Stockholm live: Frans komt vocaal goed voor de dag

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Ik zie Zweden zomaar weer winnen.

 2. All W schreef:

  Het is toch raar dat het rustige liedje van DB, zo is afgekraakt vanaf het begin en dat deze zweedse gozur, die meer zingend praat imo, eigenlijk nationaal en internationaal alle handen op elkaar kriigt!! Stja, het is ZWEDEN!!! Ik vind er niets aan, and Im not Sorry!! Van de week de ESC uitzendingen van 1981, 82 en 1975 gekeken, of je 100 jaar terug gaat in den tijd. Waar ze het nu over de staging hebben en een LED screen die beklimt kan worden, zangeressen die niet kunnen zingen in hologrammen vermenigvuldigd op het podium worden…………..Owe, ja en dan hebben we ook nog het liedje!!?? Niet elke vooruitgang is verbetering imo!! Ik hoop dat dit jaar de “Less is more” trend doorzet, dan maakt Zweden idd kans, maar Douwe Bob en band ook!!

 3. mike B schreef:

  Vindt het best een aardig nummer maar met veel maars…….top 10 gaat zeker lukken

 4. Esc-go schreef:

  Dat is dus aan Europa. Dat Måns heeft gewonnen met een LEDscreen-act heeft gevolgen voor dit jaar. Allemaal visueel LED spektakel. Hopelijk wint niet zo’n afkooksel van vorig jaar!

 5. dick schreef:

  Het ESC is hier en daar verworden tot een circus en het lijkt af en toe meer op een videoclipfestival dan… enz enz…. deze trend lijkt niet te stoppen. Men hoeft zeker niet helemaal terug naar de statische vertoningen van vroeger maar soms denk ik less is more. Over de Zweedse inzending: ik vind het nog steeds helemaal niks en verbaas me over de positieve geluiden.

 6. dick schreef:

  Het ESC is hier en daar verworden tot een circus en het lijkt af en toe meer op een videoclipfestival dan… enz enz…. deze trend lijkt niet te stoppen. Men hoeft zeker niet helemaal terug naar de statische vertoningen van vroeger maar soms denk ik less is more. Over de Zweedse inzending: ik vind het nog steeds helemaal niks en verbaas me over de positieve geluiden….

  • Wim1970 schreef:

   Less is more, loop je net verkondigen.

   • dick schreef:

    Inderdaad maar dat wil niet zeggen dat deze Zweedse bijdrage in mijn ogen een muzikaal hoogstandje is. Ieder zijn mening!

 7. youri schreef:

  Ik denk dat dit wel gaat scoren. Al hoop ik echt niet dat Zweden weer gaat winnen. Dan verliest denk ik het gehele songfestival zijn populariteit.

 8. HJ schreef:

  Puur plagiaat. Luister maar eens naar Matt Simons met Catch&Release. Ongelofelijk dat dit mag…

  • Y.alta schreef:

   Niet zeuren, ik kan zo nog tig andere eurovisieplaten opnoemen die me aan en andere doen denken.

 9. Nordman schreef:

  Dit gaat er zo enorm uitspringen tussen al dat visuele geweld wat er op de kijker afkomt. Voor de kijker een herkenbaar geluid, rustige beelden, catchy…ik denk nog steeds dat dit een hele grote kanshebber is.

 10. Jadus schreef:

  Bij de songfestivalfans is hij niet populair, maar het gaat om het grote publiek, en die slikken dit als zoete koek. Het is gewoon een catchy, gelikt nummertje. Met een semi-nonchalante staging die een soort middelvinger is naar alle overdaad.

  Ik denk dat dit gaat winnen. Niet dat ik het nou zelf een geweldig nummer vind, maar als ik uit alle inzendingen een hit moet kiezen is het deze.

  • HJ schreef:

   Catchy en gelikt… Heb je de repetiebeelden bekeken en goed geluisterd? Heb er geen ‘liedje’ in gehoord.

   • Jadus schreef:

    Ik vind dat nummer van Fifth Harmony dat op 1 staat (stond?) in de top-40 ook geen liedje, maar dat soort supersimpele nikszeggende nummers scoort op dit moment.

 11. Y.alta schreef:

  Van alle liedjes vind ik dit toch de meest eigentijdse, meest Radiovriendelijke plaat. Heeft ook buiten het Eurovisie de meeste hitpotentie als je het mij vraagt, samen met Frankrijk.

  Moest er eerst aan wennen maar na 2 keer luisteren vind ik het toch een behoorlijk lekkere relaxte plaat.
  Ik zie het niet winnen, maar dat is puur omdat Zweden vorig jaar al won.

 12. HJ schreef:

  Y.alta:
  Niet zeuren, ik kan zo nog tig andere eurovisieplaten opnoemen die me aan en andere doen denken.

  Inderdaad. Dit blijft het mooiste voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=D9914Ywl4Xw. Paolo vs. Amy Diamond. Ik zeur niet, maar feit is dat Frans’ liedje (nou ja, opzegversje) en Catch&Release EXACT hetzelfde zijn!

 13. Eddy schreef:

  Ik blijf het een ontzettend eng ventje vinden … kan niet zingen, ziet er niet uit … is de vleesgeworden arrogantie. Laat hem maar winnen zodat Zweden nog meer greep krijgt op het hele ESC-circus … ik word hier helemaal moedeloos van! Zweden laat een scheet vliegen en heel Europa krijgt een orgasme … dit stinkt!

 14. He1n schreef:

  Winnaar vanaf het eerste moment.

 15. Remco van den Berg schreef:

  Staan er nou allemaal stemmen op de orkestbanden? Mag dat inmiddels? Bij ’45 sec in het filmpje lijkt het alsof ik de stem van Frans hoor, maar hij beweegt zijn mond niet en houdt ook geen microfoon bij de mond. Of zingt er iemand met hem mee, omdat Frans mogelijk niet zo stem vast is? Mijn liedje is het in ieder geval niet.

  • Matje schreef:

   Frans heeft is duidelijk geen groot zanger . Hij heeft vier backings bij zich die hem moeten ondersteunen in dit lied . Als je bij de filmpjes van Eurovision.tv kijkt en degene met ‘rehearsels day 2 no comment’ dan hoor en zie je tijdens de soundcheck van Zweden wel degelijk dat de meeste hier gelijk hebben als het gaat over zijn stem . Verder vind ik het nummer wel aardig maar niets speciaals en zal alles wel goed gaan lopen door het innemende wat Frans heeft. Voor mij hoeft dit niet te winnen maar een lage top 10 verdient het wel.

 16. Wim1970 schreef:

  Y.alta:
  Niet zeuren, ik kan zo nog tig andere eurovisieplaten opnoemen die me aan en andere doen denken.

  België van dit jaar bijv. Het intro lijkt op ‘Another one bites the dust’.

  • Jadus schreef:

   Luister maar eens naar Sax van Fleur East. Daar lijkt de Belgische inzending meer op. Overigens lijkt onze Nederlandse inzending ook nogal geinspireerd op It Never Rains in California van Albert Hammond.

   Een origineel popnummer verzinnen is vrij moeilijk. Maar het nummer van Frans lijkt echt gewoon Catch & Release als blauwdruk te hebben genomen, en het net genoeg te hebben veranderd om geen plagiaat te zijn. Bij vlagen echt exact hetzelfde.

   • Richard schreef:

    Zweden is er al eens mee weggekomen met een lied dat voor songfestivalfans al bij de eerste tonen zo bekend voorkwam dat men verbaasd was dat hier niets tegen gedaan is. In 2001 werd het intro en het refrein van de Belgische inzending van 5 jaar ervoor genomen. De EBU heeft er toen niets aan gedaan. Geen punten in mindering of diskwalificatie. Terwijl Kroatie twee jaar eerder voor stemmen op band wel 25% van de punten van dat jaar moest inleveren. Zweden bepaalt gewoon hoe het songfestival er uit moet zien. Dat blijkt nu ook weer uit hoe de puntentelling gaat verlopen.

 17. Insight schreef:

  Dit gaat simpelweg niet winnen, doet er niet toe wat voor verhaal er men aan vast wilt plakken , end of story,period.

 18. J1. schreef:

  In de polls Zweden na gisteren 1 plaatsje gezakt..Malta juist 1 plaatsje omhoog(snap ik niks van)..en Nederland weer 1 plaatsje gestegen,nu op 13

 19. C schreef:

  Dit nummer is identiek aan catch and release van Matt Simons.
  Dus plagiaat!!
  En niet een klein veroorloofd beetje. Heel vreemd dat dit gewoon mee mag doen.
  Terecht als er een discussie over gestart wordt.