Francesca Michielin voor Italië naar Stockholm

Dit vind je misschien ook leuk...

98 reacties

 1. Remco schreef:

  Mooi liedje, maar hopelijk kiest iets als dit (in Italiaans wel) https://www.youtube.com/watch?v=JmfVFPr0ls8

 2. RobbieR schreef:

  Dit vind ik ook mooi, stijgt direct naar nr 1)

 3. RobbieR schreef:

  Meteen maar toegevoegd bij mijn favorieten.
  Mooi liedje hoor, kan het live optreden hier ook geplaatst worden?

  Alvast bedankt,

 4. Gerardmartin schreef:

  Typisch Italiaans poppenstemmetje met zeikerig poppenliedje, niet aan mij besteed.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Is er sowieso wel eens een liedje aan jou besteed? Voorbeelden en links graag!:)

   • Gerardmartin schreef:

    Nee Robbert nog niet maar wat niet is kan nog komen. Ik heb nogal een kritisch gehoor en ben niet snel tevreden met b.v. een computergeluidje plus mager stemmetje. Maar niet getreurd want dit is m’n laatste eurovisiejaar en dan stop ik ermee dus hoef je het niet meer te lezen.

   • Gerardmartin schreef:

    Ik heb bytheway tot nog toe weinig opwekkends gehoord van alle mensen die hier posten over de liedjes die nu bekend zijn. En op een of andere manier vind zo’n beetje iedereen wat uit Italië komt geweldig en ik nou eenmaal niet.

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Maar dan treur ik wel, GerardMartin.

   • Gerardmartin schreef:

    Ik ben er eerlijk gezegd een beetje klaar mee Jan. Dat hele festival zakt met het jaar verder weg in de niksigheid en stelt muzikaal nog zo weinig voor. Het zal allemaal wel zeer eigentijds zijn maar ik behoor niet meer tot de doelgroep.

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Vind ik ook hoor maar al die reacties van songfestivalfans blijven amusant.

   • RobbieR schreef:

    Ben je bezopen Gerard Martin?

   • Gerardmartin schreef:

    Wat is dat Robbie??

 5. RobbieR schreef:

  Nogmaals ik kan het live optreden niet vinden, iemand?

  En dit is super hoor

 6. Sandert schreef:

  Italië 2017?

 7. RobbieR schreef:

  Ja voor mij wel, als Francesca met zoveel overtuiging dit lied brengt tussen al die Engelse ( oh ja dat heb ik al eerder gehoord en ach best aardig) liedjes wel.

 8. Bandido-Georgia schreef:

  Heerlijk nummer dit, ik hoop dat dit ook daadwerkelijk gaat. Het is op het eerste gehoor misschien wat vlakker en minder toegankelijk dan “Il Volo”, maar Italie verdient hiermee toch wel een mooie klassering. Totaalplaatje is in ieder geval al meer dan in orde, en voor nu alvast mijn nummer 1.

 9. Nordman schreef:

  Als dit de Italiaanse inzending is, heb ik nu in ieder geval een nieuwe nummer 1. Voor mij is dit ver uit het beste van de tot nu toe gekozen nummers.

 10. RobbieR schreef:

  Yes meer fans van dit liedje, dit is toch kippenvel..

 11. RobbieR schreef:

  Ook mijn nr 1) ik blijf haar studio en live versie maar continu draaien.
  Ik ben zo blij met dit liedje..en wat een mooie vrouw.

 12. Sannie schreef:

  Ik vind het ook prachtig, ik hou hier van, hopelijk gaat ze met dit liedje.

 13. RobbieR schreef:

  Ria en wat vind jij ervan?

 14. RobbieR schreef:

  En wat komt Italië wederom sterk uit als de finalist land.

  Misschien vind ik dit nog sterker dan mijn andere grote favorieten Marco ( 2013) en Il Volo ( 2015)

 15. Jan de Taalregelman schreef:

  Ik verwacht dat ze in het Engels gaat gezien haar clip Amazing die hierboven ergens is gepost. 100% Italiaans zou me verbazen.

  • RobbieR schreef:

   Jij bent ook altijd zo lekker positief, Jan.

   Dit liedje in het Italiaans, klaar.

   • Jan de Taalregelman schreef:

    En dan zeg ik niet eens dat het zeker 100% Engels gaat worden.

   • RobbieR schreef:

    Jan meneer de taalregelman vind je het wel een leuk nummer als het in de eigen taal is?

    Ik wel, jij ook toch? Nou beiden blij

 16. André schreef:

  Uiterst irritant nummer.

 17. RobbieR schreef:

  Hmmmm dit gaat echt hoog eindigen hoor

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Doet het dan mee ?

   • RobbieR schreef:

    Je kan ook normaal antwoorden mr Taalman.

    Hebben wij eindelijk een pracht Italiaans liedje, moet jij weer tegen zijn.
    Ik hoop dat dit in het Italiaans wordt gebracht, maar ik ben fan van dit krachtig eigen taal liedje.

   • Gilles schreef:

    Ik denk dat Jan bedoelt dat het nummer nog niet vast staat. Ze kan nog een ander lied kiezen.

   • RobbieR schreef:

    Ok dan trek ik mijn woorden weer in :-)

 18. Andre schreef:

  Ja maar ik had vorig jaar de laatste ook op 1 gezet en ik heb wisselende stemmingen hahaha

 19. Willem schreef:

  Italie laat zich wederom niet verleiden om met een ‘modern’ nummer te komen. Dit is waar wat mij betreft het songfestival om draait: elk land stuurt een stukje eigen cultuur in. Ik vind dit werkelijk waar prachtig! Het eerste echt pure nummer dat voorbij komt in het deelnemersveld van 2016 wat mij betreft!

  • Gerardmartin schreef:

   Noem nog eens wat landen met een “een stukje eigen cultuur” Willem?

   • Willem schreef:

    Meer in de zin van: muziek die in dat land populair is. Ik vond Nederland in 2013 en 2014 ook nummers insturen die internationaal klonken maar wel Nederland uitstraalden als muziekland.

   • Gerardmartin schreef:

    Ok, snap ik.

 20. Esmee schreef:

  Een saai liedje.

 21. Hebbuzz schreef:

  Het sanremoliedjes is eenvoudig terug te brengen tot 2.45 en dus onder de drie minuten. Ik vind het zelf wel aardig maar niet bijzonder, beetje te veel herhaling als je het mij vraagt. En af ent oe zingt ze als een geit, te zenuwachtig of zo. Ik hoop op een ander liedje, maar zou met deze ook wel vrede hebben. Zie het niet winnen.

 22. robbert-rotterdam schreef:

  Natuurlijk zit dit liedje in mijn top-5 tot nu toe. Het is nu eenmaal kinderlijk eenvoudig om de liedjes van Wit-Rusland, Denemarken, België, Witkapje met de zwabberende handjes en Zwitserland achter je te laten.
  Toch vind ik het nummer tegenvallen, omdat ik het te vlak vind. Uit ervaring weet ik dat met de juiste harmonieën Italiaanse liedjes me makkelijk kunnen emotioneren, maar dit is nu eenmaal geen ‘Rapsodia’. Het nummer is oorspronkelijk en is zo te horen niet ontstaan uit sluwe berekening. Dat is positief. Maar de melodie gecombineerd met arrangement geeft me op geen enkele wijze kippenvel.

 23. riccardo schreef:

  Ook ik kan hier van langs geen kant een Italiaans meesterwerkje in ontdekken. Het raakt kwalitatief wat mij betreft nergens aan een bepaalde muzikale traditie of hedendaagse stijl. Het heeft de souplesse van een te slappe rosada, voor mij werkt het niet.

  • Gerardmartin schreef:

   Nou ja! Ben benieuwd wat RobbieR wel niet zal vinden van al die kritieken.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Volgens mij heeft Robbie nooit gezegd dat iedereen het met hem eens moest zijn, toch? Ik kan niets absoluuts in zijn berichten ontdekken. Het is toch zijn recht om enthousiast te zijn?

   • RobbieR schreef:

    Hahaha ik was gisteren nu eenmaal enthousiast en iedereen mag vinden wat hij of zij wil.

 24. Jan de Taalregelman schreef:

  Vind ik ook hoor maar al die reacties van songfestivalfans blijven amusant.

  Gerardmartin:
  Ik ben er eerlijk gezegd een beetje klaar mee Jan. Dat hele festival zakt met het jaar verder weg in de niksigheid en stelt muzikaal nog zo weinig voor. Het zal allemaal wel zeer eigentijds zijn maar ik behoor niet meer tot de doelgroep.

  Gerardmartin:
  Ik ben er eerlijk gezegd een beetje klaar mee Jan. Dat hele festival zakt met het jaar verder weg in de niksigheid en stelt muzikaal nog zo weinig voor. Het zal allemaal wel zeer eigentijds zijn maar ik behoor niet meer tot de doelgroep.

 25. Lilly schreef:

  Er is tot nu toe nog steeds geen nummer gekozen, waarvan ik zoiets heb, van dit zou wel eens kunnen gaan winnen straks in mei!
  Er zitten wel wat leuke liedjes tussen, maar dan ook maar gewoon leuk en niks meer…
  Ik wordt zo onderhand wel benieuwd naar wat Douwe Bob ons gaat aanbieden…

 26. Esf2016Stockholm schreef:

  Ik begrijp wel dat dit waarschijnlijk meer bekijks gaat trekken dan de Italiaanse BLØF. Het nummer in het artikel pakt me nog niet echt; ik hoop op een ander, liever wat meer up-tempo nummer.

 27. Ria NL schreef:

  Dat vind ik inderdaad ook, Lily, Ik heb nog geen liedje gehoord waarvan ik het gevoel heb, Dát is het !! Maar er moeten nog veel liedjes gekozen worden, dus wie weet denk ik er over een poosje héél anders over. Wat betreft Italië, ik ben blij dat het niet Stadio wordt, want met de groep en het lied heb ik helemaal niets. Maar ik ben ook niet echt heel enthousiast over Francesca, al vind ik haar liedje best mooi. Ik had meer gehoopt op Annalisa, die ik qua zangeres veel beter vind. Nu is het natuurlijk afwachten of Francesca haar Sanremo liedje gaat zingen, dat ik vrij ontoegankelijk vind of dat ze voor een ander lied kiest. Wel hoop ik dat zij in het Italiaans zal zingen Maar voorlopig staat Albanie bij mij op nr. 1 Ik ben dan ook heel benieuwd naar het lied dat Douwe Bob gaat zingen

 28. Esmee schreef:

  Nog 18 dagen.

 29. Esmee schreef:

  Wat ik wel leuk vind is om de Italiaanse taal te horen. Maar dat geld ook voor het Frans, Spaans en Portugees.

 30. MarkusRotterdam schreef:

  Gerardmartin:
  Ik ben er eerlijk gezegd een beetje klaar mee Jan. Dat hele festival zakt met het jaar verder weg in de niksigheid en stelt muzikaal nog zo weinig voor. Het zal allemaal wel zeer eigentijds zijn maar ik behoor niet meer tot de doelgroep.

  Ik kan me dat wel een beetje voorstellen, het is ook niet meer wat het geweest is. Voor mij persoonlijk omdat het te groot geworden is, en inderdaad, met muziek heeft het soms weinig meer te maken.
  Maar zeg je dat dan word je weggezet als ouwe zure nicht door sommige hier, ha ha ha!
  Ik ga zelf dit jaar nog wel naar Stockholm, maar eigenlijk ook meer omdat ik er nog nooit geweest ben.
  En ach, de sfeer blijft toch ook wel leuk hoor als je er eenmaal bent!

  • Gerardmartin schreef:

   Veel plezier Markus, ik was vorig jaar in Stockholm en vond het een plezierige stad. Vergeet het Abba museum niet, zéér de moeite waard!

 31. RobbieR schreef:

  Gerardmartin:
  Wat is dat Robbie??

  Grapje GerardMartin :-)

 32. RobbieR schreef:

  Het is ook niet meer van hetzelfde, ook ik vind de tijden toen het echt live was, orkestra was en in eigen taal werd gezongen veel beter en charmanter.

  Maar helaas kunnen wij er niet omheen het is en wordt nu eenmaal anders.

  Daarom kan ik zo’n liedje zoals uit Albanië en nu uit Italië beter waarderen.
  Daar werkt men nog met orkest tijdens hen nationaal festival en in eigen taal.

  Dus daar kan ik jullie mening wel mee delen.

  Niettemin is het nog een grote hobby en leg ik mij er ook bij neer.
  En ga mee met de tijd.

  Maar ik ben benieuwd of Francesca met dit liedje komt in Stockholm, ik zal het geweldig vinden als een liedje in eigen taal de top 10) haalt.

  Ps. Emma vond ik een paar geleden niets, dus vond ik het ook niet erg toen het laag eindigde.

 33. robbert-rotterdam schreef:

  We gaan toch niet zeggen dat het ESF altijd geweldig geweest is? Het festival heeft altijd bergen en dalen gekend. Meesterwerkjes afgewisseld met absolute dieptepunten zijn van alle tijden. Gedrochten zoals het nummer van Riva werden door volksjury’s op de eerste plaats gezet, terwijl goede nummers vaak op een van de laatste plaatsen eindigden. Altijd zo geweest. Ik vind juist dat in de laatste jaren dit weinig meer voorkomt binnen het ESF. Goede nummers komen altijd wel bovendrijven. Dit jaar is het nog wat wachten op de echte toppers, maar ik wanhoop nog niet. Eigenlijk zijn er elk jaar maar een stuk of 10 nummers die ik echt leuk/ goed vind. De rest is voor mij omlijsting. Dat is altijd zo geweest en zal ook dit jaar zo zijn. En dat vind ik NIET erg. Mogelijkheid voor live muziek mis ik wel erg. Voor mijn oren vind ik dat niet meteen erg, op de band staan de instrumenten er wel goed op, maar het is visueel vaak zo’n achterlijk gezicht: die playbackende gitaristen bijvoorbeeld op het podium die dan ook nog niet eens ingeplugd zijn. Live zingende backings worden op hun beurt dan weer in het donker gezet. Dat vind ik de wereld op z’n kop. De ontwikkeling naar nadruk op visualisering vind ik een achteruitgang. Het hoort aan de ene kant bij deze tijd, maar schiet te vaak door. Voor de rest is het nog steeds mijn show waar ik elk jaar weer vol enthousiasme naar uitkijk. Dat ‘vroeger was alles beter’ gaat voor mij niet op. Er zijn altijd golfbewegingen geweest met goede en slechte ontwikkelingen. Een van de prima ontwikkelingen van de laatste jaren vind ik de (gedeeltelijke) indamming van diasporavoting en circusacts door de herinvoering van jury’s. Ik ben ervan overtuigd dat de overwaardering van het visuele ook nog wel eens aan bod komt bij de EBU.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Ik kon toen tenminste nog horen uit welk land een bijdrage kwam. Dat maakte het interessant. Nu komt het meeste uit The United States of Europe. Een festival met alleen grijstinten.

   • Gerardmartin schreef:

    Klopt Jan!

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Hangt ervan af. Als je alleen de taal als criterium neemt, dan wel. Ik vind juist dat het aantal genres in de muziek binnen het ESF is toegenomen en ook de productie van de liedjes is diverser. Wat dat betreft juist meer kleur en minder grijstinten. En uiteindelijk kun je ondanks de eenheidstaal, Engels, wel vaak horen waar een inzending vandaan komt, eenvoudigweg omdat bepaalde genres in bepaalde landen populair zijn. Voor mij komt het uiteindelijk er op neer dat een liedje en een taal een goede eenheid vormen. Voor mij dus liever geen jazzy song in het Kroatisch of Pools, maar een typische balkan-ballade wil ik absoluut niet in het Engels horen, maar in de eigen taal.

  • Bandido-Georgia schreef:

   Ik vind het ESF zoals het nu is eigenlijk juist beter. Natuurlijk is dat subjectief, maar het is uiteindelijk een grote entertainmentshow, en ik vind het knap dat het met de tijd is meegegaan. Net als in de jaren 80/90 is er nog altijd ongeveer 25% van de liedjes die ik na afloop nog weleens beluister. Er zijn nu ook pareltjes en draken van nummers, net als “toen”. Maar ik vind bv de landen van de voormalige USSR en Joegoslavie echt een verrijking. Alles was een beetje ingekakt, en dankzij de oude taalregel was het elk jaar weer Ierland, VK en Malta dat het goed deed. Over voorspelbaar gesproken. Gelukkig is dat voorbij en mogen landen de taal van de internationale popmuziek gebruiken als ze dat willen, en ik vind dat dat de kwaliteit over het algemeen ten goede is gekomen. Die muffe spruitjesgeur van weleer is er nu gelukkig definitief vanaf.

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Je hebt dus graag 40 keer de BigMac met wiet-geur dan de heerlijkste gerechten uit heel Europa, Israël en Australië…..

   • Jan de Taalregelman schreef:

    graag = liever

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Ik denk dat het een illusie is te denken dat we ‘toen’ alleen maar de heerlijkste gerechten voorgeschoteld hebben gekregen. Qua taal was het rijker, zeker. Maar waarom hoor ik van jou nooit eens muzikale argumenten?

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Wanneer horen we eens live muziek op het songfestival ?

   • Bandido-Georgia schreef:

    Volgens mij kijken/luisteren we kennelijk al jaren niet meer naar hetzelfde festival. Ik zie elk jaar namelijk nog allerlei verschillende stijlen/genres de revue passeren. En ja, het ene spreekt je meer aan dan het andere. Maar dat was de afgelopen decennia altijd al zo.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik vind het design mooi, maar altijd maar afwachten hoe iets er op de tv uitziet.

 34. Kenny schreef:

  Mijn top voor nu:

  1. Ierland
  2. Wit-Rusland
  3. België
  4. Denemarken
  5. Albanië
  6. Spanje
  7. Italië
  8. Switzerland
  9. Malta
  10. Oostenrijk

 35. He1n schreef:

  Kabbelt wat door maar wat een mooi nummer…dit is nou echt een een song en een mooie stem hoor.

  • Jadus schreef:

   Het is een goed nummer, maar live was het niet zo geweldig. Misschien kwam het door de zenuwen (maar dat zal in Stockholm niet minder zijn).

   • RobbieR schreef:

    Ik vind juist dat zij het overtuigd zing, en ach die noot die zij af en toe mist.
    Er zijn artiesten ( kijk naar Zweden) die niet of nauwelijks kunnen zingen en met hulp van dansers, medezangers het proberen af te leiden.

 36. RobbieR schreef:

  Ik hoorde dat het officieel isdat zij met dit liedje komt.

 37. Betty*Beyond schreef:

  meh…..

 38. Bandido-Georgia schreef:

  Robbert-Rotterdam:
  Ik denk dat het een illusie is te denken dat we ‘toen’ alleen maar de heerlijkste gerechten voorgeschoteld hebben gekregen. Qua taal was het rijker, zeker. Maar waarom hoor ik van jou nooit eens muzikale argumenten?

  Precies!

  • RobbieR schreef:

   Ik vond het met orkest veel echter en het arrangement mooier overkomen destijds.

   Natuurlijk zaten er ook draken van liedjes tussen.
   Nogmaals ik ga mee met de tijd en ja heel goed dat er er meer diversiteit in liedjes te vinden is.
   Maar ik vond de jaren met orkest en eigen taal meer charme hebben.

   Nu is het meer muziekband.

   Maar ik ben en blijf fan van het Eurovisie songfestival :-)

 39. Leendert Jan schreef:

  Mocht dit liedje voor Italië gaan dan zie ik dit wel ver komen. Het is wel een beetje kabbelend, maar in elk geval een echt lied en ze heeft een mooie stem. Ik luister hier wel met plezier naar.

 40. Alex Bakhri schreef:

  Toch wel 4 Michielinsterren waard.

 41. Insight schreef:

  MOOI ! de aller”beste”song tot nu van alle inmiddels uitgekozen inzendingen en bovenal geluk dat de San Remo winnaar niet wilt gaan. Hopelijk wordt dit ook wel het lied waarmee Francesca uitkomt voor Italië.

 42. Esmee schreef:

  Francesca zou hebben gezegd dat ze in het Engels naar het songfestival wil. Nog niet bekend met welk nummer.
  Jammer van de It. taal.

  • RobbieR schreef:

   Als dat zo is duikelt zij van mijn nr 1) een stuk naar beneden..

   Zal belachelijk zijn.