Tsjechië ook in 2017 van de partij

De Tsjechen gaan ook in 2017 op de interne toer. Nummers kunnen door worden ingezonden door zowel Tsjechische als buitenlandse componisten. Uiteindelijk beslist een jury bestaande uit personen van de Tsjechische omroep en de muziekwereld wie er naar Kiev gaat.

In 2016 wist Gabriela Gunčíková zich namens de Tsjechen voor het eerst sinds hun eerste deelname in 2007 voor de finale te plaatsen. Daarin sprokkelde ze ook nog de nodige jurypunten, maar kreeg vervolgens geen enkel punt van de televoters. Het leverde uiteindelijk een 25e plaats op. Zowel de halve als de finale trokken in Tsjechië zo’n twee miljoen kijkers.

7 reacties op “Tsjechië ook in 2017 van de partij

 1. 1
  Ria NL says:

  Leuk dat Tsjechië er volgend jaar weer bij is. Hopelijk weer met een mooi lied en een finaleplaats waar het een hogere klassering zal behalen. Ik vond het erg jammer dat Gabriela met haar liedje “I stand ” zo laag eindigde. Ik had haar een mooie plaats gegund, ik vond haar liedje erg mooi. Herkansing volgend jaar wat mij betreft.

  • 1.1
   Wim1970 says:

   Ik vond Tsjechië dit jaar ook erg ondergewaardeerd. Zou het met de 2e startplaats te maken hebben?

 2. 2
  dick says:

  Tsjechie is 2016 zeer ondergewaardeerd gebleven wat mij betreft. I Stand verdiende een beter resultaat. Ook 2015 bracht ze geen geluk (wat mij betreft onterecht). Zou eea met de gun-factor te maken hebben…. geen idee….

 3. 3
  RobbieR says:

  2016 was mooi, maar 2015 was een parel.
  Onbegrijpelijk dat het de finale niet haalde.

  2017 top 10)?

 4. 4
  Bandido-Georgia says:

  Ik vond Tsjechie dit jaar prachtig, en al was het terecht dat ze de finale haalden, het was jammer dat ze niet meer punten haalden. En ook vorig jaar vond ik het een mooi lied. Leuk dat ze er in 2017 weer bij zijn!

 5. 5
  robbert-rotterdam says:

  Leuk dat Tsjechië er volgend jaar weer bij is.
  En idd, dit jaar werd dit land ondergewaardeerd. Naar mijn mening heeft dit zeker te maken met de ongunstige startpositie. Tsjechië had een goed nummer, maar wel bij uitstek eentje dat het vanuit startpositie 2 heel moeilijk krijgt. Ballades in het begin van het veld hebben het meestal lastig. En dat is ook nu gebleken.

Reageren niet meer mogelijk.