Douwe Bob ontspannen voor juryfinale

Dit vind je misschien ook leuk...

82 reacties

 1. Steve schreef:

  Ik weet wel dat het niet zo werkt, maar voor alle moeite die Douwe heeft gedaan, verdient hij gewoon die finale plek. Ik kan me nuet herinneren dat een Nederlandse inzending er zo inzat. Misschien Treble dan.

 2. Nordman schreef:

  Ik dacht dat er rond twee of drie uur nog een repetitie was? Maar dat is dit jaar pas om vijf uur, best laat.

  Heb alle vertrouwen in Douwe Bob en ben onwijs nieuwsgierig naar de reacties vanavond!

 3. Marc schreef:

  Nu een 10e (!!!) plaats voor DB bij de bookies (Oddscheckers)
  Voor wat het waard is, maar tòch leuk voor hem! Zijn inspanningen worden voor nu beloond!
  Zet hem op Douwe!!!

  • robbert-rotterdam schreef:

   De bookmakers bepalen niet het resultaat, dus eerst zien dan geloven.
   Ik hopp echt dat de zaal spontaan gaat zingen, want een beetje geroezemoes vanuit de zaal komt natuurlijk over als lauwheid. Dan kun je nog duizendmaal beargumenteren hoe mooi het is dat de zaal mag beslissen wat het wil met een stilte, de kijker heeft daar geen boodschap aan. Bovendien, de juryleden horen geen commentator, dus moeten de filosofie van de stilte in één keer zelf snappen. Hoe dat moet werken bij juryleden vanavond die geen Engels verstaan ( niets bijzonders hoor in Zuid- en Oost-Europa), ik vrees het ergste….Zaal, hard zingen ajb, vanavond. Voor een goede sfeer is iedereen gevoelig!

   • Esmee schreef:

    Nou ze kunnen in elk geval de Nederlandse fans onder het publiek vanavond al instructies geven , en dan zal het wel de bedoeling zijn dat de regie dat in de uitzending speciaal laat horen.

 4. Esmee schreef:

  Het zou leuk zijn als hij in de pauze van de 10 seconden op het publiek springt en het laatste stuk van het liedje gaat crowd-surfen.

 5. Alexander schreef:

  Douwe stijgt naar de 9e plaats 🎉
  Het wordt spannend, maar heb er alle vertrouwen in!

 6. J1. schreef:

  Douwe Bob nu op 9(!!) bij Oddschecker!! Woohoo 😊

 7. Esmee schreef:

  Live stream! (Als ik goed geïnformeerd ben tenminste….want erg technisch ben ik niet met dit soort dingen)
  Jammer dat ik hem nu pas kan doorgeven. Heb net DB gezien, nu Armenië.

  https://www.youtube.com/watch?v=wzHgjWIzxPE

 8. Esmee schreef:

  Ja kom maar op met de prognose Songfestivalweblog! :-) Jullie zijn er live bij. Deed DB het weer goed (genoeg voor de finale?)

 9. Esmee schreef:

  Nu San Marino. O zo jammer dat er van dit lied niet iets moois is gemaakt. Had gekund.

 10. Johan schreef:

  Net DB gezien op periscope en het ziet er goed uit zoals we al eerder gezien hebben, niks op aan te merken…..

 11. Esmee schreef:

  Nu Rusland.

  • Esmee schreef:

   Visueel erg veel prikkels. Maar waarschijnlijk de winnaar van dit jaar.

   Tenzij….., maar dat verwacht ik niet.

   • Mar schreef:

    Het mooie van songfestival is ieder hun smaak…maar als er politiek of persoonlijke interesses zijn dan is het helaas een wedstrijd waar niet tegen op te boksen is. Gaat het om het nummer of om geaardheid of politiek???

   • Mar schreef:

    Het mooie van songfestival is ieder hun smaak.Gaat het om het nummer of om geaardheid of politiek???

   • Mar schreef:

    gaat om lied niet om de problemen in de wereld….juist ff er vandaan

 12. RobbieR schreef:

  Douwe Bob klonk meteen al een stuk zuiverder dan de eerste 5 kandidaten.
  De verrassing is dat hij zij zich omdraait, hopenlijk ook met een shot van het publiek.

  Zag er strak en goed uit.

  • robbert-rotterdam schreef:

   En wat deed het publiek? Gaf het wat reactie terug

   • Esmee schreef:

    @robbert-rotterdam, voordat de break helemaal over was, kwam er een soort van instemmend gejoel uit de zaal.

  • riccardo schreef:

   Omdraait met zijn rug naar het publiek?

   • Hans schreef:

    Volgens mij draaide hij zich niet om….kijk het nog maar eens terug, Esmee. En er was nog geen publiek, alleen wat zgn. pers.

   • Esmee schreef:

    dat was @riccardo…:-)

   • Esmee schreef:

    Jawel er is al publiek bij. Maar dat zie je niet op dit cameraatje. (Ze zitten rechts op de tribune, buiten beeld)

   • Esmee schreef:

    Azerbijan. Heeft zichzelf zojuist al volkomen buiten spel gezet. Dat mens kan echt niet zingen.

 13. Esmee schreef:

  De lifestream heeft af en toe wat storing. Het videootje doet echter erg zijn best, en een gegeven paard moet je niet in de bek kijken. :-)

 14. Esmee schreef:

  I stand. Was eventjes lekker vals bij die ene uithaal. Hopelijk vanavond ook :-)

 15. Esmee schreef:

  Cyprus. Kan wel thuisblijven.

 16. Esmee schreef:

  Zoe. Klinkt lekker.

 17. Esmee schreef:

  Estland. Heel hebbelijke bijdrage. Maar niet zo zuiver als nodig is. Kan echter ook aan de geluidsweergave van de stream liggen.

 18. Luuk schreef:

  Douwe klonk weer subliem en vond vooral de variaties die hij meer gebruikte vandaag in het eindrefrein, prima. Wel ben ik benieuwd of het publiek vanavond (wanneer de zaal volzit) een beetje meedoet. Met het handjevol mensen zonet deed het nog enigszins raar aan. Leuk ook dat hij tussen het (denkbeeldige) publiek ging staan door het trapje naast het podium te gebruiken. Het optreden doet erg sympathiek aan en daarom een gevaarlijke outsider als hij goed loot in de 2de helft van de finale (en de gedoodverfde winnaar wat minder loot).

  Daar over gesproken: Rusland viel wat mij betreft net tegen. Ik hoorde tijdens de refreintjes alleen de backing vocals, maar wellicht probeerde hij zijn stem te sparen voor vanavond. En de act (ondanks iets te gelikt en onorgineel naar mijn smaak) blijft goed.

 19. Esmee schreef:

  Azerbijan. Heeft zichzelf zojuist al volkomen buiten spel gezet. Dat mens kan echt niet zingen.

  • RobbieR schreef:

   Als dit niet afgestraft wordt weet ik het niet meer.

   • Esmee schreef:

    Ja erg hè! Dat ze dat durven sturen, überhaupt. Weggegooid geld ook. Hadden ze beter aan hele arme mensen kunnen geven. Oeps.

 20. RobbieR schreef:

  Esmee:
  @robbert-rotterdam, voordat de break helemaal over was, kwam er een soort van instemmend gejoel uit de zaal.

  Toch geen rug sorry, volgens mij is de verrassing dat hij een paar stappen naar beneden doet.
  Gewoon gejuich en gejoel

  • Esmee schreef:

   Ja die paar stappen het trapje af zag ik. En dan weer naar boven. Maar dat noem ik geen verrassing. Afin, niet erg natuurlijk.

 21. Esmee schreef:

  Montenegro. Kan ik hiervandaan niet beoordelen. Maar niet mijn smaak.

 22. Luuk schreef:

  Rusland viel wat mij betreft tegen in de repetitie. Hoorde tijdens de refreintjes bijna alleen de backing vocals (een stuk of 3?). Daarnaast is het niks persoonlijks; het heeft niet iets sympathieks zoals Zweden vorig jaar had. We gaan het zien. Als ze slecht loten dan ondanks de voorspellingen geen winst voor Rusland denk ik.

 23. RobbieR schreef:

  Hans:
  Volgens mij draaide hij zich niet om….kijk het nog maar eens terug, Esmee. En er was nog geen publiek, alleen wat zgn. pers.

  Nee klopt was mijn vergissing, iemand twitterde dat en klopt niet.

 24. Esmee schreef:

  IJsland? Klinkt koud. Stem komt wat zwakjes over.

 25. Lilly schreef:

  robbert-rotterdam:
  En wat deed het publiek? Gaf het wat reactie terug

  Zit alleen nog pers nu, vanavond zit er publiek bij

 26. Esmee schreef:

  Even eentje overgeslagen. Nu Malta.

 27. Esmee schreef:

  Walk on Water. Waarom niet? Doe maar finale hoor! En komt trouwens tig keer beter over qua vocalen dan IJsland.

 28. harm stirnberg schreef:

  De 2 filmpjes op YouTube die hier net zijn geplaatst hebben wel erg veel dislikes. ;-( Maar hopen dat het van mensen is die jaloers zijn op onze inzending.

 29. Esmee schreef:

  Ga nu even boodschappen doen. Gaan we vanavond weer een livestream vinden en meekijken?

 30. Esmee schreef:

  Haha, om 21.00 uur met bord op schoot, dus.

 31. Esc-go schreef:

  Ziet er natuurlijk wat ‘suf’ uit in de rehearsalvideo’s. Er gebeurt weinig. Dit nummer moet het net als in 2014 hebben van de close-ups. Of misschien vinden ze het rustmoment te veel effectbejag… Ik denk dat dit in de finale beter gaat werken.

 32. M schreef:

  Net de eerste generale repetitie gekeken op youtube (achter de schermen…) en het is nog lang niet zeker dat Douwe door is. Z’n optreden ging zonder kleerscheuren en hij is goed bij stem, etc. etc…. maar het liedje is helaas een beetje doorsnee. Een feel good liedje, wat niet altijd meteen goede gevoelens oproept op het songfestival. Hij probeert uit hetzelfde vaatje te tappen als de Common Linnets, echter was hun liedje veel gevoeliger en daardoor meer uit het oog springend toen de camera bewerking ook perfect was.

  Begrijp me niet verkeerd, hij is zeker niet de slechtste, maar Nederland moet altijd iets extras hebben wil het punten vergaren. We hebben helaas niet de Cyprus/Griekenland connectie en we krijgen ook geen standaard punten van een ander land wat een aantal jaren geleden nog in hetzelfde land behoorde. Douwe is een mooie jongen, maar dat zijn de jongens van Hongarije, Rusland en Estland ook, dus die competitie gaat ie ook niet 1,2,3 winnen.

  Daarbij heeft hij ook een beetje pech dat Armenie na hem komt. Zodra het liedje van Douwe over is denk je, “ah ja, leuk liedje… leuke jongen, leuke melodie, etc.”, maar dan komt zij op…. de spanning wordt goed opgebouwd in het Armeense nummer (de “special effects” helpen daar ook goed bij mee…) en dan komt die uithaal en denk je “WOW”!!!! Kippevel… Douwe wie? Daaroverheen komt dan ook nog Rusland, Tsjechie en Cyprus die allemaal een geweldige indruk achter laten en dan weet je al helemaal niet meer wat Nederland eigenlijk voor nummer had.

  Gelukkig zijn er 10 landen die door gaan, dus met de zekere qualifiers Armenie, Rusland, Tsjechie en Cyprus heb je nog 14 andere landen die de rest van de plekken moeten opvullen. San Marino en Montenegro vallen sowieso af… kan me echt niet voorstellen dat die landen zich gaan plaatsen en zelfs als Douwe niet doorgaat, wordt hij zeker niet laatste in deze halve.

  Een bijna zekere noem ik Estland. Ben niet helemaal weg van zijn stem, maar interessant nummer en mooie jongen, wat genoeg stemmen opgaat leveren van zowel jury als televoting.

  Dan hebben we er nog vijf. Er gaat in ieder geval 1 voormalig Joegoslavie door en dat wordt Bosnie (Kroatie was niet goed bij stem vanmiddag en de jurk is afgrijselijk…). Daarbij worden de bombastische liedjes van Malta en IJsland waarschijnlijk ook wel gekozen. Dan hebben we er nog 2….

  Griekenland en Azerbeidzjan zijn dit jaar niet goed genoeg om door te gaan, maar deze landen gaan altijd door (maakt niet uit wat voor poep ze inzenden…), dus ik denk dat 1 van de 2 zeker door zal gaan en ik kies dan voor Griekenland met de meeste kans (met de zekere 12 punten van Cyprus en Azerbeidjzan met de zekere 0 punten van Armenie…).

  Dan als 10e plek zal het tussen Finland, Moldavie, Hongarije en Nederland gaan…. waarbij ik persoonlijk Hongarije de meeste kans geef. Dus gebaseerd op performance, liedje en politiek gaan volgens mij de volgende door:

  Armenie
  Rusland
  Cyprus
  Tsjechie
  Estland
  Griekenland
  IJsland
  Bosnie
  Malta
  Hongarije

  Ik hoop echter natuurlijk dat ik het fout heb (dat er genoeg publiek voor Americano/Country/feel good music gaat… en dat de juries het waarderen voor wat het is) en dat we Douwe terug kunnen zien op zaterdag in de finale! :)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik had een paar uur geleden ook een lijstje gemaakt en heb exact dezelfde qualifiers met ongeveer dezelfde redenering. Mijn verwachting: DB zit bij de beste 10 van de jury’s, maar niet hoog genoeg(misschien 7e of 8e), waarna hij door de diaspora van de andere landen toch nog buiten de top-10 terechtkomt.
   Uiteraard hoop ik dat ik fout zit en ga ik juichen als Nederland zich kwalificeert, maar ik geloof er niet in.

   • Max Mark schreef:

    M, dit is echt te negatief. Realitisch is goed, maar ik denk dat je DB en NL tekort doet. Juist over Estland lees ik overal dat ze het niet gaan halen. Op elke site (die bij de rehearsal waren) staat NL in de top tien.

    Daarbij: de beelden op YouTube zijn nog niet de echte beelden (close ups etc). Komt goed.

  • Anonimus schreef:

   Ik denk dat jjij bent vergeten dat de jury’s al een paar jaar de helft van de punten verdelen ;)
   Dit hele verhaal zou kunnen kloppen op basis van alleen televoting. Kom onder die steen vandaan!

 33. harm stirnberg schreef:

  Nou lekker dan, de euforie is totaal weg bij mij. Bedankt M voor je positieve reactie pffffffffff

  • robbert-rotterdam schreef:

   Hij heeft een goed en plausibel betoog, vind ik.

   • Max Mark schreef:

    Vind ik niet.

   • Hans schreef:

    M roept ook maar wat en ik zie weinig argumenten.
    “Daarbij worden de bombastische liedjes van Malta en IJsland waarschijnlijk ook wel gekozen”4
    Hoezo? Het is de OGAE niet die stemt!

   • Esmee schreef:

    Sowieso wat Estland betreft: heel apart nummer wat ik graag hoorde, maar vanmiddag bij de dress r. zong de zanger helemaal niet zo goed hoor. Dat heb ik duidelijk met mijn eigen oren gehoord. Dus als dat vanavond weer zo is, …..

  • Sannie schreef:

   Laat je niet ontmoedigen, M zegt dat hij/zij de dress rehaersal via YOUTUBE heeft bekeken en dat zijn de beelden die wij allemaal kunnen zien opgenomen met een telefoon/camera vanuit de zaal via wiwibloggs of ESCkaz etc. dus niet zoals het morgen op TV er uit gaat zien, Deze beelden kunnen een heel ander beeld/gevoel/visie geven dan de uiteindelijke tv registratie van morgen, ik ben dus nog steeds van mening dat Douwe gewoon doorgaat naar de finale.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Raar, dat je je door één betoog laat ontmoedigen. Een beetje fan heeft toch zelf al argumenten verzameld om het tegendeel te bewijzen? Ik twijfel ook sterk aan kwalificatie, maar ben toch echt niet ontredderd als iemand het tegendeel beweert. Juist leuk om argumenten naast elkaar te leggen en te zien wat er uitkomt.

 34. Ed schreef:

  Jongens jongens relax, Douwe gaat met vlag en wimpel door, de hysterie nummers doen je achter elkaar pijn aan de oren,…. Ben nog nooit zo overtuigd geweest van de professionaliteit van een inzending als dit jaar !!!!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Zeer professioneel zelfs! Maar kwalificatie hangt van meerdere factoren af.

 35. Lilly schreef:

  We zijn weer aan het stijgen in de odds ook, en MET publiek kan het eigenlijk alleen maar beter worden!

  Ed:
  Jongens jongens relax, Douwe gaat met vlag en wimpel door, de hysterie nummers doen je achter elkaar pijn aan de oren,…. Ben nog nooit zo overtuigd geweest van de professionaliteit van een inzending als dit jaar !!!!

 36. Esc-go schreef:

  Het blijft koffiedik kijken… Ik houd het positief. Volgens mij is het optreden van dusdanige kwaliteit dat het doorgaat. Van Azerbeidzjan en Griekenland ben ik niet zo zeker, van Estland ook niet. Douwe zit echt wel bij de laatste 10, daar ga ik vanuit.

 37. robbert-rotterdam schreef:

  Max Mark:
  M, dit is echt te negatief. Realitisch is goed, maar ik denk dat je DB en NL tekort doet. Juist over Estland lees ik overal dat ze het niet gaan halen. Op elke site (die bij de rehearsal waren) staat NL in de top tien.

  Daarbij: de beelden op YouTube zijn nog niet de echte beelden (close ups etc). Komt goed.

  Dat weet mijn kat nog wel dat die beelden niet de echte beelden zijn. En dat de plaatjes van de regie nog nergens op internet beschikbaar zijn. En ook dat jury’s de helft van de punten uitmaken. Maar daar heb je ‘m ook : de jury heeft in semi 1 keus uit meerdere muzikale bijdragen en muzikaal uitstekende prestaties. Douwe Bob is muzikaal, maar is hier in deze semi bepaald niet de enige. En ik heb ook gezegd dat ik verwacht dat hij bij de jury’s in de top 10 komt, maar naar mijn inschatting eerder op plaats 7 of 8 dan bij de eerste 3 . Dan zit je in het Europa van diaspora in de gevarenzone, zeker nu de waarderingen van televoting en jury gescheiden worden en jury’s niet meer de televoting kan elimineren.Die inzendingen die er uitspringen kwalificeren zich, of je nu uit Azerbeidzjan of uit Ierland komt. Maar zgn, subtoppers, en daar schaar ik DB’s ‘Slow down’ onder, kunnen het moeilijk krijgen als andere inzendingen gesteund worden door een grote diaspora. Dat is de redenering die ik nu aanhou en alleen de tijd zal leren of ik gelijk zal krijgen of niet.

 38. Max Mark schreef:

  Zelfs Trijn kwam in de top 5 van de jury’s. En ik zie DB echt niet een na laatste worden bij de televote.

 39. Paysbart schreef:

  Ik was vooraf, in NL, lang niet overtuigd van ons lied. En Douwe kende ik te weinig om al een goede mening te hebben. Na een week in Stockholm ben ik om. Douwe is super charismatisch en weet de camera prima te bespelen (geen dichte ogen). Live versie is beter dan de cd versie en hij zingt met gemak. Heeft geen last van zenuwen. En de buitenlanders om ons heen geven allemaal aan dat NL door gaat. Dus ik heb er vertrouwen in. Enige riscopuntje is de 10 sec stilte. Maar ook al gaan de fans juichen ipv zingen dan nog pakt Douwe het laatste stukje weer met band. We gaan door :-)

 40. anja vleugels schreef:

  Sucsesvol optreden van douwe bob, JES!!!!

 41. anja vleugels schreef:

  ik ben heel hlij met de overwinning dankje douwe bob,je was zowiezo al mijn lievelings zanger

 42. anja vleugels schreef:

  De jury JES!!!!ik ben anja vleugels en ik ben blij.thex

  • anja vleugels schreef:

   He met mij weer anja vleugels de beste zanger ooit😓😓😓😓😓

 43. RobbieR schreef:

  Ehhhh ik had niet gedacht dat ik dit zou gaan zeggen maar goed:

  Ik vind de uitvoering van Ox’gene van het nummer van Ed Sheeran top!
  Niet dat kwelerige, maar lekker swingend, goed gezongen en op elkaar afgestemd.

  Laat een goede producer dit op pakken en desnoods een beetje jatten en nog vetter laten klinken..