O’G3NE wil lied met verhaal brengen in Kiev

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Esmee schreef:

  Hoi redactie: toen ik zojuist deze site bezocht en een reactie bij ‘O’g3ne voor Nederland naar Kiev’ wilde plaatsen, gaf mijn scherm een melding met: ‘Fatal error enz.’. En nu zijn alle laatste 22 reacties op dat stuk ook verdwenen.
  Dat jullie het even weten.

  • RobbieR schreef:

   Ik heb het zelfde.
   .

  • Nordman schreef:

   Ik had de afgelopen 2 dagen problemen. Er waren gisteren iets van 54 reacties op het andere o’g3ne artikel (gecheckt via mobiel), maar via mn laptop (firefox en IE) zag ik maar 22 reacties. Vernieuwen hielp niet, cookies verwijderen ook niet. Nu ineens zie ik alle reacties weer.

 2. Ria NL schreef:

  Ik ben heel blij !!!! Ik vind O’G3NE helemaal geweldig !! Nu nog het perfecte lied en het komt helemaal goed !!!

 3. RobbieR schreef:

  Nou laten wij hopen op een goed lied.
  Ik hoop echt dat de vader er niet mee bemoeit. Maar dat zal wel denk ik..

 4. dick schreef:

  Wat een soap weer: nee we zijn niet benaderd blablabla. Maar goed: dat de dames kunnen zingen kun je niet ontkennen dus dat hebben ze alvast als voordeel. Maar alles valt en staat met de song EN de performance. Ik ben benieuwd!

  • Richard schreef:

   Ja , inderdaad. Ik heb nu al slapeloze nachten als ik er aan denk. Ik denk dat ik dit jaar maar thuis blijf en niet naar Kiev ga. Ik schaam me nu al voor de podium act. Net als in Wenen met Trijntje. Toen durfde ik ook nergens in Wenen meer hardop te zeggen dat ik uit Nederland kom.

 5. Wim1970 schreef:

  Een lied met een verhaal hebben we dit jaar al gehad. Niet achter de feiten aanlopen graag.

 6. jos schreef:

  dat gaat wel goed komen met hun lied .

 7. marco schreef:

  Dat we meedoen maar nog niet weten met welk lied of welke act is waar het al direct misgaat . De laatste jaren is gebleken dat juist die acts scoren. De act; het lied en de uitvoerende zijn de winnende factor ( bijv heroes ) Eerst een zanggroepje kiezen en dan een nummer gaan schrijven waar vervolgens amper budget is voor een fatsoenlijke act is al bij voorbaat kansloos.

  • Jadus schreef:

   Met alle respect, maar van deze redenatie klopt helemaal niks… op deze manier is er natuurlijk juist meer geld over voor een goede productie en een goede staging. Dat zag je vorig jaar bij Douwe Bob wel, uit een maar matig geschikt nummer werd wel alles gehaald wat eruit viel te halen.

  • Richard schreef:

   Helemaal mee eens Marco

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik gun ieder zijn verhaal, maar er zitten al diverse elementen in die niet kloppen.
   1) we weten niet met welk lied of welke act. Dat wisten we de laatste jaren ook niet. Het is pas november en het festival is in mei. Nou en, dus? Tijd zat.
   2) een nummer schrijven waar vervolgens amper budget voor is. Waaruit blijkt dit? Doe jij de boekhouding voor OG3NE dan? Weet jij wat hun budget is? Ten eerste is er een AVROTROS budget, dan zou er van de platenmaatschappij ook nog geld kunnen komen en bovendien hebben de zusters nu een succesvol album en een succesvolle tour door het land waar ze geld aan verdienen. Over het budget is het gissen, maar het staat zeker niet vast dat er maar weinig geld beschikbaar is voor de song en act.

 8. bert schreef:

  ik hoorde gisteren dat de vader van de meiden het lied gaat schrijven,niet erg blij ik vond zijn liedjes zoals magic niet erg bijzonder,dus even afwachten…….

  • Hans schreef:

   Dat klinkt niet bepaald veelbelovend. Net als de opmerking dat ze het allemaal in eigen hand willen houden en dat ze een liedje willen hebben dat geschikt is voor het songfestival. Fouter kan het niet!
   Ik ontken niet dat deze meiden goed kunnen zingen, maar laat ze in godsnaam de rest aan professionals overlaten….

   • Sunderland schreef:

    Met de laatste opmerking ben ik het eens. Dat de dames het allemaal in eigen hand willen houden, is op zich wel logisch natuurlijk. En zover ik het juist heb, zal de vader van de dames ook een liedje schrijven (dus niet als enige). Ook dit is helemaal geen slecht idee. Zolang er maar keus is uit de liedjes van meerdere schrijvers. En dan niet uitsluitend Nederlandse schrijvers benaderen, maar ook schrijvers uit het buitenland. En verder zullen ze zich inderdaad vooral goed moeten laten begeleiden door professionals. Met professionals bedoel ik dan personen die eerder nauw betrokken zijn geweest bij het ESF. Die weten wat belangrijk is om te doen (en misschien nog wel belangrijker) wat je vooral niet moet doen wanneer het gaat om zaken zoals presentatie, styling enz. De dames van O’g3ne zijn qua zang zo goed dat het jammer zou zijn dat de aandacht naar andere zaken dan hun zangkwaliteiten zou gaan. Dat doet afbreuk aan hun deelname en is een gemiste kans,,

   • Richard schreef:

    Ja Hans, helaas ben ik het helemaal met je eens. Het wordt een goed gezongen ramp in Kiev. Althans als ze dit grote spektakel maar aankunnen en niet vals zingen. In Rotterdam was het 10 jaar geleden bij het JESC ook niet helemaal zuiver gezongen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het klopt niet dat vader het lied gaat schrijven. De juiste versie is dat vader óók een poging gaat wagen om een lied te schrijven. Of zijn lied gekozen gaat worden is nog maar de vraag, omdat er meerdere componisten/tekstschrijvers gevraagd zijn.

 9. marga schreef:

  ik vind de meiden goed in covers zoals Clown,maar als vader het lied gaat schrijven beloofd niet veel goeds zijn composities zijn erg matig

  • Richard schreef:

   Ja Marga, het zijn toch eigenlijk alleen maar cover artiesten. Ze hebben nu pas na jaren hun eerste album uitgebracht en wie zegt nu dat het album een succes is? Bepaalde voor beoordeelde pers.

 10. Gerardmartin schreef:

  Je kunt net zo goed over een zak aardappelen zingen, geen hond die de tekst beluisterd. Veel tralala erin en Ai luv joe en dan komt alles wel goed.

 11. Dustin schreef:

  oh oh, ze houden t in eigen hand en papa schrijft een songfesival liedje…. tot zover geloof ik er absoluut niet in.. voor je t weet staan ze in op t laatst aan elkaar genaaide lapjes (NL 1997) in een kroonluchter decor (2008) hun oubollige songfestival liedje te lallen… ik mag toch hopen dat er wel een team komt wat zich ermee gaat bemoeien want zelf hebbe ze er werkelijk geen idee van…
  Uiteraard laat ik me graag verassen… en ik hoop dat ik ongelijk krijg..

  • Richard schreef:

   Ik droom met je mee Dustin. Maar ik geloof er niet in.
   Deze dames zijn door de pers en Jan Smit een beetje te veel over het paard getild en denken dat ze het allemaal samen met papa gaan regelen.

 12. Richard schreef:

  AVROTROS hebben geen geld om het Eurovisie Songfestival 2018 te organiseren. Ze hebben er waarschijnlijk zelfs geen geld voor over om de Nederlandse Delegatie te huisvesten in de Kiev tot de zondag na de finale. Met andere woorden liever zo snel mogelijk naar huis !!!!!.
  Zeker weten, daarom hebben ze het bewust gekozen voor een act die in de halve finale al struikelt. Dan wordt een ekker goedkoop jaar.
  Geschrokken van het goede ( boven verwachting) resultaat van Douwe Bob. Dat waren AVROTROS immers ook in 2014 toen de Common Linnets zo hoog eindigden daarom hebben ze het jaar erop 2015 totaal niet geïnvesteerd in de act van Trijntje

  Stel je voor dat we een hele goede artiest inzenden en het wordt een succes en we winnen (er waren er dit jaar genoeg die wilden gaan). Dan moeten we het organiseren in 2018. Oh nee!!
  Nee, dan liever een act waarvan we zeker weten dat deze onderaan eindigt.Laten we iemand sturen die wel kan zingen maar waar verder alle essentiële elementen aan ontbreken.

  – geen artist te vast beraden aan het avontuur begint maar iemand die er nog niet goed over na heeft gedacht
  – geen verrassende podium act maar artiesten die alleen een beetje wiegelen op het podium
  – geen juiste kleding ( want bij de Common Linnets en Douwe heeft ons dat punten opgeleverd) beter wat TE overdreven gekleed, waardoor het zelfs ongelovig wordt dan winnen we ieder geval de Barbare Dex award (net als in 2015)
  – Geen internationale sound maar een eenvoudige Hollandse poldersong. Waarvan het Nederlandse publiek denkt dat het internationaal klinkt maar het buitenland moet er niets aan vinden. Het lied moet dus geschreven worden door iemand die niet weet hoe iets internationaal aanslaat.
  -De artist moet geen goodlooks hebben Eén redelijk leuk koppie is genoeg , maar niet allemaal. Oh ja en een beetje overgewicht. Stel je voor anders levert het weer extra punten op. Niet aan denken dat de artist genoemd gaat worden in lijst van Best looking artist of Eurovision 2017.
  – We moeten wel iemand uitkiezen waar het Nederlandse publiek op dit moment een zwak voor heeft. Er moet een verhaal achter zitten. Dan geeft het Nederlandse publiek in ieder geval ons ( de selectie commissie van AVROTROS) niet de schuld van zwaar teleurstellende resultaten op het Eurovisie Songfestival.

  Ja, als we hier allemaal rekening mee houden hebben we de prima mix om te stranden in de halve finale.

  De selectie commissie van AVROTROS zegt doen!!!!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Wat kom jij bitter over, zeg!
   Ik hoop dat het privé beter met je gaat dan je hier uitstraalt….

  • genie-fan schreef:

   Hemel lief… Nederland ten voeten uit. Lekker negatief, alles is waardeloos enz. Nou, ik zie het helemaal zitten met O’g3ne. Ik hoop dat hun vader een heerlijk lied in elkaar zet (want hij weet als beste natuurlijk hoe de stemmen van zijn dochters het beste samen klinken) en dan hoeven wij het echt niet over het “probleem” van een act te hebben, want als de song goed is, is de act niet meer nodig. Helemaal eens met de keuze en ik heb er alle vertrouwen in !

 13. jos schreef:

  ze halen de finale !

 14. Kenny schreef:

  Mensen mensen. We kunnen beter afwachten hoe OGENE het gaat doen op het festival. ik denk zelf dat ze het goed gaan doen. Maar we kunnen nog niet 100% zeggen of het wel of niet goed gaat. Beter positief zijn, dat helpt onderbewust ook voor de persoon die naar het songfestival gaat ;)

 15. Gert Jan schreef:

  Van harte gefeliciteerd met jullie selectie voor het songfestival, meiden!!!
  Zeer verdiend!
  Als jullie echt op zoek zijn naar een lied met inhoud, dan wil het toeval dat ik zo’n nummer heb geschreven en het (voorlopige) resultaat daarvan naar jullie manager Marco heb gestuurd.
  Daarna heb ik jullie uitzending gezien bij Van Der Vorst Ziet Sterren en was ik zeer onder de indruk. Daardoor mag ik wel een toontje lager zingen. Jullie niet natuurlijk! ;-)
  Toch hoop ik dat jullie tijd en ruimte hebben om naar mijn nummer te kijken en te luisteren.
  Omdat ik niet zeker weet of jullie af en toe op deze weblog kijken, stuur ik een wat persoonlijkere brief (past hier niet) met het materiaal voor de zekerheid ook naar jullie Fanpost(bus).
  In elk geval heel veel sterkte voor jullie allemaal en alvast “toi toi toi” in Kiev!