeg nu jay jay tegen Barei ;-)

 34. Björn schreef:

  Waarom doet ze me denken aan Ann Sophie die Black Smoke bracht? Ik denk dat ik de enige ben die dat zal vinden. Maar qua looks enzo trekken ze echt op elkaar, al was Ann Sophie dan wel de betere zangeres met een beter lied ook!

  Voor mij mocht Xuso Jones gaan!

 35. Tena Lady schreef:

  Dat mensen dit mooi kunnen vinden is voor mij onbegrijpelijk! Een beetje onsamenhagend gedreutel in steenkolenengels door een of andere look-a-like van een look-a-like! Ik hoor nauwelijks muziek, wel wat gepingel ergens ergens in de coulissen. Brrr wat een gedrocht!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Dit is juist geen steenkolen-Engels, maar verrassend goed Engels. Steenkolen-Engels vind je in heel veel andere liedjes met geforceerd kleuterrijm. Het Spaanse liedje springt er dan juist positief uit.
   En over smaak valt weinig te twisten. Ik ben al lang blij dat we na de eerste inzendingen eindelijk een nummer hebben waar niet geforceerd is geprobeerd een typisch Eurovisie-liedje te schrijven. Top-3 tot nu toe!

   • riccardo schreef:

    Mwah, behalve het Say yay yeah yeah hooray en nog wat losse flarden versta ik er niet heel veel van hoor. De typische rijmwoorden zijn vervangen door clichématige zinnen als ‘we can climb any mountain’?
    Niet dat het heel veel uitmaakt in dit geval. Zo’n nummer is het niet.

   • RobbieR schreef:

    Ik vind het ook een goede tekst

 36. reprep schreef:

  moet heel eerlijk zeggen, dat ik het nummer na 3x luisteren steeds beter vind worden. Het is zoals ze noemen een grower. Natuurlijk zien de meeste voters het lied maar 1x dus ik weet niet of het enorm gaat scoren. Kwa staging en backing valt er nog veel te winnen, maar als ze Spaanse oproep dit voor elkaar kan krijgen, kan dit toch wel goed uitpakken denk ik.

 37. Boudewijn schreef:

  Ze staat letterlijk drie minuten te krijsen. Afschuwelijk.

 38. Leendert Jan schreef:

  Ik vind hier niets aan. Geen fijne stem, veel geschreeuw en gehups en rommelig gedoe. Misschien verrast het me straks als het op een groot podium mooi wordt gebracht (wellicht huren ze die Giuseppe di Bella ook weer in), maar het liedje kan mij ook na een paar keer luisteren niet bekoren.

 39. Insight schreef:

  Hysterisch zenuwslopend geblèr waarbij een spontane maagzweer ontstaat . Samen met dat out of date oervervelende house piano riedeldeuntje, een zware NO NO

 40. werner schreef:

  tja ik ben verdeeld het ene moment denk ik o leuk spontaan lied en spontaan gebracht en vind ik het leuk,het andere moment denk ik o jeetje wat een druk nummer en druk gebracht en niet zuiver en vind ik het weer niet leuk.
  dus ik begrijp de voor en tegenstanders allebei!

 41. Lilly schreef:

  De lyrics zijn net zo chaotisch als het optreden, maar jeetje zeg, wat een slechte tekst!!!

  Hurray! Say yay yay yay
  Hurray! Say yay yay yay
  Hurray! Say yay yay yay

  Hello hello Mr. Danger,
  No need to be afraid
  I know by heart my shades
  I got the leverage between my braids
  More than a thousand walls above my head
  So every time I fall down face to face
  We go through all mistakes,
  To find a way to go back spade
  I feel like
  My whole life
  I’m still alive
  I feel alive
  I wanna fight
  Won’t face by running
  No no no no
  Won’t face by running

 42. RobbieR schreef:

  En dit is niet de gehele tekst

 43. Kenny schreef:

  De 6 liedjes die ik nu gehoord heb zijn niet echt bijzonder. Hopelijk wordt nog een beetje dit jaar :I Als Douwe Bob maar een prachtig nummer heeft. ;)

 44. Jh schreef:

  Het enige wat ik leuk vind is haar danspasje en energie, te veel geschreeuw, saai nummertje

 45. jim schreef:

  What THe F. is dit!! begint aardig, maar ontaardt dan in een poppekast met rare danspasjes, totale verkrachting van het nummer