Spanje kiest vanavond het lied voor Kiev

Spanje kiest vanavond uit zes kandidaten het lied voor Kiev in de show Objetivo Eurovisión. Een jury, bestaande uit Javier Cardenas, Virginia Rodriguez en Xavi Martinez, en de televoters kiezen één van de zes geselecteerde liedjes. Onder de kandidaten o.a. Mirela die in 2007 en 2009 ook al een poging ondernam om Spanje te vertegenwoordigen.

Gastoptredens zijn er van Karina (ESF’71), David Civera (ESF’01) en Barei (ESF’16). De nationale finale is vanaf 22.05u te zien op TVE en op de website van de omroep. Presentatie is in handen van Jaime Cantizano.

De liedjes voor Objetivo Eurovisión:
Manel Navarro/ Do It For Your Lover
LeKlein/ Ouch!
Paula Rojo/ Lo que nunca fue
Mario Jefferson/ Spin My Head
Maika Momento/ Crítico
Mirela/ Contigo

Fragmenten zijn te beluisteren via de website van de Spaanse omroep.

25 reacties op “Spanje kiest vanavond het lied voor Kiev

 1. 1
  Damsco says:

  Hoewel het nummer weinig om het lijf heeft, moet ik toegeven dat ik “Contigo” best wel leuk vind. Kwalitatief niet sterk wellicht, maar wel een vermakelijk wegwerp latino-popnummer. Wat mij betreft stuurt Spanje Mirela naar Kiev, al zal ze daar vermoedelijk het onderspit delven als ze moet concurreren met de Griekse Demy die wellicht ook met een ‘etnisch’ uptempo popnummer gaat (en ongetwijfeld een betere staging zal hebben, want RTVE is heel slecht in dat soort dingen).

  De overige nummers uit de Spaanse selectie vind ik oprecht verschrikkelijk. Dat nummer van LeKlein is één van de lelijkste die ik de afgelopen tijd gehoord heb. Brrrrrr.

  • 1.1
   riccardo says:

   Hahaha, zou me niks verbazen als ze, LeKlein, het wel wordt. Aan de hand van de clip idd bijna lachwekkend slecht, maar populair bij de thuisstemmers.. die er blijkbaar wel in geloven.

 2. 2
  Jan Greeve says:

  Ik ga voor Manel Navarro, Ook niet bijster origineel, maar ja, je moét kiezen!!!

 3. 3
  Ruud says:

  Er zijn 3 best goede nummers, tot nu toe de aardigste voorronde

 4. 4
  Nordman says:

  Ik hoop dat Mirela met het lied Contigo wint. Misschien niet de verstandigste keuze voor Spanje, maar wel een lied dat ik graag op het esf zou willen zien. Als tweede keuze zou ik graag Manel zien winnen. Ik denk dat ze daarmee verder kunnen komen op het festival. Paula’s lied vind ik ook wel prettig.

 5. 5
  Deniz says:

  Ik hou wel van die zomerse tunes, dus in dat geval hoop ook ik dat Mirela wint. Het is vrolijk en daar hou ik wel van.

 6. 6
  Hebbuzz says:

  mijn lihte voorkeur gaat uit naar:

  1. Paula
  2. Manel
  3. Maika
  4. Mirela
  5. Jefferson
  6. LeKlein

 7. 7
  Dimi says:

  Het zal toch leklein worden denk ik…

 8. 8
  GerardMartin says:

  Van Spanje vind ik helemmal niks meer…al jaren niet meer. Waarom die ouwe big 5 elk jaar het toch weer presteren om elk jaar zo’n boutlied in te sturen is mij werkelijk een raadsel? Enige uitzonderingen daargelaten.

 9. 9
  Betty*Beyond says:

  ben er bijna zeker van dat het LeKlein word, al hoop het echt niet, wanneer het refrein begint denk ik direct; mens stel je niet zo aan en pak een pleister..of ga klein ofzo

  heb dan liever Mirella , enorm cliché en voorspelbaar maar ik houd’r van :P

 10. 10
  Má Laga says:

  Spanje kan beter z’n eigen prachtige cultuur trouw blijven dan elk jaar weer die uitgekouwde westerse flutpopliedjes!

 11. 11
  Hebbuzz says:

  Paula Rojo, zeer sympathiek optreden. LeKlein vooral chaotisch in melodie cameravoering etc, niet rakend optreden.

  • 11.1
   Hebbuzz says:

   Manel valt live tegen, enge wenkbrauwen ook.
   Jefferson, valt live toch heel erg mee. Wel kinderstemmetje
   Maika klinkt wel goed, maar t ziet er niet uit.
   Mirela, nietsig liedje iets te schreeuwerig, maar wel energiek, zal ws wel winnen.

   Mijn voorkeur na live optredens:
   1. Paula
   2. Mirela
   3. Jefferson
   4. Maika
   5. LeKlein
   6. Manel

   Eigenlijk zie ik alleen Paula en Mirela het redelijk doen in Kyiv.

 12. 12
  Nordman says:

  Maika verrast me in positieve zin. Ik denk dat Spanje hier mee een plek bij de laatste 5 kan vermijden ;-) Nu gauw op naar Mirela!

 13. 13
  David says:

  Contigo. Kleutermuziek en nog slecht gezongen ook

 14. 14
  Nordman says:

  Nou vooruit Mirela, van mij mag je. Optreden vond ik niet goed, werd pas wat beter in de laatste minuut maar dan ben je de kijker al kwijt. Wat een slecht camerawerk ook van TVE. Moet nog veel gebeuren voor het esf in ieder geval.

 15. 15
  David says:

  LeKlein of Mario zou ik zeggen bij de samenvatting

 16. 16
  René says:

  gek genoeg vond ik het nog best te pruimen.
  – LeKlein: vond ik het leukste liedje
  – Paula: het meest innemende optreden
  – Maika: beste optreden, beste zang, beste camerawerk
  – Mirela: werd ik stiekem toch heel enthousiast van..

  Dus.. Maika.. of toch LeKlein? Of Mirela?

 17. 17
  Hebbuzz says:

  Divid Civera is er niet echt op vooruit gegaan, Destijds mooie man, strakke act en goede pittige zang, nu alles minder.

 18. 18
  Leendert Jan says:

  Ik vind het allemaal niks bijzonders. Jammer voor Spanje maar geen van deze nummers gaat iets doen in Kiev. Als ik er dan een moet kiezen zou ik toch voor Mirela gaan, maar dan moeten ze wel een veel betere act gaan neerzetten.

 19. 19
  David says:

  Pauzenummer met oude inzendingen is het beste. Altijd een slecht teken toch?

 20. 20
  Nordman says:

  Haha, drama!

 21. 21
  David says:

  Indeed. Hoop boze nichten in het publiek :-)

Reageren niet meer mogelijk.