Justin Timberlake verzorgt gastoptreden bij songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Peter schreef:

  Een wel heel vreemde keuze. Totaal niets met het ESF van doen en dan toch mogen optreden? Hopelijk heeft hij hier goed voor moeten betalen.

 2. Nordman schreef:

  De veramerikanisering? Nee, van mij hoeft dit niet Doet me denken aan Australië’s gastoptreden in 2014. Volgend jaar VS erbij? Ik hoop van niet. Ik heb liever een interval act uit Zweden zelf.

  • Lola - I join Dami Army schreef:

   Pfff en dan wat? Voel je misken en klein, europeaan?

 3. Br@m schreef:

  Twee jaar geleden mocht voor het eerst een Australische zangeres met een gastoptreden haar opwachting maken op het ESF en een jaar later deed Australië zelf mee. Zou het optreden van Justin Timberlake wellicht betekenen dat we volgend jaar in het kader van de mondialisering van dit spektakel Amerika of mogelijk Canada kunnen verwachten als deelnemer. Toevallig zendt Amerika dit jaar wel het ESF voor het eerst uit (meen ik ergens gelezen te hebben).

  • Luuk schreef:

   Zou heel interessant zijn. Het probleem is alleen dat beide landen dan iemand zouden kunnen sturen met zo’n grote schare fans en ervaring op het gebied van visuele show weggeven, dat het bij voorbaat al bepaald is dat zij grote kans maken om te winnen (blijft de vraag of dergelijke artiesten het aandurven en wat een jury daar mee doet).

   • Kenny schreef:

    Dat is niet zo een probleem. Vaak krijg een onverwachte winnaar terwijl ze iemand anders als winnaar hebben vastgesteld. Net als Ruslabd dit jaar. Ze doen er zo groots over, maar ik zie Rusland niet eerste worden. Wel top 10 ofzo. ;)

  • koen schreef:

   Dat doen ze al jaren hoor.

 4. Wim1970 schreef:

  Ik hoop het niet.

 5. riccardo schreef:

  Heel erg prima dat er eens iemand van Naam uit de huidige pop scene ten tonele verschijnt.
  Leuke verrassing!

 6. jim schreef:

  Dan moeten ze er maar het Worldvison song contest van maken… dan kan iedereen meedoen

  • Lola - I join Dami Army schreef:

   Dat is wat EBU ook uiteindelijk wilt :0). Ik ben alleen maar happy mee..

 7. Ellis schreef:

  Geweldig dat Justin Timberlake komt optreden! Goed voor het imago van een ESF.

  • Lola - I join Dami Army schreef:

   YEP! Ik ben zoooooo blij met zijn gastoptreden

 8. Jan Greeve schreef:

  Leuk, dus volgend jaar met de Verenigde Staten erbij (en Australie er uit). Prima hoor!
  Oh, en ik ben nieuws… http://www.rtlnieuws.nl/nederland/superfan-van-het-songfestival-ik-heb-dvds-en-videobanden-van-alle-shows

 9. robbert-rotterdam schreef:

  Het past in de visie van de Zweden dat het ESF meer eigentijdse pop moet brengen.
  En daar kun je over denken wat je wil.
  Ben trouwens benieuwd of de beste man live gaat zingen of playback.

 10. MARIKA schreef:

  gadver

 11. Frank schreef:

  Had liever ABBA gezien….

 12. RobbieR schreef:

  Super, ik vind zijn nieuwe plaat weer goed.
  Mogelijk doet USA volgend jaar mee, dan maar veranderen naar Word visie..

  • Insight schreef:

   Globalvision . Voor mij hoeft dat niet btw. Vind dat het unieke van eurovision teniet wordt gedaan. Zoals de EU trouwens al flink mee bezig is.

 13. Deniz schreef:

  Ik vind het heel prima. Zorgt voor een goed imago van het festival inderdaad.

 14. Hans schreef:

  Prima toch. Al was het maar om te laten zien hoe belangrijk Zweden Is in de globale muziekindustrie.
  En dat het nou perse iemand uit Europa moet zijn die optreedt….we hadden er ook geen moeite mee dat Celine Dion het festival won, dus laat die man lekker zingen.

 15. Homo Hobby schreef:

  Oei, gaat het zo slecht met zijn carrière dat hij zich moet verlagen tot het Songfestival ? Ocharme…

 16. Bingocharts schreef:

  Ik vind het een beetje jammer dat hij gekozen is.. het ESF is juist een mooi podium om een Europese artist te promoten.

 17. M schreef:

  Net de eerste generale repetitie gekeken op youtube (achter de schermen…) en het is nog lang niet zeker dat Douwe door is. Z’n optreden ging zonder kleerscheuren en hij is goed bij stem, etc. etc…. maar het liedje is helaas een beetje doorsnee. Een feel good liedje, wat niet altijd meteen goede gevoelens oproept op het songfestival. Hij probeert uit hetzelfde vaatje te tappen als de Common Linnets, echter was hun liedje veel gevoeliger en daardoor meer uit het oog springend toen de camera bewerking ook perfect was.

  Begrijp me niet verkeerd, hij is zeker niet de slechtste, maar Nederland moet altijd iets extras hebben wil het punten vergaren. We hebben helaas niet de Cyprus/Griekenland connectie en we krijgen ook geen standaard punten van een ander land wat een aantal jaren geleden nog in hetzelfde land behoorde. Douwe is een mooie jongen, maar dat zijn de jongens van Hongarije, Rusland en Estland ook, dus die competitie gaat ie ook niet 1,2,3 winnen.

  Daarbij heeft hij ook een beetje pech dat Armenie na hem komt. Zodra het liedje van Douwe over is denk je, “ah ja, leuk liedje… leuke jongen, leuke melodie, etc.”, maar dan komt zij op…. de spanning wordt goed opgebouwd in het Armeense nummer en de “special effects” helpen daar ook goed bij mee… dan komt die uithaal en denk je “WOW”!!!! Kippevel… Douwe wie? Daaroverheen komt dan ook nog Rusland, Tsjechie en Cyprus die allemaal een geweldige indruk achter laten en weet al helemaal niet meer wat Nederland eigenlijk voor nummer had.

  Gelukkig zijn er 10 landen die door gaan, dus met de zekere qualifiers Armenie, Rusland, Tsjechie en Cyprus heb je nog 6 andere landen die de rest van de plekken moeten opvullen. San Marino en Montenegro vallen sowieso af… kan me echt niet voorstellen dat die landen zich gaan plaatsen en zelfs als Douwe niet doorgaat, wordt hij zeker niet laatste in deze halve.

  Een bijna zekere noem ik Estland. Ben niet helemaal weg van zijn stem, maar interessant nummer en mooie jongen, wat genoeg stemmen opgaat leveren van zowel jury als televoting.

  Dan hebben we er nog vijf. Er gaat in ieder geval 1 voormalig Joegoslavie door en dat wordt Bosnie (Kroatie was niet goed bij stem vanmiddag en de jurk is afgrijselijk…). Daarbij worden de bombastische liedjes van Malta en IJsland waarschijnlijk ook wel gekozen. Dan hebben we er nog 2….

  Griekenland en Azerbeidzjan zijn dit jaar niet goed genoeg om door te gaan, maar deze landen gaan altijd door (maakt niet uit wat voor poep ze inzenden…), dus ik denk dat 1 van de 2 zeker door zal gaan en ik kies dan voor Griekenland met de meeste kans (met de zekere 12 punten van Cyprus en Azerbeidjzan met de zekere 0 punten van Armenie…).

  Dan als 10e plek zal het tussen Finland, Moldavie, Hongarije en Nederland gaan…. waarbij ik persoonlijk Hongarije de meeste kans geef. Dus gebaseerd op performance, liedje en politiek gaan volgens mij de volgende door:

  Armenie
  Rusland
  Cyprus
  Tsjechie
  Estland
  Griekenland
  IJsland
  Bosnie
  Malta
  Hongarije

  Ik hoop echter natuurlijk dat ik het fout heb en dat we Douwe terug kunnen zien op zaterdag in de finale! :)

  • Kenny schreef:

   Griekenland en Hongarije zijn zo saai dit jaar. Die komen echt niet in de finale. Slow Down valt wel op. Nederland gaat sowieso naar de finale ;)

 18. henk schreef:

  Fantastisch nieuws dat het Eurovisie songfestival Justin Timberlake weet te strikken voor de finale. Het Songfestival wordt een steeds groter en belangrijker evenement. Dat bewijst het optreden van zo`n grote artiest. Fantastisch dat Douwe Bob zaterdag ook op de finale zal staan……..

  http://www.hitzound.com/justin-timberlake-op-het-eurovisie-songfestival/

 19. Ruud Jackot schreef:

  Justin is mooie vervanger. Normaal had die andere Amerikaanse superster Prince er moeten staan maar hij kon door omstandigheden niet :(.

 20. .-tje schreef:

  Bah, Justin Tinder Fake, heeft allemaal niets met Songfestival te maken, pure promotie voor de Amerikaanse markt. Daar wordt het Songfestival nu alleen uitgezonden op een homo-betaalzender uitgezonden die bijna niemand heeft. Ofwel zal wel weer flink wat geld mee gemoeid zijn van een platenmaatshappij die een artiest in verval wil pluggen en een zender die nieuwe leden wil en de EBU die er ook een slaatje uit slaat. Win-win-win, maar de fan verliest. Die zit hier helemaal niet op te wachten.

  De fans willen maar één act in de interval en dat zou ABBA zijn (al is dat niet haalbaar) of anders toch minimaal een hele trits aan oud-deelnemers of een mooie act a la Riverdance, maar toch niet een Amerikaanse rnb-zanger die al in de herfst van zijn carriere is beland?