Douze points 2016 [20]: Polen

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. youri schreef:

  Opzich wel een aardig nummer. Nog steeds jammer dat Margaret niet heeft gewonnen. Denk wel dat dit de finale haalt om daar rond de 15/16/17/18 e plaats te eindigen ofzo….

 2. J1. schreef:

  Best een mooi nummer,goeie zanger (doet me soms btje denken aan Conchita Wurst…).Het komt bij mij minder “binnen” dan bijv. de ballad van Tsjechie,maar ik vind dit zeker een finalewaardige bijdrage!

  1.Letland/2.Polen

 3. Br@m schreef:

  Prima bijdrage; vind zijn stem erg mooi al kan ik me ook voorstellen dat anderen dit een mierzoet nummer vinden. Voor mij in ieder geval één van de betere bijdrages uit deze 2e halve finale. Mijn nr. 5 van de 19.

 4. Nordman schreef:

  De zanger is beter dan het nummer. Prachtige stem, klinkt als in de studioversie. Het jaren 90 lied vind ik behoorlijk oké. Het staat bij mij op een 9e plek in deze semi. Finale moet mogelijk zijn. 27/43

 5. Leendert Jan schreef:

  Hier vind ik dus helemaal niets aan. Wat een draak van een lied, wat een verschrikkelijke zielloze synthesizer op de achtergrond, wat een vervelende jankerige zanger die drie minuten lang geen moment doseert en alleen maar meer gaat schreeuwen bij de obligate modulatie. Één van de laatste plekken in deze semi wat mij betreft.

 6. Insight schreef:

  Corny all over ..Zum kotsen . Polen had eigenlijk geen keus , behalve Edyta.

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Afgrijselijke bijdrage.De zanger is niets mis mee, maar zijn lied is zo gemaakt mierzoet, vooral met die fotomodellen op het podium die zogenaamd de viool bespelen. Gek eigenlijk: achtergrondzangers/zangeressen worden vaak tot diep in de coulissen weggeduwd, maar deze vrouwtjes die geen echte bijdrage leveren worden hun eigen camerashots. Ik krijg bij het horen van dit lied ook associaties met woonwagenkampbewoners die porseleinen met nepgoud gedecoreerde beeldjes op hun schoorsteenmantel hebben staan. Nep en kitsch dus. Mag van mij laatste in de semi worden, maar zal zich kwalificeren.

 8. riccardo schreef:

  Helemaal eens met mijn voorganger @robbert-rotterdam maar… ook
  wat een geweldige meebruller en wat een mega oorwurm, tot en met.
  Moeilijk in te schatten wat het gaat doen. Een top 10 gun ik deze Michal wel.

 9. Eddy schreef:

  Alle negatieve reacties ten spijt is dit mijn absolute favoriet dit jaar. De zanger is zonder meer de revelatie van het ESC. Wat een charisma en stem heeft die Michal. Doet me een beetje denken aan Gary Oldman in de film ‘Dracula’. Het liedje gaat totaal niet uit m’n hoofd … Twee jaar geleden is Polen ook al kapot gesabeld omwille van ”zogezegd” vrouwonvriendelijk, terwijl ze toen de meest opzwepende song van het hele festival hadden. Je kan de ESC-fans een heleboel verwijten maar meest van al toch een totaal gebrek aan humor en relativeringsvermogen. L’humour second degré, om het even in het Frans te zeggen (er zijn hier toch zoveel fans van Frankrijk dit jaar .. dus mag het, iedereen verstaat ongetwijfeld precies wat ik bedoel) ontging hen toen helemaal. Ik denk dat ze er in Rusland ook niks van snappen, vandaar dat ze zonder ’t te beseffen dit jaar de meest homoseksuele bijdrage sturen naar het festival .. Poetin is ongetwijfeld en in alle ernst heel trots op z’n opgefokt naaktmodel. Polen mag, tezamen met Oekraïne en Oostenrijk, heel hoog eindigen. A star is born wat mij betreft, ik heb zijn CD’s ‘Xi’ en ‘Byle Bic Soba’ al besteld en er staan pareltjes op … zeker waard om eens te beluisteren via ‘Spotify’.

  • Leendert Jan schreef:

   Om eerlijk te zijn kan ik geen touw aan je verhaal vastknopen. Dit jaar vind ik Polen niks, twee jaar geleden vond ik het hartstikke leuk.

 10. Amand schreef:

  Erg mooi nummer, goede stem, wel een beetje aparte look, dus weet niet of heel Europa er massaal voor gaat. Lijkt wel een soort coming-out song op z’n Pools.

 11. Esmee schreef:

  Ik weet nog niet op welke plaats ik hem zou zetten, maar deze bijdrage mag zeker wel naar de finale. (Mits live ook goed uitgevoerd, maar dat geldt eigenlijk voor elke bijdrage).

 12. johan schreef:

  een aangenaam lied uit polen en deze zanger zingt geweldig
  mag van mij wel naar de finale maar van op deze start plek blijft het moeilijk dus hij moet live erg goed gaan worden.
  Zou toch leuk zijn polen 3 jaar naar elkaar in de finale te zien.

 13. MarkusRotterdam schreef:

  Dit is, naast Rusland en Macedonië, een liedje dat ik na één keer horen al direct goed vond. Het kan ouderwets zijn, mierzoet, maar voor mij een favoriet. Mag hoog eindigen voor mij.

 14. Bandido-Georgia schreef:

  Dit is niet mijn ding, wat een draak van een nummer. En dan die zanger, vreselijk. Ik skip direct verder als dit onverhoopt op mijn Spotify playlist voorbij komt. Maar kennelijk vinden veel mensen het wel mooi, dus zal het wel doorgaan, maar voor mij hoeft het niet zo nodig. Overigens snap ik wel waarom Margaret in Polen niet heeft gewonnen: als iemand zo vals zingt, heeft diegene niks te zoeken op een songfestival.

 15. Ria NL schreef:

  Vanaf het allereerste moment dat ik “Colour of your life ” hoorde was ik er meteen helemaal weg van en hoopte al dat Michal Szpak de Poolse finale zou gaan winnen. Ik vind de muziek erg mooi en de tekst spreekt mij persoonlijk erg aan. En dan natuurlijk niet te vergeten de prachtige stem van de zanger. Ik was erg onder de indruk van zijn optreden tijdens E.I.C. Ik heb ook zijn album beluisterd en zou hem graag willen kopen, alleen ben ik nog aan het uitzoeken waar ik het kan bestelllen. ” Colour of your life ” is mijn absolute favoriet dit jaar. Helaas kan ik niet op hem stemmen in de 2e semifinale maar ik hoop dat zeker wel te kunnen doen in de finale, waar hij absoluut thuishoort.

 16. Gerardmartin schreef:

  Aardig dat wel, maar hier hoort een orkest(band) bij en niet die zielloze jengeldoos op de achtergrond!

 17. Dick schreef:

  Prima zanger maar het liedje…. beetje het idee dat hij er mee wordt afgescheept. Saai.

 18. Michael Adam schreef:

  Ik vind dit ook heel interessant, vooral dankzij zijn geweldige stem en bijzondere verschijning. Mag zeker de finale in!

 19. Placide schreef:

  Dit is echt wel een mooi lied en misschien gaat Polen ons wel verrassen dit jaar, wie zal het zeggen?

 20. RobbieR schreef:

  Ik vind het ook wel mooi, goede zanger en het heeft absoluut iets van de jaren 90.
  Kan zo maar goed eindigen..

 21. RobbieR schreef:

  Kan mij iemand de live filmpjes sturen van Margaret ( is wel een leuk nummer hoor) en Edytha?
  Op you tube krijg ik de filmpjes zonder geluid.

 22. DenizNL schreef:

  Mijn laatste dit jaar. Vanaf het begin al vond ik het helemaal niks en nu nog steeds niet. Misschien voor het ESF in 2003 wel leuk, maar nu toch echt niet. Ook een slechte uitspraak.