Italië kiest vanavond winnaar Sanremo (en misschien de ESF-kandidaat) [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Matje schreef:

  In tegenstelling tot veele hier vind ik dit jaar van hoge klasse. Veel mooie composties met ijzersterke , meeste wel erg melancholisch, teksten . Ook wel wat oudgedienden hier in lijn waarvan de meeste nog niet uitgeblust zijn. Hellaas gaat dit niet op voor Patty Pravo , dame waar geen bloed maar botox door haar aderen gaat en waarvan haar stem nog maar een fraktie is van haar goude glorie. Lied van haar vind ik een van de sterkste van vanvond en stiekem zal ik het helemaal geweldig vind om haar in Stockholm te zien.

 2. Sandert schreef:

  Mijn verwachtingen zijn hooggespannen, want Italië is de laatste jaren mijn favoriete songfestivalland. Zowel Marco Mengoni, Emma Marrone en Il Volo had ik bovenaan mijn lijstje staan (hoewel Emma live zwaar tegenviel).

  Zou misschien leuk zijn om Enrico Ruggeri na 23 jaar terug te zien op het songfestival.

 3. Ria NL schreef:

  Ik vind het over het algemeen tegenvallen dit jaar. Ook ik ben een groot liefhebster van Italiaanse muziek en ik vond Il Volo vorig jaar en Marco Mengoni een paar jaar geleden geweldig. Emma vind ik ook een goede zangeres maar haar songfestivalliedje vond ik zwaar tegenvallen. Voor dit jaar hoop ik op een overwinning en een esf deelname voor Annalisa of Giovanni Caccamo en Deborah Iurato . Ook Enrico Ruggieri vind ik wel goed. Ik ben benieuwd….

 4. Roel schreef:

  Ik zie Venetiaanse maskers met veren op de achtergrond. DB heeft de clip geschoten voor het Songfestival. Op 4 maart mogen we het resultaat bekijken.

 5. Hebbuzz schreef:

  Ik vindt het dit jaar tegenvallen qua kwaliteit, geluukkig zijn de slechte al uitgevallen, maar toch staat er niet meteen een top 10 kandidaat in de finale vanavond. Ben beetje bang dat Patty Pravo of Elio e la Storie Tese heel hoog gaan komen. Of een van de vele uitgedienden. Ik zou voor jong en kwalitatief gaan. Tekstueel heb ik me er niet in verdiept. Maar muzikaal vond ik Enrico Ruggiero, Annalise, Arisa, Noemi en Dolcenera nog het meest interessant. Voor Stockholm zou Bernabei waarschijnlijk een goede kandidaat zijn. Enfin ik wacht het resultaat wel af.

 6. RobbieR schreef:

  Annalisse en Allessio vind ik prachtig.
  Patty Pravo vind ik geweldig, maar volgens mij komt het niet goed uit de verf.

 7. Esmee schreef:

  Wie gaat er winnen, de schreeuwlelijk of het duo?

 8. RobbieR schreef:

  Bah jammer niet mijn favorieten naar de finale

 9. Esmee schreef:

  De schreeuwlelijk dus!

 10. Gert Waterink schreef:

  Ik hoop dat Rai 1 alsnog Dolcenera aanwijst. Ik was met stomheid geslagen dat dit nummer maar 15e werd op 16 finalisten. Prachtige soulballad en genoeg internationale allure had dat liedje. Beetje Alicia Keys-achtig.