Armeense inzending songfestival ook bekend

Als laatste in de rij van 43 is de Armeense inzending voor het Eurovisie Songfestival in Kiev onthuld. Artsvik zal het lied Fly With Me ten gehore brengen in de eerste halve finale op dinsdag 9 mei.

Artsvik Harutyunyan werd in 2013 in eigen land bekend door het programma The Voice, waar ze bij de battles werd uitgeschakeld. Op 8 april zal de zangeres optreden in Amsterdam tijdens de 9e editie van Eurovision in Concert.

24 reacties op “Armeense inzending songfestival ook bekend

 1. 1
  ~ René ~ says:

  Mooi lied en ook fraai gechoreografeerd.

 2. 2
  Ria NL says:

  Ik ben erg onder de indruk van deze bijdrage van Armenië. Een erg mooi en apart lied. Ik denk dat dit zonder problemen de finale zal halen om daar heel hoog te eindigen

 3. 3
  Br@m says:

  Mij doet dit nummer niks. Vond de Armeense bijdrage van vorig jaar veel indrukwekkender.

 4. 4
  Damsco says:

  Intrigerend en interessant nummer dat ook nog eens veel mogelijkheden biedt voor een bijzondere staging. Nadat ik las dat Artsvik’s nummer van dezelfde schrijvers als “Not Alone” en “LoveWave” afkomstig is, waren mijn verwachtingen hooggespannen en ze zijn bij deze dan ook ingelost. Dit gaat met gemak door naar de finale en zie het ook nog wel – met een beetje geluk – in de top 10 eindigen. Ik denk niet dat Armenië het beter gaat doen dan in 2014 toen ze vierde werden.

  Volgens mij kunnen ze qua staging trouwens de videoclip nabootsen in Kiev (zou ik zelf wel leuk vinden, eigenlijk).

 5. 5
  Nordman says:

  Interessante bijdrage, al zou ik het zelf niet gauw opzetten om naar te luisteren. Fijn om erbij te hebben voor de variatie en ik verwacht straks een uitstekende performance in Kiev. Of het voldoende is voor de finale, weet ik niet. Het zou me ergens ook niet verbazen als dit lied de finale niet weet te halen.

 6. 6
  robbert-rotterdam says:

  Prachtig en intrigerend. Dit gaat opvallen tussen de vele grijze H&M popliedjes. Eindelijk weer een beetje kleur!
  Deze bijdrage gaat zich goed lenen voor een mooie podiumact. Smullen voor de regisseur!

 7. 7
  RobbieR says:

  Goed nummer, ook mooi die Oosterse invloeden gemixt met modern.
  Gedurfd en afwijkend van veel nummers.

 8. 8
  Eddy says:

  Hier heb ik lang moeten op wachten maar dit nummer is, in de meest positieve zin, ver voorbij de ESC-norm dit jaar.
  Werkelijk intrigerend, fascinerend en superieur goed.
  Kleur en ritme, doordachte choreografie (misschien moet de Zweden hier ook eens naar kijken in de plaats van zichzelf alvast als winnaars te zien), adembenemend goede zangeres met kilo’s charisma … ‘le tout complet, quoi’ … Doet me zo’n beetje denken aan de impact van Rona Nishliu en haar ‘Suus’ (Albania 2012), dat was ook zo’n polarisend nummer dat terecht heel hoog geëindigd is.
  Tezamen met Italië, Portugal, Hongarije en (voor de fun, mag toch ook?) Moldavië (mijn zeer gewaardeerd ‘guilty pleasure’ dit jaar) staat Armenië meteen in mijn top 5.
  Als ze dit goed in beeld brengen, en dat zullen ze, dan kan ‘Fly with me’ heel hoog eindigen. En dat zou ruimschoots terecht zijn.
  Bedankt Armenië om alsnog het niveau van deze liedjeskermis een beetje hoger te tillen.
  Er zijn dit jaar zoveel misbaksels (Roemenië, Griekenland, Israël, Georgië, Montenegro, Malta, Zweden, Slovenië, Spanje, Noorwegen, Ijsland … en nog zo’n 15 anderen) dat we echt nood hadden aan kwaliteit. Wel dit IS kwaliteit.

 9. 9
  Hebbuzz says:

  Mijn enige kanttekening bij deze fijne bijdrage is het nogal schelle geluid van de zangeres wanneer ze live zingt. Potentieel top 5 materiaal, met goede loting in finale zelfs kans op winst. Dit gaat er op het podium prima uitzien, de Armenen en Azeri zijn wat dat betreft serieus bezig altijd, gedreven door hun onderlinge haat en drang naar erkenning van het Westen. Als er geen foute vlaggen gezwaaid worden zie ik dit onderscheidende nummer niet anders dan hoog eindigen.

 10. 10
  Michael Adam says:

  Deze inzending is een van de weinigen die me aanzet tot nadenken, die mijn nieuwsgierigheid prikkelt.. muzikaal is het nummer erg interessant! Haar stemgeluid blijf ik niet echt geweldig vinden. Maar dit gaat hoog eindigen dat kan niet anders.

 11. 11
  Rene says:

  Volgens mij is de nummer 2 bekend, na Italië.
  Heerlijk nummer!

 12. 12
  Remco van den Berg says:

  Mijn favoriet tussen vooral kleurloze, matig tot slechte liedjes. Dit soort liedjes zijn de reden dat ik het songfestival leuk vindt.

 13. 13
  Bandido-Georgia says:

  Heel apart, dit nummer. Het zet je aan het denken, en dat gebeurt niet vaak op een songfestival. Ik vond achteraf Iveta’s liedje van vorig jaar een van de betere, al moest ik er aan wennen. Dit is ook weer heel wat anders, en het leent zich alvast voor een visueel aantrekkelijk plaatje. Ik weet niet of dit kan winnen, maar het zou me verbazen als dit niet de top tien of vijf binnenrolt.

 14. 14
  Joss says:

  Tja smaken verschillen nu eenmaal …… tot seconde 2.25 gebeurt er musical ( bijna ) niets met dit nummer ! Dan moet je de kijker en stem reeds gewonnen hebben ! Matige bijdrage en vooral matige stem ….. !!!! Misschien dat het visuele aspect nog wat opgekrikt kan worden tijdens live optreden maar ik vrees voor haar stem !!!!!! Maar ja de die vele diaspora toch !!!!!!!!

 15. 15
  Betty*Beyond says:

  ik vind het een erg boeiend nummer, hier kun je wat mee.
  Visueel kan dit ijzersterk worden neer gezet. Alleen jammer van haar stem, ze komt zelfs in de studio versie niet sterk over, vooral de laatste 30 sec lijkt ze vooral te gaan schreeuwen. Ben vooral benieuwt of dit live (vocaal )overeind blijft, Huur een paar sterke backing vocals! Maar een leuke bijdrage van Armenië

 16. 16
  riccardo says:

  Ik krijg er Chinese vibes bij. Ook een leuk Eurovisieland. Het doet me niet zoveel maar denk wel dat er genoeg mensen zijn die hier voor gaan stemmen. Goed gedaan voor wat het is. Niet spectaculair maar zowel muzikaal als visueel een aantal mooie ingrediënten en daardoor zeker geen plaspauze nummer. Het is misschien wel meer een leuke pauze act?

 17. 17
  Leendert Jan says:

  Ik vind het een prachtig nummer! Verrassend: meestal heb ik niet zo veel met Armenië. Dit is een sterke inzending en wat leuk dat je het oosterse er duidelijk in terug hoort. Mag van mij hoog eindigen!

 18. 18
  GerardMartin says:

  Heel aardig maar verder heb ik hier niets mee.

 19. 19
  dick says:

  Goed over nagedacht, zit muzikaal goed in elkaar en die stage act in deze video kan moeiteloos naar het ESC podium vertaald worden denk ik. Na Frankrijk mijn favoriet voor een hoge notering. Armenie toont lef met dit nummer en dat waardeer ik. Ik vraag me alleen af of het televotende publiek hier voor zal gaan…

 20. 20
  Og@yne says:

  Een soort verfijnde Sirtab deja vu versie. Het begin vangt mijn aandacht maar vrij snel ebt het net zo snel weg. Met de staging waarvan ik verwacht dat ze er visueel mee uitpakken, zal de boel overeind houden en veel punten vergaren om in de finale ergens binnen de top 12 te eindigen.

 21. 21
  Ferdinand says:

  Ik ben er niet wild van. Het is vrij monotoom.

 22. 22
  Kenny says:

  Ik vond Armenië vorig jaar beter. Maar dit liedje vind ik ook wel leuk. Finale zit er wel in voor Armenië ;)

 23. 23
  Stanislav says:

  Wooowwwww wat prachtig! Mijn nummer 1 en Belgie op 2 :)

 24. 24
  Kenny says:

  Ik vind dit nummer steeds leuker worden :D

Reageren niet meer mogelijk.