Jamie-Lee Kriewitz zingt ‘Ghost’ voor Duitsland

Dit vind je misschien ook leuk...

60 reacties

 1. Remco van den Berg schreef:

  Weer een nietszeggend liedje. Wel de beste van de andere twee finalisten.

  Mijn voorkeur ging uit naar:
  Ella Endlich – Adrenalin
  Joco – Full Moon
  Gregorian – Masters Of Chant
  Keøma – Protected

 2. Jadus schreef:

  Een heel saai lied. Het enige licht catchy stuk lijkt zo gejat uit ‘Umbrella’ van Rihanna.

 3. J1. schreef:

  Beste keuze…als dit in Stockholm wordt gepresenteerd met veel rook en bijpassende graphics zie ik Duitsland wel in het linkerrijtje van het scoreboard eindigen..

  • Wim1970 schreef:

   Echt? Ik zie Duitsland bij de laatste 5 eindigen, zeker als ze dat ding op haar kop blijft houden, wat een kinderlijke verschijning.

 4. Daan schreef:

  Zou ze doorhebben dat Japanners een schijt hekel hebben aan weebs zoals zij? Meid, doe normaal, je bent Duits, haal die panda en die “anime” dingen van je hoofd en doe een normale jurk aan. Echt.. Het nummer is goed maar als ik naar haar outfit kijk kan ik dit niet serieus noemen. Ann Sophie was mijn favo vorig jaar, dit is maximal plaats 25.

 5. RobbieR schreef:

  Matige Duiste finale, maar wel gewonnen door het beste liedje.
  Was mijn favoriet.

 6. RobbieR schreef:

  Liedje zal zo van Lana Rey kunnen zijn.

 7. Deniz schreef:

  Weer een leuk lied! Ik ben hier superblij mee.
  Mensen zijn veel te negatief. Veel mensen hebben dan toch gelijk als ze zeggen dat Nederlanders een klaagvolk zijn. Sommige staan gelukkig wel open voor liedjes, maar veel niet (en vooral hier niet) Geen haat, maar gewoon iets dat me opvalt.

  • loic schreef:

   Nog steeds België voor mij nr 1

  • Jadus schreef:

   Nederlanders kunnen inderdaad flink zeiken, maar wat is er nou leuk aan dit nummer? Ik snap het echt niet. Ik vind het gewoon een slecht popliedje, en ik hou enorm van goede popliedjes ;)

   • Deniz schreef:

    Ik vind het vooral heel modern. Iets wat je zou kunnen horen in bijvoorbeeld Amerika ofzo. Het is best catchy, je kan het lekker makkelijk meezingen. En Ghost bouwt heel mooi op. Het is simpel maar voor heel veel mensen wel effectief.

    Natuurlijk is het iedereen zijn eigen mening, maar ik vind zelf dat het lied nu al te veel haat krijgt. ;)

 8. Insight schreef:

  Dit gaat top3 scoren in stockholm.
  Full moon sprak mij persoonlijk het meeste aan maar jammer vd act kwam niet over.

 9. Gerardmartin schreef:

  Dat kan jij wel vinden Deniz, maar niet iedereen heeft dezelfde smaak. Een onzeker fragiel stemmetje met een rampetampliedje, meer is het niet. Leuk voor onder de afwas maar beslist geen winnaar.

  • Deniz schreef:

   Ik zei ook niet dat het een winnaar was. Maar ik vind het zelf heel goed. (Tja, ik heb het een beetje uitgelegd bij Jadus) en natuurlijk snap ik dat iedereen een eigen mening heeft, maar sommigen, klagen over elk lied en alles dat erbij hoort ;)

 10. Wim1970 schreef:

  De minst slechte vd 3, maar gaat echt geen potten breken. Bottom 5.

 11. Martin schreef:

  Prachtig!!! Echt heel prachtig!

 12. Lilly schreef:

  Intussen is het Franse lied ook bekend:
  http://linkis.com/www.youtube.com/TIO9O
  En moet zeggen dat klinkt best goed:))

 13. Nordman schreef:

  1. Wat een matige finale.
  2. De presentatrice maakte veel goed.
  3. The common linnets hadden moeten winnen in 2014, punt.
  4. Blij dat Alex niet heeft gewonnen.
  5.Terechte winnaar. Vind het een mooi lied. Refrein blijft me bij, en de kleding van de zangeres ook. Geen idee of het gaat scoren of laag eindigt. Denk eigenlijk dat er een top 10 in zit.

  • peter31 schreef:

   Ik sluit me hier helemaal bij aan :-)

   • Wim1970 schreef:

    Punt 3: Heb zelfs het geluid uitgezet toen de Common Linnets optraden, kan het nummer nog steeds niet horen. Voor mij onbegrijpelijk dat het 2e is geworden. Zweden had in 2014 moeten winnen, punt.

   • Jadus schreef:

    Ik heb ook het geluid uitgezet, maar dat komt omdat ik de versie met JB Meijers gewoon vals vind. Maar de muzikale chemie tussen Ilse en Waylon, een briljante tekst en een bedrieglijk simpele melodie en groove heb je allemaal niet gehoord in 2014? Zoveel meer emotie ging daar vanuit dan van Undo, dat meer een soort zangles leek.

   • Trudy schreef:

    Wim, heb je al wat van je Griekse vriendje gehoord? Groetjes, Trudy

 14. henk schreef:

  Volgens mij is dit nummer het meest kansrijke van de Duitse Finale, dus terecht gewonnen. Zij won met ditzelfde nummer GHOST toch ook The Voice Of Germany? Ik moet zeggen dat ik van alle nu ingezonden nummers één van de kansrijkste vindt………

 15. henk schreef:

  Ooooohhh de Franse inzending is G O E D……..Bedankt voor de link, Lilly! Die ga ik plaatsen op hitzound.com !

 16. riccardo schreef:

  Ik vind dit niet verkeerd. Misschien niet all round genoeg voor de allerhoogste plaatsen. Er valt nog van alles over dit optreden te zeggen bijvoorbeeld dat het niet overal even stemvast is, de act. Toch denk ik dat Duitsland hier goed weg mee kan komen. Voor mij bij de leukere tot nu toe, misschien niet het beste.

 17. leo schreef:

  De beste Duitse inzending sinds Lena!

 18. Bjorn schreef:

  De Franse inzending is echt goed!!

 19. Hebbuzz schreef:

  Lijkt geen onaardig nummer te zijn. Frankrijk klinkt beter. Beiden geen winnaar. Beide nummers hebben goede podium wel nodig om een juiste pakkende sfeer over te brengen.

 20. Lilly schreef:

  Ik voelde eigenlijk helemaal niks bij Jamie Lee haar optreden, laat staan dat de tekst van het liedje binnengekomen is.
  Persoonlijk denk ik dat er veel zaken erg afleiden in deze act, waardoor de juiste emotie bij dit lied niet gepakt wordt.
  Ik voelde er als tv kijker geen verbinding mee, als ik terugdenk aan wat ik dacht tijdens het optreden, dat is dat echt waarom is ze zo gekleed? Wat is de connectie met het lied en hoe ze eruit ziet?
  Het optreden vond ik ook wat statisch, en donker, en wat echt opviel was zij in haar pakje, daar lag de nadruk op, dat viel erg in het oog voor de kijker, en daar was ik het hele lied naar aan het kijken eigenlijk..
  Na het optreden, eigenlijk geen idee waar het lied overging of wat ik erbij voelde…Maarja die outfit, ik weet nog precies hoe die eruit zag.

 21. xxx schreef:

  Ik denk dat dit lied goed kan gaan scoren. Mocht de Vlaamse de finale bereiken zal ze hier niet aan kunnen tippen.

 22. Peter schreef:

  Ben bang dat het een dramatisch jaar gaat worden. Wat een draak van een nummer en wat heeft dat kind ‘geen’ uitstraling zeg. Wat mij betreft 0 punten dit jaar alsmede de Spaanse inzending, diep bedroevend.

 23. Leendert Jan schreef:

  De coupletten vind ik sterker dan het refrein, de opbouw is mooi en dan komt het in het refrein niet echt op gang. Ze heeft een prima stem, maar het is wel echt een onervaren 17-jarige om te zien. Sympathiek maar zet het podium niet echt in vuur en vlam; daar helpt een kek pakje niks aan. Tja ik weet het niet helemaal. Echt geen vervelend liedje maar ik kan met niet voorstellen dat Duitsland hiermee hoog gaat eindigen.

 24. Jan Greeve schreef:

  Jamie-Lee gaat dus echt wel scoren.

 25. Alrightguy schreef:

  De studioversie deed me niet zo veel maar met de live versie gister avond vind ik het nummer boven zich uit stijgen. Wat een goede stem heeft Jamie-Lee. Toch wel tevreden met de uitslag al had ik op voorhand andere favorieten. Avantasia kwam niet echt over op het podium en Joco was de act inderdaad niet spetterend. Het blijven wel geweldige nummers. Ik ben benieuwd hoe Ghost het er uiteindelijk in Stockholm vanaf gaat brengen.

 26. Kenny schreef:

  Iedereen moet nu wel de positieve kant zien van alle inzendingen die nog komen. Als het zo doorgaat met de liedjes dan kan Nederland zeker de finale halen :D

  • Max Mark schreef:

   Natuurlijk haalt NL de finale! Als dat af moet hangen van nummers van andere landen… ‘we’ komen gewoon met een ijzersterk nummer waar niemand omheen kan!

 27. Lilly schreef:

  Ik lees net op de Facebook paging van Eurovisie songfestival dat het nummer van Douwe Bob a.s vrijdag te horen zal zijn????

 28. Lilly schreef:

  Klopt ook, ben nog niet wakker geloof ik hahahaha…:)))

  Lilly:
  Ik lees net op de Facebook paging van Eurovisie songfestival dat het nummer van Douwe Bob a.s vrijdag te horen zal zijn????

 29. Joss schreef:

  Kandidaat om tussen plaats 21 en 25 te eindigen !!!

 30. He1n schreef:

  Het beste nummer van allen. Dacht eerst dat die man zou winnen. My god.
  Lekker nummer hoor alleen ze moet niet de laagte ingaan…daar gaat het even fout.
  De presentatrise maakte het allemaal beter????? My god wat een hysterisch schreeuw-wijf. Zum kotsen.
  Nee hoor..matige finale maar de beste heeft gewonnen en uh die kleding????leuk…decor….prachtig.

 31. robbert-rotterdam schreef:

  Positief:
  -De zangeres kan zingen
  – Het lied brengt sfeer over
  -De productie is ontegenzeggenlijk modern

  Minder:
  – Het lied heeft geen enkele ‘hook’. Is weinig pakkend tijdens een eerste luisterbeurt.
  – Het lied ontwikkelt zich te weinig in de 3 minuten, bloeit niet open en blijft hangen in de sfeer. Dat vind ik te weinig voor een potentiële winnaar.

  Mijn eindconclusie: Geen slecht nummer, maar er is meer nodig om een miljoenenpubliek te veroveren. Misschien kunnen ze nog meer doen om de sterke kant van de bijdrage, de sfeer, door staging, camerawerk en regie te benadrukken. De common linnets konden dit, dus waarom Jamie Lee niet?

  • Jadus schreef:

   ‘De common linnets konden dit, dus waarom Jamie Lee niet?’

   Omdat het nummer van The Common Linnets vele malen beter was?

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Vergeet niet dat het nummer van de Common Linnets vanaf het begin nauwelijks was opgevallen. Van de 40 landen, bleven ze bv bij de bookmakers maar op de 25e tot 30e plaats staan. Bijna niemand gaf een stuiver om hun kansen. Pas toen het podiumplaatje onthuld werd (en dat was pas in Kopenhagen zelf) begonnen ze in achting te stijgen. Ook de commentaren hier waren niet onverdeeld positief.

   • Jadus schreef:

    Ja ach, de commentaren in Nederland zeggen me niet zoveel, net als de bookmakers… toen ik ze bij DWDD zag dacht ik: goed liedje, wat krakkemikkig uitgevoerd, benieuwd naar de studioversie. En toen ik die hoorde was ik meteen verkocht, dat was zo sterk. Het is een gevoel, een goed nummer moet een ziel hebben. Dat gevoel heb ik bij Jamie-Lee niet bepaald.

 32. Ria NL schreef:

  Ik ben blij met deze inzending voor Duitsland, het was mijn favoriet.

 33. Bandido-Georgia schreef:

  Ik vind dit best interessant, en vooral mooi om naar te kijken. Het totaalplaatje klopt, en dat maakt het nummer beter dan de studioversie doet vermoeden. Wel moeilijk om in te schatten wat dit gaat doen, het kan beide opgaan voor Duitsland denk ik. Wel heeft naar mijn mening het beste nummer gewonnen dat er bij zat. Ella Endlich viel vooral tegen, terwijl ik dat nog wel de beste kansen toedichtte.

 34. JH schreef:

  Ik heb inmiddels een keer of 4 naar dit nummer geluisterd, maar als je me vraagt Ghost te zingen lukt dat niet, blijft bij mij totaal niet hangen, niet spannend. Voor mij geen toppositie voor dit nummer

 35. Ruben schreef:

  @KeithM twitter.com/KeithM While Germany was picking a very ordinary #eurovision entry,France just unveiled its FAR superior song for Stockholm

  Waarom nog geen nieuws over Frankrijk ?

 36. Henk Jan schreef:

  Dit zou 0 punten moeten krijgen in plaats van Ann Sophie, die écht een goed nummer had vorig jaar. Vreselijk dit. Die The Voice winnaars hebben het gewoon niet. Het ontbreekt de meesten aan podiumervaring. Dat is duidelijk zichtbaar bij dit grietje.

 37. jim schreef:

  Ik vind dit nummer erg intrigerend… het plaatje klopt, zoals iemand hier boven mij ook al zei… dit is belangrijk voor het publiek/jury .. dat het plaatje klopt, het nummer is mooi gezongen, modern, zeker niet cliché.. ik denk dat dit wel zeer degelijk gaat eindigen…

 38. Hebbuzz schreef:

  Ze heeft een karakteristieke stem, en hoewel ik doorgaans talentenjachtkandidaten meestal wat extra afwaardeer vanwege hun neppigheid, heeft deze tante wél wat in huis. Liedje en manier van zingen hebben wel iets van Lana del Rey en Lorde. Live moet ze uitkijken dat ze niet teveel gaat ‘geiten’.

  Kan me niet zo druk malen over het afbreukrisico van de kleding. Immers Lordi en Conchita Wurst hebben bewezen dat je juist met een bizarre outfit juist winnen. Je wordt in ieder geval beter onthouden dan wanneer je nu nog met een wisseltruc- of laserprojectiejurk komt aanzetten. Joan Franka had met een wél goed optreden ook zeker de finale en mogelijk daar zelfs het linkerrijtje gehaald.