Kroatië stuurt Jacques Houdek naar Kiev

Kroatië wordt in Kiev vertegenwoordigd door de 35-jarige zanger Jacques Houdek. Houdek probeerde al vele malen het songfestival te bereiken, maar slaagde daar nog nooit in. Dit jaar werd hij intern geselecteerd. Het nummer waarmee hij gaat wordt op een later moment bekend.

Houdek is momenteel één van de juryleden in de Kroatische versie van The Voice en was de coach van de Kroatische kandidaat van 2016, Nina Kraljic. Kroatië zit in de tweede halve finale op donderdag 11 mei en is daarmee één van de concurrenten van Nederland.

22 reacties op “Kroatië stuurt Jacques Houdek naar Kiev

 1. 1
  RobbieR says:

  Mooie stem

 2. 2
  Nordman says:

  Fijn stemgeluid idd, maar ben van bovenstaande nummers niet bepaald onder de indruk. Komt hij met zoiets op de proppen dan zie ik het somber in voor Kroatie.

 3. 3
  Kobe says:

  Mhmm, zijn racistische en homofobe uitspraken zijn hem vergeven precies?

 4. 4
  Jarno says:

  Is dit de tweelingbroer van Axel Hirschoux (België 2014)???

 5. 5
  Damsco says:

  Niet mijn ding en op basis van zijn eerdere uitspraken lijkt het me ook geen aangenaam persoon. Wel weet ik dat hij enorm populair is in de Balkan-regio, dus dat zal ongetwijfeld hem extra punten opleveren. Het zou me niet verbazen als Kroatië, net als vorig jaar, weer een nummer uit het buitenland importeert.

 6. 6
  Ria NL says:

  Leuk voor hem dat hij nu eindelijk zijn land mag vertegenwoordigen op het ESF. Hopelijk komt hij met een goed lied. Ik ben benieuwd !!

 7. 7
  Will Geerts says:

  Hij gaat toch geen liedje over zijn mama zingen hé ?

 8. 8
  Jan de Taalregelman says:

  https://youtu.be/visaFg7Mx8A
  Kao kazna Božja (De straf van God)

 9. 9
  RobbieR says:

  Ik hoorde dat hij homofoob is lekker dan..

  • 9.1
   Will Geerts says:

   Extreem homofoben zijn vaak zelf homofiel. Is algemeen geweten en een soort psychologische tegenreactie. Ken je niet het verhaal van die 2 voor gaybashing veroordeelde homofoben in de gevangenis … die uiteindelijk met elkaar zijn getrouwd ? Echt waar.

 10. 10
  Will Geerts says:

  Als hij de finale niet haalt, kan hij op zaterdag nog altijd als buitenwipper dienst doen, voor degenen die tegen dan nog niet zelf naar buiten gevlucht zijn van zijn stemgeluid.

 11. 11
  Betty*Beyond says:

  ojee hebben ze Axel Hirschoux en Hovi Star gekruist ?? als ie idd homofoob is, zit hij zeker in een ontkenningsfase, cse guuuuurl… i know a queen when i see one :P

  ik vond Lighthouse een heerlijk lied, wat hij ook gaat zingen zijn stemgeluid klinkt voor mij veel te Gordon-erig dan haar ik bij voorbaat al af

 12. 12
  Hebbuzz says:

  Hij heeft t tig keer geprobeerd via voorrondes. Dan vind ik het wat zwak dat je het van interne selectie moet hebben. Hij kan wel zingen trouwens.

  Ik zou het wel lachen vinden als Bulgarije nu tchalga-zanger en soort van dragqueen Azis zou sturen :-)
  https://youtu.be/BjSgQFcpLqo. Maar we hebben ook uit Montenegro al wat kleurrijk tegenwicht :-)

 13. 13
  Br@m says:

  Het kleine (intro)stukje wat nu op internet te beluisteren is klinkt veelbelovend.

 14. 14
  Ria NL says:

  Ik vind het wel mooi, leuk dat hij ook gedeeltelijk in het Italiaans zingt !!

Reageren niet meer mogelijk.