Douze Points 2016 [41]: Italië

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. riccardo schreef:

  Gelukkig, morgen Frankrijk ;)

 2. Michael Adam schreef:

  Onwijs mooi lied in een hele mooie taal! Als ze dit mooi brengt mag het van mij hoog eindigen. Eindelijk wat echte muziek.

 3. Bandido-Georgia schreef:

  Prachtige inzending, en net als in vorige jaren sturen de Italianen weer kwaliteit. Ik hoop op een artistiek optreden, zoals de video. Het Engels stoort me niet in dit nummer en voegt een ietwat andere dimensie toe. Ik denk dat dit lied net wat te ontoegankelijk is om mee te doen voor een plek in de top 3, maar top 10 zou toch moeten kunnen.

 4. Nordman schreef:

  Italië had wat mij betreft moeten winnen vorig jaar, maar helaas… Dit jaar komen ze opnieuw met een goed lied, maar ook wel vrij degelijk. Ik moest het ook een paar keer horen voordat ik’m echt kon waarderen. Het beste aan het lied vind ik de zangeres, vind de kleur van haar stem erg mooi. Ik denk dat Italie dit jaar buiten de top 10 eindigt, tenzij….ze ergens achteraan mogen beginnen anders vrees ik dat het lied snel is vergeten. 26/42

 5. Gerardmartin schreef:

  Ben er niet kapot van, typisch Italiaans drama. Gelukkig wel in eigen taal!

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Mooi liedje, maar ik ben alleen niet zo te spreken over de geluidsband. Te synthi allemaal, terwijl het nummer een echt orkest op band verdient, zodat het allemaal nog doorleefder kan klinken.

  • Maarten Jongejans schreef:

   Ik laat u weten dat er voor de instrumentatie van dit lied geen synthesizer aan te pas gekomen is.

   Het is mijn plicht u en anderen te laten weten dat ik een mij bekende muziekstudio aan de opname van dit nummer ter beschikking gesteld heb, en ik zweer met mijn hand op mijn hart: elk instrument dat u hoort, is authentiek. De componisten stonden er nota bene zelf op dat er echte instrumenten ingezet werden.

   Hopende u en anderen hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 7. Jadus schreef:

  Ik vind dit een heel goed nummer. Mijn persoonlijke favoriet. Een nummer dat ik thuis ook zo op zou zetten, als ongeveer enige inzending dit jaar samen met Douwe Bob.

  Minpuntje zijn de dit jaar obligate Engelse regels, net zoals bij Amir de meest cliché tekst die ze konden verzinnen. Het is ook geen geweldige zangeres, maar ze komt wel oprecht over.

 8. Henk schreef:

  PRACHTIG! GENIETEN!

 9. johan schreef:

  ook dit jaar vind ik italie weer zeer geweldig en hoop dat het live goed gebracht wordt van mij mogen ze zeker in de top 10 eindigen maar denk dat dit lied niet hoger komt dan een 9 de plaats.

 10. Leendert Jan schreef:

  Mooi, zeker kwaliteit, maar het kan me toch niet enorm boeien. Ik denk niet dat er weer een top 5-klassering in zit voor Italië

 11. Amand schreef:

  Mooi lied, goede kwaliteit, maar ik vind t wat te kabbelend om hoog te gaan eindigen.

 12. Br@m schreef:

  Net als vorig jaar ook dit jaar wederom een schitterende Italiaanse bijdrage en gelukkig in de eigen landstaal. Dit is voor mij de mooiste taal die ik helaas niet spreek maar waar ik wel graag naar luister. Het lied van Francesca mag van mij heel hoog eindigen. Zo hoog als vorig jaar zal er wel niet inzitten maar top 10 acht ik zeker mogelijk. Na Spanje is Italië de beste van de Big 5 wat mij betreft.

 13. MarkusRotterdam schreef:

  Je ziet nu wat de Italiaanse taal al niet kan doen met een lied. Want als ze over gaat in het Engels, hoor je pas hoe saai en zeikerig dit lied is. Een pareltje als Grande Amore – de ECHTE winnaar van 2015 – zal niet gauw meer voorkomen.

 14. RobbieR schreef:

  Wat is dit een pracht liedje, zangeres vind ik ook prachtig en recht uit haar hart zingen.
  Nu mijn nr 2) maar kan zo maar mijn nr 1) worden..

 15. Paysbart schreef:

  Italië is en blijft mijn favoriete ESC land. Zo veel prachtige bijdrage in de geschiedenis van het festival. Vorig jaar was ik er niet gek op (maar ik hou niet van cross over). Dit jaar is weer genieten. Zou top 5 verdienen, maar ben bang dat het lied een paar luisterbeurten nodig heeft en dat gaat dus niet lukken.

 16. J1. schreef:

  Ik heb een zwak voor de Italiaanse tijd,maar heb niet veel met dit nummer,het pakt me niet..en dat tweetalige in nummers hou ik ook niet van. Denk niet dat Italie dit jaar in de top10 gaat komen..

 17. youri schreef:

  Ja goed nummer, alleen vindt ik dat Italie heel vaak wordt overgewaardeerd. Zoals vorig jaar, maar ook in 2013 en 2011. Maar tsja het zal waarschijnlijk de top 10 wel behalen incl. De niet te vergeten 12 punten van Albanië.

 18. Wim1970 schreef:

  Het Engels moet ze achterwege laten.

 19. Insight schreef:

  Vond dit meteen een mooi lied, benieuwd hoe dit straks op het tv scherm overkomt . Jammer dat die Engelse zinnen er tussen zijn gepropt, heeft geen meerwaarde, dit lied heeft dat niet nodig. Verwacht een top 8 notering.

 20. RobbieR schreef:

  Ps ik vind het een pracht vrouw, maar mist zij een kies links?

  Overigens heeft zij een crush op DB, zij twittert vaak over DB..

 21. Placide schreef:

  Het engels moet deze dame zeker achterwege laten, want dat verpest het hele lied. Praktisch ieder jaar zit er wel weer een liedje bij dat zonodig tweetalig moet gaan zingen. Nergens voor nodig en doet alleen maar afbreuk aan het lied. Ze leren het maar niet. Als Italië vorig jaar gewonnen zou hebben, zou dat terecht zijn geweest. Dat gaat dit jaar hopelijk niet gebeuren.

 22. Ria NL schreef:

  Ik vind dit ook een prachtig liedje, al had ze van mij het Engels wel achterwege mogen laten. Maar desalniettemin het is een pareltje, al vond ik Il Volo vorig jaar nog mooier. Ik hoop in elk geval weer op een mooie eindklassering voor Italië.

 23. Dick schreef:

  Echt heel goed vind ik het persoonlijk niet maar het is veel beter als bijvoorbeeld UK en Duitsland de laatste jaren sturen. Ik denk dat dit in de finale moeiteloos de top 10 haalt maar het gaat niet winnen.