Manel Navarro zingt voor Spanje in Kiev

Na een spannende puntentelling heeft de 20 jarige Manel Navarro in Spanje de nationale finale gewonnen met het lied Do It For Your Lover. De driekoppige jury koos voor Manel Navarro, het publiek ging voor Mirela wat zorgde voor een gelijke stand op het scorebord.

De juryleden hadden het eindoordeel en twee van de drie leden kozen voor Manel waardoor hij de winnaar werd en Spanje mag vertegenwoordigen in de finale van het het 62e Eurovisie Songfestival in Kiev.


Uitslag:
Manel Navarro/ Do It For Your Lover 58 (34+24)
Mirela/ Contigo 58 (22+36)
LeKlein/ Ouch! 52 (22+30)
Maika Momento/ Crítico 41 (20+21)
Mario Jefferson/ Spin My Head 40 (25+15)
Paula Rojo/ Lo que nunca fue 39 (21+18)

54 reacties op “Manel Navarro zingt voor Spanje in Kiev

 1. 1
  Jan Greeve says:

  Terrechte winnaar, maar wat een slechte show, chaos!!!

 2. 2
  Alrightguy74 says:

  Belachelijk dat 3 juryleden zoveel macht hebben, het publiek koos duidelijk voor Mirela

 3. 3
  Twan says:

  Maaar wat een chaos op ’t einde…. publiek in de zaal was het duidelijk niet eens met de keuze van de vakjury….

  • 3.1
   Hebbuzz says:

   Publiek in zaal is niet representatief voor tv/publiek. Vind het wel leuk dat die stomme schreeuwers in de bek gescheten worden door de uitslag. Het liedje van Manel vind ik leuk, maar de uitvoering beetje saai. Manel komt nogal ongewassen over. Mag wel even een goede stylist mee aan de slag. Fijn dat we na alle slappe zangeresjes nu ook een keer een zanger hebben.

   • 3.1.1
    Quillermo says:

    Nou die stomme schreeuwers gaan nog gelijk krijgen misschien. Er zit een groot schandaal achter het winnende liedje omdat de jury samen werkt met de zanger. En nu blijkt ook nog dat tve niet objectief de liedjes heeft gekozen en de hele show voor niets was omdat het van tevoren al bekent was bij ze wie ze wilde laten winnen. Ze hebben wel het stemmers geld geïncasseerd om de show te betalen en volgende week gaat zelfs de regering er over in debat. Spaans drama van de bovenste plank.

 4. 4
  Gerard says:

  Leuk menneke maar slap nummer…

 5. 5
  robbert-rotterdam says:

  Vreselijk saai, slap, eentonige winnaar. En steeds dat simpele, zelfde Engelse zinnetje doet vermoeden dat hij nooit verder gekomen is dan de very basic course of English lesson 1. Mijn laatste plaats, zelfs achter Zwitserland. Duitsland lijkt nu zelfs een meesterwerkje.

 6. 6
  harm stirnberg says:

  Wat een chaos en wat een macht voor een driekoppige jury. Vond Contigo een lekker Spaans zomernummer wat ik graag tussen de gekozen ballads had gezien. vindt het winnende nummer erg veel do it for your lover op het eind. Succes Spanje

 7. 7
  Nordman says:

  Belachelijk dat 2 juryleden Mirela 5p gaven..kom op, ze was echt niet het slechtst. Maarja wel heel toevallig dat er dan ineens een tie is. Zal wel zo afgesproken zijn, want het levert wel nagelbijtende tv op ;-) Mirela was mijn favoriet, maar denk dat Manel ook geen slechte keuze is. Vind het lied wel erg repetitief.

 8. 8
  GerardMartin says:

  Zoals verwacht ook dit jaar weer prut uit Spanje. Dat wordt weer vechten voor de laatste plaatsen!

  • 8.1
   Peter says:

   Ben het eens dit jaar. Maar welk genre, artiest uit Spanje zou je dan willen zien?

   • 8.1.1
    GerardMartin says:

    Iets met een flamencoachtig tintje, iets eigens. Moet toch niet moeilijk zijn uit zo’n land met een enorme diversiteit in plaats van dit broddelwerkje met belachelijke engelse titel?!

 9. 9
  Br@m says:

  Dit is beslist één van de zwakste bijdrages die tot nog toe gekozen is. Vorig jaar vond ik de Spaanse inzending geweldig maar die is bagger van het zuiverste soort.

 10. 10
  Matje says:

  Moore stem , goed gezongen maar slap lied . Een van de laatste plaatsen in Kiev.

 11. 11
  RobbieR says:

  Wat is dit voor een achterlijk liedje?

 12. 12
  Betty*Beyond says:

  ik zie de menigte al met hooivorken en brandende fakkels de studio omsingelen
  ver-schrikkelijk…. voor zowel de stemmende kijker thuis als artiest die zijn/haar best staat te doen. vond Mirella echt niet de slechtste, dus die 2x 5 punten was echt bullsh*t

 13. 13
  Hebbuzz says:

  Dit kon nog wel eens een Kedvezem-groeiertje blijken. Ik schrijf Spanje nog niet af. Samen met UK beste kans op linkerrijtje (onderaan daar, dat dan weer wel) maar d’r is bij Spanje, Frankrijk, Duitsland en Verenig Koninkrijk nogal wat werk aan de winkel nog… oeffff. Maar weer alle hoop op Italie.

  • 13.1
   robbert-rotterdam says:

   Kedvezem-groeiertje? Hoe durf je dat lieve meesterwerkje te vergelijken met dat slappe, maar vooral supereentonige niemendalletje? Maar idd, alle ogen en oren gericht op Italië nu…

   • 13.1.1
    GerardMartin says:

    Kedvezem was 1000 x beter dat dit ding, zat tenminste nog een goeie melodie in.

   • 13.1.2
    Hebbuzz says:

    OK Kedvezem was misschien beter, maar dit is als sfeer ook wel acceptabel als ze t nog een flinke revamp geven. Kedvezem had wel de graphics en leuke gitarist op het podium mee als visuele tractatie.

  • 13.2
   GerardMartin says:

   Ik help het je hopen maar de drie nummers die nog over zijn op dit moment zijn ook geen hoogvliegers, aardig maar meer is het niet.

  • 13.3
   Nordman says:

   Ik begrijp wat je bedoelt, echter vrees ik dat de Spaanse omroep totaal niet weet hoe ze dit moeten stagen. Er valt veel meer uit te halen dan dat ze vanavond lieten zien.

 14. 14
  Má Laga says:

  TVE wil geen cent meer spenderen aan de inzendingen, dat is duidelijk te merken aan dit, nog te slecht voor een braderie, geval!

 15. 15
  GerardMartin says:

  Die drie juryleden waren zeker drie werkeloze toreadores hahaha!

  • 15.1
   robbert-rotterdam says:

   Erger nog, één van de juryleden, Xavi, heeft zelfs een rechtstreekse zakelijke band met Manel. Dat wordt nu in Spanje flink aan de kaak gesteld.

 16. 16
  Esmee says:

  Ik vind het een leuk ritme, maar ik versta niets van waar het over gaat.

 17. 17
  Ria NL says:

  Ik vind het een waardeloos liedje, Persoonlijk had ik meer met de liedjes van Maika en Mirela. Het winnende liedje vond ik één van de slechtste dat er bij zat. Tot nu toe heb ik Spanje als laatste van de tot nu toe gekozen liedjes. Ik denk dat Spanje wederom een goede kans maakt op een zeer lage klassering….

  • 17.1
   robbert-rotterdam says:

   Eens, hoewel ik dat liedje van Mirela een herhaling van eerder (niet succesvol) gemaakte zetten vind. En jurylid Xavi, terwijl algemeen bekend is dat hij zakelijke banden met Manel heeft, kan echt niet, maar blijkbaar wel in Spanje…

 18. 18
  Ben says:

  Wat een chaotische show en wat een drukte makers zijn die Spanjaarden. Ik werd er zo moe van.
  Kwaliteit van de 5 artiesten was bijzonder slecht. Geen echte uitschieter, de middelmaat won
  Zoals de gekwalificeerde landen in de finale Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italiè, is ook de Spaanse inzending pover van kwaliteit, en zullen in de finale worden afgestraft!

 19. 19
  Hebbuzz says:

  Schijnt dat het vrouwelijke jurylid connecties heeft met het platenlabel van Manel….

  • 19.1
   robbert-rotterdam says:

   Nou, dan is zij de tweede, want die man links in beeld heeft zeker banden. Ze zetten ook beiden die Mirela op de laatste plaats.

 20. 20
  Og@yne says:

  Tja wat moet je ermee. Niets dus want meer dan dat is het ook niet evenals dat Belle Perez achtig tutje van een Mirel. Goed voor het gevecht om de laatste plekjes aan de rechterzijde vh scorebord

 21. 21
  Damsco says:

  Heerlijk avondje eurodrama in Spanje. 😂

  De jury-uitslag was uiteraard doorgestoken kaart, dat was meteen al duidelijk nadat twee van de drie juryleden Mirela op de laatste plek hadden gezet. Het werd meteen duidelijk dat zowel Mirela als LeKlein niet mochten winnen; iedereen kon zien aankomen dat deze zangeressen in de top twee van de televotes zou komen dus hun winst werd gesaboteerd. Daarnaast is Manel Navarro ook de enige die bij een grote platenmaatschappij zit (Sony Music Spain), dus ja, dit is vooraf bekokstoofd.

  Ik vind het eigenlijk wel jammer dat LeKlein het niet is geworden anders had zij, samen met Levina, mogen vechten voor de laatste plaats in Kiev. 😂 Nu vind ik “Do It For Your Lover” geen goed nummer, maar ik zie het wel een aantal punten binnenhalen, aangezien dat godsgruwelijk lelijke nummer van Malta ook 7e werd in 2013 (ik kan nog steeds niet begrijpen dat het hoger eindigde dan Anouk!). Duitsland gaat definitief voor een triple last place. 😂

 22. 22
  Johan says:

  Net even terug gekeken maar idd Spanje heeft de verkeerde inzending gekozen, Mirela had had het zeker moeten worden, snap ook niet dat jury zoveel macht heeft……

 23. 23
  Peter says:

  GerardMartin:
  Iets met een flamencoachtig tintje, iets eigens. Moet toch niet moeilijk zijn uit zo’n land met een enorme diversiteit in plaats van dit broddelwerkje met belachelijke engelse titel?!

  Flamenco dan wel copla is al eerder geprobeerd en afgestraft. Wat de toerist in de vakantie geweldig vindt wordt daarna niet meer gewaardeerd. Het moet eigentijds met een vleugje nostalgie. Allesbeter dan de afschuwelijkewinnaar 2016.

 24. 24
  riccardo says:

  Te simpel, werkt alleen niet live en in combinatie met een hele commerciële clip, misschien. Leuker, niet beter, dan vorig jaar, vind ik. Zwak gedaan dus kansloos.

 25. 25
  Kenny says:

  In mijn top 10 staat Spanje bij mij op de 7e plaats. Waar is Edurne met Amanecer?!! Of quedate conmigo of Dancing in the rain. Tot nu gaat Spanje niet echt de goede kant op. :(

 26. 26
  marga says:

  wat een slecht flutnummer rommelig optreden net als duitsland een plek bij de laatste 5 in de finale

 27. 27
  eric says:

  wat een leuk liedje

 28. 28
  Leendert Jan says:

  Wordt niks voor Spanje vrees ik met dit slappe nummer.

 29. 29
  Michael Adam says:

  Wat een chaos in Spanje!! Ik ben erg benieuwd of de ‘gekozen’ zanger zich niet zal terug trekken de komende dagen. Niks tegen deze zanger zelf hoor, maar als twee juryleden de favoriete Mirela de minste punten geven, opgeteld bij het feit dat dit jaar bij een gelijke stand de jury de beslissing in handen zou hebben, vind ik verdacht. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat een half uur voor de resultaten er waren deze zanger al op een website tot winnaar was uitgeroepen en een jurylid vooraf dit liedje heeft gepromoot.

  Het is schandalig dat dit allemaal gebeurt in een big 5 land als Spanje. Luister in ieder geval naar je publiek, dat betaalt om te stemmen!!

  • 29.1
   Michael Adam says:

   Overigens vind ik de zanger charismatisch en heeft hij best een hedendaags liedje. Dat was jet positieve deel. Verder veel te veel herhaling en doet het nummer me weinig.

 30. 30
  Gert says:

  Alrightguy74:
  Belachelijk dat 3 juryleden zoveel macht hebben, het publiek koos duidelijk voor Mirela

  Voor een land waarin de bijna radicaal-agressieve Spaanse fans zo knetterhard hard hun eigen keuze willen laten doorschemeren, en dus jury’s op een schandelijke manier voor een voldongen feit plaatsen, vind ik het meer dan terecht dat de juryleden voet bij stuk hielden.

  Sowieso is de smaak van Spaanse Eurovisie-fans vandaag de dag uitermate wanstaltelijk, waardoor de uiteindelijke inzending vaak resulteert in een enorme kansloze fanwank. Ik ben wat dat betreft blij dat de Spaanse fans even monddood zijn gemaakt.

  Overigens, op eenzelfde manier is de Nederlandse televoter vanaf 2013 ook, terecht, buiten spel gezet. De smakeloosheid regeerde t/m 2012, resulterend in een opgezette indiaan in Baku in 2012.

  Los van dat alles denk ik dat Spanje een ontiegelijk catchy en vooral ook kansrijk nummertje heeft gekozen. Het is een reggaeton-oorwurm van jewelste, die in de verte wat doet denken aan Hongarije 2013 en Frans (Zweden vorig jaar). Het kereltje is daarbij ook erg camerageniek en barst van de uitstraling.

  Spanje stuurt een zeer a-typisch popliedje naar Kiev en dat werd tijd. Hier op de stranden van Barcelona kan dit zomaar de zomerhit van 2017 worden. Sjapoo Spanje! Samen met Italie -ook al zo’n zonnig land- een potentiele kanshebber!

  • 30.1
   robbert-rotterdam says:

   Dream on, Gert.
   Misplaatste vergelijking met Kedvesem en Zweden van vorig jaar. Kedvesem was een meesterwerkje, Zweden was erg pakkend vorig jaar. Spanje 2017 is vooral saai, slaapverwekkend en eentonig, gedoemd om met 8 punten van Portugal onderaan te eindigen.
   En wat betreft de jury: ik ben altijd pleitbezorger geweest voor jury’s als tegenwicht voor o.a. diaspora, te grote invloed van gimmicks (geloofwaardigheid!) en het significante voordeel dat artiesten in de tweede helft hebben in de grote finale met vele deelnemers. De jury’s vormen hiervoor een goede compensatie. Maar in dit geval zat er in de jury een man die persoonlijke banden had met Manel. Die zelfs van tevoren al via Twitter zijn steun had uitgesproken voor hem. Dit kan echt niet. Deze belangenverstrengeling is erg kwalijk. Elke schijn van belangenverstrengeling moet vermeden worden om de geloofwaardigheid niet aan te tasten. Dat is dus duidelijk niet zo goed gelukt, hè?.

   • 30.1.1
    GerardMartin says:

    Ik denk niet dat Portugal als het al punten geeft aan Spanje er meer dan 1 punt aan kwijt wil.

  • 30.2
   Nordman says:

   Ik wil best geloven dat het in het linkerrijtje eindigt, maar potentiele kanshebber??? Waarop? Zeker niet de eindoverwinning, dat is wat mij betreft 100% zeker. Spanje kan nog niet eens een NF organiseren, laat staan het songfestival.

   • 30.2.1
    Quillermo says:

    Spanje zelf spreekt er schande van wat de jury dit jaar heeft gedaan samen met de nationale omroep. Van de week zijn er kamervragen omdat duizenden mensen willen weten waarvoor ze betaald hebben met stemmen daar de hele show al van te voren naar het jochie tot de finale moest gaan. Dus het is nog de vraag wie het laatst gaat lachen.

 31. 31
  GerardMartin says:

  Irritante bibberstem heeft deze jongen ook😫

 32. 32
  robbert-rotterdam says:

  GerardMartin:
  Ik denk niet dat Portugal als het al punten geeft aan Spanje er meer dan 1 punt aan kwijt wil.

  Er schijnen veel Spanjaarden in Portugal te wonen. En vergeet niet dat elk land sinds vorig jaar aan een ander land maximaal 24 punten kan geven. Dan is 8 tamelijk bescheiden…

Reageren niet meer mogelijk.