Stockholm live: Jamala uit Oekraïne maakt indruk

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Deniz schreef:

  Wow ik ben benieuwd! Al weet ik niet of geel en blauw zo bij dit nummer passen.

 2. Willem schreef:

  Prachtig nummer en dito gezongen. Van mij mag dit winnen, het nummer gaat compleet tegen alle wetten en cliches van het songfestival in.

 3. Wim1970 schreef:

  Liever Oekraïne dan Rusland als winnaar, al vind ik t lied ruk.

 4. RobbieR schreef:

  Ik heb zo’n ja en nee gevoel bij dit liedje.
  Ik hoorde via een vriend dat zij echt voor kippenvel zorgt in de zaal.

  Het kan zo maar zijn dat het wel en nee gevoel, een welles wordt en positief.

 5. HJ schreef:

  Prachtig nummer. Ook al versta je er niets van (haar Engels komt over als het even onverstaanbare Russisch), ze weet wel een boodschap over te brengen. Ietsbwat bij haar lukt, maar bij Douwe Bob, die zo graag wil, niet. Dit gaat zonder moeite 2e of 3e worden.

  • RobbieR schreef:

   Wacht eerst dinsdag af, volgens mij gaat DB zijn boodschap zeer overtuigd brengen.

   Ps ben het wel mee eens over Oekraïne.

  • Jadus schreef:

   Ik snap de vergelijking niet helemaal. Een zangeres die een soort wanhoop probeert over te brengen (denk ik, ik versta er net als jij niks van) t.o.v. een zanger die het publiek mee wil geven dat ze zich niet zo druk moeten maken. Beiden slagen daar volgens mij prima in.

  • Gilles schreef:

   Ze zingt – behalve Engels – geen Russisch, maar Krim-Tataars (een Turkse taal). Hoge punten van Azerbeidzjan zijn verzekerd.

 6. MarkusRotterdam schreef:

  Helaas staan de sterren dus gunstig voor haar. Ik blijf het een provocerend stukje chauvinisme vinden en vind het lied op zich namelijk ook nog eens bloedirritant.

 7. Nordman schreef:

  Ik was bang voor een OTT act, maar dit ziet er mooi uit. Focus op het verhaal van Jamala met mooie graphics, vocaal sterk natuurlijk. En zoals vele fans al aangeven vanaf het begin: top 5 materiaal.

 8. Paysbart schreef:

  Jamala steekt met kop en schouders boven de rest uit. Ze zingt het sowieso foutloos maar de LED show is fantastisch opgebouwd. Kippenvel.. Dit moet absoluut top 3 worden en ik zie het liever winnen dan Rusland

 9. kurt schreef:

  vreselijk zeiklied

 10. Dick schreef:

  Goede zangeres maar ik heb dubbele gevoelens over de song… wel finale waardig maar geen winnaar.

 11. Eddy schreef:

  Paysbart:
  Jamala steekt met kop en schouders boven de rest uit. Ze zingt het sowieso foutloos maar de LED show is fantastisch opgebouwd. Kippenvel.. Dit moet absoluut top 3 worden en ik zie het liever winnen dan Rusland

  je hebt 100% gelijk … mag gerust winnen wat mij betreft!

 12. JH schreef:

  Vanaf het begin in mijn top 5, prachtig lied, fantastische stem, 1 minpuntje, het is geen nummer dat je een paar keer achter elkaar afspeelt, dan wordt je depressief…

 13. robbert-rotterdam schreef:

  Dit is mijn smaak niet. Daar wil ik mee beginnen. Toch ben ik blij dat dit nummer is ingezonden. Dit is een voorbeeld van een lied dat vanuit een gevoel van binnenuit is gemaakt en waar zorg aan is besteed. Dat weet je gewoon als je hiernaar luistert.. En dat heb ik 100x liever dan de vele nummers die vanuit berekening zijn ontstaan.En dat er blijkbaar een mooi plaatje van wordt gemaakt, is dan een grote bonus.

 14. Sannie schreef:

  Dit nummer en zangeres kunnen mij totaal niet bekoren hoe mooi dit ook in beeld wordt gebracht en hoe lovend veel mensen zijn over dit nummer , het blijft voor mij kattegejank van de bovenste plank en ik vind haar ook niet symphatiek overkomen. (42/42)

 15. Kenny schreef:

  Mooi nummer ;)

 16. werner schreef:

  Begrijp niet dat dit nummer zo hoog staat.vind het afschuwelijk.

 17. Ria NL schreef:

  Ik ben ook niet dol op het lied en de stem van Jamala, maar eerlijk gezegd maakt het optreden toch wel indruk op mij

 18. Leendert Jan schreef:

  Ook mijn smaak is het niet maar het ziet er wel indrukwekkend uit. Denk dat dit hoog gaat eindigen. Zoals ik bij Douze points al zei vind ik het mooi dat dit erbij is.

 19. Br@m schreef:

  Afschuwelijk – heb hier totaal niks mee.

 20. henk schreef:

  Fantastisch en gedurfd lied. Maar volgens mij is dit een politiek lied. Het is bijzonder dat dit lied gezongen mag worden op het songfestival, maar dat het publiek niet met de regenboogvlag mag zwaaien tijdens de halve finale en de finale , omdat dit wel politiek gevonden wordt vanuit het songfestival.

 21. riccardo schreef:

  Nou ik heb hier heel wat twijfels bij, maar de perskamer viel stil dus tja, heeft er toevallig even iemand een teiltje? Deze klaagjammer hoort hier niet thuis, basta!

  • Insight schreef:

   Het was stil, men rende allen naar ander kamertje al persend boven een teiltje van ellende

 22. He1n schreef:

  Weer een boodschap.. nummer en wat een gegil. Hup Zweden

 23. youri schreef:

  Hmm vindt het nog steeds niet echt leuk. Mag van mij door en dan te eindigen in de middenmoot. Ze zijn al verzekerd van hoge punten uit Georgie, Armenie, Rusland denk ik, Wit Rusland, Moldavie en Azerbeidzjan

 24. J1. schreef:

  Ik ga mijn mening niet veranderen omdat het opeens zo goed aanslaat bij de repetities; blijf het een janknummer vinden

 25. Insight schreef:

  OekraïNEE is nee

 26. Sem schreef:

  Het doet me een beetje denken aan Albanië 2012. had ik ook niets mee maar eindigt wel hoog! Denk dat het met Oekraïne ook gaat gebeuren.

 27. Post schreef:

  Heel slecht lied Rusland was veel Beter.