Douze Points 2016 [18]: Malta

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. J1. schreef:

  Ik snap echt niet dat deze inzending zo hoog staat bij de bookmakers (misschien omdat Ira Losco in 2002 de 2e plaats behaalde??).Ik vind het een zeer middelmatig nummertje,vind Ira Losco ook geen fijne zangeres..(vind haar ook iets “neps” hebben…) Zou er niet van staan te kijken als dit nummer een stuk lager eindigt dan verwacht wordt…

  1.Tsjechie/2.Rusland/3.Nederland/4.Cyprus/5.Bosnie/6.Finland/7.Griekenland/8.Kroatie/9.Oostenrijk/10.Hongarije (deze landen wat mij betreft dus door naar de finale)
  ———————————————————————-
  11.Estland/12.Azerbeidzjan/13.IJsland/14.Armenie/15.Malta/16.Moldavie/17.San Marino/18.Montenegro

 2. MarkusRotterdam schreef:

  Als ik zou moeten kiezen zou ik wel voor Chameleon gegaan zijn, want deze inzending charmeert me al helemaal niet. Even denk je een leuk refrein te gaan horen, maar vervolgens wordt er zoveel uit de kast getrokken dat het een beetje rommelig en schreeuwerig wordt.

 3. Br@m schreef:

  Je kunt je afvragen waarom men nog voorrondes en nationale finales houdt als men nadien ineens besluit om niet de winnende song af te vaardigen maar iets geheel anders. Wit-Rusland had er een aantal jaren geleden ook een handje van om zo’n constructie toe te passen. Ik vind het eigenlijk niet kunnen want naar bv. televoters toe is het een vorm van volksverlakkerij. Zij hebben eigenlijk voor niks hun stem uitgebracht.
  Dan naar “Walk on water”; een prima lied dat mits live goed vertolkt zeker de finale moet kunnen halen. Zou maar zo in de top 10 kunnen eindigen.

  Eindstand eerste halve finale:
  1. Rusland
  2. Armenië
  3. Oostenrijk
  4. Malta
  5. Kroatië
  6. Tsjechië
  7. Azerbeidzjan
  8. IJsland
  9. Cyprus
  10. Hongarije
  11. Estland; 12. Nederland; 13. Bosnië-Herzegovina; 14 Finland; 15. Moldavië; 16. San Marino; 17. Griekenland; 18. Montenegro.

 4. Marc schreef:

  Ik ben hier ook niet zo kapot van! Het begint wel aardig maar na ruim een minuut ben ik het wel zat! Ben ook erg benieuwd hoe dit live uitgevoerd gaat worden. Wat mij betreft net wel net niet finale, en dan daar eventueel middenmoot!
  1 Oostenrijk 2 Nederland 3 Rusland 4 Tsjechië 5 Kroatie 6 Hongarije 7 Azerbeidzjan 8 Estland 9 Armenië 10 Malta/Cyprus

 5. Sake schreef:

  Nee, absoluut “not my cup of tea”.

 6. youri schreef:

  Goed nummer. Stukken beter dan Chameleon. Hoop wel dat ze goed en zuiver zingt tijdens de semi. Waarschijnlijk gaat het wel door om misschien wel in de top 10 te eindigen. We will see

 7. harm stirnberg schreef:

  Mijn top 18
  1. Rusland 2. Nederland 3. Kroatië 4. Oostenrijk 5. Tsjechië 6. Armenië 7. Ijsland 8. Cyprus 9. Malta 10. Azerbeidzjan 11. Hongarije 12. Finland 13. Estland. 14 Bosnië-Herzegovina 15. Moldavië 16. Griekenland 17. San Marino 18. Montenegro. Succes voor alle 18 landen.

 8. Dennis schreef:

  Jeetje………….Ik vind het toch een middelmatignummertje wat rommelig overkomt……………
  Wel of geen finale…………………. Afhankelijk van haar optreden……….. Jury zal hier niet zo snel voor gaan……… De televoters daarin tegen wel………………..
  Van mij mag het blijven hangen………………..
  De 10 finalisten zijn voor mij: 1. IJsland 2. Oostenrijk, 3. Rusland, 4. Tsjechië, 5. Azerbeidzjan 6. Kroatië 7. Armenië 8. Cyprus, 9. Bosnie-Herzegovina en op 10. Nederland

 9. Bandido-Georgia schreef:

  Ik begrijp dat dit een fanfavoriet is, maar niet van mij. Volgens mij is Ira Losco buiten Malta ook helemaal niet zo bekend, in ieder geval niet bij de niet-ESF fans. Zingen kan ze wel en uitstraling heeft ze ook, maar dat kan dit middelmatige nummer niet redden. Ik vind er niet zoveel aan en gezien de rest van de nummers in deze semi, zou het toch zomaar kunnen dat dit niet doorgaat. De “Marlain Angelidou” van 2016?

 10. Leendert Jan schreef:

  Ik begrijp dit ook echt totaal niet. Wat een rommelig baggernummer, veel te veel bij elkaar geveegd en dan ineens is het afgelopen. En zo goed zingt ze helemaal niet. Ze heeft zeker charisma, maar het nummer is echt verschrikkelijk en hoeft van mij absoluut niet naar de finale.

 11. Eddy schreef:

  Waarschijnlijk bestaat er een ‘appje’ ‘hoe prefabriceer ik een songfestivallied’ en hebben de Maltezen daar heel veel geld voor betaald. Dit is zo nep! Op de koop toe is de zangeres fenomenaal pretentieus .. als ze nu nog een greintje talent had! Zelfs dat niet. Qua uitstraling staat ze diametraal tegenover het naturel van een Zoë of Jamala. Dit is voor mij nog veel en veel slechter dan San Marino. Daar heb ik een lekker ‘tongue in cheek’-gevoel bij … hier is het allemaal ‘copy paste’ en helemaal in hetzelfde straatje ziek als Rusland en Hongarije … Muziek op maat van een bepaald, door types als Wurst gedomineerd, gay ESC-niche publiek … bedroevend!

 12. Gerardmartin schreef:

  Bij dit nummer blijft m’n gehoorapparaat ook uit staan, volgende aub!

 13. Gerardmartin schreef:

  Ik vond het nummer van Wurst wel tig keer beter dan deze riedel hoor Eddy.

 14. robbert-rotterdam schreef:

  Geen prettig nummer. Het voelt alsof het te veel tegelijk wil. Arrangement is overvol, waardoor het erg chaotisch overkomt..Ik zou niet weten waarom dit zich zou kwalificeren.

 15. Nordman schreef:

  Walk on water greep me niet op het eerste gehoor. Nu ik het vaker heb gehoord, vind ik het nummer beter geworden. Ik zie er geen winnaar in op dit moment, daarvoor mis ik iets in dit nummer en eerlijk gezegd vind ik Ira ook niet geloofwaardig, er iets afstandelijks als ik haar videoclip en optredens bekijk. Ik hoop dat ze me live wel weet te raken. Voor mij wel een gegarandeerde finalist. 22/43

 16. johan schreef:

  dit vind ik echt niks en dit gaat echt niet naar de finale.
  In dit lied zit helemaal niks.
  Volgend jaar beter malta

 17. riccardo schreef:

  Leuk voor in een jaren 90/00 compilatie met eendagsvliegjes die toen al een beetje fout waren maar voor het moment toch leuk. Ik vermoedt dat het zich wel kwalificeert. Niet het soort nummer dat mensen thuis gaan analyseren op muzikale kwaliteit maar op entertainment.

 18. Amand schreef:

  Ik vind hier ook niks aan, slecht nummer, ligt absoluut niet lekker in t gehoor. Van de sprankelende spontane Ira Losco uit 2002 is weinig van over… Gaat niet naar de finale

 19. Hebbuzz schreef:

  Typische Molly compositie (rommelig en niet instant behapbaar), typische Celine Dion manier van uptempo zingen (niet fijn), neptieten, botoxwangen, en een zangeres die buiten Malta alleen op cruiseschepen oude mannen vermaakt…

  Mij doet het nummer niks, en ik denk dat dat ook voor veel televoters en vakjuryleden gaat gelden. De Xandee van 2016.

 20. Michael Adam schreef:

  Dit doet me ook niks. Zoals al veel gezegd: te in elkaar geknutseld, maar uiteindelijk krijg je dan een lied dat nergens naartoe gaat.

 21. Ria NL schreef:

  Ik vind dit lied wel beter als Chameleon en ik zie het ook wel de finale behalen, maar verder ben ik het helemaal eens met Br@m.

 22. Insight schreef:

  , ..oh wacht .. er is een leuker liedje, laten we dat dan maar doen. De stemmer komt bedrogen uit en moet er ook nog voor betalen om besodemietert te worden. Bovendien is het er met deze keuze ook niet beter op geworden.
  Geen finale ,

 23. Insight schreef:

  De televoter is gewoon besodemietert waarvoor ze ook nog eens moesten betalen. Bovendien is het met deze keuze niet beter op geworden. Helaas zal dit wel doorgaan maar eindigt ergens in de 2e helft van de finale

 24. Placide schreef:

  Neen, dit gaat hem toch echt niet worden.

 25. he1n schreef:

  vreemd..ik vind dit top,goeie stem,lekker nummer

 26. Jadus schreef:

  Als ik de titel lees moet ik steeds aan dat nummer van Milk Inc denken. Dit nummer is een Melodifestivalen-afdankertje, en zo klinkt het ook. Veel te hoog gewaardeerd door de bookies.

 27. Gerardmartin schreef:

  Het wordt nooit wat met Malta…😢

 28. Dick schreef:

  Vond haar 7th wonder destijds enorm overgewaardeerd. Het zou een wonder zijn als deze bijdrage de finale haalt. Vind het helemaal niks.

 29. Pieter schreef:

  Kijkt ze nou gewoon scheel op die foto??

 30. DenizNL schreef:

  Heel goed lied en kanshebber om te winnen. Het is modern, maar daar houden de meesten hier niet zo van heb ik begrepen. En Ira is ook gewoon een leuke en aardige vrouw.