Azerbeidzjan presenteert Skeletons

Azerbeidzjan bracht vanmorgen ook hun inzending naar buiten. Dihaj, de artiestennaam van de groep rond zangeres Diana Hajiyeva, werd eind vorig jaar al intern gekozen. Daarna begon de zoektocht naar een geschikt nummer. De keus viel uiteindelijk op Skeletons dat is geschreven door Isa Melikov en Sandra Bjurman. Bjurman was al betrokken bij diverse andere inzendingen van Azerbeidzjan, onder meer het winnende nummer uit 2011.

Azerbeidzjan zit in de eerste halve finale op dinsdag 9 mei.

38 reacties op “Azerbeidzjan presenteert Skeletons

 1. 1
  youri says:

  Had wel wat meer verwacht maar ik denk wel dat ze de finale haalt, is ook geen slecht nummer. Geen top 15 lijkt me

 2. 2
  gj says:

  Heel goed, bij uitstek de beste Azerbeidzjaanse inzending ooit – én nog eens geschreven door een Azerbeidzjaanse. Kijk aan.

  • 2.1
   Jan de Taalregelman says:

   Die man uit Azerbeidzjan staat er alleen voor de vorm bij. Het is gewoon een Zweedse compositie. https://en.wikipedia.org/wiki/Isa_Melikov

  • 2.2
   Hebbuzz says:

   Ik snap de jubel omtrent de Azerbeidzjaanse componist ook niet. De fake-profielen op internationale sites gebruiken dit nu massaal om hun favoriet te bewonderen. Het is nog even wachten op de Armeense inzending, maar dan gaan diezelfde mensen in hoofdletters schrijven. Let maar op.

 3. 3
  Michael Adam says:

  Dit is een prima nummer best hedendaags. Sowieso veel beter dan dat debacle van een Samra vorig jaar. En als dat al de finale haalde haalt dit het helemaal.

 4. 4
  Rene says:

  Zingt ze nou: ‘ i’m a skilletons?’. Je kan toch niet in je uppie meerdere skeletten zijn?!?
  Los daarvan vind ik het één van de betere nummers dit jaar. Gok dat t wel mee gaat doen voor top 5

  • 4.1
   Jan de Taalregelman says:

   Met dit soort nummers kun je dat wel zijn…..

  • 4.2
   Nick says:

   Ze zingt “Have my skeletons”

   Have my skeletons
   [I can only trick you once, bad boy]
   Have my lungs, my millions
   [Talk is cheap don’t speak in tongues, bad boy]
   Drum drum drum, bring out the guns
   [Drum drum drum, bring out the guns, bad boy]
   I’m so so cursed
   [Fuss and fight won’t get you tons]
   Bad boy

 5. 5
  Hebbuzz says:

  Net als Zwitserland een Sia-rip-off, maar dan spannend en duister. Goede bijdrage, refein had iets dynamischer gemogen. Vind dit wel een erg lekker nummer.

  Ben nog wel steeds verbolgen over het feit dat Azerbeidzjan vorig jaar 10 punten kreeg van de vakjury uit Zweden terwijl het Zamra zelf geen noot zuiver zong. Het is dus te hopen dat Dihaj wel fatsoenlijk kan zingen en de Zweedse vakjury met de oren luistert en niet kijkt naar platenmaatschappij/componisten.

 6. 6
  Og@yne says:

  Ben er totaal niet van onder de indruk,,, kwam vrij snel in de verveling, deze style en compositie spreekt me niet aan., geen hoogvlieger wat mij betreft deze Azerbeidjaanse bijdrage.

 7. 7
  Jan de Taalregelman says:

  Weer een IKEA-dreun….

 8. 8
  DenizNL says:

  Heel erg goed

 9. 9
  Joss says:

  Ook op mij maakt dit nummer geen indruk ! Te moeilijk voor de finale zou ik zeggen …… maar ieder jaar weer slagen ze er in om de finale te halen !!!! Vorig bv. zeer onterecht !!!!

 10. 10
  Joss says:

  Joss:
  Ook op mij maakt dit nummer geen indruk ! Te moeilijk voor de finale zou ik zeggen …… maar ieder jaar weer slagen ze er in om de finale te halen !!!! Vorig jaar bv. zeer onterecht !!!!

 11. 11
  Br@m says:

  Ik vind dit een prima nummer. Hopelijk weet ze het live ook goed te brengen. Dan is de finale een makkie.

 12. 12
  RobbieR says:

  Ik vind het een leuk nummer, ik ben positief verrast.

  Wat wel grappig is, dat de laatste dagen nummers uitkomen die in elkaars vijver vissen.
  Deze opmerking pik ik van Robbert.

  • 12.1
   robbert-rotterdam says:

   Eh, is ‘in dezelfde vijver vissen’ er eentje van mij? Zou best kunnen, hoor. Weet ik niet meer. Voor mijn gevoel komt het van Cornald Maas en heeft hij deze term wel eens op tv gebezigd.
   Maar er worden idd veel uitdrukkingen gebruikt hier, die oorspronkelijk van mij komen, zoals : IKEA-pop, Zweedse (productie-)saus, etc. Dat is niet erg, vind ik alleen maar een compliment. Ik zal er de volgende keer een ©-teken bij plaatsen:)

  • 12.2
   Og@yne says:

   ®

 13. 13
  GerardMartin says:

  Nee ook dit is het niet voor mij…volgende.

 14. 14
  Ikkie says:

  Leuke inzending. Echter zal ik het vaker moeten horen. Er is maar 1 inzending die ik naar 1x luisteren meteen geweldig vond en dat het is Denemarken, mijn nr 1.

 15. 15
  robbert-rotterdam says:

  Ik vind dit een interessant, eigentijds nummer, maar mist de instant appeal van bijvoorbeeld de Italiaanse inzending. Interessant zonder instant appeal betekent in bijna alle gevallen dat visuele hoogstandjes noodzakelijk zijn. Hier wacht ik dan maar op tijdens de repetities.

 16. 16
  Sannie says:

  Doet me niks dit nummer, eentonig , rommelig refrein, pakt niet. Ben benieuwd hoe dit Live gebracht gaat worden.

 17. 17
  Ria NL says:

  Ik vind dit een goede inzending. Ik ben aangenaam verrast. Hopelijk doet ze het in Kiev ook goed. In elk geval vind ik het een veel beter lied dan van Samra van vorig jaar.

 18. 18
  mike B says:

  Ja, goed nummer Top 10

 19. 19
  Kenny says:

  Staat op de 19e plaats in mijn top 34.

 20. 20
  Nordman says:

  Ik hoor een goede productie, prachtige koortjes (hoe gaat dit live klinken? denk minder sterk..) , maar het nummer doet me niet veel. Heb em tweemaal achter elkaar geluisterd en ja, hij wordt beter na de tweede luisterbeurt. Ik ben nog niet om.

 21. 21
  Joss says:

  Joss:
  Ook op mij maakt dit nummer geen indruk ! Te moeilijk voor de finale zou ik zeggen …… maar ieder jaar weer slagen ze er in om de finale te halen !!!! Vorig jaar bv. zeer onterecht !!!!

 22. 22
  Damsco says:

  Vrij modern, westers en een soort van indiepop. Zeker niet slecht; kan zo op de radio. Ook bij dit nummer – naast de Macedonische inzending – ben ik erg benieuwd hoe dit live overkomt. Niet de beste bijdrage van Azerbeidzjan, maar van mij mag het naar de finale (mits het goed wordt uitgevoerd).

 23. 23
  Bandido-Georgia says:

  Goede bijidrage uit Azerbeidzjan. Eigentijds en origineel. Ik ben benieuwd naar de live uitvoering en de staging, maar dit mag toch wel beloond worden met een mooie notering.

 24. 24
  RobbieR says:

  Leuke inzending

 25. 25
  Jimmy says:

  Vanaf de eerste noot was ik mee… erg leuke muziek, eigentijds en en erg leuk om te luisteren. Dit is een van de beste inzendingen dit jaar samen met België!

 26. 26
  Leendert Jan says:

  Ik versta echt geen woord van wat ze zingt, maar toch helemaal geen slecht nummer. Helemaal niet verkeerd en stukken beter dan vorig jaar.

 27. 27
  dick says:

  Niet slecht…. maar ook niet heel goed….

 28. 28
  Nick says:

  Wat een ontzettend goed nummer! Heel 2017, invloeden van Lady Gaga te horen

 29. 29
  Esmee says:

  Ik denk dat dit zeker wel finale wordt. Hoop op weer een mooie visuele bijdrage.

 30. 30
  jimmy says:

  Ik zal misschien de enige zijn, maar ik zie dit een grote kans maken op de eindoverwinning. inderdaad zo goed is het

Reageren niet meer mogelijk.