Kaartverkoop ESF start dinsdagavond

Wie in mei naar het Eurovisie Songfestival kan vanaf morgenavond 19.15u Nederlandse tijd kaarten kopen. Kaarten komen beschikbaar voor negen shows: zes generale repetities, de beide halve finales en de finale. Net als in eerdere jaren verloopt de verkoop in delen. Op een later tijdstip komen meer kaarten beschikbaar. De prijzen liggen tussen €8 en €500 en de verkoop loopt via concert.ua. Meer informatie is momenteel niet bekend.

Organisatiecomité

Het bericht over de kaartverkoop komt op dezelfde dag dat een groot deel van het organisatiecomité is opgestapt. De groep zegt de afgelopen twee maanden nauwelijks werk te hebben kunnen verrichten nadat de vice-president van de Oekraïense omroep, Pavlo Hrytsak, zich met het project ging bemoeien. Vervangers heeft de omroep nog niet aangewezen. De EBU heeft de Oekraïense omroep al laten weten dat er ondanks de personele wijzigingen moet worden vastgehouden aan het tijdsschema dat in december is vastgesteld.

19 reacties op “Kaartverkoop ESF start dinsdagavond

 1. 1
  Kenny says:

  Ik kijk het songfestival lekker op de TV. :P Ik ben heel erg benieuwd naar OG3NE. :)

 2. 2
  Jetje van Katoen says:

  Je bent toch écht van de pot gerukt als je hier 500€ voor betaald!

 3. 3
  RobbieR says:

  Als het nog doorgaan in Kiev, er hebben toch mensen van het ESF/organisatie team ontslag genomen?

 4. 4
  Daan says:

  Iemand on wiwibloggs postte dat het hoofd van OGAE Ierland zei dat er geen OGAE fan tickets zullen worden weggegeven?
  Dit ziet er naar uit helaas het slechts georganiseerde ESC ooit te worden dankzij Oekraïne..
  Winnen met een Politiek beladen gejodel, amper nieuws bekend maken, producers die keer op keer de laan uit gaan, blijkbaar zwerfhonden wegruimen, en meer corrupt gedoe. Zucht. Denk dat Jon Ola nu zit te huilen en zich af vraagt waar het mis ging. Australië of Rusland.. de echte winnaars van vorig jaar.. Er is ook te weinig tijd nu om het te verplaatsen.. What’s next, ESC verplaatsen van Mei naar eind zomer?

  Oh en met ander zuur nieuws, Tom houdt op met Conchita na amper carrierre te maken na 2014 / gay prides.. Behoorlijk zuur voor de CL die toch echt internationaal zijn gegaan.. (RLAP was wel een terechte winnaar.)

  • 4.1
   Bas says:

   Team wat er nu (pas) opzit heeft waarschijnlijk nog nooit van OGAE gehoord. Zou voor het eerst sinds 2000 zijn dat er niks geregeld wordt. Ik vind dat de EBU hier steken laat vallen.

   Uiteindelijk komt het wel goed met de organisatie van het festival vermoed ik. In 2005 waren er ook lang veel onzekerheden.

 5. 5
  Eddy says:

  wat een ramp …. eerst kreeg ik uitsluitend een site in het Oekraïens … d’er is wel een soort online helpdesk .. die reageerde na 20 minuten met een link naar een Engelstalige site .. daarop kreeg ik een site in het Nederlands (!!!) en toen bleek dat ik nummer 7969 in de wachtrij was … Ik ben nu al drie kwartier aan het wachten en er zijn nog 6235 wachtenden voor mij … hopeloos!

 6. 6
  Hans says:

  en als je aan de beurt bent, kun je geen stoel aanklikken! Ik ben al geweest, hopeloos

 7. 7
  GerardMartin says:

  Jongens jongens blijf toch lekker thuis…

 8. 8
  Raimond says:

  Achteraf heel blij dat ik een jaartje oversla! Het is allemaal zo onduidelijk, van de een op de andere dag wijzigt er weer iets…..Tis een van de leukste evenementen…… maar op deze manier ( begon bij mij al met hotels boeken in Kiev) besteed ik mijn geld dan toch uiteindelijk aan een erg leuke vakantie in Jordanië in juni, en kijk ik het festival wel vanaf de buis met hapjes en drankjes ;) hopelijk volgend jaar weer live aanwezig in een mooi land!

 9. 9
  Jens says:

  Ik blijf ook thuis en ga voor het eerst niet naar het songfestival.
  Ik betrouw Ukraine niet in alle opzichten van respect.
  Ik heb geen zin om met Russen in contact te komen of in aanvaring.
  Russen zijn helemaal geen aardige mensen.

  De EBU is ook niet meer wat het geweest is.

 10. 10
  Eddy says:

  Nog nooit heb ik zo’n frustrerende ervaring gehad als gisteren en vandaag om aan tickets te raken voor het songfestival. Het is hallucinant … gisteren om middernacht heb ik een tweede poging ondernomen om te plaatsen te reserveren, er waren toen meer dan 9000 (!!!) wachtenden voor mij. Om 4 uur vanochtend was de site offline. Toen ik via de helpdesk deze voormiddag probeerde een antwoord te krijgen op mijn vraag of er überhaupt nog plaatsen beschikbaar waren, bleek dat er 168 andere vraagstellers reeds aan het wachten waren .. je kan niet dag en nacht voor je scherm zitten. Bovendien lees ik via eurovision.tv dat ik lang niet de enige ben die zich kwaad maakt. Je denkt dan toch dat de EBU een betrouwbare instelling is en haar ‘klanten’ respecteert .. duidelijk niet. Mijn reis naar Kiev zal doorgaan maar ik hoop dat er ergens in de stad een groot scherm hangt zodat ik toch minstens het hele gedoe zal kunnen zien (tenzij op het tv’tje in de hotelkamer). Echt, de EBU kan vanaf nu voor mij de pot op!

  • 10.1
   GerardMartin says:

   Zonde van je geld, Kiev lijkt me geen bal aan…

  • 10.2
   Hans P. says:

   Het is niet de EBU die de kaarten verkoopt. Dit heeft niets met de (on)betrouwbaarheid van de EBU te maken. Juridisch gezien mag de EBU helemaal geen kaarten verkopen voor dit evenement, dta moet de organiserende omroep doen.

 11. 11
  Henk says:

  Voor Eddy. kaarten voor de finale zijn moeilijk verkrijgbaar maar voor alle andere shows en alle rehearsels ook voor de finale kun je ter plaatse ook tickets kopen: veel voordeliger en zonder stress ;)

  • 11.1
   Eddy says:

   bedankt voor de info … ik ben benieuwd hoe en waar ik (betrouwbaar) tickets zal kunnen kopen …

 12. 12
  dick says:

  Ik kan nou niet zeggen dat ik me verbaas over de hele gang van zaken. Ukraine staat nou niet bekend als een geweldig democratisch en toegankelijk land waar niks aan de hand is ahum….. om over de recente oplaaiende spanningen mbt de krim maar te zwijgen. EBU snijdt zichzelf in de vingers op deze manier. Met betrekking tot evt uitwijkmogelijkheden: er zijn genoeg landen die een draaiboek klaar hebben liggen maar goed het zal uiteindeling allemaal wel weet opgelost worden….

  • 12.1
   GerardMartin says:

   Dan zou het feest waarschijnlijk naar Rusland gaan en daar wordt een mens ook al niet vrolijk van…😫

 13. 13
  RobRotterdam says:

  Off topic: VRIJDAG 3 MAART: 11.00 UUR BEKENDMAKING LIED OG3NE !!!

Reageren niet meer mogelijk.