Melodifestivalen 2017 van start [Upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

  1. Alrightguy schreef:

    Op basis van de 1 minuut versies zou ik zeggen rechtstreeks naar de finale Ace en Nano. Op herkansing mogen Boris en Dinah Nah. Een leuke eerste show voor de zweden. Charlotte zal het niet redden vanavond denk ik.

  2. Joss schreef:

    De teleurstelling van deze eerste reeks is voor mij het nummer van Ace Wilder ! Wat een typisch zweeds commerciël ESC/ThGss deuntje ! Te licht voor het ESC podium ! Daar trappen we in europa niet meer in ! Lied voor Kiev zit hier niet tussen !!!!

  3. Damsco schreef:

    SVT houdt de betere nummers achter de hand voor latere voorrondes, dat is wel duidelijk. Het enige nummer dat mij enigszins de moeite waard lijkt is die van Nano. De preview die ik hoorde van Charlotte Perrelli vind ik ook nog wel te doen, het spreekt me in ieder geval meer aan dan die banale en kinderachtige nummers van Ace Wilder en Dinah Nah, maar Zweden kennende zal Perrelli er na vanavond wel uit liggen.

  4. RobbieR schreef:

    Ik vind Boris, Nano en Ace wel meer dan prima klinken.

  5. RobRotterdam schreef:

    Charlotte die gitaar speelt vind ik wel verrassend

  6. Nordman schreef:

    Mijn 3 favorieten zijn Ace, Dinah en Nano. Wishlist:
    DTF: Ace en Dinah Nah
    AC: Nano en Boris

  7. Lilian schreef:

    Mijn favorieten
    1. Ace Wilder
    2. Dinah Nah
    3. Nano

  8. Dennis schreef:

    Na de eerste minuut zeg ik leuke show en ik denk dat het er vanavond er zo uit ziet:
    rechtstreeks: Boris en De vet du -roadtrip
    A/C : Ace en Nano

  9. robbert-rotterdam schreef:

    Tja, moeilijk. Veel komt hier op hetzelfde neer. Zelfde soort productie, met veel nadruk op percussie. Voor mij dus een beetje lood om oud ijzer, waar niets er echt uitspringt. Hopelijk horen we in de volgende semi’s iets originelers, iets wat verrassender is.
    Als ik moet kiezen, kies ik voor Nano. Dat wijkt af van de gebruikelijke Gson-kluit en de gebruikelijke trucjes. En ook eens leuk dat er met dit nummer eens andere componisten naar voren geschoven zijn. Op de tweede plaats Charlotte Perrelli, hoewel ook al geen echt topnummer, maar dat vind ik van de andere inzendingen al helemaal niet.Het is in elk geval iets dat zich binnen deze semi onderscheidt.

  10. David schreef:

    Verwarrend begin ;-)

  11. David schreef:

    1. Boris René – Her Kiss (Tim Larsson, Tobias Lundgren). Mooie stem en sympathieke zanger maar nummer blijft wel heel erg in de jaren 80 hangen. Aardig maar geen hoogvlieger

  12. David schreef:

    2. Adrijana – Amare (Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi). Laatste denk ik. Probeert modern te doen maar het is wat log en zwaar zonder echt bijzonder te worden.

  13. David schreef:

    3. Dinah Nah – One More Night (Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, Dr Alban). Leuke moeder maar of dit nou echt leuk is om naar te kijken. Als lied echt voorspelbaar en het gaat ene oor in en andere uit.

  14. robbert-rotterdam schreef:

    No 1 Op zich goed uitgevoerd, maar lied is niet bijzonder genoeg
    No 2 Lelijk nummer. Afgrijselijke uitvoering
    No3 Mag pakkend klinken de eerste minuut, maar ontpopt zich daarna tot een nummer dat vreselijk afgezaagd klinkt en waar Europa niet de telefoon voor gaat pakken

  15. mike B schreef:

    Bagger

  16. robbert-rotterdam schreef:

    No 4 roadtrip
    Geen commentaar, behalve dat dit oubollig overkomt

  17. David schreef:

    4. De Vet Du – Road Trip (Johan Gunterberg, Christopher Martland). Had wellicht leuk als concept bedacht maar erg goedkoop uitgevoerd. Leuk dat ze in Zweeds zingen/rappen maar als nummer klinkt het ook wel wat achterhaald.

  18. David schreef:

    5. Charlotte Perrelli – Mitt liv (Charlotte Perrelli, Lars Hägglund). Goed om haar een keer zo kaal te zien optreden maar nummer pakt me niet echt. Het gaat niet echt naar een hoogtepunt voor mij.

  19. robbert-rotterdam schreef:

    No 5 Charlotte Perrelli
    Tamelijk on-mf, waarschijnlijk omdat dit tot nog toe het meest persoonlijk klinkt. Niemand geeft dit kans voor de volgende ronde, maar voor mij, zonder dat ik dit geweldig vind tot nu toe de nr 2 achter liedje 1

  20. David schreef:

    6. Ace Wilder – Wild Child (Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder). Kan ze eigenlijk wel zingen? Klinkt ook jaren 80 maar bijna kinderachtig en tekst is een grote rijmerij zonder inhoud. Kingdom of dreams anybody?

  21. René schreef:

    Ik word stiekem toch wel érg enthousiast van Ace Wilder..

  22. robbert-rotterdam schreef:

    No 5 Ace Wilder
    Misschien leuk als entertainment, leuke vondsten op het podium, maar het nummer zelf hoeft van mij niet en zou ik thuis nooit meer dan 1 keer afspelen. Erg achterhaald.

  23. David schreef:

    7. Nano – Hold On (Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin, David Francis Jackson). Eerste echte nummer en iemand die kan zingen. Beetje donker in beeld gebracht maar beste nummer van de avond voor mij.

  24. robbert-rotterdam schreef:

    Lied 7 Nano
    Muzikaal gezien het interessantste en boeiendste van de avond en ook blij met nieuw componistenbloed binnen mf. Eindelijk weer eens iemand anders. Het werd tijd.
    Nano is mijn winnaar, gevolgd op ruime afstand door lied 1 Boris en toch nog op de 3e plaats, Charlotte Perrelli. De rest vind ik zo slecht dat ik ze niet ga ranken, dat zou zinloos zijn.

  25. Jan Greeve schreef:

    Slechte show, slechte liedjes.

    • robbert-rotterdam schreef:

      Ik vind Nano echt goed, hoor!
      Persoonlijk vind ik alleen dat Zweden het accent weer terug mag schuiven naar de songs. Ze zetten nu alle kaarten op entertainment en show, maar met matige songs levert dat te weinig op.

  26. Hebbuzz schreef:

    Ik heb alleen de optredens van de directe finalisten meegekregen, beiden geen (goede) zangers, Bij Nano hoor je dat hij lucht te kort komt (omdat hij te dik is en geen conditie heeft?) Ace heeft nog nooit kunnen zingen, maar dit is wel heel slecht. net als haar bagger nummer. Nano’s liedje is nog wel aardig maar is duidelijk een rip-off van n nummer waar ik even niet op kan komen. Ik zie beide finalisten liever niet in Kyiv terug, maar verwacht van beide acts ook niet dat ze bij de beste vier in Zweden zullen eindigen.

  27. mike B schreef:

    Allemaal troep maar laatste nummer kon mij wel bekoren omdat het heel bekend voorkwam (cq gejat van…?) wel erg overgeproduceerd….

  28. dick schreef:

    Hoewel ik de laatste jaren de Zweedse voorrondes prima vond moet Ik zeggen dat deze 1e voorronde 2017 mij nogal tegenviel….. ik zie beide finalisten niet naar Kiev gaan.

  29. Nordman schreef:

    Blij dat Ace Wilder en Nano in de finale staan. Waren beide de besten van de avond, al schrok ik wel van Ace…wist niet dat haar stem zo zwak was. Nouja, goed. Ik vind haar lied erg aanstekelijk. Nano heeft het beste lied in handen. Hij had daarnaast ook het beste camerawerk en mooie lichteffecten. Bij de rest vond ik het toch wel zwak, niet gewend van SVT.

    Dat Boris Rene door is, is ook meer dan terecht. Ik vind het niet zo goed als Put your love on me, maar hij weet het goed te brengen op het podium. Dinah Nah was vooraf één van mn favorieten, maar kwam live toch niet zo sterk over helaas.

    Charlotte was ongeloofwaardig. Ik verstond dan niks van de tekst, maar ik vond haar nogal nep zo met die gitaar in haar handen.

  30. Betty*Beyond schreef:

    Heerlijk, Melfest is weer begonnen ♥

    vond Ace en Nano verdient door naar de finale, enorm jammer dat Dinah Nah niet door is voor andra chansen, ik vond het een erg leuk optreden
    die gastjes in dat speelgoedautootje waren echt bagger, dan nog liever Miss Perrelli en dr oja-ik-heb-een-gitaar-vast liedje

    ben benieuwd naar volgende week

  31. Matje schreef:

    Het gaat bij MF steeds minder om de liedjes en steeds meer om entertainment . Dat dit laatste belangrijk is begrijp ik maar moet nooit de hoofdzaak worden in een muziekfestijn. De Zweden laten direct weer zien hoe goed ze zijn in het stelen van liedjes (stijlen) en steeds minder iets origineels neer te zetten. Deze invloed ga je ook steeds meer zien op het ESF waar vaak teruggegrepen wordt naar successen van vorige jaren. Mijn favoriet van deze avond was Nano ondanks dat je ook bij dit lied weer zoiets hebt vanwaar je het al eerder hebt gehoord. De rest was voor mij beneden pijl met Ace Wilder als dieptepunt. Waarschijnlijk heb ik een afkeer naar dit soort muziek , al mag je het zo noemen , maar deze dame in kwestie is duidelijk geen zangeres. Ben bang dat de trend van het MF voor dit jaar al is gezet , beter gaat het niet worden .Björkman gaat voor kijkcijfers en niet voor kwaliteit.

  32. Robin schreef:

    1. Boris René
    2. Ace wilder
    3. Nano
    4. Charlotte
    5. Adriana
    6. Dinah bah
    7. Roadtrip