Nederland in eerste deel finale

Dit vind je misschien ook leuk...

129 reacties

  1. Jan Klaassen schreef:

    Douwe kan beter zijn 1000 euro terugtrekken

  2. youri schreef:

    We will seee! Hoop echt een top 5 notering en dan is het duidelijk dat kwaliteit wordt beloond, ook op het songfestival. Dan zijn we eindelijk van al die vreselijke vooroordelen af.

  3. Bastiaan schreef:

    Als Douwe goed heeft gepresteerd in deze halve finale, krijgt hij wel een goede plek in het eerste deel. Misschien wel net zoiets als Anouk. Nou dat is nog wel een prima plek. Niet dat ik Nederland als winnaar zie, maar er zijn wel vaker winnaars uit het eerste deel gekomen. Dus tweede deel hoeft niet perse een voordeel te zijn.

  4. Nordman schreef:

    Jammer, 2e helft was denk ik beter geweest, al is er geen enkel ander land dat iets als NL stuurt dus of het echt ‘schadelijk’ is…… De mensen die op NL hebben gestemd, zullen dat zaterdag ook wel doen en daar komen nog wel andere landen bij ;-) Enige is wel dat ik Zweden gevaarlijk vind. Veel moderner dan NL maar ook een kalm liedje. SVT zal denk ik niet NL na Zweden laten optreden, maar ervoor verwacht ik en dan denk ik dat we dus bij de eerste 5 nummers zitten helaas. Hopelijk heb ik het mis en gunt SVT ons gewoon plek 13 ofzo net voor de break? Anyway, we zijn er bij dus dat wordt sowieso genieten zaterdag.

  5. Oliver schreef:

    Ik hoop dat west europa en scandinavie zaterdag massaal voor DB gaat. Hopelijk gunnen Polen Hongarije, Baltistische staten ons ook nog veel punten tussen 8-12 en dan kan NL de overwinning pakken. 2014 wordt daarmee rechtgezet.

  6. HP schreef:

    Rusland in deel 2. Ik twijfel er niet aan: Moskou 2017.

    • leo schreef:

      zou heel jammer en niet terecht zijn! Visuals geweldig (maar deels gejat), maar zonder dat blijft er een 13 in een dozijn liedje over! Ik vind Frankrijk leuker qua clip, maar die zingt live weer niet zo best….. Armenië vond ik heel sterk….

      • HJ schreef:

        Understatement van het jaar: “zingt niet zo best”. Fragmentje in semi1 gehoord? Was knetterkneitertke vals. Artiest onwaardig zelfs. Amir eindigt ergens onderin.

      • Manis schreef:

        Wat een gelul. Frankrijk was helemaal niet zo vals als die paar mensen doen beweren. Was prima aan te horen.
        Amir gaat gewoon hoge ogen gooien zaterdag. Zeker wel top 10.

      • Max Mark schreef:

        Nou, dat was echt heel vals hoor. Geen best fragment.

      • Insight schreef:

        Dat fragment met Amir ,, het lukt hem maar niet met die kopstem , seriously way out of tune , die gaat echt de mist in zaterdag .Tenzij er een Miracle gebeurt zoals bij Azerbeizjan dat dankzij haar dub backing echt heel sneaky de finale haalde, jakkes (ze zat er zelf stomverbaasd van te kijken toen ze als eerste werd opgenoemd)

  7. Jadus schreef:

    Jammer. Hij zal inderdaad wel voor Frans worden geplaatst, wat betekent dat hij nogal vroeg mag aantreden.

    Maar ach who cares, winnen gaat hij toch niet, dat zal dat verschrikkelijke Russische nummer wel gaan doen, daar ben ik nu ook wel van overtuigd.

    • HJ schreef:

      Wat ziet iedereen toch in Matt Simons, euh Frans? Kopie van Catch&Release van Matt Simons. Die krijgt 0 punten.

      • Manis schreef:

        Zeur niet. Dat lied van Rusland is een kopie van zo ongeveer alle eurodanceliedjes tussen 2000 en 2010, daar horen we je ook niet over. Het lied van Frans hoor ik veel liever terug op de radio. Leuke jongen met een modern en fijn lied.

    • Max Mark schreef:

      Ik ben het weer met HJ eens: Zweden gaat het denk ik verrassend niet goed doen. Dat fragment van gisteren was erg saai. En inderdaad: elementen gebruiken van bestaande nummers mag, maar dit is wel heel erg gelijkend. Je kunt op dezelfde melodielijn catch & release meezingen.

      • Manis schreef:

        Tsja, zo zijn er wel meer gelijkenissen te trekken voor ieder lied. Zweden gaat het gewoon goed doen.

  8. Ed schreef:

    Ja ik ben niet van de nietgunnen brigade, maar ik gun het Rusland ABSOLUUT niet, je merkt aan alles dat ze gewoon alles doen willen om te winnen.Steeds gebeuren er dingen waarvan ik denk dit moet niet mogen, het jury incident, het lekken van allerlei dingen die in hun voordeel werken.
    WE THE PEOPLE have the POWER, met televoting.
    Ik ga in ieder geval niet voor de overgeproduceerde troep, en die irritante achterban, die romanov kop van die baardmans, ik gruwel van dat stelletje, je zag ze denken toen ze 2nd part trokken. Zo van die hebben we in de pocket, BAH !

  9. Starkoo schreef:

    Bookies engeland en Frankrijk voor ons, denk dat ze het mis hebben, denk p5, jammer genoeg.

  10. he1n schreef:

    Idd als het zweden-nederland wordt dan echt zweden hoor(bekend) maar douwe goed gedaan hoor..wat een optreden.
    Nummer blijft saai itt tot zweden( beide relaxed) maar niet achter elkaar svp

    Rusland…super choriografie maar wat een draak van een nummer…zooooo 1000000 al keer gehad.

  11. he1n schreef:

    chorio wat???

  12. nick schreef:

    Belgie gaat het winnen zeer zeker.

  13. Mike B schreef:

    Gelukkig door maar jammer in het eerste deel, iedereen riep nu al bij #6 wat een verademing…

  14. Roel schreef:

    Als dat maar geen trend wordt. Je hele videoclip op het podium slepen… en de betere backingvocals al het werk laten doen.

    • Wim1970 schreef:

      Ik vond Rusland too much, denk dat mensen toch wel klaar zijn met die acts. En Frankrijk was erg vals, die kan z’n favorietenrol niet waarmaken.

  15. Eddy schreef:

    Ik ben ervan overtuigd dat die PJJJJJetra door een roedel übernichten opgevoed is en dat Rusland stiekem George Lucas ingehuurd heeft voor hun act. Daarmee is dan ook alles gezegd. Zeer geruststellend (sic) dat de zanger zo’n uitgesproken statement maakt over het respecteren van de gays in zijn land. Dat wil ik nog even zien als volgend jaar tienduizenden homo’s een feestje gaan (proberen te) vieren in Moscow??? Laat aub Oostenrijk winnen, Zoë is nu al de hartendief van dit festival en Wenen is een geweldige stad om eens naartoe te gaan. Kiev mag ook, ik ken die stad en ik weet dat, zeer in tegenstelling tot de mateloos arrogante Russen, de Oekraïners wél gayvriendelijk zijn. Verka Serduchka zal het jullie graag bevestigen.

  16. Ed schreef:

    Meneer Pannekoucke, geen meerwaarde van zijn regie kunnen ontdekken helaas ……(

    )VEEEEL TE VEEEEEEL AFSTANDS SHOTS !!,BIJNA alles klopte vannavond, op heel veel van de regie na, en de projectie van de klok die TERUGLOOPT mag veel nadrukkelijker, zag het pas in de herhaling, en ik ben vormgever, (en meer van mijn vormvriendjes hadden hetzelfde) als ik het al niet goed zie, dan kan het denk ik een heel stuk nadrukkelijker en duidelijker !!!

    Heb de meerwaarde van Pannecoucke echt niet gezien, Douwe moest het echt doen.
    Sterkere regie kan het nummer nog strakker maken, maar denk niet dat ze de boel nog flink om kunnen gooien.
    Please en de 10 seconden pauze, veel dichter inzoomen op de rug van Douwe met gitaar, dat viel nu ook weer weg door de te verre afstand van het te verre afstand totaaltje …..

    Verder HULDE HULDE HULDE !!

    Tim Oliehoek misschien meenemen als Regissseur, ik denk dat je daar een regisseur meekrijgt die ook VERHALEND durft te denken!

    • RobbieR schreef:

      Ik ben het wel eens met de afstand shots, is te veel van.
      Ook dat hij in het publiek duikt en je hem amper ziet.
      Verder vond ik zijn blikken wel goed in de camera en de band zag er ook goed uit.
      Ook de gitaar solo..

      • riccardo schreef:

        Ja, de gitaarsolo werd prima gedaan. Die kale verleidt subtiel de camera en de interactie met z’n blije collega straalt iets heel plezierigs uit. Hou de lol erin mannen, het werkt.

    • Jadus schreef:

      Ik vond de regie ook niet echt bijzonder. Het podiumdesign wel. Afgezien van de meest lelijke microfoonstandaard die ik ooit heb gezien.

  17. Betty*Beyond schreef:

    hopen dat we als 11de of 12de moeten bijv na Azerbaijan

  18. he1n schreef:

    @Ed: heeeelemaal gelijk. De opzet is goed maar alles veeeeel strakker. Vaak te rommelig

    • Hans schreef:

      Opzet is goed? Wat zullen We nou krijgen: je bent positief! :-)

  19. he1n schreef:

    Net als Teach In…Starting 1
    Dussssssss

    • Jadus schreef:

      Dat was in het jurytijdperk. Bij de televotes heeft de loting een grote invloed.

  20. Peter aus Bonn schreef:

    Liebe Nachbarn,

    Herzlichen Glückwunsch! Ich habe mich so gefreut. Am 14 rufe ich auch für Douwe an.

  21. Roel schreef:

    Ik hoor niemand klagen over commentatoren Jan en Cornald. Fijn voor ze….

    • Gerardmartin schreef:

      Cornald vind ik prima, Jan helaas niet. Die vindt alles leuk prachtig en geweldig!

      • xxx schreef:

        Het wordt wel onnodig veel verengelst dat commentaar van Cornald.zeg maar gewoon opgetreden i. p.v. geperformed.

  22. rob schreef:

    uk metro meld:One of the biggest cheers of the night came up as Douwe Bob qualified for The Netherlands. The popular country song continues to build momentum and the dark horse is ready to battle it out in the final on Saturday where he will perform in the first half of the final.

  23. Gerardmartin schreef:

    Jammer dat Estland niet door is, die had ik veel liever gezien dan die twee uit Armenië en Azerbeidjan. Maar die landen gaan om een of andere mysterieuze redenen altijd door al sturen ze een vuilniszak met inhoud. Rusland vind ik een van slechtste inzendingen van dit jaar. Saaie gladde zielloze troep net als veel andere nummers. Jammer ook van San Marino. Voor de variatie was dit wel leuk geweest voor de finale. Douwe en z’n jongens hebben het prima gedaan en waren een verademing tussen het afval. Zonde dat Finland vals zong en nauweljks volume. Was ook niet onaardig. Het wordt een zware zit zaterdagavond, maar ik neem er een boek bij en de afstandsbediening voor het volume want ik wil wel graag zien hoe DB met z’n échte muziek de rest ver achter zich laat!

    • Wim1970 schreef:

      Een typisch geval van slechte verliezer. Ik zal het nog erger maken; Armenië is mijn favoriet. Armenië is trouwens één keer blijven steken in de finale, in 2011. Geen dingen roepen die niet waar zijn. Als Azerbeidzjan belabberd had gezongen, was ’t ook niet doorgegaan.

      • Peter schreef:

        Ik moet GerardMartin gelijk geven. Armenië en Azerbeidzjan zoals gewoonlijk de standaardrommel, niets vernieuwends. Als je alle special effects weghaalt bij Rusland blijft er niets over van het nummer. Dat bleek wel aan het begin van de show met het winnende nummer van vorig jaar akoestisch met wat kinderen. Denk de kinderen weg en weg nummer. Lege omhulsels.

  24. 020Nick schreef:

    Dit schrijft de telegraph:

    The Netherlands have our vote

    We thought that the Dutch mostly produced bad techno, so their country-inspired song, Slow Down by Douwe Bob, was a welcome surprise. We’re not alone in our appreciation of The Netherlands either; during tonight’s semi-final in Stockholm, they won enough votes to make it through to Saturday’s extravaganza, along with our other faves Azerbaijan and Malta, plus Russia, Hungary, Austria, Armenia, Czech Republic and Cyprus. The second semi happens on Thursday, so we’ll find out who’ll be joining them then.

    • Jadus schreef:

      Ik ben blij voor Douwe dat hij de kans krijgt om z’n song te laten horen aan miljoenen Britten. Z’n muziek is echt tailor made voor de Britse markt.

      Al krijg je daar niet echt makkelijk voet aan de grond, de Common Linnets zijn er ook alweer bijna vergeten (zoals uit bovenstaande recensie ook blijkt ;) )

  25. Esmee schreef:

    Nederland op I tunes (6e plaats op dit moment)

    2 Netherlands
    85 Sweden
    88 Belgium
    130 Norway
    153 Lithuania
    198 Denmark

    Daar zal UK nog wel bij komen, want daar zijn ze dol op hem.

  26. Wim1970 schreef:

    Ik denk dat Nederland als 2e moet, want het eerste nummer is altijd een druk nummer.

  27. JH schreef:

    Ik zeg als 12e, midden in voor een zooo nodig rustmoment

  28. Robert schreef:

    Het maakt echt niet uit wanneer Douwe moet optreden. Een goed lied bewijst zichzelf, nu zat Douwe ook na een break..

  29. Max Mark schreef:

    Maar geen 2e of 3e aub.
    SVT zal ook wel niet durven om Frankrijk op 1 van die plekken te zetten. Wellicht Italië als rustig nummer in het begin. Voor NL: weer plek 6 zou kunnen, maar liever 12.
    Veel rustigere nummers in eerste helft. Hopelijk komt er nog wat druk uit de tweede semi bij.

  30. Max Mark schreef:

    Ik bedoel: ‘wat druks’

  31. Songfestivalwerk! schreef:

    Ik zou zeggen: Zet Frankrijk vlak na Zweden. Twee total verschillende liedjes. En dan zou ik de volgende startvolgorde maken:

    06. Italie
    07. semi final 2 qualifier
    09. Zweden
    10. Frankrijk
    11. Tsjechie
    12. Cyprus
    13. Nederland

  32. Kim schreef:

    Proficiat buren! Mijn vriend en ik vonden Douwe gewoon het stijlvolste nummer samen met Tjechië uit deze eerste halve finale.
    Ook al moet hij in de eerste helft zingen (Anouk moest dat ook), wij zijn er zeker van dat hij weer voor een heel mooi resultaat gaat zorgen!
    Hoop dat we jullie mogen vervoegen morgen avond!

    • Max Mark schreef:

      Dank! Leuke reactie! Jullie heel veel succes. Maar dat gaat zeker lukken!

      • RobbieR schreef:

        Dank je Kim en ik weet zeker dat België erbij is aankomende zaterdag.
        Ook een goed liedje.

    • eric schreef:

      hoop het niet dat bagger nr uit belgie

  33. Peter schreef:

    Het is nog niet beslist zaterdagavond. Ik denk zelfs dat Rusland gisteren niet eerste is geworden in de Semi, maar DB. Het zal waarschijnlijk een van de spannendste finales van de laatste jaren worden. Er zijn meer kanshebbers dan ooit.

  34. Insight schreef:

    Hopelijk een 11, 12, of 13e startplaats voor DB. Het halen van de finale was zo goed als zeker. Lekkere solide performance. Vond de wissel/overgang van de cam beelden rommelig (of onrustig ?) overkomen, was niet zo gaaf en smooth als bij TCL. Een camshot mag verandert of weggelaten worden als DB op 1.04 links van hem de cam in kijkt terwijl hij “you gotta “zegt , echt geen goede hoek voor DB om zo de cam in te kijken ,, dat zag er wacko uit . Die klok mag ook her en der wat prominenter in beeld als de wijzers ervan terugdraaien. Off topic commentaar betreft zijn “grooming” >die kuif mag ook strakker smoother high fashion gestyled, dat oogt echt veel lekkerder en geiler vanuit esthetisch point of fashion camera view. Op naar de overwinning ! yess.

    • Willem schreef:

      Ik vond juist die ‘you gotta’ goed gepakt en ook z’n juist heerlijk omdat het niet te glad was. Hierdoor komt hij er wel mee weg om tijdens die 10 seconden: ‘I love you too babe” te zeggen. Wat betreft het camera werk, het laatste gedeelte van het nummer raakt Douwe het voor mij een beetje kwijt. Hierin zouden inderdaad wat mooie shots van hem beter zijn geweest. maar zeg nou zelf: de professionaliteit straalde er van af en het zijn alleen maar details, verder niets anders dan lof!!

      • Insight schreef:

        okay wel “goed gepakt ” alleen niet vanuit de juiste hoek ( niet dubbelzinnig bedoeld btw ;)

    • riccardo schreef:

      LOL klok en kuif eensch! Vwb de startplek, ja liever 11, 12, 13 maar ik ga er vanuit dat het nummer ook vanaf een vroegere positie goed genoeg is om tot op het laatst overeind te blijven. Het riekt er ook een beetje naar alsof men rekening houdt met de opbouw van het programma ipv puur de volgorde op basis van loting. Dat is misschien mijn suspicious mind.

      • Hans schreef:

        Het is toch algemeen bekend dat de liedjes nu gep laatst worden? Niks mis mee ook.

  35. Bram schreef:

    Even een vraag. Mag en kan er überhaupt nog iets aan de regie worden veranderd nu?

    • Insight schreef:

      Zou het zo niet durven te zeggen of daarin nog mogelijkheden zijn. Het meeste wordt tijdens repetities wordt al vast gelegd / (uit)getest .Wellicht zijn erna alleen eventuele kleinere niet al te grote en ingewikkelde aanpassing/verbeteringen mogelijk.

  36. Ray schreef:

    Was dit nou die sterke finale?,of lag het.aan.mij? wat een verademing was Douwe gisteravond tussen al die liedjes.
    De meeste liedjes hadden dezelde sound,zang als ze in een lijn voorbijkwamen.
    Cyprus wat was dat slecht,camerawerk heel rommelig en doodenge zanger.
    Hierdoor was Oostenrijk een verademing om naar te kijken.
    IJsland viel totaal door de mand niet bijster origineel.
    Armenië,Rusland zullen wel om de medailles gaan strijden,maar mij konden ze niet boeien.

  37. Wim1970 schreef:

    Peter:
    Ik moet GerardMartin gelijk geven. Armeniëen Azerbeidzjan zoals gewoonlijk de standaardrommel, niets vernieuwends. Als je alle special effects weghaalt bij Rusland blijft er niets over van het nummer. Dat bleek wel aan het begin van de show met het winnende nummer van vorig jaar akoestisch met wat kinderen. Denk de kinderen weg en weg nummer. Lege omhulsels.

    Gold ook voor Nederland in 2014, zonder het goede camerawerk, was NL nooit 2e geworden.

    • riccardo schreef:

      Vandaar dat CATS nog steeds op allerlei radiozenders door Europa voorbij komt?

    • Peter schreef:

      Ach Wim1970, als je niets te zeuren hebt heb jij ook geen leven. En dat jij die zanger van Cyprus een lekker ding vond, zegt mij al genoeg over jouw smaak.

  38. Eddy schreef:

    Douwe Bob kan ook gewoon in z’n uppie op het podium staan en dan nog haalt uit op zijn dooie gemak een hoge notering. Hij is gewoon een erg coole gast met een rustgevend lied dat iedereen kan aanspreken (hij is topfavoriet in de UK!). Tijdens het persmoment (waar een Azerbeidzjaanse journalist de sfeer grondig naar de kl*ten heeft geholpen) heeft DB zeer terecht gezegd dat hij gelooft in ‘less is more’. Hij heeft het bewezen gisterenavond. Als Belg ben ik bijzonder blij dat hij zaterdag d’erbij is. Nu ”onze” Laura nog .. dat zou helemaal mooi zijn!

    • Insight schreef:

      Whats the pressure ! slow down babe’.. komt goed met jullie België.

    • riccardo schreef:

      Veel plezier en Laura gaat erbij zijn, geen twijfel over, allebei in de top 10 zou leuk zijn!

  39. Anonimus schreef:

    Malta staat trouwens echt veeeeeel te hoog bij de bookmakers. Ik denk dat dat zaterdag echt laag gaat eindigen.

  40. Insight schreef:

    Btw , 4 landen met m.b.v. zweedse inbreng zijn door ..hmmm…. Malta Cyprus Armenie Azerbeidzjan. mis ik nog wat ?

  41. J1. schreef:

    Ik heb veel vertrouwen in Zaterdag! Paar kleine puntjes:die 10sec stilte werkte goed vind ik,maarrrr ik heb niks meegekregen van terugtikkende klok,dus hopelijk kan dat nog beter in beeld worden gebracht..en DB moet Zaterdag niet weer “love you too babe” gaan zeggen,dat zou dan te ingestudeerd overkomen en de “puurheid” wegnemen..gewoon een BIG SMILE recht in de camera! Misschien wishful thinking,maar denk dat de strijd Zaterdag tussen Rusland en Nederland gaat zijn…?

  42. Max Mark schreef:

    Ik denk ook niet dat Rusland eerste is geworden gisteren. Ik denk derde (eerste bij televote, zesde bij jury). En dan gisteren NL op tweede plek en Armenië op eerste plek.

    Het wordt spannend zaterdag. Duitse Stern noemt Douwe het ‘wonder van Stockholm’ en iemand die Rusland van de winst kan afhouden. Media uit België en UK ook al zo positief over NL.

    Gaaf!!

  43. Ed schreef:

    Douwe is een ruwe diamant, die alleen op regie nog wat stappen kan maken.

    Echt streven naar minder totaal shots en het begin van de 10 seconden moet veel meer pakken, het shot op de rug met zicht op het publiek en de lampen in de zaal was magisch mooi, maar veeeeelste ver weg geschoten.

    Het screenshot of Douwe’s Facebook pagina ZO moet er ingezoomd worden, na de 10 seconden was Douwe gewoon haast niet meer te zien, en dan kwamen er weer totaaltje van achter uit de zaal dienwederom niets toevoegden,men daardoor was Douwe zo weer bijna 10 seconden niet te vinden op beeld.
    Vond ook het kleine voorpodium erg leuk met dezelfde projectie, na de 10 seconden break, maar ook dat fraaie detail werd alleen van afstand genomen.Dat is gewoon erg jammer, daar laat de regie echt steken vallen.

    we zijn er nog niet en ik hoopnechtvdatver wat meer mooie echte plaatjes/momentums terug geplaatst kunnen worden in die regie, ik hoop het echt !!!

    Dan zie ik onze inzending zo maar voor de verrassing van Stockholm worden ;)

  44. RobbieR schreef:

    Nederland heeft echt een goede gok gedaan, door pure muziek te kiezen en een goede maar natuurlijke, charmante tv perfomance neer te zetten.

    Ik vond Rusland over gewaardeerd, maar heb gisteren genoten van Rusland.
    Ik vind de zanger symphatiek, niet overdreven en hij deed het goed.

    Daarna vond ik Tsechie, Hongarije en Oostenrijk goed.

    Malta viel tegen, is dat het tv optreden? Ok wat zang betreft heeft zij mij verrast.
    Maar ik vind her nummer te druk ( opbouw vind ik wel prima) en act rommelig.
    Die gaat echt niet hoog eindigen hoor..

    Nederland gaat weer top 10 halen, ik voel het.
    Nee sterker nog die gaat ook voor spanningen zorgen en mee doen voor de eerste plaats..

  45. Matje schreef:

    Er zitten wel veel regiseurs hier! Je kan ervan vinden wat je wilt maar geloof me dat hierover goed nagedacht is en begrijpelijk dat men niet teveel stille beelden wil hebben zodat het lied niet meer imponeert. Het contrast is net hetgeen wat het hem doet. Het zal natuurlijk nooit de smaak van ieder mens zijn . Een kritiek punt had ik wel en dat was het domme shot tijdens de 10 seconden waar DB net weg dook in het publiek. Dat had beter gekuntd en zou zaterdag achterwege blijven vermoed ik. Verder DB en band waren top en denk dat we in de finale hoog gaan eindigen.

  46. riccardo schreef:

    Hey, een dingetje met Armenië en verkeerde vlaggen… oei!! politiek incorrect gedrag, santies??

    • Peter schreef:

      Nou dan moet ook de Zweedse organisatie aangepakt worden met betrekking tot de Interval act met “Grey People”. Ook politiek en dus niet gewenst.

      • riccardo schreef:

        ook waar, we hebben al een aantal diskwalificaties op de rol staan dit jaar, beter geen regels?

  47. Lilly schreef:

    Als ik dit Zweeds artikel mag geloven heeft hij genoeg momentjes gepakt in de camera:))
    http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article22795928.ab

  48. Ed schreef:

    Kijk als Pannecoucke deze kan inzoomen voor bij het begin van de 10 seconden, dan , dan ………….. dit zou een ICONISCH BEELD KUNNEN WORDEN !!

    https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13166120_1143592289026840_7540445360914294154_n.png?oh=0d58a9c11ded9e623077de946d844590&oe=57A3F73A

    • JH schreef:

      Nee, niet de achterkant, die 10 seconden vol en van dichtbij in beeld, lekker brutaal zoals der Stern als schreef!

    • Lilly schreef:

      Doen Ed, mail Pannecoecke maar ff, je regieplan door!
      Want denk niet dat hij iedere dag dit weblog leest-:)

      • Ed schreef:

        HAHA ik denk dat hij mijn mail ook niet zou lezen Lilly haha, denk zelf dat hij deze foto door zelf geschoten heeft ;)

        Vind het alleen zo ontzettend mooie verstilde foto , je kunt er nog zoveel beelden tegenaan gooien maar DIT BEELD IS gewoon ((((((((SLOW DOWN ))))))) ……. – als ze deze foto 4 tot 5 seconden kunnen “freezen” maar echt he ……

        Tussen de gitaarsolo tussen de 2 bandleden door naar voren kunnen zoomen tot het beeld als op de foto, dat 4 seconden vasthouden, (publiek zal dan om Douwe heen bewegen met vlaggen) dan is dit echt de kaars op de relaxtaart’ !!!

        Dan Douwe weer van voren, en dat hele totaaltjes overslaan …. dan man dan …. pffff het zou te mooi om waar te zijn.

        Totaaltjes van een zaal voegen nooit veel toe, en vind het dan ook vaak getuigen van creatieve armoede, maar ja …. er zal vast over nagedacht zijn.
        Snappen doe ik het alleen niet ;)

      • Jadus schreef:

        Ik vind dat ook echt een mooi plaatje, Johnny Cash 2.0. Dat kwam nu niet echt over. Maar iets zegt me dat Pannecoucke dit zelf ook wel heeft gezien.

  49. JH schreef:

    En dan wel dat guitige ontdeugende gezichtje in beeld!

  50. riccardo schreef:

    Heb het i.t.t gisteravond nog eens in alle rust terug zitten te kijken. Lijkt me een dikke Bingo dit optreden. DB pakt alle camera’s vanuit diverse hoeken. En hoe! Ruimte voor perfectie is er altijd natuurlijk. Je kunt alleen niet alles in nog geen drie minuten, dan wordt het een soort IJsland. Te veel. Dit ademt óók ruimte en rust. Iets persoonlijks met het eindshot kan nog.
    Misschien een paarse volgspot o.i.d. op de grote wijzer in de opening om het idee achter het lied nog meer te illustreren?