Celebrate Diversity slogan Eurovisie Songfestival 2017

You may also like...

21 reacties

 1. Damsco schreef:

  LOL, dat uitgerekend deze slogan gekozen wordt door het “tolerante” Oekraïne. Betere satire is ondenkbaar. Toen Conchita drie jaar geleden won, waren de reacties op haar en de LHBT-gemeenschap niet mild (en dan druk ik me nogal zacht uit). Tsja, alles voor de bühne hè? Dat EU-lidmaatschap moet er koste wat kost doorgedrukt worden en dat associatieverdrag dient slechts als opstapje. Die Nexit kan mij niet snel genoeg komen. ;-) En hopelijk gaan we volgend jaar weer “gewoon” naar Zweden of elders in het Noord-Westen van Europa.

  • Hebbuzz schreef:

   Conchita kreeg ook punten uit Oekraine dus …….daar gaat je verhaal

   • Damsco schreef:

    Hebbuzz, dat Conchita punten uit Oekraïne kreeg doet niets af aan mijn bewering. Dat er veel hatende reacties uit Oekraïne kwamen is een feit en dat ze weinig op hebben van “diversiteit” lijkt me ook een vaststaand gegeven.

   • Hebbuzz schreef:

    Damsco, dat Conchita punten kreeg wil wel zeggen dat er kennelijk ondanks veel weerstand ook een brede steun voor was. Dat plus dat je alles over een kam scheert vind ik te makkelijk. De mensen van de Oekraïense omroep zijn wellicht meer diversiteit gezind dan de bevolking en voelen zich mogelijk juist wel voorvechters. Immers ze hebben destijds ook Gaytana gestuurd terwijl in het parlement er zelfs enkelingen niet mee eens waren. Ik zou de NTU het voordeel van de twijfel geven,, immers de omroep is niet hetzelfde als een deel van de bevolking.

  • Wim1970 schreef:

   Goh, alweer 3 jaar geleden. Van mij mag Oekraine lid worden van de EU, al is het alleen maar om Putin dwars te zitten.

  • Marco schreef:

   ‘Volgend jaar weer gewoon naar Zweden’?
   Liever niet! Vond het de slechtste show sinds jaren en véél te politiek geladen.
   Ben eerlijk gezegd ook wel klaar met die 13-in-een-dozijn deuntjes uit Zweden.

   Liefst van al zou ik het ESF een keer in Nederland willen zien, maar daar heb ik vooralsnog weinig vertrouwen in (niet vanwege het zangtalent van de dames, maar wel vanwege hun repertoire en hun styling). Maar goed, ik wacht af waarmee ze gaan komen en in mijn geval kan het alleen maar meevallen.

   • Damsco schreef:

    Persoonlijk ben ik al blij als we dit jaar de finale halen. Winnen is te hoog gegrepen, dus Amsterdam/Rotterdam/Arnhem 2018 zal er hoogstwaarschijnlijk niet in zitten. :P Ik vind de meiden ook geen winnaarsuitstraling hebben.

    Ik noemde Zweden omdat ik denk dat ze met Loreen gewoon weer voor de winst gaan. Hoe het nummer van Loreen klinkt weten we niet, maar ze gaf tijdens een interview wel aan dat haar nieuwe nummer (“Statements”) dichter bij “Smells Like Teen Spirit” dan “Euphoria” zit. Aangezien Jamala vorig jaar heeft bewezen dat je met een alternatief nummer ook kan winnen en we dus al kunnen concluderen dat Loreen geen herhalingsoefening doet, ligt Zweden voor mij in ieder geval in de lijn der verwachtingen voor de overwinning (of anders misschien Rusland).

 2. Kenny schreef:

  Ik vind het wel een mooi logo.

 3. Ria NL schreef:

  Ik vind het wel een mooi logo.

 4. robbert -rotterdam schreef:

  Logo is niet slecht. Hopelijk wordt de daad bij het woord gevoegd en krijgen we daadwerkelijk liedjes te horen die divers zijn, liefst zo veel mogelijk van liedjesschrijvers uit het eigen land zelf.

 5. Hebbuzz schreef:

  Ik vind het logo lelijk, te donker en te weinig kleur. Wat ik wel aardig vind is dat het aansluiting zoekt bij de eigen cultuur.

  De slogan vind ik te plichtmatig. “Celebrate” had volstaan. De toevoeging ‘diversity’ is nergens voor nodig. Wie feestviert maakt zich sowieso minder druk om iemand die anders is.

 6. Will Geerts schreef:

  Diversity ? Daarmee bedoelen die hypocrieten toch niet ook mensen met een andere kleur kleurlingen in het volledig blanke etnocentrische Songfestival ? Vind het altijd verdacht dat degene die het over diversity hebben vaak de minste inspanningen er toe doen. Enkel om hun geweten te sussen waarschijnlijk. Of slaat diversity enkel op de gay-gemeenschap en wordt het Songfestival meer dan ooit een gay-event ? Het logo lijkt op een garnaal. Kortom: pot op met hun stomme logo’s.

 7. dick schreef:

  Gewaagde keuze, misschien zelfs beetje hypocriet? Ukraine heeft nou niet een geweldig verleden op diversity en het steunen daarvan maar goed uitgaande van het goede van de mens: ieder zetje (hoe klein ook) is er 1 in de goede richting en als hierdoor mensen toleranter tegen zaken aan gaan kijken is dat een leuke bijvangst:-).

 8. Betty*Beyond schreef:

  mooi hoor het verhaal van de Namysto maar het lijkt meer op een psychedelische HEMA rookworst… en voor iets dat diversiteit moet promoten vind ik het nogal een saai ontwerp en eentonig van kleur. vond de PS MASKROS lamp ripoff van vorige jaar mooier

  maar de united colours of benneton slogan “Celebrate Diversity” is toch het ergst,
  en ja uitgerekend Oekraïne wil diversiteit promoten… #facepalm
  nu nog een paar van die schreeuw presentatoren erbij en tis weer als van ouds 2005

 9. Bandido-Georgia schreef:

  Elk jaar is de slogan toch een beetje een open deur. En ook dit jaar is het weer zo’n dooddoener, maar ja, je moet toch wat. En met diversiteit sla je de plank nooit mis. De ketting vind ik dan wel weer aardig: elk jaar mis ik iets authentieks in zo’n logo, en nu kiest men dan toch iets wat uit de eigen cultuur voortkomt.

 10. Jadus schreef:

  @damsco
  Klop jezelf maar niet op de borst, Nederland is net zo intolerant en dat zal bij de verkiezingen wel blijken. Zie ook de belachelijke Zwarte Pieten-discussie, wat een haat. Maar het hoort ook bij de huidige xenofobe, nationalistische trend: iedereen terug in z’n eigen coconnetje, lekker navelstaren, waar jij zelf blijkbaar ook een exponent van bent.

  Daarom vind ik de slogan ‘celebrate diversity’, hoe cheesy ook, wel echt bij deze tijd passen.

  • MarkusRotterdam schreef:

   Ik hoop dat je met “de haat” de haat bedoelt die de anti-pietdemonstrant uit richting de Sinterklaas en ZP vierende gezinnen, of naar de blacklife matters beweging, want dàn kan ik het op dat punt met je eens zijn. Walgelijk gewoon hoe een kinderfeest versjteerd wordt.
   Het feit is dat als je hier niet van de daken schreeuwt dat je meer vluchtelingen wilt, openstaat voor andere culturen en je eigen cultuur en normen en waarden wegcijfert, je al gelijk een racist bent. Bij een andere mening kan er geen discussie gevoerd worden, je bent populist, xenofoob, PVV-stemvee en daarmee basta. Maar ik hoef ook niet zo nodig nog meer vluchtelingen, ik wil gewoon ZP blijven vieren, geen verstopeieren te hoeven zoeken en ook geen feest- of decemberdagen te vieren. Ben ik in jouw ogen dan een racist? So be it. Ik zou zeggen suck my b…
   En om ook nog even on topic te blijven: ik vind het inderdaad de meest hypocriete slogan die er is.
   Ik vind het ESF nog steeds leuk, maar veel te politiek. AUB geen items meer over vluchtelingen, politieke tegenstellingen of wat dan ook tijdens zo’n avond. Het nieuws brengt al genoeg ellende hierover.
   Ik heb trouwens tijdens het ESF nog nooit gemerkt dat er onderling haat/tegenstellingen waren, die werden in zo’n week onderling wel opgelost (lees : getolereerd). Daar hoeven we dus niet zo’n dwingende slogan voor te hebben of presentatoren die uitleggen hoe je je moet gedragen.
   Sorry voor het lange betoog maar moest het ff kwijt.

 11. Beheerder schreef:

  Jadus:
  @damsco
  Klop jezelf maar niet op de borst, Nederland is net zo intolerant en dat zal bij de verkiezingen wel blijken. Zie ook de belachelijke Zwarte Pieten-discussie, wat een haat. Maar het hoort ook bij de huidige xenofobe, nationalistische trend: iedereen terug in z’n eigen coconnetje, lekker navelstaren, waar jij zelf blijkbaar ook een exponent van bent.

  Daarom vind ik de slogan ‘celebrate diversity’, hoe cheesy ook, wel echt bij deze tijd passen.

  @Jadus. Mag ik vragen in het vervolg minder persoonlijk en hautain te antwoorden aub ? Dit zal het voor iedereen hier aangenamer maken. Danku.

  • Jadus schreef:

   Sorry, ik kan niet tegen het verwijten van intolerantie aan andere landen terwijl ons eigen land net zo erg is. Als je dat ‘hautain’ vindt, be my guest.