Bulgarije met Kristian Kostov naar Kiev

De vanaf woensdag 17-jarige Kristian Kostov zal Bulgarije vertegenwoordigen in Kiev. De Bulgaars-Russische tiener werd vooral bekend door zijn deelnames aan de Russische versie van The Voice Kids en daarna aan de Bulgaarse versie van X-Factor waar hij als tweede eindigde. In oktober vorig jaar verscheen zijn debuutsingle en de opvolger Beautiful Mess wordt de inzending voor het songfestival.

Het nummer is geschreven door Borislav Milanov; Sebastian Arman, Joackim Bo Persson, Alex Omar en Alexander Blay. Bulgarije neemt deel in de tweede halve finale op donderdag 11 mei.

84 reacties op “Bulgarije met Kristian Kostov naar Kiev

 1. 1
  Damsco says:

  Dus zowel Bulgarije, Macedonië en Servië hebben alle drie hetzelfde team songwriters? Zucht. Dan weten we in ieder geval naar wie zowel de televote- alsmede de jurypunten gaan. Je mag hopen dat dit niet de nieuwe norm wordt…

  • 1.1
   Jan de Taalregelman says:

   Dit is al de nieuwe norm. Inwisselbare nummers van muziekfirma’s.

 2. 2
  Leendert Jan says:

  Is dat hetzelfde groepje dat ook If love was a crime componeerde? We zullen zien. Ik had eigenlijk Bulgarije de overwinning gegund vorig jaar, maar ik durf dit jaar niet al te hooggespannen verwachtingen te hebben.

  • 2.1
   Hebbuzz says:

   Die landen hadden toch al een zeer innige puntenrelatie, dus het zal weinig verschil maken :-)

 3. 3
  Hebbuzz says:

  Macedonië en Servië komen anders met zeer acceptabele nummers op de proppen dit jaar, Poli Genova was vorig jaar zelfs uitstekend. Hopen dat dit kereltje ook een superlied meekrijgt en er iets indrukwekkends mee kan.

 4. 4
  Anonimus says:

  Offtopic: NL helemaal weggezakt tot plaats 30 bij de bookmakers.. oei!

  • 4.1
   Sannie says:

   Common Linnets stonden in maart 2014 op nummer 32 bij de Bookmakers….

  • 4.2
   Damsco says:

   Tsja, dat is het resultaat van het hebben van een heel belabberd nummer. Ik reken zelf ook niet op een plek in de finale. Om eerlijk te zijn vind ik dat wij één van de slechtste nummers van het jaar hebben. Zelfs de songtekst is beroerd; veel zinnen kloppen gewoon niet of slaan nergens op. Het hebben van een goed nummer is de basis waaruit je verder kunt bouwen en laten we dat nou net niet hebben…

   • 4.2.1
    Max says:

    Raar.
    Natuurlijk finale.
    Heb je de andere nummers weleens goed beluisterd?
    En let je ook op vocale kwaliteiten?
    Andere vraag: benader je het wel objectief allemaal?

   • 4.2.2
    GerardMartin says:

    Wat een klinkklare onzin, je hebt zeker je oren dicht bij de andere 41 nummers?

  • 4.3
   Hebbuzz says:

   Bij de bookmakers gaat het over wie men denkt dat er zal winnen. Niet over 2e, 8e, 17e of 43e plek. Dus eigenlijk zegt het ook niet heel veel. Het is maar een lichte indicatie, Ik schat OG3NE nog altijd op een 15e tot 20e plek in de finale.

   • 4.3.1
    Leendert Jan says:

    Dat lijkt me een redelijke inschatting. Middenmoter in de finale.

   • 4.3.2
    Og@yne says:

    Bij bookmakers gaat er vooral en alleen om hun eigen zak geld vol te vullen, het zal ze een dikke worst wezen wie er wint.

  • 4.4
   Leendert Jan says:

   Ach dat zegt nog niet zoveel. Kijk idd maar waar de Common Linnets twee maanden voor het songfestival stonden. Die vlogen pas in de week van de repetities omhoog.

   • 4.4.1
    RobbieR says:

    Oekraïne stond vorig jaar ook laag.

   • 4.4.2
    Art says:

    Joan Franka, de 3J’s, Sieneke, de Toppers, Hind… ze stonden allemaal laag in de polls en bij de bookmakers…

  • 4.5
   Joss says:

   Oh jeetje bij ODDS checker staan ze in SEMI 2 helemaal laatste !!! Wat een drama !

   • 4.5.1
    RobbieR says:

    En Lithouwen, SAN Marino staan hoger met hun vreselijke nummers.
    Tuurlijk.

   • 4.5.2
    Petra van Achteren says:

    OOOOOH inderdaad! Verschrikkelijk!! ik denk dat ik vannacht niet kan slapen hierdoor..
    Gelukkig maar dat Wallonie zo hoog staat in de Polls, een hele geruststelling….

   • 4.5.3
    Matje says:

    @ Joss @Anonimus en @Petra van Achteren !Weet je wat een drama is ???Een persoon die meerdere namen gebruikt en hier de zaak probeert op te butsen door hetzelfde soort negatieve berichten te schrijven over NL bijdrage .
    Ga een lekker leven hebben !

   • 4.5.4
    Joss says:

    Graag aan Matje says….. als je denkt dat ik meerdere namen gebruik zit je helaas helemaal op het verkeerde spoor ! Ik gebruik slechts 1 naam met steeds hetzelfde email adres ! Fijne groeten !

 5. 5
  Hebbuzz says:

  mooie stem. maar niet heel stemvast. beperkt bereik ook lijkt het.
  https://youtu.be/n8xjiv9jw9M

  zeikerige aanstellerige manier van zingen:
  https://www.youtube.com/watch?v=54ft0JZnO3M

  https://www.youtube.com/watch?v=54ft0JZnO3M

 6. 6
  gj says:

  Ben er heel blij mee – vaardige zanger en heel charismatisch. Nummer is hopelijk daarbij passend :)

 7. 7
  Hebbuzz says:

  België gaat gediskwalificeerd worden?

  • 7.1
   GerardMartin says:

   Hoezo?

  • 7.2
   Trudy says:

   Zou wel fair zijn, is pure plagiaat.

   • 7.2.1
    Will Geerts says:

    Inderdaad. Het is meer zo naar die 2 nummers luisteren om toch maar een verschil te horen. Nog slechter dan Og3ne, die hebben ten minste nog 4 noten die niet lijken op een nummer van Wilson Philips. Het Songfestival, het zal toch altijd derderangsfestivalletje blijven hé…

  • 7.3
   Og@yne says:

   Waar is je bronvermelding ?

   • 7.3.1
    Michael says:

    Dage Neeterlande.

    Die belgique sang ise ni plagiat pour ESC.
    Sta in Gazett wallonie vandag.
    Is al nagezocht.

 8. 8
  Og@yne says:

  Totaal niet onder de indruk van dit jochie’s stemmetje en live al helemaal niet , wellicht heeft ie een liedje wat bij hem past. FF afwachten.

 9. 9
  ray says:

  Er zitten zeker een paar Turken aan de knoppen bij Odchecker😀

 10. 10
  werner says:

  ik ben benieuwd naar bulgarije maar denk ook dat het nederland het dit jaar niet gaan redden,is niet altijd goed om de artiest ook de keuze te laten wat het nummer betreft.Ik vind het een raar nummer,

 11. 11
  Michael Adam says:

  Hmmm Het wordt in elk geval een ballad. Ben benieuwd.

 12. 12
  Matje says:

  Dat hele odds gedoe is pas echt interessant wanneer de repetities beginnen. NL staat op dit moment trouwens 23ste en geen 30ste zoals een bepaald persoon hier net aan gaf. In 2013 stond Nl constant tussen plaats 3 en 5 en eindigde als 9de . België stond stukken lager en behaalde toch nog een leuke notering. Alle kaarten worden pas geschud tijdens de repetities. De eerste gokresultaten van NL en BE in 2014 kennen we nog allemaal , ergens onderaan en wist NL zich naar een tweede plaats te brengen. België niet maar dat kon ook niet anders .

  • 12.1
   Nordman says:

   Mee eens, en toch zou het ook wel een keer leuk zijn als je als land vanaf het begin af aan, als één van de kanshebbers wordt gezien. Pre-favorieten krijgen over het algemeen ook wat meer aandacht. Dat zie je bijv. terug in nationale voorrondes, waar ze soms clipjes laten zien van de favorieten (volgens mij was dat afgelopen weekend in Noorwegen nog het geval). Gratis promo in het buitenland, mooi meegenomen maar niet bepalend voor het eindresultaat geloof ik. Ik verwacht dat Og3ne met een verrassende staging komt, erg passend bij het lied. Let maar op, er staat straks een sterk totaalplaatje. NL wordt op dit moment weer onderschat.

  • 12.2
   Arno says:

   Daar sluit ik me volledig bij aan!

 13. 13
  Wilde Geert says:

  Als zijn mama hem op tijd zijn fruitpap geeft, zie ik hem ver te komen.

 14. 14
  Má Laga says:

  Ik kan hier alleen nog maar Bulgaarse yogurt van maken!

 15. 15
  Nordman says:

  Oh en over Kristian Kostov…daar zullen de fanatieke tienermeisjes blij mee zijn, wat het lied ook is…. Hopelijk hebben ze wat beters te doen die donderdag. Maar oke…ik wacht het lied af en zal het een eerlijke kans geven ;)

 16. 16
  Br@m says:

  De ballad gaat er mee door; vind het niet erg indrukwekkend.

 17. 17
  Jan de Taalregelman says:

  Justin Kostov-Bieberov-Trudeauov.
  Wat een zeiknummer.

 18. 18
  Sannie says:

  Ik vind het ook helemaal niks, saaie ballad zoals zovelen, Vind San Marino dan nog beter te pruimen..

 19. 19
  gj says:

  …en volledig onverwacht is dit een jammerlijk aftreksel dat 4e zou worden in een Mello semi. Jammer. Het had zoveel kunnen zijn.

 20. 20
  La Wallonie says:

  Le Belgique liedt pour ESC ise goet gemakt.
  Ni plagiat le liedt.
  Auteur ist goe gemakt

 21. 21
  Joss says:

  Zeer zeer matig lied ….. helaas geen finale !

 22. 22
  Damsco says:

  De reacties tot dusver zijn gematigd positief en dat verbaast me lichtelijk. Misschien komt het omdat het als opvolger dient van het succesvolle “If Love Was A Crime”? Ik had geen idee wat ik van deze 17-jarige jongen moest verwachten, maar het nummer is erg goed voor Songfestival-begrippen en kan zich wat mij betreft meten met de Australische inzending qua kwaliteit.

  De productie klinkt “duur” – het is alles behalve een goedkoop huppeldeuntje – en bovenal HEEL erg eigentijds. Daarnaast las ik een bericht van de Bulgaarse omroep waarin ze aangaven dat het inmiddels tot hen is doorgedrongen dat de staging erg belangrijk is en dat ze iets moois zullen neerzetten. Benieuwd hoe ze dit gaan regisseren.

  Het moet wel erg raar lopen wil dit de finale NIET halen. Bulgarije, Macedonië en (helaas) Servië verwacht ik alle drie terug te zien in de finale. Die landen zullen volgend jaar wel weer hetzelfde team inschakelen.

  • 22.1
   Michael Adam says:

   Klopt Bulgarije kwam na jarenlang troep insturen of helemaal niet meedoen vorig jaar met Poli Genova, die van mij zo had mogen winnen. Nu moet iemand haar opvolgen dus dat kan alleen maar tegenvallen. Echter kijk ik liever naar het gehele plaatje en bovendien naar wat alle andere landen insturen en dan zie ik zeker kansen liggen voor deze inzending!

  • 22.2
   Michael Adam says:

   Klopt Bulgarije kwam na jarenlang troep insturen of helemaal niet meedoen vorig jaar met Poli Genova, die van mij zo had mogen winnen. Nu moet iemand haar opvolgen dus dat kan alleen maar tegenvallen. Echter kijk ik liever naar het gehele plaatje en bovendien naar wat alle andere landen insturen en dan zie ik zeker kansen liggen voor deze inzending!

   • 22.2.1
    Jarno says:

    Naar mijn mening werd Bulgarije in 2011 en 2012 meer dan onterecht uitgeschakeld in de semi’s.

 23. 23
  Michael Adam says:

  Ik vind dit een van de mooiste ballads van het jaar! Well done Bulgaria!

 24. 24
  Kenny says:

  Ik heb liever San Marino en Rusland dan dit cliché nummer. Heel saai is Bulgarije dit jaar vergeleken met Poli Genova.

 25. 25
  Kenny says:

  En Oekraïne gaat trouwens als 22e optreden in de finale. Slim gedaan om bijna als laatste te gaan. Maar ja, dat gaat niet veel helpen voor Oekraïne dit jaar. ;)

 26. 26
  RobbieR says:

  WoW ik vind het mooi, ook een mooie stem.
  Als dit goed gebracht wordt, zeker finale.
  Komt wel in de buurt van Australië en Ierland die ik mooi vind.

 27. 27
  ray says:

  Mooi liedje niks mis mee..
  Velen malen beter dan die Ierse ballad.

 28. 28
  Stanislav says:

  Má Laga:
  Ik kan hier alleen nog maar Bulgaarse yogurt van maken!

  Op dit moment zo ie zo lekkerder als Turkse yoghurt :P

 29. 29
  Stella Le Grand says:

  Mooi hedendaags nummer!
  Beter dan het ouderwetse gedrocht uit Nederland..

 30. 30
  Leendert Jan says:

  Ik vind het mooi hoor! Goed dat Bulgarije niet inzet op een Poli–ripoff. In het trio tieners met ballads kan dit zich zeker meten met Australië en Ierland.

 31. 31
  Damsco says:

  Na een paar keer het nummer te hebben beluisterd: deze inzending kan een vergelijkbaar resultaat behalen als Poli vorig jaar of misschien zelfs nog een beter resultaat. Krijg hier meteen een dark horse-gevoel bij. Dit is wat ik bijvoorbeeld bij OG3NE heel erg mis: een goed en eigentijds nummer als basis dat drie minuten lang je aandacht weet vast te houden. Hier valt veel uit te halen en het nummer staat als een huis.

  Productie-gewijs (dus puur het instrumentale gedeelte) misschien wel de beste (!) van het jaar. Damn, Bulgarije. 👏

  • 31.1
   Matje says:

   Dat smaken verschillen blijkt maar weer want ik heb dit na anderhalve minuut wel gehoord en gehad. Daarbij vist dit nummer in semi 2 in dezelfde vijver met meer ballades gezongen door mannen/jongens. De Nederlandse inzending is in deze semi een opvaller , enige in zijn soort en daarbij weten we dat het vocaal gaat imponeren. Zie dat dit jochie nog niet zo doen maar wie weet verrast ie me nog.

   • 31.1.1
    og@yne says:

    Zou niet alleen uitgaan van hun vocale kwaliteit. Hun liedje zelf is idd ander genre ballad maar ook ontzettend outdated er is geen hedendaagse productie en sound van gemaakt. Wat ook het commentaar is van velen . Prachtige stemmen goede boodschap, verkeerd liedje. Wordt kantje boord voor Og3ne. Bij eventuele finale zie ik ze ergens op plek 15 /17

 32. 32
  Nordman says:

  Ik had na vorig jaar, wat meer verwacht. Vind deze bijdrage zeker ook geen teleurstelling. Deze ballade klinkt eigentijds en goed geproduceerd. Het mist wel iets om ‘m echt speciaal te maken. In elk geval is dit een zekere finalist.

 33. 33
  robbert-rotterdam says:

  Ik vind dit nummer prachtig en zeker beter dan het Russische gedrocht.

  • 33.1
   robbert-rotterdam says:

   Hmmm. Ik vind dit nummer niet *prachtig* , maar prettig. Vergissinkje…:)

 34. 34
  Jan de Taalregelman says:

  En Albanië kan ik in het Albanees beter verstaan dan in het Engels : https://youtu.be/cP0aQAdYNjY

  • 34.1
   GerardMartin says:

   Ik ga geeneens luisteren, vond het sowieso al een boutlied….

 35. 35
  Hebbuzz says:

  Zo! Als hij het live in de buurt van deze studio opname kan brengen hebben we een van de beste ballads van het jaar hier te pakken. Ik vind het erg mooi. Beter dan Australië in dezelfde categorie. Op plaat dan.

 36. 36
  Ria NL says:

  Mooi liedje van Bulgarije.

 37. 37
  og@yne says:

  Weer goed liedje en productie van dat schrijversteam, past bij deze tiener. Vindt hem lang niet zo sterk als Austalie waar meer karakter soul en pit in zit. Bulgaarse inzending heb ik tot 1min 30 wel gehoord . Baksvisjes bij de vleet die hierop gaan stemmen. Zeker finale zie dit wel hoog eindigen. Gaat echt moeilijk worden voor Og3ne finale te halen.

 38. 38
  Og@yne says:

  Vind dit wel weer zo’n typisch mierzoet liedje wat zo een Azerbeidzjaanse inzending had kunnen zijn.

 39. 39
  werner says:

  ik vind dit een mooi lied

 40. 40
  dick says:

  Beetje saai. Maar zo’n jonge knul gaat natuurlijk televoters trekken maar een hoge notering zie ik hem in de finale niet halen.

 41. 41
  mike B says:

  offtopic: is die vreselijke gitaar al uit het nummer van OG3NE gehaald? (over de sound system nummer 1 minuut volgehouden)

 42. 42
  Johannes says:

  Ben t ermee eens dat t nummer wat spannender mag, maar met de gitaar heb ik niet zoveel moeite.

 43. 43
  Hebbuzz says:

  Armenië: https://youtu.be/Yw6LdDo7HxA

  Ik vind goed!!

 44. 44
  Leon says:

  Ik vind het allemaal negatief geneuzel hier Og3ne zal zeker hoog scoren is live vele malen beter dan de studioversie,maar elk jaar worden onze kandidaten al afgemaakt voordat ze uberhaupt een lied hebben en het maakt niet uit wie we sturen het is nooit goed genoeg.Jammer want onze artiesten verdienen meer.
  Bulgarije zal ook zeker goed scoren is een goed nummer en ook dit”knulletje”is life vele malen beter dan op zijn opnames.Bovendien is het een sterk eigentijds nummer en zal hij profiteren van de stemmen uit de Balkan en de Oeral,wat Nederland mist.
  Ik wens beiden acts succes,beiden zijn vocaal sterk en hebben iets unieks en dat is beter dan het meeste geneuzel wat ik hier tegen kom.

 45. 45
  Luuk says:

  Lekker nummer gezongen door een jongen met een dijk van een stem. Na jaren van wanstaltige gedrochten sturen is de twee jaar dat de Bulgaren zich hebben terug getrokken zichtbaar goed geweest. Poli was vorig jaar mijn nummer is. Dit is mijn nummer 2 achter Italië en voor België

Reageren niet meer mogelijk.